Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
K92 wrote:Ja mam dwie kreski w owulakach a i tak nic nie wychodzi ☹️
Ja obawiam sie , że mogę mieć niskie amh i zastanawiam sie czy robić tylko fsh i lh czy od razu amh tez. Ale sporo kosztuje.
A dlugo sie staracie ? Może warto zrobić badania partnera.
Wierzę, że nam się uda 🥰🥰 -
Ogolnie tez jestem w trudnej sutacji. Dostalam pierwszą prace, dopiero od tygodnia i mialam pytania czy planuje dzieci teraz , ale odpowiedzialam ze nie wiem. Umowa na rok . Boje sie reakcji szefowej co zrobi jeśli udaloby nam sie zajść w ciążę. Dużo przez to sie stresuje tez...
Ale z drugiej strony co moglam jej powiedziec skoro nie wiem ile będziemy sie starac. A moze i 3,4,5 lat i wtedy nawet nie miałabym pracy wcale. -
Alis96 wrote:Ogolnie tez jestem w trudnej sutacji. Dostalam pierwszą prace, dopiero od tygodnia i mialam pytania czy planuje dzieci teraz , ale odpowiedzialam ze nie wiem. Umowa na rok . Boje sie reakcji szefowej co zrobi jeśli udaloby nam sie zajść w ciążę. Dużo przez to sie stresuje tez...
Ale z drugiej strony co moglam jej powiedziec skoro nie wiem ile będziemy sie starac. A moze i 3,4,5 lat i wtedy nawet nie miałabym pracy wcale.
Pracodawca nie ma prawa zadawać tego typu pytań na rozmowach!!! To się nadaje na skargę. Sorry, że to powiem, ale to nie świadczy dobrze o pracodawcy i sto razy bym się zastanowiła czy pracować w takim miejscu. Cholera mnie bierze jak słyszę, jak pracodawca zadaje takie pytania. Porażka:/
Jeśli chodzi o starania, to partner jak najbardziej powinien wykonać badanie nasienia. U niego to jedna rzecz a u kobiet czasem szukanie igły w stołu siana. AMH na Twoim miejscu bym nie robiła póki co,wiele lekarzy już odchodzi od tego badania. Na początek zrób pakiet hormonalny czyli LH, FSH, estradiol, prolaktyna w 2-5dc, a w drugiej fazie 7 dni po owulacji zbadaj progesteron, estradiol, można także badać prolaktyne w drugiej fazie zamiast w pierwszej. Warto dodać badania tarczycy min. TSH, fT3 i fT4. To na sam początek.Alis96 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Ogolnie tez jestem w trudnej sutacji. Dostalam pierwszą prace, dopiero od tygodnia i mialam pytania czy planuje dzieci teraz , ale odpowiedzialam ze nie wiem. Umowa na rok . Boje sie reakcji szefowej co zrobi jeśli udaloby nam sie zajść w ciążę. Dużo przez to sie stresuje tez...
Ale z drugiej strony co moglam jej powiedziec skoro nie wiem ile będziemy sie starac. A moze i 3,4,5 lat i wtedy nawet nie miałabym pracy wcale.
u nas właśnie się rozpoczyna 6cykl starań, po tabletkach antykoncepcyjnych. Damy sobie jeszcze trochę czasu, ja się dobrze przebadam i jego też przebadany. Chociaż szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
U mnie dzisiaj coś na kształt okresu się rozpoczyna mimo, że miał być w pt/SB. Pierwszy raz tak mam, wcześniej przychodził jak w zegarku dokładnie po 12 dniach od owulacji. W dodatku cały dzień mnie boli brzuchAlis96 lubi tę wiadomość
-
hannah_92 wrote:Pracodawca nie ma prawa zadawać tego typu pytań na rozmowach!!! To się nadaje na skargę. Sorry, że to powiem, ale to nie świadczy dobrze o pracodawcy i sto razy bym się zastanowiła czy pracować w takim miejscu. Cholera mnie bierze jak słyszę, jak pracodawca zadaje takie pytania. Porażka:/
Jeśli chodzi o starania, to partner jak najbardziej powinien wykonać badanie nasienia. U niego to jedna rzecz a u kobiet czasem szukanie igły w stołu siana. AMH na Twoim miejscu bym nie robiła póki co,wiele lekarzy już odchodzi od tego badania. Na początek zrób pakiet hormonalny czyli LH, FSH, estradiol, prolaktyna w 2-5dc, a w drugiej fazie 7 dni po owulacji zbadaj progesteron, estradiol, można także badać prolaktyne w drugiej fazie zamiast w pierwszej. Warto dodać badania tarczycy min. TSH, fT3 i fT4. To na sam początek.
Dzięki , to daruję sobie narazie to amh 😊
Ciężko wgl było mi znaleźć pracę a mialam trochę przerwy po studiach, a praca ogólnie jest rozwojowa i stanowisko też ok. Wcześniej potencjalni pracodawcy wcale nie chceli mnie zatrudniać z tego względu, że jestem młodą mężatką bez dzieci. Ogolnie tak często jest na rynku pracy co jest straszne ..
Myślisz ze prolaktyna może tez być zrobiona w 3 dc ? Bo wolałabym wtedy wszystkie badania zrobić poczekać do 12dc i sprawdzic od razu u ginekologa wyniki i zrobić usg czy sa pęcherzyki tym razem.
Buziaki 😘 -
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Dzięki , to daruję sobie narazie to amh 😊
Ciężko wgl było mi znaleźć pracę a mialam trochę przerwy po studiach, a praca ogólnie jest rozwojowa i stanowisko też ok. Wcześniej potencjalni pracodawcy wcale nie chceli mnie zatrudniać z tego względu, że jestem młodą mężatką bez dzieci. Ogolnie tak często jest na rynku pracy co jest straszne ..
Myślisz ze prolaktyna może tez być zrobiona w 3 dc ? Bo wolałabym wtedy wszystkie badania zrobić poczekać do 12dc i sprawdzic od razu u ginekologa wyniki i zrobić usg czy sa pęcherzyki tym razem.
Buziaki 😘
To jest takie przykre, że musimy się zmagać z takim czymś ☹️ młoda mężatka nie zatrudnię, bo będzie chciała mieć dzieci.Alis96, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
K92 wrote:Tak w ogóle to nie można zadawać takich pytań na rozmowie. To prawda nigdy z tym nie wiadomo. Możesz planować i nie mieć przez kilka lat, a możesz nie planować i mieć 🤷🤷🏻♀️ Ja też miałam takie myśli co powiedzą u mnie w pracy jak zajdę w ciążę. Bardzo się tym stresowałam. Przemyślałam sobie te sprawę i stwierdziłam, że są dla mnie rzeczy ważne i ważniejsze. To moje życie i będę robić tak jak uważam za stosowne. Dla pracodawcy nigdy nie będzie idealnego momentu na naszą ciążę. W dodatku ja mam też takie doświadczenie z innych lat, że pracodawcy też się w wielu przypadkach nie za bardzo liczą z pracownikami. Ja sobie też zadałam w pewnym momencie pytanie czy naprawdę ktoś by się mną tak przejmował jak ja obecnie przejmuję się kimś? O matko ale mi wyszedł esej 😀
u nas właśnie się rozpoczyna 6cykl starań, po tabletkach antykoncepcyjnych. Damy sobie jeszcze trochę czasu, ja się dobrze przebadam i jego też przebadany. Chociaż szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
U mnie dzisiaj coś na kształt okresu się rozpoczyna mimo, że miał być w pt/SB. Pierwszy raz tak mam, wcześniej przychodził jak w zegarku dokładnie po 12 dniach od owulacji. W dodatku cały dzień mnie boli brzuch
Ech ja wlaśnie zawsze sie przejmuje wszystkimi , chociaż mną inni sie nie przejmuja taka moja natura 😁 mąż mówi, że za bardzo tym wszystkim sie stresuje i to może wpłynęło na cykl bezowulacyjny. Ale on tez widzę, że skrycie bardzo sie tym przejal. I czeka ze mna na wyniki fsh. 3 dc , nigdy tak nie czekalismy na @ chyba jak teraz 😁
Trzymam mocno kciuki 😊 teraz mamy dluuuugie jesiennie wieczory może aura będzie nam sprzyjać 😊
hannah_92 lubi tę wiadomość
-
Alis96 wrote:Dzięki , to daruję sobie narazie to amh 😊
Buziaki 😘
Rozumiem. Rynek pracy dla kobiet jest straszny. Sama miałam problem ze znalezieniem pracy. Teraz siedzę w beznadziejnej ale obiecałam sobie, że będę się już szanować i nigdy bym nie pozwoliła na zadanie takiego pytania. Wyszłabym z rozmowy i już. Mam nadzieję, że nabierzesz doświadczenia i będziesz mogła zmienić pracę u lepszego pracodawcy:)
Tak, zbadaj prolaktyne razem z resztą w 3 dc np. Progesteron jedynie na 100% po owulacji trzeba😊Alis96 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
K92 wrote:Testy nie wykrywają ovu? Czy skąd wiesz, że nie masz?
-
Spuromix wrote:Po wykresie i braku skoku w tempkach i do tego testy obu negatywne... Całkiem inaczej wygląda mój cykl owulacyjny i bez w bezowulacyjnych mam @ co 2 miesiące a jak jest ovu to mam krótkie cykle.
Mam nadzieję, że po wizycie u ginekologa dostaniesz konkretny plan na te twoje cykle.
Oby udało się je ładnie unormować♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Ja zmieniam prace od października, chociaż wszyscy myśleli ze będę tu siedzieć bo czekam na okres nieokreślony. Mój pracodawca tez nie chciał dac mi podwyżki bo główny powodem jest To ZE JESTEM MŁODA i na pewno po podwyżce od razu zajdę w ciąże 🙈 chciał mu wykrzyczeć ze to nie jest takie proste jak się mu wydaje 😏😏🙄
Zamierzam starać się od początku nowej pracy i trudno co sobie pomyślą.. to jest moje życie, to są moje marzenia o rodzinie😍 a praca zostanie tylko praca, zawsze znajdzie się jakaś inna...
Na Twoim miejscu powiedziałabym jasno ze to jest moje życie prywatne i nie mam obowiązku o nim mówić!Alis96, K92, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Po wykresie i braku skoku w tempkach i do tego testy obu negatywne... Całkiem inaczej wygląda mój cykl owulacyjny i bez w bezowulacyjnych mam @ co 2 miesiące a jak jest ovu to mam krótkie cykle.
Kurczę nie zazdroszczę tych Twoich długich cykli, próbowałaś suplementowac inozytol albo NAC.? One przyspieszają owulacje.. -
BusiaT wrote:Kurczę nie zazdroszczę tych Twoich długich cykli, próbowałaś suplementowac inozytol albo NAC.? One przyspieszają owulacje..
Alis96, BusiaT lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
Byłam stała bywalczynią wątku w kwietniu 2020r
Stymulacja kwiecień/maj 2020 udało się za 1 razem i to bliźniaki jednojajowe 🎀🎀
Niestety nasza historia skończyła się 18.09.20 r. W 20tc.. nasze Aniołki są już spokojne i zdrowe w niebie ❤️❤️
miałam zabieg łyżeczkowania, w poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego, dowiem się kiedy będziemy mogli wrócić do starań...
także będę Was podglądać i kibicować a może za miesiąc-dwa towarzyszyć ❤️Iga i Nina 20tc 👼🏻👼🏻 18.09.20 r. -
Spuromix wrote:Piłam zioła o.sroki i pomagały ale nie można ich pić non toper... Czekam na wizytę mam nadzieję że coś zaradzić i będzie pięknie jak na razie czekam na tą cholerną @ żeby badania porobić i mieć podkładkę do gina ale chyba nic z tego.... Dzisiaj coś się zadziało i zaznaczyło mi prawdopodobną owulke choć wątpię żeby była
Mam tak samo 😁 też juz nie moge sie doczekać @żeby iść na badania -
nick nieaktualnySpuromix wrote:Po wykresie i braku skoku w tempkach i do tego testy obu negatywne... Całkiem inaczej wygląda mój cykl owulacyjny i bez w bezowulacyjnych mam @ co 2 miesiące a jak jest ovu to mam krótkie cykle.
Ja sobie akurat temperatury nie mierzę, bo stwierdziłam,że to dla mnie jest męczące i nie wiele wnosi po tym jak zaczęłam się wczytywać ile rzeczy ma na nią wpływ. W dodatku jak nastawiałam sobie budzik na weekend na mierzenie to już nie mogłam spać później... A ja lubię spać. Ja mam teraz skierowanie jeszcze na 2 badania i czekam na wasze wizytę u lekarza 30.09.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 22:02
-
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Mam tak samo 😁 też juz nie moge sie doczekać @żeby iść na badania
Ja to mam takie poczucie, że jak zrobię jakieś badania i w ogóle działam to czuję, że mam moc i mam większe szanse na ciążę.🤷🏻♀️ Człowiek szuka sobie tej sprawczości w czymś na co nie ma wpływu -
Hej dziewczyny. Jak wasz ginekolog robił wam badanie hormonów to czy progesteron robił osobno w 21-23 dniu cyklu ? Nie wiem co mam o tym myśleć, ponieważ moja ginekolog kazała mi iść na wszystkie razem badania, ale to nie był na pewno 22-23 dzien cyklu, a wczoraj byłam na wymazie z szyjki pod HSG u innej i powiedziała że progesteron robi się tylko w tych dniach i się dziwi dlaczego nie był tak zrobiony.. jak było u Was ?🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta