Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Cześć! Zaczęliśmy starać się z mężem k 2 dziecko. Mamy już jedną córeczkę, w ciążę zaszłam zaskakująco szybko. Powinnam okres dostać we wtorek, dzisiaj robiłam test (11dpo) i biel aż razi. ;/ Chyba powinnam nabrać pokory , bo po cichu liczyłam, że teraz też się uda szybko. Cały czas od owulacji mnie ciągnęło w podbrzuszu, myślałam, że to jest to, ale chyba jednak się nie udało. Ja się chyba za bardzo napaliłam, już sobie obliczalam, że dziecko się urodzi w maju. Mam nadzieję, że do końca 2020 uda mi się zobaczyć 2 kreski.
Hannah no niestety ciągle czekać jak nie na obu to na @ to na wizytę a najbardziej męczy czekanie na bobo... No ale nie ma co narzekać tylko działać ja wciskam właśnie w męża koktajl... Ale ma strasznie wyczulone smaki zrobiłam wczoraj koktajl z brzoskwini, cytryny, rucoli, banana, jabłka, selera naciowego i nasion lnu, dzisiaj tak samo ale dodałam nasiona chia i już wyczuł że coś nie gra i jest inne -
Spuromix wrote:Trzymam mocno kciuki oby i tym razem było szybko
Hannah no niestety ciągle czekać jak nie na obu to na @ to na wizytę a najbardziej męczy czekanie na bobo... No ale nie ma co narzekać tylko działać ja wciskam właśnie w męża koktajl... Ale ma strasznie wyczulone smaki zrobiłam wczoraj koktajl z brzoskwini, cytryny, rucoli, banana, jabłka, selera naciowego i nasion lnu, dzisiaj tak samo ale dodałam nasiona chia i już wyczuł że coś nie gra i jest inne
Mój w życiu nie wypije. Nawet jak mu zrobię z tego co lubi. I jest z niego gorszy niejadek niż małe dziecko. Papryka ble mięso inne niż kurczak też, pomidora też nie ruszy. Na szczęście przecier i ketchup już jest OK. Ale coś nowego mu zaproponować to dramat. Musi sam sobie wybrać a i tak za każdym razem 3 razy sprawdza składniki czy na pewno nie ma tam czegoś czego nie lubi.
Ile to trzeba się namęczyć żeby coś nowego zjadł 😁
Mi się udało wizytę na piątek zarezerwować ale muszę wziąć urlop. Ciekawe czy dostanę ❓Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:04
-
SylwiaG wrote:Mój w życiu nie wypije. Nawet jak mu zrobię z tego co lubi. I jest z niego gorszy niejadek niż małe dziecko. Papryka ble mięso inne niż kurczak też, pomidora też nie ruszy. Na szczęście przecier i ketchup już jest OK. Ale coś nowego mu zaproponować to dramat. Musi sam sobie wybrać a i tak za każdym razem 3 razy sprawdza składniki czy na pewno nie ma tam czegoś czego nie lubi.
Ile to trzeba się namęczyć żeby coś nowego zjadł 😁
Mi się udało wizytę na piątek zarezerwować ale muszę wziąć urlop. Ciekawe czy dostanę ❓
Mam nadzieję że uda ci się ogarnąć wolne a jak nie wolne to może pokombinuj jakąś zamianę z kimś o ile jest taka możliwość.... Miłej nocki życzę zmykam spać w końcu najwyższy czas -
Spuromix wrote:Trzymam mocno kciuki oby i tym razem było szybko
Hannah no niestety ciągle czekać jak nie na obu to na @ to na wizytę a najbardziej męczy czekanie na bobo... No ale nie ma co narzekać tylko działać ja wciskam właśnie w męża koktajl... Ale ma strasznie wyczulone smaki zrobiłam wczoraj koktajl z brzoskwini, cytryny, rucoli, banana, jabłka, selera naciowego i nasion lnu, dzisiaj tak samo ale dodałam nasiona chia i już wyczuł że coś nie gra i jest inne
Mój mąż je dosłownie wszystko haha, ale mam problem, żeby mu jakieś witaminy czy inne suplementy dać, nie chce ich brać. Strasznie mnie to denerwuje:( sama jakoś dużo nie biorę, żeby nie przesadzać, ale on kompletnie nic"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Nie odzywałam się do was od lipca od mojego urlopu. Trochę chyba potrzebowałam od tego odetchnąć. U mnie już leci 5 cykl starań. W poprzednim cyklu byłam u gina i był pęcherzyk przed owulacją, później pękł też było to obserwowane na USG. Odpuściłam sobie mierzenie temperatury i testy owulacyjne i tak sobie zekam po prostu. Jest mi przykro, że jest jak jest ale to też trochę tak jest, że z każdym cyklem tak człowiek przywyka do tego, że się nie udaje. Jednak nie tracę nadziei 🌞
