X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Spróbuj gorącej kąpieli albo wino. Albo metoda mojej mamy i babci. Włóż nogi do bardzo gorącej wody ale nie jestem pewna czy działają 😁 na mnie kiedyś przed @ działał alkohol ale nie wiem czy to była okazją że względu na pms i tak wychodziło że akurat po alkoholu dostawałam @. 😁
    ehhhh wino nie działa, kąpiel nie działa, a jak wcisnę giry do gorącej wody to się mi jedynie sikać chce :P
    już nawet męża molestowałam żeby pomógł i kicha :P no nic... zostało chyba tylko cierpliwie czekać...

age.png
  • Mery92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebab😆 oj z przed ciąży to marzenie... a teraz patrzeć na jedzenie nie mogę, a co dopiero mięso 🙈😱
    Ogólnie ciepło działa wywołująco na @. Także ciepła kąpiel jak najbardziej wskazana :) ewentualnie szybkie karaiby 😁 kładziesz się na plaży, a wieczorem potop szwedzki 😅

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    ehhhh wino nie działa, kąpiel nie działa, a jak wcisnę giry do gorącej wody to się mi jedynie sikać chce :P
    już nawet męża molestowałam żeby pomógł i kicha :P no nic... zostało chyba tylko cierpliwie czekać...

Więc trzeba czekać. To czekanie najgorsze. Wiem coś o tym 😔

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery SPOKO! Ja lecę ty stawiasz :D

Sylwia czekanie owszem najgorsze a jeszcze gorsze jest czekać na nią jak wiesz że i tak franca przylezie na 10000% żeby chociaż nadzieja maleńka była ehhhh...

dzisiaj już myślałam że przylezie w ciągu chwili wróciłam do domu i cisza nadal...

K92, Lenka88 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    o jaaaaa <3 gadułki wróciły :D

szlak mnie trafi dajcie mnie coś na @ luteina się skończyła... gin dopiero w październiku a ja dalej tkwię w tym bezowulacyjnym cyklu grrrr...

na pocieszenie zamówiłam sobie kebaba XD dzisiaj dzień dobroci dla brzuszka :D
    Ale bym zjadła takiego kebabika ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

Sylwia czekanie owszem najgorsze a jeszcze gorsze jest czekać na nią jak wiesz że i tak franca przylezie na 10000% żeby chociaż nadzieja maleńka była ehhhh...

dzisiaj już myślałam że przylezie w ciągu chwili wróciłam do domu i cisza nadal...

Hah ja tak czasem myślę, że jakby chociaż trochę się spóźniała to człowiek może chwilę żyłby nadzieją 😂 u mnie cykle 26-28 dni jeden miałam rekordowo długi bo 30. Tak to przychodzi ta franca na czas 😅

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    Hah ja tak czasem myślę, że jakby chociaż trochę się spóźniała to człowiek może chwilę żyłby nadzieją 😂 u mnie cykle 26-28 dni jeden miałam rekordowo długi bo 30. Tak to przychodzi ta franca na czas 😅
    30 dni to na luziku wiem że nic się nie dzieje :P z tym że mi cykle grają w kulki i mam po 60 dni a jak nie 60 to znowu po 19 ;/

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    30 dni to na luziku wiem że nic się nie dzieje :P z tym że mi cykle grają w kulki i mam po 60 dni a jak nie 60 to znowu po 19 ;/

No ja pamiętam właśnie, że Ty miewasz takie długaśne...
    Ja teraz gdzieś mniej więcej w dniach płodnych niby jestem ale testy owulacyjne mi wcale tego nie pokazują ☹️☹️ trzymajcie kciuki za dzisiejszy test.

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

Doskonale znam to uczucie wiesz że nie jesteś w ciąży bo to bezowulacyjny ale nie wiesz kiedy przyjedzie. Ech... Mam to co za każdym razem jak nie biorę dupka. A teraz przestałam go brać. Więc chyba kolejny miesiąc będę czekać i czekać 😔

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Doskonale znam to uczucie wiesz że nie jesteś w ciąży bo to bezowulacyjny ale nie wiesz kiedy przyjedzie. Ech... Mam to co za każdym razem jak nie biorę dupka. A teraz przestałam go brać. Więc chyba kolejny miesiąc będę czekać i czekać 😔

Ja nie wiem ale ja chyba mam też te cykle jakieś bezowulacyjne ☹️ 4 cykle minęły i cisza, nawet trochę nadziei nie było ☹️ mam obecnie wszystkiego dosyć już nie mam na to siły

