Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Echo to może podzwon do szpitali jaki termin oczekiwania może akurat się uda nawet poza Krakowem,
Tylko właśnie do badania b12 powinno się ja odstawić na tydzień a nie chciałabym tego robić, mam mutacje mthfr i gdyby nie to mogłabym mieć zastrzyki tylko oni nie dają b12 w formie metylowanej i taki trochę klops
Może zbadam przed wizyta tylko no właśnie bez odstawiania? I musze w tym samym labie a tam się siedzi i siedzi w kolejce. Podobno na 72h trzeba odstawić wezme w niedziele rano ostatnia i rano w środę zrobię badanie
Zrób tak jak zalecają. Ja niestety nic o tym nie wiem, więc nie pomogę, ale myślę, że warto to sprawdzić. To już da lekarzowi jakiś obraz sytuacji.
W tym tygodniu mam urwanie głowy, ale w przyszłym mogłabym podzwonic po szpitalach. Może faktycznie gdzieś poza Krakowem uda się to załatwić, tylko muszę dopytać czy pobiorą te wycinki,bo podobno na NFZ to nie jest takie pewneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2023, 17:13
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Kobea wrote:Ja przyjmuje leki i to już mi wystarczy😀 chyba w życiu tyle leków nie brałam ...
A co masz w tym worku leków? Przyjmujesz może Accofil?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Zrób tak jak zalecają. Ja niestety nic o tym nie wiem, więc nie pomogę, ale myślę, że warto to sprawdzić. To już da lekarzowi jakiś obraz sytuacji.
W tym tygodniu mam urwanie głowy, ale w przyszłym mogłabym podzwonic po szpitalach. Może faktycznie gdzieś poza Krakowem uda się to załatwić, tylko muszę dopytać czy pobiorą te wycinki,bo podobno na NFZ to nie jest takie pewneEcho lubi tę wiadomość
-
Jamini ja nie odstawiałam wit B12 do badania. Tylko w dzień badania nie biorę, to przerwa jest ok 24h, bo biorę rano. Też dobrze wiedzieć jaki masz poziom na tabletkach, czy dawka nie jest za mała/ za duża.
Echo nie wiem czy w każdym szpitalu, ale jak nie robią na NFZ to można zapłacić żeby pobrali wycinki. Bo chyba ogólnie tego nie pobierają na NFZ 🤔 i z tego co pamiętam co dziewczyny pisały to koszt ok 700 złEcho lubi tę wiadomość
-
Kobea wrote:Tak. Accofil, Clexane, encorton, acard, utrogestan, duphaston. Plus suple 😄
Butterfly są różne opinie ze nie odstawiać witamin, ze odstawić na tydzień, odstawić na 72h ty odstawiasz na 24, zgłupieć możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2023, 18:07
-
syska wrote:Echo 🤞 daj znać czy udało się wskoczyć do lekarza.
Butterfly23, Elza co u Was kochane ? 😘
I jakaś ciotka od strony męża, która widziałam 1 raz w życiu, 1sze co się nas zapytała na konsolacji, to czy teściowa doczekała się wnuków.
Powiedziałam, ze nie i ze może nam je teraz ześle, a ta dalej swoje. Ze jaka szkoda, ze powinna wnuki bawić, bla bla bla.
Myślałam ze ja uduszę -
JaMiNi wrote:Dziewczyny właśnie przy podcieraniu zobaczyłam jasna krew, jestem sama napisałam do lekarki smsa 😔😔😔
Jak możesz to idź leżeć czekaj na odpowiedź od lekarki. Oby to był tylko incydentDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Elza1234 wrote:My dzisiaj mieliśmy pogrzeb.
I jakaś ciotka od strony męża, która widziałam 1 raz w życiu, 1sze co się nas zapytała na konsolacji, to czy teściowa doczekała się wnuków.
Powiedziałam, ze nie i ze może nam je teraz ześle, a ta dalej swoje. Ze jaka szkoda, ze powinna wnuki bawić, bla bla bla.
Myślałam ze ja uduszę
To jest nie do wiary! Na pogrzebie takie pytania. Nie no serio oszalałam. Ależ ludzie nie maja taktu za grosz29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
JaMiNi wrote:Dziewczyny właśnie przy podcieraniu zobaczyłam jasna krew, jestem sama napisałam do lekarki smsa 😔😔😔
Leż kochana 😥 trzymam kciuki żeby lekarka odpisała szybko29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Odnośnie sexu w ciąży to mi immunolog powiedział że super jest sperma partnera, bo zawiera te czynniki wspomagające tworzenie naczyń zarodka i tak właśnie odkryli że podawanie accofilu jest skuteczne.
Ale u nas i tak celibat 😀 -
Jamini mam nadzieję że to tylko krótki incydent i już teraz będzie lepiej.
Co do seksu w obu ciążach miałam zakaz do 12tc a potem też raczej się bałam bo zdarzyło mi się krwawienie po seksie jak byłam w ciąży z Frankiem.
Ale 9 miesiąc to był ogień 🔥Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas