X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak wasz ginekolog robił wam badanie hormonów to czy progesteron robił osobno w 21-23 dniu cyklu ? Nie wiem co mam o tym myśleć, ponieważ moja ginekolog kazała mi iść na wszystkie razem badania, ale to nie był na pewno 22-23 dzien cyklu, a wczoraj byłam na wymazie z szyjki pod HSG u innej i powiedziała że progesteron robi się tylko w tych dniach i się dziwi dlaczego nie był tak zrobiony.. jak było u Was ?
    Ja nie robiłam progesteronu, ale jego się właśnie robi w fazie lutealnej z tego co słyszałam. 🙂

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak wasz ginekolog robił wam badanie hormonów to czy progesteron robił osobno w 21-23 dniu cyklu ? Nie wiem co mam o tym myśleć, ponieważ moja ginekolog kazała mi iść na wszystkie razem badania, ale to nie był na pewno 22-23 dzien cyklu, a wczoraj byłam na wymazie z szyjki pod HSG u innej i powiedziała że progesteron robi się tylko w tych dniach i się dziwi dlaczego nie był tak zrobiony.. jak było u Was ?

Progesteron robi sie 7 dni po owulacji, generalnie 21-22 dc, ale to oczywiście zależy od tego jak długie sa twoje cykle. Na pewno jest to faza lutealna.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    Ja nie robiłam progesteronu, ale jego się właśnie robi w fazie lutealnej z tego co słyszałam. 🙂
    Niestety mam bardzo nieregularne miesiączki i dlatego też miałam robiony..

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Progesteron robi sie 7 dni po owulacji, generalnie 21-22 dc, ale to oczywiście zależy od tego jak długie sa twoje cykle. Na pewno jest to faza lutealna.
    No właśnie ta druga ginekolog mówiła, że musiałabym po prostu mieć monitorowany cykl przez usg, bo mam bardzo nieregularne miesiączki.

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    No właśnie ta druga ginekolog mówiła, że musiałabym po prostu mieć monitorowany cykl przez usg, bo mam bardzo nieregularne miesiączki.
    Też tak się zastanawiam czy by go nie zbadać. Chyba poproszę o skierowanie na niego na następnej wizycie

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    Też tak się zastanawiam czy by go nie zbadać. Chyba poproszę o skierowanie na niego

Pewnie, warto to zbadać. Ja teraz będę miała HSG, więc odpuszczę, ale myślę że po powtórzę badanie u drugiej ginekolog dla pewności :)

hannah_92 lubi tę wiadomość

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    K92 wrote:
    Też tak się zastanawiam czy by go nie zbadać. Chyba poproszę o skierowanie na niego

Pewnie, warto to zbadać. Ja teraz będę miała HSG, więc odpuszczę, ale myślę że po powtórzę badanie u drugiej ginekolog dla pewności :)

To jest ta drożność jajowodów?

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    To jest ta drożność jajowodów?
    Tak :)

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    K92 wrote:

Też mnie czeka HSG. Czekam tylko na wynik z wymazu szyjki macicy, czy nie ma żadnych bakterii i od razu dostaje skierowanie. Jakoś się stresuje tym, ale mam nadzieję, że to HSG pomoże.

BusiaT lubi tę wiadomość

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Też mnie czeka HSG. Czekam tylko na wynik z wymazu szyjki macicy, czy nie ma żadnych bakterii i od razu dostaje skierowanie. Jakoś się stresuje tym, ale mam nadzieję, że to HSG pomoże.
    No właśnie miałam robiony wymaz wczoraj, dzisiaj pobranie krwi i czekam na miesiączkę. I tak się cieszę że udało mi sie trafić za pierwszy raz w termin z moimi nieregularnymi miesiączkami, a musiałam 3 miesiące czekać na termin :(

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    No właśnie miałam robiony wymaz wczoraj, dzisiaj pobranie krwi i czekam na miesiączkę. I tak się cieszę że udało mi sie trafić za pierwszy raz w termin z moimi nieregularnymi miesiączkami, a musiałam 3 miesiące czekać na termin :(

Właśnie boje się, że mi podadzą jakiś odległy termin:(( myślałam, żeby już dzwonić do szpitala i sie umawiać, ale najpierw chyba muszę mieć to skierowanie i poprawny wymaz... Jakbym chciała, żeby udało się tam iść w listopadzie lub grudniu najpóźniej.

