Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq- żebym dobrze zrozumiała Twoje badania, wyszła Ci tylko ta jedna rzecz gdzie jest x ? Czy wszystko co wypisane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 11:21
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Nineq- żebym dobrze zrozumiała Twoje badania, wyszła Ci tylko ta jedna rzecz gdzie jest x ? Czy wszystko co wypisane?
Metylowane witaminy biorę od maja, bo pilnowałam składu dmuchając na zimne i po urlopie porobię homocysteinę, b12, kwas foliowy.💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Nineq wrote:Wszystko wypisane zle. Prawidłowo wyszedł V Leiden i protrombina.
Metylowane witaminy biorę od maja, bo pilnowałam składu dmuchając na zimne i po urlopie porobię homocysteinę, b12, kwas foliowy.
Na etapie starań powinnaś brać chociaż acard, ale jak masz konsultacje to za chwilę będziesz wszystko wiedziećIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Na etapie starań powinnaś brać chociaż acard, ale jak masz konsultacje to za chwilę będziesz wszystko wiedzieć
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
Motylku, w jakich jednostkach podałaś tą insulinę? ja mam poniżej limitu (1,8 ulU/ml, a limit od 2). Przy tej niskiej insulinie mam glukozę 77. Chyba powinnam zrobić krzywą cukrową i insulinową 😖
Dobre masz wyniki jak na brak suplementacji, ja łykałam tony ale jest tez efekt, Witamina D 114,5, kwas foliowy 18,36 a żelazo 174 (to akurat powyżej limitu i też nie za dobrze) , ferrytyna przy tym 88,94.
Jeśli któraś ma problemy z żelazem to polecam Wam suplementowac chlorelle 🧡 -
Ewel1991 wrote:Motylku, w jakich jednostkach podałaś tą insulinę? ja mam poniżej limitu (1,8 ulU/ml, a limit od 2). Przy tej niskiej insulinie mam glukozę 77. Chyba powinnam zrobić krzywą cukrową i insulinową 😖
Dobre masz wyniki jak na brak suplementacji, ja łykałam tony ale jest tez efekt, Witamina D 114,5, kwas foliowy 18,36 a żelazo 174 (to akurat powyżej limitu i też nie za dobrze) , ferrytyna przy tym 88,94.
Jeśli któraś ma problemy z żelazem to polecam Wam suplementowac chlorelle 🧡
Uważaj z Wit d3 - wartości powyżej 100 zaczynają być szkodliwe dla nerek. Optymalna wartość to koło 50.
Ale ferrytyny gratuluję 🙌 -
Nineq wrote:Nie, po poronieniu nie robiliśmy. U nas to chyba
rodzine- na cztery córki babci trzy poroniły co najmniej 2x (w tym moja mama), a czwarta długo się starała.
Co do tych badań ze stopki - dopiero zrobiłam, w środę mam teleporadę z hematologiem chociaż nie wiem, czy coś podpowie. A robić badań w ciemno nie chce, bo nie wiem jakie🤷♀️a są drogie. Daje sobie czas do stycznia/lutego bez lekarzy.
Oj, mógłby ten cykl wyjść, bo 01.10 mam dostać @, a 02.10 lecimy na urlop 😟
niestety tych przypadków poronień jest bardzo dużo 😔 Ja wszystkie badania wyczytałam na forach i stronach internetowych bo lekarze nie chcieli mi nic podpowiedzieć po pierwszym poronieniu 😵💫
Po jakim czasie dostałyście pierwszą @ po poronieniu, dziewczyny ? U mnie leci 35dc jeśli licząc od zabiegu, czekam na nią 👀 -
Elza1234 wrote:Hej
Uważaj z Wit d3 - wartości powyżej 100 zaczynają być szkodliwe dla nerek. Optymalna wartość to koło 50.
