Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup boli mnie najczęściej po dużej dawce ruchu, więc ciężko stwierdzić czy to na poród 🙈 Chociaż jak mnie łapią skurcze to właśnie czuję je w podbrzuszu i kręgosłupie, jakby dookoła. Śluz też 3-4 razy był z galaretką, w sensie miał takie małe jakby kulki, więc może czop powoli odchodzi.. I rano mam sporo śluzu, a w ciągu dnia teraz coraz mniej mam wrażenie.. Właśnie przypomniałaś mi o brodawkach. Pamiętam jak mi znajoma mówiła, że jak pojechała właśnie do porodu to kazali jej masować brodawki na przyspieszenie. Może spróbuję 😁 No długą masz tą szyjkę 😅 4 cm to ja ostatni raz miałam w 24 tc 🙈 Ostatnio ponad miesiąc temu 2,2 cm, a teraz to nawet nie wiem ile ma, bo nie mierzyli .. Kurczę, a może ją za bardzo chcę już urodzić i dlatego jak na złość nic się nie dzieje 🤔 Może to tak jak z np. zajściem w ciążę - im bardziej się chce tym dłużej nie wychodzi 🤔 Chociaż dzisiaj mała jest mniej aktywna, ale w sumie już takie dni były i też myślałam, że to zapowiedź porodu, a tu nic 🙈🤷😅

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, może coś w tym być... ja zaraz pompuję piłkę 😅 zamówiłam wczoraj chustę, planuję nosić niunię jak już opanuję wiązania i jak się do siebie przyzwyczaimy 🙂 oczywiście za namową znajomej, która jest doradcą chustowania, kupiłam używaną na Vinted 💪🏻

Nadziejaaa lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też czekam aż się w końcu coś zacznie dziać, a jak na złość u mnie cisza i spokój 😂

Dzisiaj miałam jakiś dzień na sprzątanie. Zmieniłam i poprałam pościele i narzuty z łóżek, nie wiem co mnie naszło 😂 zamówiłam prawie całą wyprawkę dla małej do przedszkola i dopakowalam torbę do szpitala. Czuje że już rozwiązanie blisko bo zaczynam robic się nerwowa.

Trzymam za was kciuki dziewczyny! Już blisko!

Nadziejaaa, Maddalena89 lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykrakalam 😂wstalam dzisiaj z takimi mroczkami przed oczami że ledwo wybrałam mała do żłobka i od razu spowrotem do łóżka się położyłam. Zamiast na USG dojechac na 9 ledwo zdarzylam na 11 i to, zastanawiając się po drodze 5 razy czy na pewno powinnam sama jechać samochodem. Na USG lekarka próbowała zmierzyć malego, ale nie dalo się zupełnie, bo siedzi już tak nisko, że już nie widać tych punktów pomiarowych na glowie. Lekarka jak to zobaczyła zawołała położną żeby od razu mnie zbadała czy to już, ale po badaniu rozwarcia szyjki stwierdziła że jeszcze brakuje 1 cm dziecka do kości jakiejś tam nie pamiętam czy tam do szyjki więc jeszcze chwila. Mam się zjawić jeszcze w poniedziałek na ktg ale obie jednogłośnie stwierdziły że do terminu na pewno nie doczekam. To trzymajcie kciuki i za mnie i dawajcie znać co tam u was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 15:11

Maddalena89, Nadziejaaa lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matruśka to trzymamy 🤩🤩🤩🤩🤩🤩 o jaaaaaa, ale super!!! Który to dokładnie tydzień/dzień?

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, super! Trzymamy z Mają kciuki mocno! ✊✊ Ja to nie wiem czy sobie wkręcam czy u mnie też coś zaczyna się dziać.. Dzisiaj wstałam w miarę normalnie, ale zjadłam śniadanie i jest mi mega niedobrze i mam biegunkę.. Czyżby oczyszczanie organizmu przed porodem 🤔 Ostatnie 2 dni Mała była spokojniutka w brzuchu, a dzisiaj od rana kopie jak szalona 🙈 Nie nadążam już za tym dzieckiem 😂 Kurczę, chciałabym i się boję zarazem. Wczoraj też do pierwszej w nocy prasowałam i sprzątałam jakby się zaczęło, na dzisiaj jeszcze coś zostawiłam do zrobienia, ale już mniej ważne.. Także jestem ciekawa jak to będzie. Do planowanego terminu już tylko 6 dni...

Maddalena89, martuśka737 lubią tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super :) oby lekko, oby szczęśliwie ❤️ Ja już napady sprzątania, porządków, mycia okien mam za sobą 😁 myślę tylko, by przepakować się w jedną średnią walizkę, na razie mam małą walizkę oraz torbę taką z Ikea, ale chyba bez sensu iść jak przekupa z dwoma torbami

martuśka737, Nadziejaaa lubią tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj miałam w nocy pierwsza akcje. O 1 obudziły mnie skurcze, do 4 już się rozkręciły tak, z miałam co 20 minut, a potem jak już dopakowalam torbę i zbierałam się do szpitala, koło 5 wszystko ucichło. Byłam na ktg w południe i na zapisie ani jednego skurczu, więc ewidentnie przepowiadające, tylko cholera jakie bolące. Takie to ja miałam w dniu porodu 😂 ciekawa jestem co teraz mój mały mi zafunduje 😂

Już dzisiaj byłam taka zadowolona że w końcu się zaczęło i zaraz będę miała to wszystko za sobą a tu zonk!
    Też już mnie tak przeczyscilo że szok. No zobaczymy!

