Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Przychodzę z pytaniem... lekarz stwierdził u mnie chyba pcos.
Kazał zrobić badania , krzywe
Mam wyniki
Glukoza na czczo 96 , po 1 g 115 a po 2 75
Insulina 9,8
Po 1 godz 55,7
Po 2 - 30,3
Stwierdził ze cukier wysoki i kazał jeść siofor, tylko ze jesy to lek dla cukrzyków... nie wiem czy to dobry pomysł.
Myśle ze chyba powinnam się skonsultować z diabetologiem -
Weraaaw wrote:Cześć dziewczyny!
Przychodzę z pytaniem... lekarz stwierdził u mnie chyba pcos.
Kazał zrobić badania , krzywe
Mam wyniki
Glukoza na czczo 96 , po 1 g 115 a po 2 75
Insulina 9,8
Po 1 godz 55,7
Po 2 - 30,3
Stwierdził ze cukier wysoki i kazał jeść siofor, tylko ze jesy to lek dla cukrzyków... nie wiem czy to dobry pomysł.
Myśle ze chyba powinnam się skonsultować z diabetologiem
Insulina moj lekarz mówi ze musi byc ponizej 10 na czczo, a najlepiej ok 5. Po godz powinna byc do 50, po 2 do 30, po 3 powinna spaść do poziomu na czczo.
Siofor czyli metformina czasami ginekolodzy przepisuja na pcos
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
SylwiaG wrote:Mam już prawie wszystkie wyniki. Cześć to porażka ale prolaktyna na szczęście spadła. Zawsze mam lekko powyżej górnej granicy. Ciekawe co lekarz na to.
Sylwia, patrząc na Twoje wyniki to jak nic wskazują na PCOS. Przede wszystkim stosunek Lh/FSh, ale i podwyższony poziom androgenów (hiperandrogenizm), który często jest wyższy u kobiet z PCOS. Ciekawe jak z IO u Ciebie bo tez się to często łączy i są zaburzenia w tym temacie. Jeśli masz brak owulacji lub są one bardzo nieregularne, cykle są długie to już raczej na bank może być PCOS. Koniecznie idź na USG jeśli nie byłaś.
Mam nadzieję, że lekarz wszystko na spokojnie oceni i wdroży leczenie i będzie ok♥ Głowa do góry!:*"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Sylwia, patrząc na Twoje wyniki to jak nic wskazują na PCOS. Przede wszystkim stosunek Lh/FSh, ale i podwyższony poziom androgenów (hiperandrogenizm), który często jest wyższy u kobiet z PCOS. Ciekawe jak z IO u Ciebie bo tez się to często łączy i są zaburzenia w tym temacie. Jeśli masz brak owulacji lub są one bardzo nieregularne, cykle są długie to już raczej na bank może być PCOS. Koniecznie idź na USG jeśli nie byłaś.
Mam nadzieję, że lekarz wszystko na spokojnie oceni i wdroży leczenie i będzie ok♥ Głowa do góry!:*
Co do PCOSa to wiem że mam. W tym największy problem muszę sprawdzić krzywe, bo w szpitalu mi wykluczyli ale wtedy byłam na diecie i jakoś nie przyszło lekarzom do głowy żeby zrobić mi krzywą mimo że było podejrzenie IO. A że ja wtedy na badaniach nie miałam takiej wiedzy jak po roku zabawy z PCOSami to nie wpadłam na to żeby poprosić o badanie. 😉
hannah_92 lubi tę wiadomość
-
SylwiaG wrote:Co do PCOSa to wiem że mam. W tym największy problem muszę sprawdzić krzywe, bo w szpitalu mi wykluczyli ale wtedy byłam na diecie i jakoś nie przyszło lekarzom do głowy żeby zrobić mi krzywą mimo że było podejrzenie IO. A że ja wtedy na badaniach nie miałam takiej wiedzy jak po roku zabawy z PCOSami to nie wpadłam na to żeby poprosić o badanie. 😉
Ja dzis odebralam wynik i spadł mi na 7,13. Jestem mega zadowolona.SylwiaG, Mery92, Ania81 lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
SylwiaG wrote:Co do PCOSa to wiem że mam. W tym największy problem muszę sprawdzić krzywe, bo w szpitalu mi wykluczyli ale wtedy byłam na diecie i jakoś nie przyszło lekarzom do głowy żeby zrobić mi krzywą mimo że było podejrzenie IO. A że ja wtedy na badaniach nie miałam takiej wiedzy jak po roku zabawy z PCOSami to nie wpadłam na to żeby poprosić o badanie. 😉
Ahhh faktycznie, teraz zobaczyłam, że w stopce masz wypisane PCOS🙆 dobrze, że zrobiłaś te badania. Wiesz już jak faktycznie to wygląda. Trzymam kciuki za leczenie!💪"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Puk puk
Dzień doooobry coooo tu taka cisza? ja tylko na chwilkę się urwałam z forum bo brakowało mi czasu i widzę że wszystkie jeszcze wakacyjnie labują
cooo tam ciekawego słychać? ile mamy nowych groszków? która to teraz testuje?
Pozdrawiamhannah_92, Ania81, BusiaT lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Puk puk
Dzień doooobry coooo tu taka cisza? ja tylko na chwilkę się urwałam z forum bo brakowało mi czasu i widzę że wszystkie jeszcze wakacyjnie labują
cooo tam ciekawego słychać? ile mamy nowych groszków? która to teraz testuje?
Pozdrawiam
Ty lepiej mów co u Ciebie?😀 brakowało tu Twojej energii😊☀ ostatnio duża cisza tutaj. Może będzie wysyp bobaskow po wakacjach!"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Ty lepiej mów co u Ciebie?😀 brakowało tu Twojej energii😊☀ ostatnio duża cisza tutaj. Może będzie wysyp bobaskow po wakacjach!
zaliczyłam ostatnio weekend w pieninach z mężem kocham aktywne urlopy oczywiście nie mogło zabraknąć bzyków powiem wam łóżko trzeszczało jak cholera szukaliśmy obejścia
rozluźnił mi się ciut grafik związany z pracą, jeszcze ciut napięty jest w rolnictwie ale to już niedługo
Czekam kurczaczki na tą moją wizytę jak na szpilkach... mnożę na to że dostanę złoty lek na pękające jajeczka i cyk od razu się uda
noooo dobra ja opowiedziałam co u mnie teraz wasza kolejhannah_92, Mery92 lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:u mnie kolejny cykl ehhh bez owu ;/ czekam na @ i lecę na badania
zaliczyłam ostatnio weekend w pieninach z mężem kocham aktywne urlopy oczywiście nie mogło zabraknąć bzyków powiem wam łóżko trzeszczało jak cholera szukaliśmy obejścia
rozluźnił mi się ciut grafik związany z pracą, jeszcze ciut napięty jest w rolnictwie ale to już niedługo
Czekam kurczaczki na tą moją wizytę jak na szpilkach... mnożę na to że dostanę złoty lek na pękające jajeczka i cyk od razu się uda
noooo dobra ja opowiedziałam co u mnie teraz wasza kolej
A kiedy masz wizytę? Ja mam 17 września i już odliczam. Jestem tylko zła, że okres przyszedł szybciej i nie wstrzelę się w termin owulacji:( my w tym cyklu będziemy walczyć z żelem conceive plus, oby się udało!🙏 plus ten monitor płodności, zobaczymy...Ania81, Mery92, BusiaT lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:A kiedy masz wizytę? Ja mam 17 września i już odliczam. Jestem tylko zła, że okres przyszedł szybciej i nie wstrzelę się w termin owulacji:( my w tym cyklu będziemy walczyć z żelem conceive plus, oby się udało!🙏 plus ten monitor płodności, zobaczymy...
hannah_92 lubi tę wiadomość
Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
Spuromix wrote:jakie oby? będzie na pewno widzisz że wszystkie zabiegane na forum czasu nie mają ja tam wiem że wyrka nie wychodzą
No tak wszystkie zajdziecie i zostanę tu sama 😉 właśnie mi przypomniałyście że muszę się zapisać do lekarza 😁 -
SylwiaG wrote:No tak wszystkie zajdziecie i zostanę tu sama 😉 właśnie mi przypomniałyście że muszę się zapisać do lekarza 😁
Mery, kochana!❤💙💚"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Cześć! Zaczęliśmy starać się z mężem k 2 dziecko. Mamy już jedną córeczkę, w ciążę zaszłam zaskakująco szybko. Powinnam okres dostać we wtorek, dzisiaj robiłam test (11dpo) i biel aż razi. ;/ Chyba powinnam nabrać pokory , bo po cichu liczyłam, że teraz też się uda szybko. Cały czas od owulacji mnie ciągnęło w podbrzuszu, myślałam, że to jest to, ale chyba jednak się nie udało. Ja się chyba za bardzo napaliłam, już sobie obliczalam, że dziecko się urodzi w maju. Mam nadzieję, że do końca 2020 uda mi się zobaczyć 2 kreski.❤Ada&Pola❤
-
hannah_92 wrote:A kiedy masz wizytę? Ja mam 17 września i już odliczam. Jestem tylko zła, że okres przyszedł szybciej i nie wstrzelę się w termin owulacji:( my w tym cyklu będziemy walczyć z żelem conceive plus, oby się udało!🙏 plus ten monitor płodności, zobaczymy...
-
Spuromix wrote:a ja wizytę mam dopiero w październiku.... nie pamiętam dokładnie ale chyba 8 ;/
Ojj to faktycznie jeszcze trochę czasu zostało. Te wizyty to też masakra, tyle człowiek musi się naczekać"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".