Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
,,Możecie być obje zdrowi kochana❤ Będzie dobrze 😍 Jak ja mam gorszy dzień to mi mój mąż zawsze mówi ze nasza koleżanka jeszcze sobie nie wybrała żołnierza 🤣 i trzeba ja poprostu zbombardować w przyszłym miesiącu.”
Hahah😂 ten tekst mi się spodobał 😁tego jeszcze nie słyszałam 😄 kreatywni faceci 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 09:18
luśka18, AgaPraga, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Przed chwilą zauważyłam jakieś delikatne plamienie i mam lekkie skurcze. Czy możliwe, że test ciążowy wyszedł pozytywny już przedwczoraj a dzisiaj dopiero jest plamienie implantacyjne ?
Jejku ja już wariuję z tymi objawami i myślami,
Czy to ciąża czy może nieciąża, a może poronienie,
MASAKRA, mętlik w głowie 😔😳 -
Katka95 wrote:Przed chwilą zauważyłam jakieś delikatne plamienie i mam lekkie skurcze. Czy możliwe, że test ciążowy wyszedł pozytywny już przedwczoraj a dzisiaj dopiero jest plamienie implantacyjne ?
MASAKRA, mętlik w głowie 😔😳
Nie chce Cię martwić ale to raczej niemożliwe... najpierw musi być zagnieżdżenie, a dopiero później zaczyna się wykrywanie potenacjalnej ciąży. Oby ten test nie kłamał.
Życzę Ci tego i trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Nie myśl za dużo. Jeżeli @ nie przyjdzie idz na beteKatka95 lubi tę wiadomość
Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
Katka95 wrote:Przed chwilą zauważyłam jakieś delikatne plamienie i mam lekkie skurcze. Czy możliwe, że test ciążowy wyszedł pozytywny już przedwczoraj a dzisiaj dopiero jest plamienie implantacyjne ?
MASAKRA, mętlik w głowie 😔😳
Jesli to nie jest zywo czerwona krew to mozliwe. Przy zagniezdzeniu moglo uszkodzic sie naczynko i mogl zrobic sie minikrwiaczek ktory teraz sie oproznil. Wiele kobiet ma plamienia we wczesnej ciazy.Katka95 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
belldandy wrote:Witam, jeśli z jednym pytaniem, czy to jest normalne ze od czasu mojego porodu mój okres wyglada hmm dziwnie? Jeden dzień jest bardzo intensywny, drugi np zero- czysto zupełnie, potem juz takie lekkie krwawienia lub plamienia , w sumie około 6 dni. Faza lutealna 12 -13 dni. Endometrium 2 dni przed owulacja ponad 7...🤷♀️
Ten pierwszy dZuen jest czasem tak intensywny, ze nie nadarzam ze zmiana tampony 🤷♀️
Coś tu trxeba zbadać ?
Ja mam podobny problem. Tylko, że ja pierwszego dnia tak mocno nie krwawię. Generalnie mam raczej skąpe miesiączki. Przez dwa dni leci krew, tak naprawdę mega umiarkowanie. Max 3 podpaski na dzień. Wczoraj miałam 3 dzień i pół dnia czysta podpaska, potem lekkie plamienia, na noc już nic nie zakładalam, a dziś rano znów plamienia i to już pewnie ostatni dzień. Jutro już nic nie będzie, albo też będą mikro plamienia. Martwi mnie to bardzo, ale już długo tak mam. Nigdy nie pytałam o to ginekolog skoro wyniki badań hormonalnych były ok i ta miesiączka co miesiąc jest, ale na następnej wizycie jednak zapytam, bo nigdy nie wiadomo czy to normalne."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Ależ jestem dzisiaj podk#$&iona 😅 tak z niczego masakra 😞😖🤬 16 dc!Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
belldandy wrote:Witam, jeśli z jednym pytaniem, czy to jest normalne ze od czasu mojego porodu mój okres wyglada hmm dziwnie? Jeden dzień jest bardzo intensywny, drugi np zero- czysto zupełnie, potem juz takie lekkie krwawienia lub plamienia , w sumie około 6 dni. Faza lutealna 12 -13 dni. Endometrium 2 dni przed owulacja ponad 7...🤷♀️
Ten pierwszy dZuen jest czasem tak intensywny, ze nie nadarzam ze zmiana tampony 🤷♀️
Coś tu trxeba zbadać ? -
Ehhh a tu znowu same ponuraki
Ściskam mocno
Pamiętajcie! Jeżeli szczęście jeszcze do was nie przyszło to znaczy że jest bardzooo duże i ciężkie i idzie maleńkimi kroczkami
Miłego dnia życzę i mocno ale to mocno trzymam za was kciukiNikaVera, luśka18, Lenka88, Katka95, BusiaT, Ania81, Natka95, SylwiaG lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Ginekologiczne i obraz usg idealny. Mam tak zawsze od czasu drugiego porodu. Pierwszy dZuen to często masakra nie nadarzam z wymiana tampony czasem.. a potem przerwa i już słabo krwawię. Zauważyłam ze jak jest przerwa to jak zamienię tampon na podpaske to znowu leci... ale tampony przecież nic nie blokują hmm
Zapomniałam dopytać gina bo cykl regularny, owu 14-15 dc, faza lutealna zawsze 12-13 dni. Okres co 27-28 dni obraz usg i ginekologicznie ok, ale zaczelam tozkminiac ze może coś u mnie nie tak i nie będę w ciąży ...
