Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKostka123 wrote:Hej dziewczyny. Jak wasz ginekolog robił wam badanie hormonów to czy progesteron robił osobno w 21-23 dniu cyklu ? Nie wiem co mam o tym myśleć, ponieważ moja ginekolog kazała mi iść na wszystkie razem badania, ale to nie był na pewno 22-23 dzien cyklu, a wczoraj byłam na wymazie z szyjki pod HSG u innej i powiedziała że progesteron robi się tylko w tych dniach i się dziwi dlaczego nie był tak zrobiony.. jak było u Was ?
-
Kostka123 wrote:Hej dziewczyny. Jak wasz ginekolog robił wam badanie hormonów to czy progesteron robił osobno w 21-23 dniu cyklu ? Nie wiem co mam o tym myśleć, ponieważ moja ginekolog kazała mi iść na wszystkie razem badania, ale to nie był na pewno 22-23 dzien cyklu, a wczoraj byłam na wymazie z szyjki pod HSG u innej i powiedziała że progesteron robi się tylko w tych dniach i się dziwi dlaczego nie był tak zrobiony.. jak było u Was ?
Progesteron robi sie 7 dni po owulacji, generalnie 21-22 dc, ale to oczywiście zależy od tego jak długie sa twoje cykle. Na pewno jest to faza lutealna."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
K92 wrote:Ja nie robiłam progesteronu, ale jego się właśnie robi w fazie lutealnej z tego co słyszałam. 🙂🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
hannah_92 wrote:Progesteron robi sie 7 dni po owulacji, generalnie 21-22 dc, ale to oczywiście zależy od tego jak długie sa twoje cykle. Na pewno jest to faza lutealna.🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
nick nieaktualnyKostka123 wrote:No właśnie ta druga ginekolog mówiła, że musiałabym po prostu mieć monitorowany cykl przez usg, bo mam bardzo nieregularne miesiączki.
-
K92 wrote:Też tak się zastanawiam czy by go nie zbadać. Chyba poproszę o skierowanie na niego
Pewnie, warto to zbadać. Ja teraz będę miała HSG, więc odpuszczę, ale myślę że po powtórzę badanie u drugiej ginekolog dla pewnościhannah_92 lubi tę wiadomość
🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
nick nieaktualnyKostka123 wrote:K92 wrote:Też tak się zastanawiam czy by go nie zbadać. Chyba poproszę o skierowanie na niego
Pewnie, warto to zbadać. Ja teraz będę miała HSG, więc odpuszczę, ale myślę że po powtórzę badanie u drugiej ginekolog dla pewności
To jest ta drożność jajowodów? -
K92 wrote:To jest ta drożność jajowodów?🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 wrote:K92 wrote:Też tak się zastanawiam czy by go nie zbadać. Chyba poproszę o skierowanie na niego
Pewnie, warto to zbadać. Ja teraz będę miała HSG, więc odpuszczę, ale myślę że po powtórzę badanie u drugiej ginekolog dla pewności
Też mnie czeka HSG. Czekam tylko na wynik z wymazu szyjki macicy, czy nie ma żadnych bakterii i od razu dostaje skierowanie. Jakoś się stresuje tym, ale mam nadzieję, że to HSG pomoże.BusiaT lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Też mnie czeka HSG. Czekam tylko na wynik z wymazu szyjki macicy, czy nie ma żadnych bakterii i od razu dostaje skierowanie. Jakoś się stresuje tym, ale mam nadzieję, że to HSG pomoże.🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 wrote:No właśnie miałam robiony wymaz wczoraj, dzisiaj pobranie krwi i czekam na miesiączkę. I tak się cieszę że udało mi sie trafić za pierwszy raz w termin z moimi nieregularnymi miesiączkami, a musiałam 3 miesiące czekać na termin
Właśnie boje się, że mi podadzą jakiś odległy termin:(( myślałam, żeby już dzwonić do szpitala i sie umawiać, ale najpierw chyba muszę mieć to skierowanie i poprawny wymaz... Jakbym chciała, żeby udało się tam iść w listopadzie lub grudniu najpóźniej.
Ty najpierw dostałaś skierowanie i potem się umawiałaś czy robisz prywatnie?"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Właśnie boje się, że mi podadzą jakiś odległy termin:(( myślałam, żeby już dzwonić do szpitala i sie umawiać, ale najpierw chyba muszę mieć to skierowanie i poprawny wymaz... Jakbym chciała, żeby udało się tam iść w listopadzie lub grudniu najpóźniej.
Ty najpierw dostałaś skierowanie i potem się umawiałaś czy robisz prywatnie?🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 wrote:Najpierw dostałam skierowanie z którym musiałam się zgłosić do szpitala, tam Pani wyliczyła mi kiedy bęďę mogła przyjść, bo badanie musi odbyć się do 11 dnia cyklu. Następnie dała mi kartkę z badaniami, które muszę zrobić, ale twierdziła że wymaz ważny jest tylko miesiąc, więc robić dopiero chwile przed terminem HSG, do tego badanie krwi i negatywny test ciążowy z krwi. Więc robiłam wymaz wczoraj, dzisiaj krew, a na 5 października mam HSG.