-
Hej ja tez się nie odzywałam dlugo😉 sierpien zrobiłam sobie urlop od mierzenia temperatury, a teraz leci mi już 33 dzień i niebwiem kiedy ma być okres, myślałam ze wiedziałam kiedy była owu ale jednak nie 🤷🏻♀️🙈 byłam u ginekologa i potwierdziła owulacje i powiedziała ze jestem cała zdrowa moje wyniki są Ok nic tylko się starać. Trochę mnie tym pokrzepila, ale No jak to zdrowa skoro Bobo nie ma 🤷🏻♀️
-
Cześć 🤗😘 widzę ze coraz więcej kobitek wraca ! Super, cieszę się. Ja, tez myśle,że będę po mału wracać .
Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki 😊 a kolejnym przyszłym mamom gratuluje 😘
Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
Hej dziewczyny, postanowiłam i ja się trochę odezwać 😀
Na starcie gratuluję wszystkich ciąż ❤️ rośnijcie zdrowo i szczęśliwych rozwiązań dziewczyny 🍀
U mnie porobiło się tak, że starania nadal wstrzymane 😢 wcześniej wstrzymaliśmy, żeby odpocząć od tematu, a teraz... Teraz własna rodzina nam sprawiła taki prezent, że starać się nie ma sensu póki nie ogarniemy się z długów jakie narobili nam za plecami. Temat długi, ale cień nadzieji mam, że uda się to ogarnąć szybko i jeszcze w tym roku będę mogła poczuć te starania o maluszka✊🏻
Aktualnie czekam na okres, ostatnio miałam cykle po 26 dni. Teraz 31 dc i cisza 🤷🏼♀️ ale w okresie owulacji byłam chora, brałam antybiotyk. Doszło dużo stresu do tego i pewnie dlatego okres zwariował 😒 -
aliciaaa wrote:Hej dziewczyny, postanowiłam i ja się trochę odezwać 😀
Na starcie gratuluję wszystkich ciąż ❤️ rośnijcie zdrowo i szczęśliwych rozwiązań dziewczyny 🍀
U mnie porobiło się tak, że starania nadal wstrzymane 😢 wcześniej wstrzymaliśmy, żeby odpocząć od tematu, a teraz... Teraz własna rodzina nam sprawiła taki prezent, że starać się nie ma sensu póki nie ogarniemy się z długów jakie narobili nam za plecami. Temat długi, ale cień nadzieji mam, że uda się to ogarnąć szybko i jeszcze w tym roku będę mogła poczuć te starania o maluszka✊🏻
Aktualnie czekam na okres, ostatnio miałam cykle po 26 dni. Teraz 31 dc i cisza 🤷🏼♀️ ale w okresie owulacji byłam chora, brałam antybiotyk. Doszło dużo stresu do tego i pewnie dlatego okres zwariował 😒aliciaaa lubi tę wiadomość
-
Ona34 wrote:Aliciaaa...myslalam ostatnio o Tobie ☺ trzymam kciuki za pomyślne ogarniecie sprawy 😗
Ja też o was często myślałam ❤️ miło, że ktoś mnie jeszcze tu pamięta 😅
Dziękuję, tak bardzo chciałbym jeszcze w tym roku spróbować zajsc w ciążę 🥺
A co u ciebie? Jak się czujesz? 🤗 -
Aktualnie czekam na okres, ostatnio miałam cykle po 26 dni. Teraz 31 dc i cisza 🤷🏼♀️ ale w okresie owulacji byłam chora, brałam antybiotyk. Doszło dużo stresu do tego i pewnie dlatego okres zwariował 😒
Ja także o Tobie myślałam. Trzymaj się kochana mocno♥ Sprawy rodzinne potrafią bardzo uprzykrzyć życie, a długi to już w ogóle. Coś o tym wiem. Mam nadzieję, że jak wrócicie do starań to ze zdwojoną siłą:*"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
aliciaaa wrote:Ja też o was często myślałam ❤️ miło, że ktoś mnie jeszcze tu pamięta 😅
Dziękuję, tak bardzo chciałbym jeszcze w tym roku spróbować zajsc w ciążę 🥺
A co u ciebie? Jak się czujesz? 🤗 -
nick nieaktualnyOna34 wrote:U nas dobrze już 24tc...nie wiem kiedy to zleciało... Co prawda walczę z cukrzyca i bakteriami ale poza tym cud, miód, malina 😁
O kurcze to już kawał ciążowej drogi za Tobą, pięknie ❤️
Ja też w poprzednim cyklu badałam się u ginekolożki i też mówiła, że wszystko super, a tu dalej nic, więc ostatecznie to mało mnie pokrzepiło. Jakoś tak człowiek by chciał dowiedzieć się to i to jest nie tak dam magiczny l k i od razu zaskoczy 😂 a tu lipa 😝 -
Dziewczyny, bo jest super. Tylko my, za bardzo chcemy i niestety później jest problem ..
