Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:To jest nie do wiary! Na pogrzebie takie pytania. Nie no serio oszalałam. Ależ ludzie nie maja taktu za grosz
Jestem tak zmęczona psychicznie tym rokiem, tak strasznie, ze już mam po dziurki w nosie wszystkiego.
-
Elza1234 wrote:Ja usiadłam do stołu i naprawdę głośno powiedziałam, ze pytanie o bąbelka w takiej sytuacji, gdzie właśnie pochowaliśmy Mamę to jest po prostu przegięcie.
Jestem tak zmęczona psychicznie tym rokiem, tak strasznie, ze już mam po dziurki w nosie wszystkiego.
Bardzo dobrze, że to powiedziałaś! Ludzie nie mają wstydu, naprawdę... Bardzo mi przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić,a w tym jakże trudnym momencie jeszcze użerać się z ludźmi 😞💔 Jesteście już w domku? Jak się czujesz?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
JaMiNi wrote:Dziewczyny właśnie przy podcieraniu zobaczyłam jasna krew, jestem sama napisałam do lekarki smsa 😔😔😔
Dobrze, że jesteś w domu i możesz leżeć. Jak się czujesz kochana? Kiedy wróci mąż? Mam nadzieję, że szybko otrzymasz odpowiedź od lekarki 🤞🤞🍀 przytulam bardzo mocno ❤️❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Kobea wrote:Tak, pierwsza ciąża na tym zestawie. Zobaczymy czy się uda. Dobrze że Clexane mi chociaz ginekolog pisze na NFZ.
Solidny arsenal, niech zdziała cuda 🍀❤️ Trzymam bardzo mocno kciuki 🤞🤞2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Mąż wróci za 3 dni, lekarka tez miała gdzieś jechać, nie wiem czy mogę na noc luteinę dopochwowa, narazie byłam siku i chwilowo nic nie było, ale nie wiem co robić orzeciez jutro mam prace
I wiecie mi się dokładnie to śniło ze poszłam do ubikacji i taki sam kolor i ilość krwi była 😔
Tzn jak zapcham mocniej papier to widzę ze w środku coś jestWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2023, 19:35
-
JaMiNi wrote:Mąż wróci za 3 dni, lekarka tez miała gdzieś jechać, nie wiem czy mogę na noc luteinę dopochwowa, narazie byłam siku i chwilowo nic nie było, ale nie wiem co robić orzeciez jutro mam prace
I wiecie mi się dokładnie to śniło ze poszłam do ubikacji i taki sam kolor i ilość krwi była 😔
Tzn jak zapcham mocniej papier to widzę ze w środku coś jest
A jakiś inny lekarz wchodzi w grę?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Bardzo dobrze, że to powiedziałaś! Ludzie nie mają wstydu, naprawdę... Bardzo mi przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić,a w tym jakże trudnym momencie jeszcze użerać się z ludźmi 😞💔 Jesteście już w domku? Jak się czujesz?
We wrześniu mamy tydzień urlopu, który spędzamy w domu, mam nadzieje, ze jakoś odpoczniemy trochę. -
Elza1234 wrote:Tak, już wróciliśmy do domu. Głowa mi pęka, wczoraj i dzisiaj wyssalo ze mnie cała energie.
We wrześniu mamy tydzień urlopu, który spędzamy w domu, mam nadzieje, ze jakoś odpoczniemy trochę.