Ahhh... a mi moja gin już zrobiła ten wymaz. Jak będę musiała powtarzać to się wkurzę;/ no ale nic innego mi nie pozostało jak tylko czekać. Powodzenia życzę:* daj znać jak będziesz już po tym HSG. Możesz napisać też do mnie na priv:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Ahhh... a mi moja gin już zrobiła ten wymaz. Jak będę musiała powtarzać to się wkurzę;/ no ale nic innego mi nie pozostało jak tylko czekać. Powodzenia życzę:* daj znać jak będziesz już po tym HSG. Możesz napisać też do mnie na priv:)
hannah_92 lubi tę wiadomość
🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Ann91 wrote:Cześć dziewczyny ❤️
Byłam stała bywalczynią wątku w kwietniu 2020r
Stymulacja kwiecień/maj 2020 udało się za 1 razem i to bliźniaki jednojajowe 🎀🎀
Niestety nasza historia skończyła się 18.09.20 r. W 20tc.. nasze Aniołki są już spokojne i zdrowe w niebie ❤️❤️
miałam zabieg łyżeczkowania, w poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego, dowiem się kiedy będziemy mogli wrócić do starań...
także będę Was podglądać i kibicować a może za miesiąc-dwa towarzyszyć ❤️
Hej Ann. Bardzo mi przykro. Ściskam mocno i mam nadzieję że szybko lekarz pozwoli wam wrócić do starań. Zawsze możesz tu wpaść i się wygadać. Mam nadzieję że po zabiegu wszystko będzie dobrze. Trzymaj się.❤️❤️❤️ -
Biedna, współczuje i łącze się bólu. Straszne uczucie i ciężkie do pogodzenia się 😩❤️ jeżeli chcesz się wygadać to śmiało. Od tego te forum jest ... w końcu każda z nas ma większe bądź mniejsze problemy . Najważniejsze to wsparcie ❤️🤗Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
Witajcie Drogie staraczki. Od lutego z mężem już się przytulamy bez zabezpieczeń i ciągle nic, dzisiaj na dwa dni przed okresem zrobiłam test i wyszedł znowu negatywny 😥 mamy już trzyletnią córkę, jestem też po pronieniu dwa lata temu i bardzo pragniemy drugiego dziecka 😥 weszłam na takie forum pierwszy raz w życiu, może Wy mnie podtrzymacie na duchu 🙂
-
Według mojego gina cykle 27-35 to są regularne cykle. ja takie mam: raz 27 dni, raz 32-34. Problematyczne moga byc cykle krótsze niz 24 dni, ale i to niekoniecznie, bo znajoma ma 22 dniowa i dwoch synow poczetych naturalnie i bez problemow .
Alis96 wrote:Aa dodatkowo lekarz dwa lata temu mówił , że mam podwyższoną prolaktyne ale w granicach normy. Cykle mam nieregularne mozna powiedzieć bo od 27 do 35 dni. -
Pisałam tu juz miesiac temu, miesiac temu, kiedy zastanawialam sie, czy nie jestem w ciazy - nie bylam. Dziwny cykl byl efektem tego, ze pecherzyk nie pekl i zmienil sie w torbiel, ktora wchlonela sie dopiero w tym cyklu. Musze przyznac, ze juz bylam niezle naklecona na ciaze. A ty taki klops i jeszcze obawa, ze kolejny cykl (obecny) bedzie bezowulacyjny.
A jednak okazalo sie, ze w srode rano mialam dwa pecherzyki po prawej stronie (prawie 15 mm i ponad 11 mm). W piatek rano juz byl tylko ten 11 mm, niepowiekszony, gin stwierdzil, ze jest tez cialko zolte. Ale powiedzial, ze czeste usg dopochwowe wplywa negatywnie na jakos plemnikow - czy slyszalyscie cos o tym? Mialam robione je trzy razy w okresie okoloowulacyjnym. A jesli tak faktycznie jest, to jak to sie ma do monitoringu cyklu?
Anyway, strasznie sie martwie, ze ten drugi pecherzyk spowoduje obumarcie cialka zoltego lub przejdzie w torbiel i znow z ciazy nici. Tym bardziej sie zestresowalam, ze od wczoraj boli mnie ten prawy jajnik (w zeszlym cyklu bolalo mnie podbrzusze od owulacji do okresu i teraz wiem, ze to nie byl objaw ciazy tylko tego, ze zamiast owulacji mialam stale rosnacy pecherzyk, ktora stal sie torbielą). Dlatego teraz ten bol znow nie niepokoi. Jesli znow nie pojawia sie dwie kreski, to chyba czas na badanie droznosci. Tylko panstwowo ginekologa mam dopiero na listopad, a bez skierowania to badanie jest u nas kosmicznie drogie.
Sorry, ze tak sie rozpisalam, musze gdzies wyrzucic swoje stresy bo juz zaczynam wariowac. -
Zrob test PO terminie okresu. Mojej siostrze negatywny wychodzil jeszcze tydzien po. A potem nagle - voila! - beta wskazujaca na 6 tydzien.
Junjul wrote:Witajcie Drogie staraczki. Od lutego z mężem już się przytulamy bez zabezpieczeń i ciągle nic, dzisiaj na dwa dni przed okresem zrobiłam test i wyszedł znowu negatywny 😥 mamy już trzyletnią córkę, jestem też po pronieniu dwa lata temu i bardzo pragniemy drugiego dziecka 😥 weszłam na takie forum pierwszy raz w życiu, może Wy mnie podtrzymacie na duchu 🙂