X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Cześć! Zaczęliśmy starać się z mężem k 2 dziecko. ;) Mamy już jedną córeczkę, w ciążę zaszłam zaskakująco szybko. Powinnam okres dostać we wtorek, dzisiaj robiłam test (11dpo) i biel aż razi. ;/ Chyba powinnam nabrać pokory , bo po cichu liczyłam, że teraz też się uda szybko. ;) Cały czas od owulacji mnie ciągnęło w podbrzuszu, myślałam, że to jest to, ale chyba jednak się nie udało. :/ Ja się chyba za bardzo napaliłam, już sobie obliczalam, że dziecko się urodzi w maju. :D Mam nadzieję, że do końca 2020 uda mi się zobaczyć 2 kreski. :)
    Trzymam mocno kciuki oby i tym razem było szybko :)

Hannah no niestety ciągle czekać jak nie na obu to na @ to na wizytę a najbardziej męczy czekanie na bobo... No ale nie ma co narzekać tylko działać :D ja wciskam właśnie w męża koktajl... Ale ma strasznie wyczulone smaki XD zrobiłam wczoraj koktajl z brzoskwini, cytryny, rucoli, banana, jabłka, selera naciowego i nasion lnu, dzisiaj tak samo ale dodałam nasiona chia i już wyczuł że coś nie gra i jest inne :P

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

Hannah no niestety ciągle czekać jak nie na obu to na @ to na wizytę a najbardziej męczy czekanie na bobo... No ale nie ma co narzekać tylko działać :D ja wciskam właśnie w męża koktajl... Ale ma strasznie wyczulone smaki XD zrobiłam wczoraj koktajl z brzoskwini, cytryny, rucoli, banana, jabłka, selera naciowego i nasion lnu, dzisiaj tak samo ale dodałam nasiona chia i już wyczuł że coś nie gra i jest inne :P

Mój w życiu nie wypije. Nawet jak mu zrobię z tego co lubi. I jest z niego gorszy niejadek niż małe dziecko. Papryka ble mięso inne niż kurczak też, pomidora też nie ruszy. Na szczęście przecier i ketchup już jest OK. Ale coś nowego mu zaproponować to dramat. Musi sam sobie wybrać a i tak za każdym razem 3 razy sprawdza składniki czy na pewno nie ma tam czegoś czego nie lubi.
    Ile to trzeba się namęczyć żeby coś nowego zjadł 😁

Mi się udało wizytę na piątek zarezerwować ale muszę wziąć urlop. Ciekawe czy dostanę ❓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:04

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Mój w życiu nie wypije. Nawet jak mu zrobię z tego co lubi. I jest z niego gorszy niejadek niż małe dziecko. Papryka ble mięso inne niż kurczak też, pomidora też nie ruszy. Na szczęście przecier i ketchup już jest OK. Ale coś nowego mu zaproponować to dramat. Musi sam sobie wybrać a i tak za każdym razem 3 razy sprawdza składniki czy na pewno nie ma tam czegoś czego nie lubi.
    Ile to trzeba się namęczyć żeby coś nowego zjadł 😁

Mi się udało wizytę na piątek zarezerwować ale muszę wziąć urlop. Ciekawe czy dostanę ❓
    Hehe :D to w sumie ja z moim nie mam problemu wcina wszystko ale czuje że coś zmieniam i zawsze muszę mieć podkładkę dlaczego i jakie to dobre i bogate :) bardzo ciężko było mi wprowadzić 5 regularnych posiłków ale też to powolutku wdrożyliśmy :)
    Mam nadzieję że uda ci się ogarnąć wolne a jak nie wolne to może pokombinuj jakąś zamianę z kimś o ile jest taka możliwość.... Miłej nocki życzę zmykam spać :P w końcu najwyższy czas XD

age.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

Mój mąż je dosłownie wszystko haha, ale mam problem, żeby mu jakieś witaminy czy inne suplementy dać, nie chce ich brać. Strasznie mnie to denerwuje:( sama jakoś dużo nie biorę, żeby nie przesadzać, ale on kompletnie nic

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się do was od lipca od mojego urlopu. Trochę chyba potrzebowałam od tego odetchnąć. U mnie już leci 5 cykl starań. W poprzednim cyklu byłam u gina i był pęcherzyk przed owulacją, później pękł też było to obserwowane na USG. Odpuściłam sobie mierzenie temperatury i testy owulacyjne i tak sobie zekam po prostu. Jest mi przykro, że jest jak jest ale to też trochę tak jest, że z każdym cyklem tak człowiek przywyka do tego, że się nie udaje. Jednak nie tracę nadziei 🌞

• BusiaT Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez się nie odzywałam dlugo😉 sierpien zrobiłam sobie urlop od mierzenia temperatury, a teraz leci mi już 33 dzień i niebwiem kiedy ma być okres, myślałam ze wiedziałam kiedy była owu ale jednak nie 🤷🏻‍♀️🙈 byłam u ginekologa i potwierdziła owulacje i powiedziała ze jestem cała zdrowa moje wyniki są Ok nic tylko się starać. Trochę mnie tym pokrzepila, ale No jak to zdrowa skoro Bobo nie ma 🤷🏻‍♀️

f2d7ab81ec.png
  • Mery92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🤗😘 widzę ze coraz więcej kobitek wraca :) ! Super, cieszę się. Ja, tez myśle,że będę po mału wracać .
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki 😊 a kolejnym przyszłym mamom gratuluje 😘

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, postanowiłam i ja się trochę odezwać 😀
    Na starcie gratuluję wszystkich ciąż ❤️ rośnijcie zdrowo i szczęśliwych rozwiązań dziewczyny 🍀
    U mnie porobiło się tak, że starania nadal wstrzymane 😢 wcześniej wstrzymaliśmy, żeby odpocząć od tematu, a teraz... Teraz własna rodzina nam sprawiła taki prezent, że starać się nie ma sensu póki nie ogarniemy się z długów jakie narobili nam za plecami. Temat długi, ale cień nadzieji mam, że uda się to ogarnąć szybko i jeszcze w tym roku będę mogła poczuć te starania o maluszka✊🏻
    Aktualnie czekam na okres, ostatnio miałam cykle po 26 dni. Teraz 31 dc i cisza 🤷🏼‍♀️ ale w okresie owulacji byłam chora, brałam antybiotyk. Doszło dużo stresu do tego i pewnie dlatego okres zwariował 😒

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Na starcie gratuluję wszystkich ciąż ❤️ rośnijcie zdrowo i szczęśliwych rozwiązań dziewczyny 🍀
    U mnie porobiło się tak, że starania nadal wstrzymane 😢 wcześniej wstrzymaliśmy, żeby odpocząć od tematu, a teraz... Teraz własna rodzina nam sprawiła taki prezent, że starać się nie ma sensu póki nie ogarniemy się z długów jakie narobili nam za plecami. Temat długi, ale cień nadzieji mam, że uda się to ogarnąć szybko i jeszcze w tym roku będę mogła poczuć te starania o maluszka✊🏻
    Aktualnie czekam na okres, ostatnio miałam cykle po 26 dni. Teraz 31 dc i cisza 🤷🏼‍♀️ ale w okresie owulacji byłam chora, brałam antybiotyk. Doszło dużo stresu do tego i pewnie dlatego okres zwariował 😒
    Aliciaaa...myslalam ostatnio o Tobie ☺ trzymam kciuki za pomyślne ogarniecie sprawy 😗

aliciaaa lubi tę wiadomość

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Aliciaaa...myslalam ostatnio o Tobie ☺ trzymam kciuki za pomyślne ogarniecie sprawy 😗

Ja też o was często myślałam ❤️ miło, że ktoś mnie jeszcze tu pamięta 😅
    Dziękuję, tak bardzo chciałbym jeszcze w tym roku spróbować zajsc w ciążę 🥺

A co u ciebie? Jak się czujesz? 🤗

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

Ja także o Tobie myślałam. Trzymaj się kochana mocno♥ Sprawy rodzinne potrafią bardzo uprzykrzyć życie, a długi to już w ogóle. Coś o tym wiem. Mam nadzieję, że jak wrócicie do starań to ze zdwojoną siłą:*