Położna też nie mogła znaleźć szyjki dzisiaj żeby zmierzyć rozwarcie, głową nisko że dotyka palcami. I znowu te czekanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 18:59

Maddalena89, Nadziejaaa lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ❤️ Tylko szkoda, że już nie poszło za ciosem 😂 ja dziś tez mam bóle w plecach i brzuch lekko jak na okres... już chcę trzymać moją córcię w ramionach.

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale tutaj emocje! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiania! Martuska czytałam wpis i mówię oooo matko zaczęło się 😂 a tu dupa nagle. Oby jak następnym razem chwyci to do końca doprowadzi sprawę 😁

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję bo dzisiaj to byłam mega zdołowana. Raz że w ogóle nie spałam całą noc przez te skurcze, dopiero jak zawiozłam mała do żłobka o 9 to wróciłam spać 🤷 a potem caly dzień do bani, na nic nie mam siły. Nie wiem jak znajdę ją na poród serio

Maddalena89 lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka, podobno na poród są siły nadprzyrodzone 😅 odłożone gdzieś tam, głęboko w nas. Dasz radę!!!

Ej dziewczyny, czy Wy macie instagramy? Alicja to wiem, że ma, bo podglądam 😁

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też jednak lipa 🙈 Poleżałam trochę, oczyściłam się i poczułam się lepiej 😁 I to na tyle dobrze, że właśnie wróciłam ze spaceru z psiakiem, a o 22ej skończyłam robić domowy ketchup 😅😅 Jeszcze chciałam zrobić pesto, ale chyba już mi się nie chce 🙈 Może jutro zrobię jak dzisiaj w nocy nie urodzę 😁 W ogóle to mam wrażenie, że więcej skurczy miałam tydzień temu niż aktualnie.. Takie to dziwne jakoś.. Jak nic się nie zadzieje do poniedziałku to we wtorek idę na KTG. Ehh, to czekanie jest najgorsze..

Madzia, ja nie mam instagrama, jakoś tak nie mogę się do niego przekonać 🙈

Marta, moje przepowiadające też niektóre są mocno bolesne, aż się boję, jakie będą porodowe. Z tym, że jestem słaba na ból, to fakt, więc może nie być za ciekawie. Ale mimo wszystko chyba chciałabym mieć to wszystko już za sobą.

Jak do niedzieli nie urodzę to robię sobie dzień wolnego od wszelkich robótek i śpię do oporu 😁😁😁

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszkę i wszystkie będziemy miały to za sobą ❤️ To jest niewyobrażalne 😁 takie maleństwo... Oby wszystko było dobrze. Muszę dziś jeszcze kupić sól fizjologiczną i pomyśleć o tej walizce. Planuję tez zrobić nasadzenia w ogródku 😜 może coś się ruszy

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha widzę że wy też już robicie co możecie żeby przyspieszyć 😂 ja mam konto na Instagramie ale nic na nim nie ma, przeważnie służy mi do śledzenia informacji stron w pracy 😂

Moja mała wczoraj wróciła ze żłobka z temperaturą 40 stopni. Na szczęście to tylko gardło uff

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię wszystko i nic 🤷 Dzisiaj w nocy obudził mnie skurcz, ból podbrzusza i uczucie parcia. Byłam mega zaspana i bolało mnie dłuższą chwilę. Poszłam do łazienki i przestało boleć 🙈 Spałam do rana i nadal czuję się już dobrze 😁

martuśka737, Maddalena89 lubią tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś cały dzień brzuch podolewa jak na okres 🤷🏻‍♀️ I tyle 😁 jutro ogarniam ogródek

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może niech codziennie każda z nas czekających da znać wpisem, że jest jeszcze w dwupaku? Jak któregoś dnia nie będzie wpisu to znaczyć będzie, że poród się zaczął 😊😊 Co Wy na to? :)

Ja wczoraj chodziłam zła jak osa, byłam zmęczona, senna. No ale dalej czekam 🤷

martuśka737, Maddalena89 lubią tę wiadomość

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pasuje 🤗 ja codziennie wchodzę sprawdzić co u was, czy jeszcze czekacie czy już mogę gratulować i czekać na opis wydarzeń 🤗

Ja właśnie zbieram się do szpitala na ktg. Wczoraj zauważyłam że mój brzuch zdecydowanie się już opuścił. Jak siedzę, to czuje go na udach, śmieszne uczucie 😂 nie dam rady leżeć na plecach, od razu robi mi się słabo, więc ewidentnie mały zmienił pozycję i uciska jakaś żyłę. Torba już w aucie czeka, wczoraj ją zniosłam. Mógłby już wychodzić, matka gotowa 😊

Madzia, nie kojarzę żebyś pisała jak twoja córeczka będzie sie nazywała. U Nadziejki będzie Maja, a u ciebie? Już coś wybraliście?

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas Helenka 🙂 a u Ciebie?

Wiecie , że w pełnię jest więcej porodów? A pełnia już jutro 😜 tak tylko mówię...

Jestem za, fajny pomysł! Ja też codziennie zaglądam, żeby sprawdzić która już po 🙂 w poniedziałek kontrolne USG, zobaczymy ile moja kruszynka urosła

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