X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 września, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunka, tulę mocno 🫂

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 września, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie staram się nie wiadomo jak długo, lekarz nie wezmie mnie na poważnie, ale tam... czuję się jakaś inna, dziewczyny tam przeżywają brak ciąży w 1cs🫣

Jeżeli masz ochotę napisać coś o sobie więcej to chętnie Cię poznamy. Nineq w 1cs to ja nie wiem po co dziewczynom forum i wsparcie.. bo właśnie to forum to daje nieopisane wsparcie w dobrych ale też gorszych chwilach ❤️‍🩹

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 września, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka nie mam pojęcia 🙈 wcześniej brałam laktoferynę i piłam zakwas i też miałam ferrytynę na takim poziomie. A teraz nie biorę nic

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 września, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Smerfetka nie mam pojęcia 🙈 wcześniej brałam laktoferynę i piłam zakwas i też miałam ferrytynę na takim poziomie. A teraz nie biorę nic

To dobrze, że organizm sam utrzymuje udpowiedni poziom 🙌 a glutka pijesz ? Chyba Ty pisałaś że Cię „cofa” jak pijesz siemię lniane. Ja właśnie teraz tak mam że nie dam rady tego pić. Ale ogólnie jak się zmuszę to czuję że żołądek jest szczęśliwy. 🙃

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 września, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To dobrze, że organizm sam utrzymuje udpowiedni poziom 🙌 a glutka pijesz ? Chyba Ty pisałaś że Cię „cofa” jak pijesz siemię lniane. Ja właśnie teraz tak mam że nie dam rady tego pić. Ale ogólnie jak się zmuszę to czuję że żołądek jest szczęśliwy. 🙃
    Nie piję. Tak, ja mam taki odruch 🙈 no glutek jest mega na żołądek. Ale mnie na samą myśl… 🤣

• Nineq Autorytet

Wysłany: 21 września, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Jeżeli masz ochotę napisać coś o sobie więcej to chętnie Cię poznamy. Nineq w 1cs to ja nie wiem po co dziewczynom forum i wsparcie.. bo właśnie to forum to daje nieopisane wsparcie w dobrych ale też gorszych chwilach ❤️‍🩹
    U mnie to jest krótko, w lutym ciąża (pierwszy cykl starań co najlepsze 🤷‍♀️), w marcu poronienie i od maja się dalej turlam z nadzieją na kolejną ciążę.
    A gorsze chwilę miałam ostatnio na początku cyklu, bo dopadł mnie taki płacz i rozpacz, a na dokładkę koleżanka z pracy wysikała dwie kreski po poronieniu w czerwcu, że aż mi wstyd za siebie było 🫢Bo dlaczego ona znowu, a nie ja. Ale już mi przeszło (pewnie do czasu) ;)

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 21 września, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie możecie pić glutka bo wam nie wchodzi, to dawać go na włosy 😁 na włosach działa cuda 😁

Ja używam sproszkowanego siemienia lnianego do jogurtów, owsianki itp. Nie wiem czy działanie to samo, ale może w jakimś stopniu pomaga i nie czuć tego smaku 🙂

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 września, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś stosowałam glutka z siemienia na wydobycie skrętu na włosach 😁

A co do wątków miesięcznych to ja też czułam zazdrość, a potem było mi jeszcze gorzej, że ja czuję :) W pewnym momencie to chyba „normalne”.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 września, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gluta daje sobie sok malinowy i wtedy jakos wchodzi ale strasznie mnie od odrzuca .Fuj!

U nas domowy szpital dzieci przyniosły z przedszkola zapalenie gardła i wszystkich po kolei nas bierze. Mnie już trzeci dzień rozkłada. Bronie się jak mogę ale dzisiaj jest znacznie gorzej.
    Jeszcze wczoraj cały dzień pomagałam tesciowej sprzątać bo u niej od poniedziałku rusza remont. Oprożniałuśmy spiżarnię biagalam bo schodach w tę i spowrotem zgrzana w samym topie.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 września, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, zdrówka. W moim otoczeniu pełno osób choruje. Zaczyna się już nie fajny okres pod tym względem 😬

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 22 września, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec jaka Ty jesteś dobra synowa dla podglądalskiej teściowej 😁
    Zdrówka dla was 🙂
    Czy w tym cyklu się stymulujesz?

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 22 września, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym jest glutek i po co się go pije? To jest siemię lniane zalane wrzątkiem? Chodzi o wzmocnienie jelit albo pobudzenie perystaltyki? Kiedyś ddodawałam sproszkowane siemię do koktajli,ale od dawna jestem na diecie przeciwzapalnej i już koktajli nie pije. Wtedy chodziło właśnie o trawienie, ale z Waszych opisów brzmi jakby do czegoś jeszcze miało to służyć

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 września, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemię lniane pije zawsze przy antybiotyku jak osłonę dla układu pokarmowego.

Stymulujemy się. W środę mam gina na podgląd to będzie 9 DC więc biorąc pod uwagę to jak moje ciało reaguje na stymulację to chyba na styk przed owulacja będzie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 22 września, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec zdrówka dla całej rodzinki ❤️
    To w tym cyklu podobnie się stymulujemy ja od dzisiaj do czwartku a w piątek 10 dc podgląd. Kciuki za dorodne 🥚🤭

Miłej niedzieli dziewczyny. Korzystajcie z 🌞
    ja dziś w pracy ale co godzinę wychodzę w teren także krokomierz oszaleje 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 10:07

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki i lekarza
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 września, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, ja piję siemię lniane bo jeszcze niedawno mialam antybiotyk. Ogólnie to zabezpiecza żołądek i wplywa dobrze na trawienie :) tak glutek to siemię lniane zalane wrzątkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 10:50

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 września, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec 🦄 dużo zdrówka dla całej rodzinki. Chyba spróbuję wypić z sokiem, albo trochę cytryny dodam

• Nineq Autorytet

Wysłany: 22 września, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziewczyny, czym jest glutek i po co się go pije? To jest siemię lniane zalane wrzątkiem? Chodzi o wzmocnienie jelit albo pobudzenie perystaltyki? Kiedyś ddodawałam sproszkowane siemię do koktajli,ale od dawna jestem na diecie przeciwzapalnej i już koktajli nie pije. Wtedy chodziło właśnie o trawienie, ale z Waszych opisów brzmi jakby do czegoś jeszcze miało to służyć
    Widziałam artykuły, że niby pomaga na jakość śluzu płodnego, ale ile w tym prawdy 🤷‍♀️mnie odrzuca twn glut.

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 września, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq- ale udało Ci się ustalić przyczynę straty? Widzę że masz porobione pewne badania, i właśnie jesteś po owulacji więc 3mam kciuki za ten cykl 🤞🏻🍀

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Widziałam artykuły, że niby pomaga na jakość śluzu płodnego, ale ile w tym prawdy 🤷‍♀️mnie odrzuca twn glut.

Serio? Może dlatego mam śluz płodny wcześniej niż powinnam bo glutka pije 😏

• Nineq Autorytet

Wysłany: 22 września, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nineq- ale udało Ci się ustalić przyczynę straty? Widzę że masz porobione pewne badania, i właśnie jesteś po owulacji więc 3mam kciuki za ten cykl 🤞🏻🍀
    Nie, po poronieniu nie robiliśmy. U nas to chyba
    rodzine- na cztery córki babci trzy poroniły co najmniej 2x (w tym moja mama), a czwarta długo się starała.
    Co do tych badań ze stopki - dopiero zrobiłam, w środę mam teleporadę z hematologiem chociaż nie wiem, czy coś podpowie. A robić badań w ciemno nie chce, bo nie wiem jakie🤷‍♀️a są drogie. Daje sobie czas do stycznia/lutego bez lekarzy.
    Oj, mógłby ten cykl wyjść, bo 01.10 mam dostać @, a 02.10 lecimy na urlop 😟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 11:10

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