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja też o was często myślałam ❤️ miło, że ktoś mnie jeszcze tu pamięta 😅
    Dziękuję, tak bardzo chciałbym jeszcze w tym roku spróbować zajsc w ciążę 🥺

A co u ciebie? Jak się czujesz? 🤗
    U nas dobrze ;) już 24tc...nie wiem kiedy to zleciało... Co prawda walczę z cukrzyca i bakteriami ale poza tym cud, miód, malina 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    U nas dobrze ;) już 24tc...nie wiem kiedy to zleciało... Co prawda walczę z cukrzyca i bakteriami ale poza tym cud, miód, malina 😁

O kurcze to już kawał ciążowej drogi za Tobą, pięknie ❤️

Ja też w poprzednim cyklu badałam się u ginekolożki i też mówiła, że wszystko super, a tu dalej nic, więc ostatecznie to mało mnie pokrzepiło. Jakoś tak człowiek by chciał dowiedzieć się to i to jest nie tak dam magiczny l k i od razu zaskoczy 😂 a tu lipa 😝

• Mery92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo jest super. Tylko my, za bardzo chcemy i niestety później jest problem ..:(

Ja, dziś byłam na podstawowych badaniach, ino się wnerwiłam bo mi nie zrobiła krzywej z glukozy...21 mam kolejna wizytę z małym u gina😍 będziemy już po wakacjach, wyjeżdżam na tydzien❤️ w końcu, a 30 mam pierwsze prenatalne umówione. Chciałabym już być po.. na pewno bym się wewnętrznie uspokoiła:) myśle tez nad zakupem doplera, żeby słuchać bicia serduszka 😊

hannah_92 lubi tę wiadomość

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • Monika1233 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.Możecie mi powiedzieć mam 30 dniowe cykle.Kiedy mogą mniej wiecej wypadać dni płodne?słyszałam że 14 dni po okresie😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 15:52

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1233 wrote:
    Cześć wszystkim.Możecie mi powiedzieć mam 30 dniowe cykle.Kiedy mogą mniej wiecej wypadać dni płodne?słyszałam że 14 dni po okresie😏

Teoretycznie (książkowo) w połowie cyklu powinna być owulacja, ale nie zawsze tak jest. Dlatego najlepiej się obserwować. Śluz w okresie owulacyjnym jest śliski, rozciągliwy, ewidentnie czuć wilgotno tam na dole. Często pobolewa jajnik i podbrzusze. Dodatkowo możesz mierzyć temp. rano, zaraz po przebudzeniu i zapisywać dane, po kilku cyklach już sporo można wyłapać. Czy masz typowe objawy owulacyjne?

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaa <3 gadułki wróciły :D

szlak mnie trafi dajcie mnie coś na @ luteina się skończyła... gin dopiero w październiku a ja dalej tkwię w tym bezowulacyjnym cyklu grrrr...

na pocieszenie zamówiłam sobie kebaba XD dzisiaj dzień dobroci dla brzuszka :D

Mery92 lubi tę wiadomość

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    o jaaaaa <3 gadułki wróciły :D

szlak mnie trafi dajcie mnie coś na @ luteina się skończyła... gin dopiero w październiku a ja dalej tkwię w tym bezowulacyjnym cyklu grrrr...

na pocieszenie zamówiłam sobie kebaba XD dzisiaj dzień dobroci dla brzuszka :D

Spróbuj gorącej kąpieli albo wino. Albo metoda mojej mamy i babci. Włóż nogi do bardzo gorącej wody ale nie jestem pewna czy działają 😁 na mnie kiedyś przed @ działał alkohol ale nie wiem czy to była okazją że względu na pms i tak wychodziło że akurat po alkoholu dostawałam @. 😁

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

Hej hej też ostatnio myślałam co tam u ciebie 🙂

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w poczekalni na wizytę do lekarza. Przeniesiono mi z piątku na dziś więc teoretycznie nie muszę brać urlopu. Ale skoro już wzięłam to sobie odpocznę. Może pozalatwiam jakieś sprawy albo mamę odwiedzę 😁

Mery92 lubi tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