Po tym wszystkim potrzebujecie przede wszystkim spokoju. Mam nadzieję, że uda Wam się chociaż trochę odpocząćElza1234 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
JaMiNi wrote:Lekarka mi napisała żeby poczekać ze mam duphaston i luteinę i dobrze ze beta rośnie
Ok, czyli wg niej wszystko w porządku. Myślę, że jakby to się jutro powtórzyło, to warto byłoby jednak podskoczyć do kogoś na usg. Co o tym myślisz? Jak się czujesz? Uspokoiła Cię ta wiadomość?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo mam mieszane uczucia z jednej strony wiem ze na usg przy takiej becie nic nie będzie widać ze żadni usg mi nic nie powie, u nas szpital to ehhh przy skierowaniu do szpitala przy poronieniu ordynator robi pacjentom bety co 48h i wypuszcza do domu żeby same poroniły
Ja to już mam najgorsze najczarniejsze myśli -
To fakt, jest bardzo wcześnie Jesteś obstawiona lekami, więc pozostaje rzeczywiście oszczędzać się i obserować czy coś się zmienia. Czy możesz pracować z domu? Wspominałaś, że plamienia pojawiają się gdy więcej się poruszasz. Chyba w takim wypadku byłoby lepiej trochę poleżeć2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:To fakt, jest bardzo wcześnie Jesteś obstawiona lekami, więc pozostaje rzeczywiście oszczędzać się i obserować czy coś się zmienia. Czy możesz pracować z domu? Wspominałaś, że plamienia pojawiają się gdy więcej się poruszasz. Chyba w takim wypadku byłoby lepiej trochę poleżeć
Ja nawet w straconej ciąży nie miałam krwawienia nawet po odstawieniu leków nie miałam ani kropli a pod kontrola lekarza czekałam 4 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2023, 20:16
-
Nie wiem czy mogę brać luteinę dopochwowa jeszcze ? Teraz mam takie brązowe plamienia ciemniejsze i w szyjce mam tego trochę, przyjdzie okres ?
-
JaMiNi wrote:Ale masz zestaw 🤨
Butterfly są różne opinie ze nie odstawiać witamin, ze odstawić na tydzień, odstawić na 72h ty odstawiasz na 24, zgłupieć można -
Jamini niestety ale na tym etapie nic więcej Ci nie zostaję jak brać leki, leżeć i czekać beta jest za niska żeby coś było na USG.
Trzymam kciuki żeby to był tylko straszakDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JaMiNi wrote:Nie mogę praca urzędowa mogłabym się pocieszać ze jestem w terminie miesiączki ale w terminie to są plamienia implantacyjne a już od wczoraj nie miałam plamien
Ja nawet w straconej ciąży nie miałam krwawienia nawet po odstawieniu leków nie miałam ani kropli a pod kontrola lekarza czekałam 4 tygodnie
Ja też długo czekałam na poronienie, ponad 3 tyg., wiem jak to jest
Głupio mi to sugerować, ale może warto rozważyć L4? Choćby do końca tego tygodnia. Byłoby bardzo źle gdybyś została w domu ?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo napisałam do lekarki o zwolnienie tylko wiem ze jest na wyjeździe i nie wiem czy będzie miała możliwość 😔 przerażona jestem
-
JaMiNi tak mi przykro, że Cię to teraz spotyka. Wierzę, że to się uspokoi. Bierz leki, odpoczywaj. Jak tnie od gin to weź od rodzinnego l4.
Ja po dniu dzisiejszym w pracy też już momentami rozważałam czy nie poprosić o l4 rodzinnego , chociażby ze względu na niepowodzenia i rodzaj pracy.
To plus dla mojego gina, który ostatnio mnie powkurzal o różne rzeczy przy ost ciąży. A plus dlatego, że wypisał mi tabletki na poronienie, bo on nie zalecał szpitala gdzie pewnie wylyzeczuja ( też nie chciałam szpitala) bo on wypisywał tabletki, później przez nowe przepisy nie
... A później stwierdził, że pie*doli i wypisuje. Oczywisd w takich przypadkach jak no moj2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Jamini bardzo mocno Cię przytulam, bardzo mi przykro że masz tyle stresu z tą ciąża.
Dziewczyny mają rację może weź L4 jak nie od gina to może od lekarza rodzinnego? Żebyś mogła odpocząć, jesteś obstawiona lekami i wierzę że to pomożeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas