Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SylwiaG wrote:Miałaś robiony monitoring? Luteina może blokować owu jeśli ja weźmiesz za wcześnie.
Nie miałam jeszcze. Ostatnia wizyta w maju i wykryta torbiel na lewym jajniku, dlatego dostałam Luttagen na 2 cykle od 16 do 25 dc. Chyba właśnie nie będę się tak usztywniac że wezmę od jutra, tylko może poczekam chwilę na ten skok...
A w lipcu kontrola także zobaczymy. Generalnie mam nawracające torbiele na tym lewym jajniku, jakby nie było z niego owulacji wgl, a kłuje właśnie on w każdym cyklu ... prawy podobno bardzo ładny, a jednak nic z tego 🤷♀️ -
Natka95 wrote:Nie miałam jeszcze. Ostatnia wizyta w maju i wykryta torbiel na lewym jajniku, dlatego dostałam Luttagen na 2 cykle od 16 do 25 dc. Chyba właśnie nie będę się tak usztywniac że wezmę od jutra, tylko może poczekam chwilę na ten skok...
A w lipcu kontrola także zobaczymy. Generalnie mam nawracające torbiele na tym lewym jajniku, jakby nie było z niego owulacji wgl, a kłuje właśnie on w każdym cyklu ... prawy podobno bardzo ładny, a jednak nic z tego 🤷♀️
Czasami się zdąża że dziewczyny mają owulację później i jak dostają luteine za wcześnie to pęcherzyki nie pękają. Może pogadaj z lekarzem żeby Ci zrobił monitoring w kolejnym cyklu. Nie wiem jak to wygląda przy torbielach. -
Czesc! Miłego dnia 🍀
Czekam na okres i rozkręcić się nie może... Mam plamienia tylko u wyłącznie po stosunku i prawdopodobnie progesteron mi szwankuje 😣 Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza bo u mnie na bank nie jest tylko problem z hiperprolaktynemia 😫 -
Niereanimuj wrote:Czesc! Miłego dnia 🍀
Czekam na okres i rozkręcić się nie może... Mam plamienia tylko u wyłącznie po stosunku i prawdopodobnie progesteron mi szwankuje 😣 Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza bo u mnie na bank nie jest tylko problem z hiperprolaktynemia 😫
Maz zapisany na badania, może tu jest problem.. Wybraliśmy seminogram rozszerzony IgG i IgA(?) oraz fragmentacje dna czy coś jeszcze dorzucić? Nie wiem czy w ogóle dobrze zapamiętałam te nazwy badań -
Niereanimuj wrote:Czesc! Miłego dnia 🍀
Czekam na okres i rozkręcić się nie może... Mam plamienia tylko u wyłącznie po stosunku i prawdopodobnie progesteron mi szwankuje 😣 Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza bo u mnie na bank nie jest tylko problem z hiperprolaktynemia 😫
Ja też czekam powinna być jutro. Póki co nawer plamień nie mam. Ja jak nie brałam duphastonu to potrafiłam plamić 3 dni przed i 3 dni po @. Sprawdź sobie progesteron 7dpo. -
SylwiaG wrote:Ja też czekam powinna być jutro. Póki co nawer plamień nie mam. Ja jak nie brałam duphastonu to potrafiłam plamić 3 dni przed i 3 dni po @. Sprawdź sobie progesteron 7dpo.
-
BusiaT, Reikja, Enigvaa, Lulu83, NikaVera, Jeżynka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
SylwiaG wrote:Coś tam majączy ale 8 dpo to bardzo wcześnie. Leć na betę albo powtórz test za 2 dni.
Enigvaa lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
K92 wrote:Ale fajnie was tak poczytać po pracy 😃
A tak z ciekawości jak robicie takie testy przed okresem to jakie to są testy? To jakieś takie specjalne czy po prostu te czułe?
Najlepiej te o czułości 10 ale jak zrobisz za wcześnie to często nie wychodzą. Jeśli robi się przed dniem spodziewanej @ to najwcześniej można koło 10 dpo chociaż znamy przypadki że kreska wyszło dopiero kilka dni po dniu w którym miała być @ więc nie ma co się spieszyć