Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Echo!!!!! Co za wiadomość❤️❤️❤️ Wiedziałam widziałam wiedziałam! 🤗🎉
Nie zamartwiaj sie endo na zapas. Wcinaj orzechy brazylijskie i bierz acard. Ja już naczytałam sie historii o cienkim endo i możliwości zajścia w ciąze po tym jak moje wynosiło mniej niż 3mm i kobiety pisały, ze przy 7mm udało im sie zajść w ciążę i szczęśliwe ją donosić☺️Ja w zeszłym cyklu miałam 7mm i już odetchnęłam z ulgą, ze w końcu endo nie ogranicza moich szans. Wiadomo, mógłby byc lepszy ale jest dobrze 👍🏼
Poza tym w ciąży rośnie estrogen odpowiedzialny za przyrost endo☺️
Jejku Echo, jak sie cieszę. Trzymam kciuki i pomodlę sie za Waszego Kropusia❤️
❤️❤️❤️
Dziewczynki, jesteście takie kochane, aż słów mi brakuje ❤️❤️ Jesteście tak optymistycznie nastawione,a my z mężem tak sceptycznie 🙈 17,5 to tak skrajnie niski wynik, że trudno nam uwierzyć, że się udało. Dlatego teraz siedzę i zastanawiam się czy mam brać ten accofil i Encorton2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Nic, zero, null. Biel aż raziło. Powtórzyłam test dzisiaj tylko dlatego, że jechałam do Czech.
Accofil i Encorton mam już wykupione i czekaja na mnie od dawna. Tylko nie wiem czy powinnam je już włączyć 😞 ani ja ani pani doktor nie potraktowalysmy tej bety jak coś pewnego. Jest bardzo, bardzo wcześnie,beta ultra niska, a do tego to cienkie endometrium 😞 może to być biochem i w ciągu najbliższych dni dostanę @
Myślisz,że powinnam mimo wszystko je wziąć już dzisiaj?
Trzymam bardzo mocno kciuki za jutrzejsze testowanie i badania 🤞🤞🍀❤️ Ale byłoby cudownie... ❤️❤️
Ja na Twoim miejscu bym włączyła już te leki. Skoro miałaś powiedziane że od pozytywnego testu/bety, to znaczy że już. I przede wszystkim odpoczywaj, dużo leż. Wiem, że nie jest to złoty środek, ale oszczedzaj się, daj tej becie odbić. Nic nie skreślaj kochana. Wiem, że jest ciężko myśleć pozytywnie po stracie, ale to wspaniała wiadomość, że coś się zadziało. I czemu mówisz że beta jest ultra niska? Pomysl ile kobiet robi test dopiero po terminie miesiączki. Tylko my jesteśmy takie poebane ze testujemy wcześniej i później zachodzimy w głowę dlaczego ta kreska taka blada 😀
Wskakuj do łózia, włączaj netflixa, zajadaj się orzechami i ogarnij że COŚ się dzieje ✨❤️Echo, Gradiola lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:❤️❤️❤️
Dziewczynki, jesteście takie kochane, aż słów mi brakuje ❤️❤️ Jesteście tak optymistycznie nastawione,a my z mężem tak sceptycznie 🙈 17,5 to tak skrajnie niski wynik, że trudno nam uwierzyć, że się udało. Dlatego teraz siedzę i zastanawiam się czy mam brać ten accofil i Encorton
Dostalabys ode mnie kopniaka za te słowa, ale ciężarnych się nie bije! 🙈😂Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Butterfly23 wrote:Echo dołączam do Ciebie w jedzeniu orzechów. Moje endo marne 6 mm. Także wit B12 nie wpływa na nie. Właśnie zajechałam do lidla żeby kupić. Jestem tak wściekła po wizycie u lekarza, że muszę się uspokoić…
Kochana moja, co powiedział lekarz na to endo? Są na to (oprócz domowych sposobów) jakieś leki?
Pijesz winko czerwone, jesz morele suszone i orzechy?
Czego jeszcze dowiedziałaś się na wizycie? Była owu?Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo wrote:Czyli jesteś ze mną w #teamlewyjajnik 😘❤️ trzymam mocno kciuki 🤞🤞🍀
A historia okropna.. 😞 myślisz,że to z powodu biedy 😞?
Ona się na mnie wydarła i grała teatrzyk, że pani nie wie, jak ciężko jest wychować dziecko. A ja na to jej krzyknęłam bo nie wytrzymałam, ja swoje straciłam. Sytuacja dla mnie trudna i smutna. Wielokrotnie musiałam powstrzymywać łzy. Fizycznie też jestem zmęczona, bo ta niepełnosprawna ukradła nam alko z magazynu i zaczęła pić wódkę. Podejrzewamy, że matka poi ja alkoholem, gdy ma ataki agresji. A sama matka, bitą na bank przez męża, ale też te.dziscko.ja okłada, dusi, bije i gryzie. Za to mnie każde z tych dzieci tulilo. Byłam najlepsza ciocia. Tyle z tego, że chociaż zaznali trochę normalności w nienormalnej sytuacji.
Mi dzieciaki wszystko wyspiewaly, co matka kazała robić i jak się zachowywać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 18:30
-
Bezimienna wrote:Echo ❤️.
Ja jestem emocjonalnie wykończona bo dzisiejszym dniu. W skrócie, matka z trójką dzieci - kradzież na kwotę 360 zł. Dzieci nakłaniane do kradzieży, jedno dziecko niepełnosprawne, ataki padaczki. Ogólnie patologia. Myślałam że takie akcje tylko w filmach, patrząc na te dzieciaki z emocjonalnie umarłam parę razy.
Z plusów, owu w tym miesiącu z lewego jajnika i widocf ciałko żółte. 😍 I za monitoring place raz, a chodzę do skutku aż nie będzie wiadomo czy owu była czy będzie. I takie zalecenie na przyszły miesiąc. 😁
Ty mogłabyś naprawdę niezłą książkę napisać o swojej pracy. Biedne dzieci. Kolejny przykład, że patologia nie ma problemu z prokreacją 😔 A my, którzy możemy zapewnić dziecku dobre warunki i dużo miłości, nie możemy doczekać się często ani jednego.
Cieszę się, że owu potwierdzona ❤️ Super lekarz, że nie jest nastawiony na pieniądze 😊Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Ty mogłabyś naprawdę niezłą książkę napisać o swojej pracy. Biedne dzieci. Kolejny przykład, że patologia nie ma problemu z prokreacją 😔 A my, którzy możemy zapewnić dziecku dobre warunki i dużo miłości, nie możemy doczekać się często ani jednego.
Cieszę się, że owu potwierdzona ❤️ Super lekarz, że nie jest nastawiony na pieniądze 😊Echo lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, jesteście takie kochane, aż słów mi brakuje ❤️❤️ Jesteście tak optymistycznie nastawione,a my z mężem tak sceptycznie 🙈 17,5 to tak skrajnie niski wynik, że trudno nam uwierzyć, że się udało. Dlatego teraz siedzę i zastanawiam się czy mam brać ten accofil i Encorton
Co do leków to może się nie znam się ale ja bym brała. Beta jest pozytywna, takie były zalecenia.Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
Echo nie zastanawiaj się tylko bierz leki, a beta odbije. Zobaczysz. Po prostu bardzo wczesną ciążę udało Ci się wychwycić.
Echo lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczynki, jesteście takie kochane, aż słów mi brakuje ❤️❤️ Jesteście tak optymistycznie nastawione,a my z mężem tak sceptycznie 🙈 17,5 to tak skrajnie niski wynik, że trudno nam uwierzyć, że się udało. Dlatego teraz siedzę i zastanawiam się czy mam brać ten accofil i EncortonEcho lubi tę wiadomość
-
Echo, a leki bierz. Mogłaś mieć owu opóźniona? Nie wiem czy byłaś na monitoringu, ale prawda taka, że do zagnieżdżenia może dojść nawet w 13dpo, więc nie ma co się martwić na zapas. Ważne by był teraz przyrost, a leki brać brać i nie zastanawiać się. ❤️
Echo lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:Ja na Twoim miejscu bym włączyła już te leki. Skoro miałaś powiedziane że od pozytywnego testu/bety, to znaczy że już. I przede wszystkim odpoczywaj, dużo leż. Wiem, że nie jest to złoty środek, ale oszczedzaj się, daj tej becie odbić. Nic nie skreślaj kochana. Wiem, że jest ciężko myśleć pozytywnie po stracie, ale to wspaniała wiadomość, że coś się zadziało. I czemu mówisz że beta jest ultra niska? Pomysl ile kobiet robi test dopiero po terminie miesiączki. Tylko my jesteśmy takie poebane ze testujemy wcześniej i później zachodzimy w głowę dlaczego ta kreska taka blada 😀
Wskakuj do łózia, włączaj netflixa, zajadaj się orzechami i ogarnij że COŚ się dzieje ✨❤️
❤️❤️❤️
Haha to prawda 😅 zrobiłam ok 1-3 dni przed planowaną @. Nawet mój mąż uważa,że beta jest za niska i powinnam poczekać do przyrostu 🤔 ale masz rację, dr Sydor mówił żeby wziąć jak tylko będzie pozytywna beta.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Lia. wrote:Kochana moja, co powiedział lekarz na to endo? Są na to (oprócz domowych sposobów) jakieś leki?
Pijesz winko czerwone, jesz morele suszone i orzechy?
Czego jeszcze dowiedziałaś się na wizycie? Była owu?
Słuchajcie, jest mi autentycznie przykro. Młody facet, a zero empatii. I jak pomyślę, że pójdzie do niego jakaś młoda dziewczyna na pierwszą wizytę… On za 10 lat będzie jak te wszystkie stare dziady ginekologiczne.Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
Na Twoim miejscu brałabym wszystko co miałabym zalecone w razie pozytywnego testu/bety.Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Niczego się nie dowiedziałam. Na szczęście infekcji już nie mam, wymazy czyste. Musiałam nakłamać żeby zrobił mi usg… To są jakieś żarty ten luxmed. Nic mi nie powiedział co widzi tylko, że macica w porządku, jajniki w porządku. Tyle dobrego, że na opisie napisał. W lewym ciałko żółte, ślad wolnego płynu w zatoce Douglasa. A ja byłam chyba #teamprawyjajnik 🤣
Słuchajcie, jest mi autentycznie przykro. Młody facet, a zero empatii. I jak pomyślę, że pójdzie do niego jakaś młoda dziewczyna na pierwszą wizytę… On za 10 lat będzie jak te wszystkie stare dziady ginekologiczne. -
Bezimienna wrote:Nie wiem... Ojciec patologia, matka też i to widać. Mają mieszkanie, dzieciaki mi wyspiewaly adres. Ojciec już siedział za kratami, matka wg pogotowia niewydolna wychowawczo i sama musi być skierowana na badania psychologiczne czy jest w stanie dalej sprawować opiekę nad dziećmi.
Ona się na mnie wydarła i grała teatrzyk, że pani nie wie, jak ciężko jest wychować dziecko. A ja na to jej krzyknęłam bo nie wytrzymałam, ja swoje straciłam. Sytuacja dla mnie trudna i smutna. Wielokrotnie musiałam powstrzymywać łzy. Fizycznie też jestem zmęczona, bo ta niepełnosprawna ukradła nam alko z magazynu i zaczęła pić wódkę. Podejrzewamy, że matka poi ja alkoholem, gdy ma ataki agresji. A sama matka, bitą na bank przez męża, ale też te.dziscko.ja okłada, dusi, bije i gryzie. Za to mnie każde z tych dzieci tulilo. Byłam najlepsza ciocia. Tyle z tego, że chociaż zaznali trochę normalności w nienormalnej sytuacji.
Mi dzieciaki wszystko wyspiewaly, co matka kazała robić i jak się zachowywać...
To straszne, serce się kraje 😞💔 Jesteś przecudowna, wiesz? W tej całej sytuacji okazałas tym dzieciom serce i zaopiekowałas się nimi ❤️❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
izzy91 wrote:Te luxmedy czy Medicover to widzę że po jednych pieniądzach. Na prawdę nie rozumiem czemu takich lekarzy tam trzymają. Na jakiego nie wejdziesz na znanylekarz to oceny 2/5. Szkoda że jesteś zawiedziona, ale cieszę się ze infekcje już pożegnałas planujesz testować w tym cyklu?
Tak, planuje. Dziś wjeżdża heparyna. Dalej nie wiem czy jestem 3dpo czy 5dpo, ale chyba zaufam ovufriend. I liczę 5dpo. Od wczoraj biorę progesteron. Heparyna miała być też od wczoraj, ale chciałam mieć potwierdzoną owulację.Echo, Lia. lubią tę wiadomość