Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Właśnie na sierpniowym wątku dwóm dziewczynom po dwóch dobrych przyrostach beta spadła 😞
Przy biochemie beta nie przekroczyła mi nawet 100, nie mówiąc i tym ze przyrastala po 50% ledwo, w dniu spodziewanej miesiączki miałam ledwo 25, a Ty kilka dni przed okresem miałam już kilkadziesiąt.
Ja najgorsza rzeczą jaka zrobiłam przy 1 ciąży to było czytanie tu statystyk i tego jak co komu rośnie. Dostałam ataku paniki. I nie mówię, ze przez to straciłam ciąże, bo tak nie było. Ale już nigdy sobie tego więcej nie zrobię i nie będę się do nikogo porównywać pod katem bety, bo tylko zalewałam się kortyzolem i byłam zombie ledwo żywa -
Elza1234 wrote:Powtórzę to po raz kolejny. Dla własnego dobra powinnaś wyłączyć to forum i przestać tu zaglądać. Bo nakręcasz się ciagle.
Przy biochemie beta nie przekroczyła mi nawet 100, nie mówiąc i tym ze przyrastala po 50% ledwo, w dniu spodziewanej miesiączki miałam ledwo 25, a Ty kilka dni przed okresem miałam już kilkadziesiąt.
Ja najgorsza rzeczą jaka zrobiłam przy 1 ciąży to było czytanie tu statystyk i tego jak co komu rośnie. Dostałam ataku paniki. I nie mówię, ze przez to straciłam ciąże, bo tak nie było. Ale już nigdy sobie tego więcej nie zrobię i nie będę się do nikogo porównywać pod katem bety, bo tylko zalewałam się kortyzolem i byłam zombie ledwo żywaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 10:26
-
Ja mam na myśli że tymi krwiakami historię kończą się pozytywnie . Chciałam pocieszyć
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:A tak swoją drogą śniło mi się że wysikałam dwie kreski i byłam w tym śnie e szoku bo się nie staraliśmy mój mózg wariuje.
Dzisiaj mam mieć okres ale na razie ani widu i w sumie pasuje mi żeby się spóźnił jeszcze kilka dni bo mi trzy glubulki zostały
Hej Jednorożec89, widzę że sporo z nas ma jakieś dziwne sny. Czaicie to że mi się dziś śniło że koleżanka z liceum oddala mi swoje dziecko na ileś lat i ja je karmiłam piersią. Ona co chwilę coś wrzuca na insta z tym bobasem i pewnie dlatego ona akurat. No ale obudziłam się i czułam się jakbym miała coś z głową. Co mój mózg wymyśli29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
JaMiNi, każda z nas szuka jakieś teorii, chce Cię pocieszyć. Wiemy, że się niepokoisz ale jedynie lekarz, który Cię zbada będzie w stanie coś powiedzieć na temat tych plamień. Dobrze, że się udało z wizytą na dziś. Proszę staraj się kochana nie nakręcać. Mocno trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞
Ja Was dziewczyny posłuchałam i nie poszłam na badania. Bo mam dzień wolny i chce trochę oddechu złapać. Teraz już nic nie zrobię. Muszę czekać do poniedziałku cierpliwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 11:18
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Naprawdę to straszne że się tak nakrecasz i zmieniasz znaczenie słów, nie wiem czy jakiekolwiek tłumaczenie tutaj może coś pomoc ☹️ tak z ciekawości weszłam na ten wątek o którym mówisz i rzeczywiście beta spadła ale startowała od bardzo niskich wartości i przyrost nie był jakiś duży. A Ty już przed dniem planowanej miesiączki miałaś porządne wyniki i przyrosty znacznie ponad normę.
Butterfly23, Kadża lubią tę wiadomość
-
Magdanka, owulacyjna siostro jak się czujesz kochana ? 😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Dziewczyny jestem po wizycie mam zwolnienie,na usg krwiaczek który już zakrzepniety,na jajniku torbiel 4cm kazała się nią nie przejmować, mam brać duphaston luteinę doustnie oraz dostałam utrogestan i wizyta za dwa tygodnie. Lekarka powiedziała ze krwiaczek niczym niezwykłym nie jest i żeby dzisiaj nie brać acard a później spróbować z 75. Przypuszczam ze powodem krwiaczka może być acard. Powiedziała ze może i już tam miga jakiś pęcherzyk ciążowy ale no beta za nisko i może to być tylko artefakt.
Przepraszam Jednorożec myślałam ze twoja teoria jest inna a krwiaczek to dodatkowa
I dziewczyny dziękuje za wsparcie teraz musze grzecznie leżeć i czekać lekarka mówiła ze mogę bete powtórzyć jutro albo za tydzień ale chyba ze stresu tego nie zrobię. Za tydzień mam wizytę u wcześniejszej lekarki. A na sondzie od usg było już takie resztki brazoweWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 11:25
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
syska wrote:Magdanka, owulacyjna siostro jak się czujesz kochana ? 😘
A dziękuję kochana, czuje się bardzo dobrze, nie dolega mi nic poza bólem piersi i zrobiły się ogromne, czasami mam bóle podbrzusza jak na okres 😬 narazie pracuje normalnie, jeżdżę na rowerze bo to uwielbiam no i jutro mam wizytę o 18:20 i zobaczę co powie doktorek.
A co u Ciebie kochana, jak nastrój?
-
syska wrote:Ja Was dziewczyny posłuchałam i nie poszłam na badania. Bo mam dzień wolny i chce trochę oddechu złapać. Teraz już nic nie zrobię. Muszę czekać do poniedziałku cierpliwie.
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Dziewczyny, jak zmienić swój awatar? Nie widzę na aplikacji takiej opcji
-
JaMiNi wrote:Dziewczyny jestem po wizycie mam zwolnienie,na usg krwiaczek który już zakrzepniety,na jajniku torbiel 4cm kazała się nią nie przejmować, mam brać duphaston luteinę doustnie oraz dostałam utrogestan i wizyta za dwa tygodnie. Lekarka powiedziała ze krwiaczek niczym niezwykłym nie jest i żeby dzisiaj nie brać acard a później spróbować z 75. Przypuszczam ze powodem krwiaczka może być acard. Powiedziała ze może i już tam miga jakiś pęcherzyk ciążowy ale no beta za nisko i może to być tylko artefakt.
Przepraszam Jednorożec myślałam ze twoja teoria jest inna a krwiaczek to dodatkowa
I dziewczyny dziękuje za wsparcie teraz musze grzecznie leżeć i czekać lekarka mówiła ze mogę bete powtórzyć jutro albo za tydzień ale chyba ze stresu tego nie zrobię. Za tydzień mam wizytę u wcześniejszej lekarki. A na sondzie od usg było już takie resztki brazowe
JaMiNi, bardzo się cieszę. Kurcze że te leki mają skutki uboczne ale czytalam że po heparynie też krwiaki lubia się robić. Dobrze ze to nic poważnego. Jesteś obstawiona lekami i ze masz l4 🤞
Pęcherzyk jest widoczny chyba od bety 1000 więc wczoraj jak miałaś 300 z hakiem to w kolejna środę już powinno być widać pęcherzyk 😘 uspokoiłaś uspokoiłaś trochę?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Jestem dumna 😍 dzisiejszym badaniem nic byś nie uzyskała. Tylko stres do momentu wyników. A to nie jest potrzebne. A poniedziałek już za rogiem 😘
Dziękuję, byłam na brwiach i wskoczył termin laryngolog w luxie. Pani przetkala mi uszy i czuje się wspaniale. Taka moja uroda ze się przytykają. Nie da nic zakrapianie. Jak jesy zle to po prostu muszę lecieć do laryngologaJaMiNi lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
JaMiNi wrote:Dziewczyny jestem po wizycie mam zwolnienie,na usg krwiaczek który już zakrzepniety,na jajniku torbiel 4cm kazała się nią nie przejmować, mam brać duphaston luteinę doustnie oraz dostałam utrogestan i wizyta za dwa tygodnie. Lekarka powiedziała ze krwiaczek niczym niezwykłym nie jest i żeby dzisiaj nie brać acard a później spróbować z 75. Przypuszczam ze powodem krwiaczka może być acard. Powiedziała ze może i już tam miga jakiś pęcherzyk ciążowy ale no beta za nisko i może to być tylko artefakt.
I dziewczyny dziękuje za wsparcie teraz musze grzecznie leżeć i czekać lekarka mówiła ze mogę bete powtórzyć jutro albo za tydzień ale chyba ze stresu tego nie zrobię. Za tydzień mam wizytę u wcześniejszej lekarki. A na sondzie od usg było już takie resztki brazoweJaMiNi, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Trochę się uspokoiłam ale wiadomo strach przy każdym skorzystaniu z wc jest wczoraj to się tak naplakalam. Z jednej strony dobrze ze wiem od czego najprawdopodobniej mam,nadzieje ze ten krwiaczek który już jest zakrzepniety nie zrobi więcej szkód. z tego wszystkiego zapomniałam zapytac czy jest ryzyko ze on wyleci ze mnie ?
Właśnie tez czytałam ze acard powoduje plamienia i krwiaczki ale tak jak lekarka mówiła krwiaczki są i bez acardu i lekarze bez stresu dają acard 150. -
syska wrote:Dziękuję, byłam na brwiach i wskoczył termin laryngolog w luxie. Pani przetkala mi uszy i czuje się wspaniale. Taka moja uroda ze się przytykają. Nie da nic zakrapianie. Jak jesy zle to po prostu muszę lecieć do laryngologa
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Magdanka wrote:A dziękuję kochana, czuje się bardzo dobrze, nie dolega mi nic poza bólem piersi i zrobiły się ogromne, czasami mam bóle podbrzusza jak na okres 😬 narazie pracuje normalnie, jeżdżę na rowerze bo to uwielbiam no i jutro mam wizytę o 18:20 i zobaczę co powie doktorek.
A co u Ciebie kochana, jak nastrój?
Z piersiami mam to samo. Ogólnie mam niestety duże a teraz czuję że tak napuchly i bolą, tez czuje się czasem jak na okres. Nie mogę haha ja mam wizytę na 18.20 ale w poniedziałek śmiesznie xd
Będę trzymać za Was kciuki 🤞🤞🤞😘
U mnie dobrze, staram się zapanować nad negatywnymi myślami i czekać cierpliwie do wizyty
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Jamini dobrze ze poszłaś do lekarza, i że wyszło że to krwiaczek. Przeczytałam dziś ostatnie dwie strony, na prawdę kochana musisz trochę się uspokoić bo nie dasz rady na takich obrotach przez całą ciążę. Bety już bym nie robiła na twoim miejscu, im jest później tym przyrost jest mniejszy więc niepotrzebnie sobie stresu dołożysz. Masz leki, zwolnienie, nic więcej nie możesz zrobić niż czekać i odpoczywać.
Echo a jak twoje krwawienie? Mam nadzieję że już lepiej?
Syska, Magdanka a ja czekam aż was dopadną mdłości 🤣 nie chce sama tu cierpiec 🤣🤣🤣 (to oczywiście żart, mam nadzieję że będziecie lepiej przechodzić ten 1 trymestr niż ja 😄)
Butterfly23 lubi tę wiadomość