Ale ferrytyny gratuluję 🙌
Taaak, wiem, szczególnie dla dzieci 😓 ale z kolei są teorie które mówią, że te limity są z czapy i powinno być koło 100 🤔 Przestałam brać teraz bo też myśle, że 114 to przeginka 🥶 -
Ja dostałam miesiaczkę po 33 dniach ☺️ przy cyklach 27-28 dni.🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ewel1991 wrote:niestety tych przypadków poronień jest bardzo dużo 😔 Ja wszystkie badania wyczytałam na forach i stronach internetowych bo lekarze nie chcieli mi nic podpowiedzieć po pierwszym poronieniu 😵💫
Po jakim czasie dostałyście pierwszą @ po poronieniu, dziewczyny ? U mnie leci 35dc jeśli licząc od zabiegu, czekam na nią 👀
40 dni czekałam na @🙄miałam wywołane poronienie tabletkami.💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
Ginekolog w klinice powiedział mi, że wit. D powyżej 50 jest toksyczna dla zarodka, może prowadzić do poronień i właśnie dlatego należy badać jej poziom w trakcie suplementacji2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Ginekolog w klinice powiedział mi, że wit. D powyżej 50 jest toksyczna dla zarodka, może prowadzić do poronień i właśnie dlatego należy badać jej poziom w trakcie suplementacji
Ewel ng/ml i u mnie jest tak 0-20 deficyt, 20-30 stężenie suboptymalne 30-50 optymalne, 50-100 wysokie, ponad 100 stężenie potencjalnie toksyczne. I to jest zgodnie z zaleceniami polskiego towarzystwa endokrynologicznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 19:06
-
Butterfly23 wrote:A mi powiedział, że witamina D bardzo fajnie działa na insulinę i jej poziom powinien być ok 50.
Ciekawa jest ta zależności z insulina,ale poziom ok 50 to dalej norma. Ponad 100 to już dalekie od normy.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Ewel1991 wrote:niestety tych przypadków poronień jest bardzo dużo 😔 Ja wszystkie badania wyczytałam na forach i stronach internetowych bo lekarze nie chcieli mi nic podpowiedzieć po pierwszym poronieniu 😵💫
Po jakim czasie dostałyście pierwszą @ po poronieniu, dziewczyny ? U mnie leci 35dc jeśli licząc od zabiegu, czekam na nią 👀
Ja po pierwszym poronieniu (łyżeczkowanie) dostałam okresu po 32 dniach, a po drugim (indukcyjne, tabletki) po 22 dniachEwel1991 lubi tę wiadomość
Nasza historia
12.2023 ⏸️
01.2024 puste jajo płodowe💔
05.2024 ⏸️
06.2024 poronienie kilka dni po usłyszeniu serduszka💔
11.2024 ⏸️
09.11.2024 wizyta u gin.
Mutacja MTHFR C677T C/T i mutacja MTHFR A1298C A/C w układzie heterozygotalnym oraz mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-1 -
Echo wrote:Ginekolog w klinice powiedział mi, że wit. D powyżej 50 jest toksyczna dla zarodka, może prowadzić do poronień i właśnie dlatego należy badać jej poziom w trakcie suplementacji
OMG 🫣 no ja w ciąży nie badałam ale pewnie miałam bardzo podobnie… -
Ewel1991 wrote:OMG 🫣 no ja w ciąży nie badałam ale pewnie miałam bardzo podobnie…
Teraz o tym nie myśl 🫂❤️ Szczerze nie wierzę w to,że sama witamina d może być przyczyną niepowodzeń. A najprędzej jest to zbieg kilku czynników. Warto jednak tego pilnować.Ewel1991 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Teraz o tym nie myśl 🫂❤️ Szczerze nie wierzę w to,że sama witamina d może być przyczyną niepowodzeń. A najprędzej jest to zbieg kilku czynników. Warto jednak tego pilnować.
❤️
No jasne, najgorsze jest, że mało kto mówi chcoaiz o najważniejszych, takich jak progesteron 🥶Echo lubi tę wiadomość