Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Niczego się nie dowiedziałam. Na szczęście infekcji już nie mam, wymazy czyste. Musiałam nakłamać żeby zrobił mi usg… To są jakieś żarty ten luxmed. Nic mi nie powiedział co widzi tylko, że macica w porządku, jajniki w porządku. Tyle dobrego, że na opisie napisał. W lewym ciałko żółte, ślad wolnego płynu w zatoce Douglasa. A ja byłam chyba #teamprawyjajnik 🤣
Słuchajcie, jest mi autentycznie przykro. Młody facet, a zero empatii. I jak pomyślę, że pójdzie do niego jakaś młoda dziewczyna na pierwszą wizytę… On za 10 lat będzie jak te wszystkie stare dziady ginekologiczne.
Kuuurcze to owu była, juhuu! Mamy to 😊
Mnie w tym cyklu kłuł lewy, a owu z prawego, takie gierki sobie moje jajniki urządzają 😏
I lubię za dziady ginekologiczne 🤣 To będzie jeden z moich ulubionych tekstów od teraz 😂Butterfly23, Echo, Gradiola lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Butterfly23 wrote:Kochana a wiesz co jest najlepsze? Ja u niego byłam prywatnie na pierwszym ciążowym usg. No super lekarz. I jak zobaczyłam, że zaczął pracować w luxmedzie szczerze się ucieszyłam. A tu proszę…
Tak, planuje. Dziś wjeżdża heparyna. Dalej nie wiem czy jestem 3dpo czy 5dpo, ale chyba zaufam ovufriend. I liczę 5dpo. Od wczoraj biorę progesteron. Heparyna miała być też od wczoraj, ale chciałam mieć potwierdzoną owulację.
To czekamy teraz na tescik 🤞Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Echo, ja już zjadłam swoją dawkę orzechów. W tym cyklu postawiłam na brazylisjkie tak jak dziewczyny pisały. Wcześniej jadłam migdały i włoskie.
Myślę o Tobie cały czas i rozumiem Twój strach, ale zachodzisz naturalnie w ciążę. I to jest cudowna wiadomość. Teraz tylko sprawdzać przyrosty i czekać aż kropeczek się nam pojawi na usg 🥹izzy91, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Niczego się nie dowiedziałam. Na szczęście infekcji już nie mam, wymazy czyste. Musiałam nakłamać żeby zrobił mi usg… To są jakieś żarty ten luxmed. Nic mi nie powiedział co widzi tylko, że macica w porządku, jajniki w porządku. Tyle dobrego, że na opisie napisał. W lewym ciałko żółte, ślad wolnego płynu w zatoce Douglasa. A ja byłam chyba #teamprawyjajnik 🤣
Słuchajcie, jest mi autentycznie przykro. Młody facet, a zero empatii. I jak pomyślę, że pójdzie do niego jakaś młoda dziewczyna na pierwszą wizytę… On za 10 lat będzie jak te wszystkie stare dziady ginekologiczne.
Omg ale jaki obeznany, znalazł i macicę i jajnik 🤣🤣🤣
A tak serio, to żałosne. W Krakowie są tacy sami i niestety trzeba poronić żeby zgodzili się zrobić USG... W takich sytuacjach zastanawiam się dlaczego sama nie poszłam na medycynę, skoro rozdają dyplomy...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:Kuuurcze to owu była, juhuu! Mamy to 😊
Mnie w tym cyklu kłuł lewy, a owu z prawego, takie gierki sobie moje jajniki urządzają 😏
I lubię za dziady ginekologiczne 🤣 To będzie jeden z moich ulubionych tekstów od teraz 😂
Myslisz, że coś się stanie jeśli za wcześnie wzięłabym heparynę? -
Echo wrote:Omg ale jaki obeznany, znalazł i macicę i jajnik 🤣🤣🤣
A tak serio, to żałosne. W Krakowie są tacy sami i niestety trzeba poronić żeby zgodzili się zrobić USG... W takich sytuacjach zastanawiam się dlaczego sama nie poszłam na medycynę, skoro rozdają dyplomy... -
Pracowałam kiedyś w Enel medzie i luxmedzie i nigdy nie trafiłam tam na porządnego lekarza. Im zależało aby jak najmniej się narobić bo przychodzą tam odpocząć i zarobić poza zwykłym etatem. Tam są zazwyczaj młodzi którzy średnio radzą sobie w szpitalu albo starzy którzy dawno powinni być na emeryturze i im się po prostu nie chce. Poza tym wiele razy słyszałam jak wyśmiewali pacjentki, głównym tematem żartów było częste sprawdzanie bety i właśnie to że kobiety proszą o USG, 'to że za bardzo chcą a pewnie nawet mężowi nie dają' aż szkoda powtarzać więcej. Długo tam nie popracowałam bo miałam po dziurki obgadywania. To typowe korporacje, nastawione na zysk a nie na dobro pacjenta
Oczywiście muszę dodać, że nie każdy jeden taki jest, no ale niestety ciężko trafić na dobrego ginekologa w luxmedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 19:12
Echo lubi tę wiadomość
-
Bezimienna, okropna historia.
Dzieciaki od razu wyczuły u Ciebie dobre serducho ❤️ To tak niesprawiedliwe, ze tacy ludzie mają dzieci, bez problemów a dobrzy ludzie musza tak wiele przejść, ze doczekać się swojego dziecka.Lia., Echo lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:😂😂
Myslisz, że coś się stanie jeśli za wcześnie wzięłabym heparynę?
Ja zawsze sama ustalam kiedy była owulacja (pi razy drzwi) i od 4 dpo wstrzykuję neoparin.