Ty najpierw dostałaś skierowanie i potem się umawiałaś czy robisz prywatnie?

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Właśnie boje się, że mi podadzą jakiś odległy termin:(( myślałam, żeby już dzwonić do szpitala i sie umawiać, ale najpierw chyba muszę mieć to skierowanie i poprawny wymaz... Jakbym chciała, żeby udało się tam iść w listopadzie lub grudniu najpóźniej.

Ty najpierw dostałaś skierowanie i potem się umawiałaś czy robisz prywatnie?
    Najpierw dostałam skierowanie z którym musiałam się zgłosić do szpitala, tam Pani wyliczyła mi kiedy bęďę mogła przyjść, bo badanie musi odbyć się do 11 dnia cyklu. Następnie dała mi kartkę z badaniami, które muszę zrobić, ale twierdziła że wymaz ważny jest tylko miesiąc, więc robić dopiero chwile przed terminem HSG, do tego badanie krwi i negatywny test ciążowy z krwi. Więc robiłam wymaz wczoraj, dzisiaj krew, a na 5 października mam HSG.

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Najpierw dostałam skierowanie z którym musiałam się zgłosić do szpitala, tam Pani wyliczyła mi kiedy bęďę mogła przyjść, bo badanie musi odbyć się do 11 dnia cyklu. Następnie dała mi kartkę z badaniami, które muszę zrobić, ale twierdziła że wymaz ważny jest tylko miesiąc, więc robić dopiero chwile przed terminem HSG, do tego badanie krwi i negatywny test ciążowy z krwi. Więc robiłam wymaz wczoraj, dzisiaj krew, a na 5 października mam HSG.

Ahhh... a mi moja gin już zrobiła ten wymaz. Jak będę musiała powtarzać to się wkurzę;/ no ale nic innego mi nie pozostało jak tylko czekać. Powodzenia życzę:* daj znać jak będziesz już po tym HSG. Możesz napisać też do mnie na priv:)

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Ahhh... a mi moja gin już zrobiła ten wymaz. Jak będę musiała powtarzać to się wkurzę;/ no ale nic innego mi nie pozostało jak tylko czekać. Powodzenia życzę:* daj znać jak będziesz już po tym HSG. Możesz napisać też do mnie na priv:)
    Może u Ciebie w szpitalu nie będą potrzebować z ostatniego miesiąca. Dam znać jak będę po :)

hannah_92 lubi tę wiadomość

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann91 wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️
    Byłam stała bywalczynią wątku w kwietniu 2020r
    Stymulacja kwiecień/maj 2020 udało się za 1 razem i to bliźniaki jednojajowe 🎀🎀
    Niestety nasza historia skończyła się 18.09.20 r. W 20tc.. nasze Aniołki są już spokojne i zdrowe w niebie ❤️❤️
    miałam zabieg łyżeczkowania, w poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego, dowiem się kiedy będziemy mogli wrócić do starań...
    także będę Was podglądać i kibicować a może za miesiąc-dwa towarzyszyć ❤️

Hej Ann. Bardzo mi przykro. Ściskam mocno i mam nadzieję że szybko lekarz pozwoli wam wrócić do starań. Zawsze możesz tu wpaść i się wygadać. Mam nadzieję że po zabiegu wszystko będzie dobrze. Trzymaj się.❤️❤️❤️