Mi lekarz odradzał tamponów przy staraniach bo niby do miesiączki stworzone ale jednak zatrzymuje tą krew w środku co namnaża bakterie... -
Jestem gotowa na przyjęcie tego "ciężaru" Wezmę to na klatę 🤣🤣🤣
Spuromix, K92 lubią tę wiadomość
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Jestem gotowa na przyjęcie tego "ciężaru" Wezmę to na klatę 🤣🤣🤣
Każda doczeka swojego maleństwa
Ja wczoraj po negatywnym teście i uspokajaniu męża podjęłam rozmowę obrazując różne przypadłości, zakoczyl mnie odpowiedzią na pytanie a co jeśli będziemy musieli podejść do in vitro kiedyś powiedział że ok ale tylko z jego nasienia a wczoraj padła odpowiedź że nie chce żebym się faszerowała lekami zastrzykami, żebym przechodziła przez to piekło.... Kompletnie nie wiem co miał na myśli... 🤔 -
No, to mi się już zdecydowanie bardziej podoba ❤
https://zapodaj.net/07f807b3466b4.jpg.html
Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 12:50
Clausix, Katka95, Gela093, Spuromix, AgaPraga, Niereanimuj , Reikja, Ania81, Kolejna lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Przyjdzie daj mu czas
Każda doczeka swojego maleństwa
Ja wczoraj po negatywnym teście i uspokajaniu męża podjęłam rozmowę obrazując różne przypadłości, zakoczyl mnie odpowiedzią na pytanie a co jeśli będziemy musieli podejść do in vitro kiedyś powiedział że ok ale tylko z jego nasienia a wczoraj padła odpowiedź że nie chce żebym się faszerowała lekami zastrzykami, żebym przechodziła przez to piekło.... Kompletnie nie wiem co miał na myśli... 🤔
Myśle że tylko troskę ❤
Nie oszukujmy się, ale procedura in vitro wymaga wytrwałości i siły.
Ja tez z mężem o tym już trochę rozmawiałam bo pytał o ewentualne opcje 🤷♀️
Myśle że ta droga jeszcze daleka, bądźmy dobrej myśli, miejmy nadzieję 🌸🌼
Spuromix lubi tę wiadomość
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
luśka18 wrote:Myśle że tylko troskę ❤
Nie oszukujmy się, ale procedura in vitro wymaga wytrwałości i siły.
Ja tez z mężem o tym już trochę rozmawiałam bo pytał o ewentualne opcje 🤷♀️
Myśle że ta droga jeszcze daleka, bądźmy dobrej myśli, miejmy nadzieję 🌸🌼
Wiem że u mnie lekko nie będzie ze względu na torbiele i nieregularne cykle często bezowulacyjne, dlatego też kiedyś przerwałam starania, za dużo leków do łykania, na ciśnienie, na serce, do tego przeciwzapalne i miały jeszcze dojść te na regulację cyklu i wywołujące owulacje... Do tego te myśli że będę złą mamą, że sobie nie poradzę i maluch będzie cierpiał...