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wracam do Was :) zanim na dobre zaczelismy sie starac pojawily sie wrocily problemy zdrowotne i musimy czekac. Na bieżaco wszystko czytam i gratuluje wszystkim ktorym juz sie udalo od czasu mojej ostatniej aktywnosci. A dla nas oczekujacych jeszcze na nasze groszki mam nadzieje ze jesien i zima bedza bardziej przychylne, te dluzsze i chlodniejsze wieczory... :D. Tak sie zastanawiam co jeszcze mozna zrobic zeby sie lepiej przygotowac. Dieta wdrazona, kwas lykam jak cukierki tylko do cwiczen jakos zapalu brak... Dziewczyny jeszcze tak mysle o usunieciu ósemki ale nie wiem czy po takim zabiegu ewentualnie odrazu mozna sie starac czy lepiej odczekac. Jesli tak to ile? Boje sie ze jak zaczne to znowu odkladac czekajac na dzidzie to i za 5 lat ich nie usune :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Dziewczynki wracam do Was :) zanim na dobre zaczelismy sie starac pojawily sie wrocily problemy zdrowotne i musimy czekac. Na bieżaco wszystko czytam i gratuluje wszystkim ktorym juz sie udalo od czasu mojej ostatniej aktywnosci. A dla nas oczekujacych jeszcze na nasze groszki mam nadzieje ze jesien i zima bedza bardziej przychylne, te dluzsze i chlodniejsze wieczory... :D. Tak sie zastanawiam co jeszcze mozna zrobic zeby sie lepiej przygotowac. Dieta wdrazona, kwas lykam jak cukierki tylko do cwiczen jakos zapalu brak... Dziewczyny jeszcze tak mysle o usunieciu ósemki ale nie wiem czy po takim zabiegu ewentualnie odrazu mozna sie starac czy lepiej odczekac. Jesli tak to ile? Boje sie ze jak zaczne to znowu odkladac czekajac na dzidzie to i za 5 lat ich nie usune :(

Ja bym nie czekała z tym. Z tą ciążą to niestety jest tak, że nie wiadomo jak to będzie, a trzeba żyć i robić to co musi być zdobione. Takie jest moje zdanie. Zwłaszcza, że takie "normalne" usunięcie ósemki to jest po prostu zabieg, nie jakaś operacja. 🙂

Ja np wczoraj byłam u dermatologa z moimi problemami z cerą i po prostu dostałam tak leki na czas kiedy nie jestem w ciąży i taki zestaw ciążowy, w razie gdybym zaszła 😅

U mni dziś nastrój już lepszy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 16:24

Lenka88 lubi tę wiadomość

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    Ja nie wiem ale ja chyba mam też te cykle jakieś bezowulacyjne ☹️ 4 cykle minęły i cisza, nawet trochę nadziei nie było ☹️ mam obecnie wszystkiego dosyć już nie mam na to siły
    Wydaje mi się że masz owulację... Z tego cyklu który masz w stopce zaczęty 1 lipca tak wynika, ale moim zdaniem owu była 23 lipca. Tak wnioskuję z wykresu a co tam się dzieje to tego ci nie powiem ;)
    Lenka88 wrote:

Nie odkładaj nic na potem! co masz zrobić zrób teraz, ja też tak odkładałam na potem i do dzisiaj pewnych rzeczy nie zrobiłam.... a ósemki to nawet w ciąży usuwają :)

Naprawdę nie odkładajcie nic ze względu na przyszłą ciążę i odwrotnie nie odkładajcie starań ze względu na coś... Z doświadczenia wiem że odkładanie nie jest dobre.... Ja odkładałam na później i tak za miesiąc stuknie 6 lat z myślą powiększenia rodziny.... Zawsze coś było ważniejsze, a bo to praca nie taka, a bo chyba nie jesteśmy gotowi, a bo to ja wymiękłam i stwierdziłam że chyba jednak nie chcę a dzisiaj zastanawiam się jak by to było jak bym nie przerwała, czy miała bym już maluszka ile by już może miał....

A do pytania co możecie jeszcze zrobić żeby się lepiej przygotować? Nic więcej nie zrobisz... Dasz maleństwu miłość i to najważniejsze :)

ehhh ale mnie wzięło XD w sumie mogłam zrobić tą psychologię :P

Lenka88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Nie odkładaj nic na potem! co masz zrobić zrób teraz, ja też tak odkładałam na potem i do dzisiaj pewnych rzeczy nie zrobiłam.... a ósemki to nawet w ciąży usuwają :)

Naprawdę nie odkładajcie nic ze względu na przyszłą ciążę i odwrotnie nie odkładajcie starań ze względu na coś... Z doświadczenia wiem że odkładanie nie jest dobre.... Ja odkładałam na później i tak za miesiąc stuknie 6 lat z myślą powiększenia rodziny.... Zawsze coś było ważniejsze, a bo to praca nie taka, a bo chyba nie jesteśmy gotowi, a bo to ja wymiękłam i stwierdziłam że chyba jednak nie chcę a dzisiaj zastanawiam się jak by to było jak bym nie przerwała, czy miała bym już maluszka ile by już może miał....

A do pytania co możecie jeszcze zrobić żeby się lepiej przygotować? Nic więcej nie zrobisz... Dasz maleństwu miłość i to najważniejsze :)

ehhh ale mnie wzięło XD w sumie mogłam zrobić tą psychologię :P
    Dokladnke mam takie samo zdanie... Też odkladalam początkowo tyle spraw no bo przecież zaraz będę w ciąży... I tak przeleciało 1,5 roku... Na szczęście po kilku nieudanych cykl ach postanowiłam zacząć żyć wszystkim a nie tylko starania mi... I wkoncu się udało ;)

K92 lubi tę wiadomość

• BusiaT Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzisiaj przyszła do mnie frańca... na prawdę w sierpniu pokładałam duże nadzieje w staraniach. Ale jak dziś przyszła to nawet odetchnęłam ... 🤪🤷🏻‍♀️postanowiłam od października zmienić prace apropo nie czekania ze a może ciąża... 🙈ach nie wiem czy to dobrze ale na pewno oderwę przynajmniej myśli od starań 😁

Ona34, hannah_92 lubią tę wiadomość

f2d7ab81ec.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BusiaT wrote:
    Hej! Dzisiaj przyszła do mnie frańca... na prawdę w sierpniu pokładałam duże nadzieje w staraniach. Ale jak dziś przyszła to nawet odetchnęłam ... 🤪🤷🏻‍♀️postanowiłam od października zmienić prace apropo nie czekania ze a może ciąża... 🙈ach nie wiem czy to dobrze ale na pewno oderwę przynajmniej myśli od starań 😁

Masz prawo do tego :) jesteś kobietą i nigdzie nie deklarujesz że nie będziesz posiadać dzieci :) A jeżeli nawet to jest masa miejsc pracy :) nie masz się czym martwić :)

age.png
  • BusiaT Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowę wynegocjowałem na czas nieokreślony 🤗🤩 głupio mi jednak będzie jak w pierwszym miesiacu bym zaciążyła, i tak nie wierze ze tak będzie 🙈 z drugiej strony tak czekam na ta ciąże ze nie powinno mnie już nic obchodzić co pomyśli sobie mój nowy pracodawca 😝

Ona34, Mery92 lubią tę wiadomość

f2d7ab81ec.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :D
    Busia będzie do'brze :) wszystko się ułoży ':)

age.png
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam 35 lat i za sobą prawie rok nieudanych staram o dziecko. Ostatni cykl był zupełni inny niż wszystkie moje, więc byłam pewną, że się udało (zwłaszcza, że stosunki mieliśmy książkowo co 2 dni). A jednak po 2 dniach dającego nadzieje plamienia, dzisiaj pojawiła się @. Biorę Pregnę (Plus i Start na zmianę w sumie), mąż Acertin. Teraz ma suplementowa wit. A+E. Badania mamy raczej w normie, choc Acertin został włączony dla poprawienia jakości, a moje TSH jest na granicy (2,48). Trace nadzieję, że się uda. Może jesteśmy źle dobrani? Myślę nad zrobieniem badania drożności, ale też zastanawiam się, czym obniżyć to TSH (podobno najlepiej jest mieć na poziomie około 2,0). Dodam, że nie palimy, odstawiliśmy alkohol, kawę staramy sie ograniczać do 1 dziennie.Dziewczyny, może coś zasugerujecie, doradzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 12:51

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź, usuń, ja tak odkładałam ciążę ze względu na ósemkę i teraz żałuję. Sama planuję resekcje korzenia zrobić skoro przyszła @ i nie ma przeciwskazań do zmienicgulenia. Podobno zresztą sa na tyle delikatne, że nie szkodzą, ale ja i tak wolę dmuchać na zimne.
    Lenka88 wrote:

Lenka88, Alis96 lubią tę wiadomość

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