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Mery92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna, współczuje i łącze się bólu. Straszne uczucie i ciężkie do pogodzenia się 😩❤️ jeżeli chcesz się wygadać to śmiało. Od tego te forum jest ... w końcu każda z nas ma większe bądź mniejsze problemy . Najważniejsze to wsparcie ❤️🤗

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie staraczki. Od lutego z mężem już się przytulamy bez zabezpieczeń i ciągle nic, dzisiaj na dwa dni przed okresem zrobiłam test i wyszedł znowu negatywny 😥 mamy już trzyletnią córkę, jestem też po pronieniu dwa lata temu i bardzo pragniemy drugiego dziecka 😥 weszłam na takie forum pierwszy raz w życiu, może Wy mnie podtrzymacie na duchu 🙂

age.png
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mojego gina cykle 27-35 to są regularne cykle. ja takie mam: raz 27 dni, raz 32-34. Problematyczne moga byc cykle krótsze niz 24 dni, ale i to niekoniecznie, bo znajoma ma 22 dniowa i dwoch synow poczetych naturalnie i bez problemow .
    Alis96 wrote:
    Aa dodatkowo lekarz dwa lata temu mówił , że mam podwyższoną prolaktyne ale w granicach normy. Cykle mam nieregularne mozna powiedzieć bo od 27 do 35 dni.

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam tu juz miesiac temu, miesiac temu, kiedy zastanawialam sie, czy nie jestem w ciazy - nie bylam. Dziwny cykl byl efektem tego, ze pecherzyk nie pekl i zmienil sie w torbiel, ktora wchlonela sie dopiero w tym cyklu. Musze przyznac, ze juz bylam niezle naklecona na ciaze. A ty taki klops i jeszcze obawa, ze kolejny cykl (obecny) bedzie bezowulacyjny.
    A jednak okazalo sie, ze w srode rano mialam dwa pecherzyki po prawej stronie (prawie 15 mm i ponad 11 mm). W piatek rano juz byl tylko ten 11 mm, niepowiekszony, gin stwierdzil, ze jest tez cialko zolte. Ale powiedzial, ze czeste usg dopochwowe wplywa negatywnie na jakos plemnikow - czy slyszalyscie cos o tym? Mialam robione je trzy razy w okresie okoloowulacyjnym. A jesli tak faktycznie jest, to jak to sie ma do monitoringu cyklu?
    Anyway, strasznie sie martwie, ze ten drugi pecherzyk spowoduje obumarcie cialka zoltego lub przejdzie w torbiel i znow z ciazy nici. Tym bardziej sie zestresowalam, ze od wczoraj boli mnie ten prawy jajnik (w zeszlym cyklu bolalo mnie podbrzusze od owulacji do okresu i teraz wiem, ze to nie byl objaw ciazy tylko tego, ze zamiast owulacji mialam stale rosnacy pecherzyk, ktora stal sie torbielą). Dlatego teraz ten bol znow nie niepokoi. Jesli znow nie pojawia sie dwie kreski, to chyba czas na badanie droznosci. Tylko panstwowo ginekologa mam dopiero na listopad, a bez skierowania to badanie jest u nas kosmicznie drogie.

Sorry, ze tak sie rozpisalam, musze gdzies wyrzucic swoje stresy bo juz zaczynam wariowac.

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob test PO terminie okresu. Mojej siostrze negatywny wychodzil jeszcze tydzien po. A potem nagle - voila! - beta wskazujaca na 6 tydzien.
    Junjul wrote:
    Witajcie Drogie staraczki. Od lutego z mężem już się przytulamy bez zabezpieczeń i ciągle nic, dzisiaj na dwa dni przed okresem zrobiłam test i wyszedł znowu negatywny 😥 mamy już trzyletnią córkę, jestem też po pronieniu dwa lata temu i bardzo pragniemy drugiego dziecka 😥 weszłam na takie forum pierwszy raz w życiu, może Wy mnie podtrzymacie na duchu 🙂

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