Myślę, że gdyby to musiało być dokładne co do dnia, to lekarze zalecaliby monitoring przy braniu heparyny. Mi doktor przepisała wiele leków od 4 lub 5 dpo - żeby mieć pewność, że owulacja była, ale jak się czlowiek pomyli o jeden dzień w tą czy tamtą to się nic nie stanie 😉Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Magdanka wrote:Pracowałam kiedyś w Enel medzie i luxmedzie i nigdy nie trafiłam tam na porządnego lekarza. Im zależało aby jak najmniej się narobić bo przychodzą tam odpocząć i zarobić poza zwykłym etatem. Tam są zazwyczaj młodzi którzy średnio radzą sobie w szpitalu albo starzy którzy dawno powinni być na emeryturze i im się po prostu nie chce. Poza tym wiele razy słyszałam jak wyśmiewali pacjentki, głównym tematem żartów było częste sprawdzanie bety i właśnie to że kobiety proszą o USG, 'to że za bardzo chcą a pewnie nawet mężowi nie dają' aż szkoda powtarzać więcej. Długo tam nie popracowałam bo miałam po dziurki obgadywania. To typowe korporacje, nastawione na zysk a nie na dobro pacjenta
Oczywiście muszę dodać, że nie każdy jeden taki jest, no ale niestety ciężko trafić na dobrego ginekologa w luxmedzie.
Masakra 😟
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym luxmedem? To jest jakaś sieć prywatnych przychodni ginekologicznych? Dostaje się z pracy jakieś zniżki tam, dlatego tyle ludzi tam chodzi?
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Mąż się mnie pytał czy ma mi wykupić Medicover u siebie w pracy. Podziękowałam, szkoda mi lasu jak i tak potem muszę iść do normalnego gina bo Ci tamci dyplomy mają z chipsów.
A tak na marginesie okres nie przyszedł. Nie mam na to siły. W ciąży nie jestem.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Gradiola wrote:Lia:
Tak marginesie.
Uwielbiam Twoje wpisy, albo się śmieję bo są mega zabawnie ujęte😄 albo płaczę, bo tak mnie wzruszają.😘
Ojej, ale mi miło ❤️ Teraz to mi ego uroslo wyżej niż u mojego męża 😂
W ogóle to Echo tak mi poprawiła humor. Mam ochotę kogoś wyściskać z radości. A jutro będę ryczeć po negatywnym teście 😂Gradiola, alauda lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Masakra 😟
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym luxmedem? To jest jakaś sieć prywatnych przychodni ginekologicznych? Dostaje się z pracy jakieś zniżki tam, dlatego tyle ludzi tam chodzi?
No ale plus teraz jest taki przynajmniej u mnie w firmie że jak idę gdzieś indziej do lekarza prywatnie to refundują mi 70 procent ceny wizyty więc jak dla mnie to akurat opłaca 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 19:29
Lia. lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Mąż się mnie pytał czy ma mi wykupić Medicover u siebie w pracy. Podziękowałam, szkoda mi lasu jak i tak potem muszę iść do normalnego gina bo Ci tamci dyplomy mają z chipsów.
A tak na marginesie okres nie przyszedł. Nie mam na to siły. W ciąży nie jestem.
Infekcje często przesuwają miesiączkę. Miałaś też sporo stresu z tym związanego, a to kolejny czynnik.
Ile jesteś dpo?
Nie wiem czy po infekcji gorąca kąpiel jest dobrym pomysłem, ale alko też przyspiesza krążenie krwi, więc wiesz... 😏 Dobry pretekst już jest 😁Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Butterfly23 wrote:Nooo z lewym miał problem. Ale on się lubi chować. I w ogóle to było moje najboleśniejsze usg w karierze. A miałam ich z milion.
Najgorzej Biedna, dobrze wiem jak to jest2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Mąż się mnie pytał czy ma mi wykupić Medicover u siebie w pracy. Podziękowałam, szkoda mi lasu jak i tak potem muszę iść do normalnego gina bo Ci tamci dyplomy mają z chipsów.
A tak na marginesie okres nie przyszedł. Nie mam na to siły. W ciąży nie jestem.
A w którym dniu cyklu jesteś? Czujesz cokolwiek zwiastującego @? Trzymamy kciuki żeby jednak zdarzył sie cud2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Magdanka wrote:Pracowałam kiedyś w Enel medzie i luxmedzie i nigdy nie trafiłam tam na porządnego lekarza. Im zależało aby jak najmniej się narobić bo przychodzą tam odpocząć i zarobić poza zwykłym etatem. Tam są zazwyczaj młodzi którzy średnio radzą sobie w szpitalu albo starzy którzy dawno powinni być na emeryturze i im się po prostu nie chce. Poza tym wiele razy słyszałam jak wyśmiewali pacjentki, głównym tematem żartów było częste sprawdzanie bety i właśnie to że kobiety proszą o USG, 'to że za bardzo chcą a pewnie nawet mężowi nie dają' aż szkoda powtarzać więcej. Długo tam nie popracowałam bo miałam po dziurki obgadywania. To typowe korporacje, nastawione na zysk a nie na dobro pacjenta
Oczywiście muszę dodać, że nie każdy jeden taki jest, no ale niestety ciężko trafić na dobrego ginekologa w luxmedzie.
Nie jestem zaskoczona. Korzystam z Luxedu od wielu lat i pamiętam jeszcze czasy gdy zaczynali jako Lim - wtedy byli świetni, jedni z najlepszych. Dzisiaj to jest dramat.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...