Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Nie staram się nie wiadomo jak długo, lekarz nie wezmie mnie na poważnie, ale tam... czuję się jakaś inna, dziewczyny tam przeżywają brak ciąży w 1cs🫣
Jeżeli masz ochotę napisać coś o sobie więcej to chętnie Cię poznamy. Nineq w 1cs to ja nie wiem po co dziewczynom forum i wsparcie.. bo właśnie to forum to daje nieopisane wsparcie w dobrych ale też gorszych chwilach ❤️🩹Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Butterfly23 wrote:Smerfetka nie mam pojęcia 🙈 wcześniej brałam laktoferynę i piłam zakwas i też miałam ferrytynę na takim poziomie. A teraz nie biorę nic
To dobrze, że organizm sam utrzymuje udpowiedni poziom 🙌 a glutka pijesz ? Chyba Ty pisałaś że Cię „cofa” jak pijesz siemię lniane. Ja właśnie teraz tak mam że nie dam rady tego pić. Ale ogólnie jak się zmuszę to czuję że żołądek jest szczęśliwy. 🙃Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:To dobrze, że organizm sam utrzymuje udpowiedni poziom 🙌 a glutka pijesz ? Chyba Ty pisałaś że Cię „cofa” jak pijesz siemię lniane. Ja właśnie teraz tak mam że nie dam rady tego pić. Ale ogólnie jak się zmuszę to czuję że żołądek jest szczęśliwy. 🙃
-
Smerfetkaa wrote:Jeżeli masz ochotę napisać coś o sobie więcej to chętnie Cię poznamy. Nineq w 1cs to ja nie wiem po co dziewczynom forum i wsparcie.. bo właśnie to forum to daje nieopisane wsparcie w dobrych ale też gorszych chwilach ❤️🩹
A gorsze chwilę miałam ostatnio na początku cyklu, bo dopadł mnie taki płacz i rozpacz, a na dokładkę koleżanka z pracy wysikała dwie kreski po poronieniu w czerwcu, że aż mi wstyd za siebie było 🫢Bo dlaczego ona znowu, a nie ja. Ale już mi przeszło (pewnie do czasu)💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Dziewczyny jak nie możecie pić glutka bo wam nie wchodzi, to dawać go na włosy 😁 na włosach działa cuda 😁
Ja używam sproszkowanego siemienia lnianego do jogurtów, owsianki itp. Nie wiem czy działanie to samo, ale może w jakimś stopniu pomaga i nie czuć tego smaku 🙂 -
Ja kiedyś stosowałam glutka z siemienia na wydobycie skrętu na włosach 😁
A co do wątków miesięcznych to ja też czułam zazdrość, a potem było mi jeszcze gorzej, że ja czuję W pewnym momencie to chyba „normalne”.🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ja do gluta daje sobie sok malinowy i wtedy jakos wchodzi ale strasznie mnie od odrzuca .Fuj!
U nas domowy szpital dzieci przyniosły z przedszkola zapalenie gardła i wszystkich po kolei nas bierze. Mnie już trzeci dzień rozkłada. Bronie się jak mogę ale dzisiaj jest znacznie gorzej.
Jeszcze wczoraj cały dzień pomagałam tesciowej sprzątać bo u niej od poniedziałku rusza remont. Oprożniałuśmy spiżarnię biagalam bo schodach w tę i spowrotem zgrzana w samym topie.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec, zdrówka. W moim otoczeniu pełno osób choruje. Zaczyna się już nie fajny okres pod tym względem 😬🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Dziewczyny, czym jest glutek i po co się go pije? To jest siemię lniane zalane wrzątkiem? Chodzi o wzmocnienie jelit albo pobudzenie perystaltyki? Kiedyś ddodawałam sproszkowane siemię do koktajli,ale od dawna jestem na diecie przeciwzapalnej i już koktajli nie pije. Wtedy chodziło właśnie o trawienie, ale z Waszych opisów brzmi jakby do czegoś jeszcze miało to służyć2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Ja siemię lniane pije zawsze przy antybiotyku jak osłonę dla układu pokarmowego.
Stymulujemy się. W środę mam gina na podgląd to będzie 9 DC więc biorąc pod uwagę to jak moje ciało reaguje na stymulację to chyba na styk przed owulacja będzieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec zdrówka dla całej rodzinki ❤️
To w tym cyklu podobnie się stymulujemy ja od dzisiaj do czwartku a w piątek 10 dc podgląd. Kciuki za dorodne 🥚🤭
Miłej niedzieli dziewczyny. Korzystajcie z 🌞
ja dziś w pracy ale co godzinę wychodzę w teren także krokomierz oszaleje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 10:07
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Echo, ja piję siemię lniane bo jeszcze niedawno mialam antybiotyk. Ogólnie to zabezpiecza żołądek i wplywa dobrze na trawienie tak glutek to siemię lniane zalane wrzątkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 10:50
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Echo wrote:Dziewczyny, czym jest glutek i po co się go pije? To jest siemię lniane zalane wrzątkiem? Chodzi o wzmocnienie jelit albo pobudzenie perystaltyki? Kiedyś ddodawałam sproszkowane siemię do koktajli,ale od dawna jestem na diecie przeciwzapalnej i już koktajli nie pije. Wtedy chodziło właśnie o trawienie, ale z Waszych opisów brzmi jakby do czegoś jeszcze miało to służyć💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Nineq- ale udało Ci się ustalić przyczynę straty? Widzę że masz porobione pewne badania, i właśnie jesteś po owulacji więc 3mam kciuki za ten cykl 🤞🏻🍀Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
-
Nineq wrote:Widziałam artykuły, że niby pomaga na jakość śluzu płodnego, ale ile w tym prawdy 🤷♀️mnie odrzuca twn glut.
Serio? Może dlatego mam śluz płodny wcześniej niż powinnam bo glutka pije 😏Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Nineq- ale udało Ci się ustalić przyczynę straty? Widzę że masz porobione pewne badania, i właśnie jesteś po owulacji więc 3mam kciuki za ten cykl 🤞🏻🍀
rodzine- na cztery córki babci trzy poroniły co najmniej 2x (w tym moja mama), a czwarta długo się starała.
Co do tych badań ze stopki - dopiero zrobiłam, w środę mam teleporadę z hematologiem chociaż nie wiem, czy coś podpowie. A robić badań w ciemno nie chce, bo nie wiem jakie🤷♀️a są drogie. Daje sobie czas do stycznia/lutego bez lekarzy.
Oj, mógłby ten cykl wyjść, bo 01.10 mam dostać @, a 02.10 lecimy na urlop 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 11:10
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