Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Okropnie sie czyta, kiedy tyle trzeba sie starac o szczescie. Mam nadzieje, ze najblizsze cykle beda ostatnimi na Waszej drodze i zakoncza sie szczesliwie po 9miesiacach!
Enigma 34, Dorjana lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
O u mnie też owulacja była zawsze późno ok 20 dc
A na @ wciąż czekam... 14 sierpnia moje Szczęście skończy rok
Rany czy ja w końcu się doczekam? Byłam na USG i lekarz twoerdził, że grubość endometrium wskazuje na bliską @ .. póki co minęły 3 tygodnie ehhh...
-
Enigma 34 wrote:Hej Dziewczyny, więc może i ja wtrącę dwa słowa. Mam synka, o tę ciąże staraliśmy się 4 cykle. Teraz o rodzeństwo dla Niego już 27 cykli!!! jesteśmy przebadani wzdłuż i wszerz, miałam też laparoskopię, podczas której nic nie robiono, ponieważ wszystko jest idealnie, a kontrast badający drożność pięknie przepłynął bez specjalnego ciśnienia... Już brak mi sił, naprawdę, nie pomaga luz, wakacje, wyjazdy, nic.. zero.. Gratuluję tym z Was, którym się już powiodło
Wiem dobrze jak to jest...
O synka staralismy sie poltora roku. Mimo ciezkiego porodu po poltora roku zdecydowalismy sie na rodzenstwo dla niego... niestety synek juz skonczyl 6 lat a rodzenstwa badal brak...
U mnie jak u Ciebie, wszystko ok.... po 3 latach nawet nam sie udalo jednak szybko poronilam... teraz juz o tym nie mysle, boje sie kolejnej porazki. Wybralam nie planowac, nie czekac...za duzo czasu juz stracilam... wole poswiecic czas synkowi, i wzmacniac nasza wiez, zamiast plakac w kacie, ze znow nie wyszlo. A kto wie, moze kiedys....
Zycze powodzenia wszystkim staraczkom, niech w koncu Wasza cierpliwosc zostanie wynagrodzona!!!Enigma 34, nati85, klara_bella lubią tę wiadomość
-
Szumisia, istnieje teoria na temat "szybkości działania" plemników w zależności od tego czy niosą ze sobą chromosom męski czy żeński. Podobno chłopaki płyną szybko ale żyją krótko w nieprzyjaznym środowisku, natomiast dziewczynki są wolniejsze ale potrafią przetrwać dłużej w ciele kobiety. Na tej podstawie bazują niektóre komputerki cyklu - ten z którego ja korzystałam wyświetlał mi chłopca na 3 dni przed owulacją, natomiast w dniu owulacji i dzień przed dziewczynkę. Nie wiem na ile ta metoda jest skuteczna, ale mój komputer pokazywał dziewczynkę i rzeczywiście mam córcię, ale podchodzę do tego z przymrużeniem oka
-
Alisss wrote:Wiem dobrze jak to jest...
O synka staralismy sie poltora roku. Mimo ciezkiego porodu po poltora roku zdecydowalismy sie na rodzenstwo dla niego... niestety synek juz skonczyl 6 lat a rodzenstwa badal brak...
U mnie jak u Ciebie, wszystko ok.... po 3 latach nawet nam sie udalo jednak szybko poronilam... teraz juz o tym nie mysle, boje sie kolejnej porazki. Wybralam nie planowac, nie czekac...za duzo czasu juz stracilam... wole poswiecic czas synkowi, i wzmacniac nasza wiez, zamiast plakac w kacie, ze znow nie wyszlo. A kto wie, moze kiedys....
Zycze powodzenia wszystkim staraczkom, niech w koncu Wasza cierpliwosc zostanie wynagrodzona!!! -
Witam się
Mamy z mężem córeczkę, ma 15,5 mc. W sierpniu przyszła pierwsza @ od czasu porodu.
Mam pytanie do Was, drogie mamy. Czy rozpoczynając starania o rodzeństwo robiłyście najpierw jakieś badania, jakoś się przygotowywałyście przed próbami i ?
Chciałam mierzyć temp. ale śpimy razem z córcia, różnie się budzimy i obawiam się, że temp mogą być zaburzone.
Wizyta u lekarza zarejestrowana, ale dopiero za miesiąc.
Napiszcie jak było u WasDorjana lubi tę wiadomość
-
Parfaite, ja nie robiłam żadnych dodatkowych badań poza standardową wizytą u ginekologa - wtedy zrobiłam mocz i morfologię + cytologię. Spanie z córcią zaburzy Ci pomiary, to pewne - możesz zobaczyć na moim wykresie jak bardzo potrafi to skomplikować sytuację przez nocne pobudki ciężko wykryć ciążę na podstawie samych objawów (u mnie temperatura nigdy nie osiągnęła 37 stopni), a czasami ciężko bywa też z owulacją, ale to nie oznacza że nie ma to sensu - po prostu warto pomiary traktować z pewną dozą rezerwy i skupić się na powodzenia!
-
nick nieaktualnyWitam.
Jestem mamą rocznego dziecka.
Mój synek kończył roczek 13 sierpnia 2015r.
Z narzeczonym postanowiliśmy starać się o rodzeństwo dla synka.
Ostatnie dni czytam bardzo dużo na forach kobiet starających się o drugą dzidzie.Szczerze mówiąc zaczełam sie martwic.Czytając fora ewidentnie kobiety mają problem z zajsciem w ciąze z drugim dzieckiem.My staramy się o dziecko nie całe 1.5 miesiąca w czym obecnie konczy mi się @ wiem że to bardzo krótko ale martwię się że moze być tak że bedziemy się starać bardzo dlugo. Albo że wcale nam się nie uda... Z Synkiem zaszłam bardzo szybko,planowalismy dziecko ale nie wiedzialismy ze tak szybko się uda..Ponieważ w tamtym czasie mialam wiele nie milych doswiadczen zyciowych,rozstanie z facetem 4 letniego związku gdzie także byly starania o dziecko ale nic nie wyszlo, wyjazd do Anglii i tam dopiero z nowym facetem zaszlam w ciagu 1.5 miesiaca w ciąże co bylo dla mnie ogromnym szokiem jak i radoscią.Ponieważ test robilam 11 dni po terminie i myslalam ze poprostu @ sie spóźnia przez stres ,zmiane klimatu itp tym bardziej ze juz nie raz mialam ze 14 dni mi sie spoznial wiec test byl robiony tak od niechcenia aby uspokoic swoje mysli co zakonczylo sie totalnym szokiem i 2 grubymi kreseczkami na tescie Jestem szczesliwą mamą rocznego chłopca i pragniemy dla niego rodzenstwa. Potrzebuje dużego wsparcia bo strasznie sie zaczełam przejmować tym że moge miec problemy z zajsciem drugiego dzieciątkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:28
Ola_85 lubi tę wiadomość