Ja, dziś byłam na podstawowych badaniach, ino się wnerwiłam bo mi nie zrobiła krzywej z glukozy...21 mam kolejna wizytę z małym u gina😍 będziemy już po wakacjach, wyjeżdżam na tydzien❤️ w końcu, a 30 mam pierwsze prenatalne umówione. Chciałabym już być po.. na pewno bym się wewnętrznie uspokoiła:) myśle tez nad zakupem doplera, żeby słuchać bicia serduszka 😊hannah_92 lubi tę wiadomość
Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
Monika1233 wrote:Cześć wszystkim.Możecie mi powiedzieć mam 30 dniowe cykle.Kiedy mogą mniej wiecej wypadać dni płodne?słyszałam że 14 dni po okresie😏
Teoretycznie (książkowo) w połowie cyklu powinna być owulacja, ale nie zawsze tak jest. Dlatego najlepiej się obserwować. Śluz w okresie owulacyjnym jest śliski, rozciągliwy, ewidentnie czuć wilgotno tam na dole. Często pobolewa jajnik i podbrzusze. Dodatkowo możesz mierzyć temp. rano, zaraz po przebudzeniu i zapisywać dane, po kilku cyklach już sporo można wyłapać. Czy masz typowe objawy owulacyjne?"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
o jaaaaa gadułki wróciły
szlak mnie trafi dajcie mnie coś na @ luteina się skończyła... gin dopiero w październiku a ja dalej tkwię w tym bezowulacyjnym cyklu grrrr...
na pocieszenie zamówiłam sobie kebaba dzisiaj dzień dobroci dla brzuszkaMery92 lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:o jaaaaa gadułki wróciły
szlak mnie trafi dajcie mnie coś na @ luteina się skończyła... gin dopiero w październiku a ja dalej tkwię w tym bezowulacyjnym cyklu grrrr...
na pocieszenie zamówiłam sobie kebaba dzisiaj dzień dobroci dla brzuszka
Spróbuj gorącej kąpieli albo wino. Albo metoda mojej mamy i babci. Włóż nogi do bardzo gorącej wody ale nie jestem pewna czy działają 😁 na mnie kiedyś przed @ działał alkohol ale nie wiem czy to była okazją że względu na pms i tak wychodziło że akurat po alkoholu dostawałam @. 😁 -
Aktualnie czekam na okres, ostatnio miałam cykle po 26 dni. Teraz 31 dc i cisza 🤷🏼♀️ ale w okresie owulacji byłam chora, brałam antybiotyk. Doszło dużo stresu do tego i pewnie dlatego okres zwariował 😒
Hej hej też ostatnio myślałam co tam u ciebie 🙂 -
Ja czekam w poczekalni na wizytę do lekarza. Przeniesiono mi z piątku na dziś więc teoretycznie nie muszę brać urlopu. Ale skoro już wzięłam to sobie odpocznę. Może pozalatwiam jakieś sprawy albo mamę odwiedzę 😁
Mery92 lubi tę wiadomość