Teraz leków żadnych nie biorę więc myślę że mogę się poddać leczeniu, ale daje sobie 3 cykle naturalnie, później dopiero wspomaganie -
Dziewczynki,
Jakie badania mi polecacie po 5 miesiacach staran?
Badalam hormony (tsh, prolaktyna, morfologia) - byly ok, tsh troszke za wysokie pod starania, ale biorę lek na zbicie od miesiąca:).
Badalam się tez pod kątem trombofilii, która mam, ale biore leki i jest pod kontrolą.
Robilam przed rozpoczęciem staran tez cytologie, usg, usg piersi. Wszystko w porzadku.
Monitoruję owulacje praktycznie co miesiąc i upewniam się, ze pecherzyki są i pękają.
Mąż badał nasienie- wyniki super.
Pytam Was o to, bo nie znoszę bezczynnego czekania 🙂. Wolę sie upewnic, ze wszystko jest ok, albo jesli nie jest - dzialac, żeby to wyeliminowac.
Co powinnam jeszcze sprawdzić na tym etapie? 🤔
-
Spuromix wrote:Ja nie mówię że już lecę do kliniki ale wiesz opcje są różne... Wszystko musi być przedyskutowane tym bardziej że mój nakręca się bardziej niż ja...
Wiem że u mnie lekko nie będzie ze względu na torbiele i nieregularne cykle często bezowulacyjne, dlatego też kiedyś przerwałam starania, za dużo leków do łykania, na ciśnienie, na serce, do tego przeciwzapalne i miały jeszcze dojść te na regulację cyklu i wywołujące owulacje... Do tego te myśli że będę złą mamą, że sobie nie poradzę i maluch będzie cierpiał...
Teraz leków żadnych nie biorę więc myślę że mogę się poddać leczeniu, ale daje sobie 3 cykle naturalnie, później dopiero wspomaganie
No i to jest plan ❤ ja mam swój i szczerze pozwala mi on wytrwać 😉😉
Ty wiesz, że ja z zaciśniętymi kciukami to nawet śpię 🤣😙
Bell ja zawsze tez zapominam lekarza zapytać o wiele rzeczy, dlatego teraz wszystko spisuje, najwyżej mnie weźmie za wariatkę 🤣🤣
Według mnie to poprostu trzeba próbować😙 Och powiem Ci, że bardzo czekam na Twoje ⏸😙😙Spuromix lubi tę wiadomość
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
luśka18 wrote:No i to jest plan ❤ ja mam swój i szczerze pozwala mi on wytrwać 😉😉
Ty wiesz, że ja z zaciśniętymi kciukami to nawet śpię 🤣😙
Bell ja zawsze tez zapominam lekarza zapytać o wiele rzeczy, dlatego teraz wszystko spisuje, najwyżej mnie weźmie za wariatkę 🤣🤣
Według mnie to poprostu trzeba próbować😙 Och powiem Ci, że bardzo czekam na Twoje ⏸😙😙
Siedzę z mężem i szukam.... Szukam kurde ginekologa nie za miliony z dobrymi opiniami, specjalizujący się w niepłodności... Ja się poddałam bo nie znalazłam a mąż cały czas a ten? Patrz wizyta tylko 150.. a ten patrz mają najnowocześniejszą aparaturę a ten? A ten chyba nie bo za stary nie oddam cię w ręce dziadka przynajmniej jest wesołoSylwiaG lubi tę wiadomość
-
Olala94 wrote:Dziewczynki,
Jakie badania mi polecacie po 5 miesiacach staran?
Badalam hormony (tsh, prolaktyna, morfologia) - byly ok, tsh troszke za wysokie pod starania, ale biorę lek na zbicie od miesiąca:).
Badalam się tez pod kątem trombofilii, która mam, ale biore leki i jest pod kontrolą.
Robilam przed rozpoczęciem staran tez cytologie, usg, usg piersi. Wszystko w porzadku.
Monitoruję owulacje praktycznie co miesiąc i upewniam się, ze pecherzyki są i pękają.
Mąż badał nasienie- wyniki super.
Pytam Was o to, bo nie znoszę bezczynnego czekania 🙂. Wolę sie upewnic, ze wszystko jest ok, albo jesli nie jest - dzialac, żeby to wyeliminowac.
Co powinnam jeszcze sprawdzić na tym etapie? 🤔Olala94 lubi tę wiadomość