X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile dni po jestem bo nic w tym cyklu nie kontroluje okresu spodziewałam się we czwartek.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Luxmed, Medicover, enelmed to takie sieciowkowe przychodnie, nie tylko ginekolodzy. Często firmy oferują pracownikom abonament za jakieś śmieszne pieniądze. Ja np place 1 zł miesięcznie plus jakis tam podatek. No ale ginekologów mają beznadziejnych. Ja jeszcze korzystam z laryngologa i tu jest akurat spoko.

No ale plus teraz jest taki przynajmniej u mnie w firmie że jak idę gdzieś indziej do lekarza prywatnie to refundują mi 70 procent ceny wizyty więc jak dla mnie to akurat opłaca 😅

Ja mam enelmed, ale lekarze są na szczęście spoko. Zastanawia mnie to co piszesz Izzy o tej refundacji, czy to musi być jakaś współpracująca z nimi placówka, czy sama wybierasz a potem się ubiegasz o zwrot? Niedawno o tym pierwszy raz usłyszałam. I nie wiem jak to jest.

Echo, dziewczyny napisały tyle pieknych słów, więc ja dodam tylko że trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Jestem wykończona dzisiaj, bo nie miałam czasu na drzemkę (goście), ale nadrobilam chociaż tutaj:) Dobranoc 🌛

Echo lubi tę wiadomość

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wron Kraa wrote:
    Ja mam enelmed, ale lekarze są na szczęście spoko. Zastanawia mnie to co piszesz Izzy o tej refundacji, czy to musi być jakaś współpracująca z nimi placówka, czy sama wybierasz a potem się ubiegasz o zwrot? Niedawno o tym pierwszy raz usłyszałam. I nie wiem jak to jest.
    Ta refundacja to Medicover (nie wiem czy inne mają), zupełnie nie musi być placówka współpracująca, po prostu biorę fakturę i wysyłam z wypełnionym wnioskiem. Tylko wiadomo nie zwracają do oporu, jest jakoś limit 500 zł na kwartał ale to i tak sporo pomaga :)

Wron Kraa lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Ojej, ale mi miło ❤️ Teraz to mi ego uroslo wyżej niż u mojego męża 😂

W ogóle to Echo tak mi poprawiła humor. Mam ochotę kogoś wyściskać z radości. A jutro będę ryczeć po negatywnym teście 😂

Zgadzam sie z Gradiolą, jesteś naszym promyczkiem <3 <3 <3

Marzę o tym, żeby zadziała się magia i jutro pojawiła się u Ciebie druga kreseczka <3 <3 <3 jakie to byłoby cudowne... <3 Bardzo, bardzo, bardzo mocno wierzę w to, że Twoje maleństwo po prostu jest leniwe i gdzieś bryka, ale w końcu do Ciebie przyjdzie i już nie opuści <3

Lia., Butterfly23, Gradiola, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Masakra 😟
    Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym luxmedem? To jest jakaś sieć prywatnych przychodni ginekologicznych? Dostaje się z pracy jakieś zniżki tam, dlatego tyle ludzi tam chodzi?

Ja mam pakiet od męża. Firma, w której pracuje ma podpisaną umowę z Luxmedem i za naszą dwójkę płaci ok 180zł. W tym mamy dostęp do wszystkich specjalistów, większości badań itd. Mają sporo dobrych specjalistów, ale ginekologów mają chyba najgorszych ze wszystkich i dlatego w tym zakresie ich krytykuję. Zwłaszcza, ze nie można się doprosić podstawowych badań, które są w pakiecie.

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Ta refundacja to Medicover (nie wiem czy inne mają), zupełnie nie musi być placówka współpracująca, po prostu biorę fakturę i wysyłam z wypełnionym wnioskiem. Tylko wiadomo nie zwracają do oporu, jest jakoś limit 500 zł na kwartał ale to i tak sporo pomaga :)
    Ja mam w luxmedzie zwrot miesięczny do 350 zł. Idę do lekarza jakiego chcę, biorę fakturę i zwracają 100%. To jest mega super. I też dowiedziałam się o tym dopiero teraz w marcu. Luxmed jest od męża z pracy i chciałam żeby wziął umowę żeby zobaczyć jakie jeszcze nam przysługują dodatki, ale to nie takie proste, żeby umowę do ręki dostać…
    W sierpniu jak byłam na podzleceniu u gina, zrobił mi wymazy za które musiałam zapłacić. Wzięłam fv i im wysłałam. Jestem ciekawa czy mi zwrócą. Powinni, bo to nie moja wina, że w luxmedzie nie ma terminów i nie mają takich terminów na cito, gdy komuś coś dolega. A wymazy zostały mi pobrane z wizyty na podstawie podzlecenia. No ale wiadomo jak to z nimi jest… A płacimy 110 zł za naszą dwójkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 20:20

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez jakiś czas Medicover, ale mocno średnio byłam zadowolona.
    Długo się czekało na termin, lekarze beznadziejni. Przez okulistkę o mały włos skończyłoby się grzybica oka..
    także podziękowałam im za usługi

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska:
    odpocznij kochana chociaż trochę, wiem że to bardzo trudne ale musisz pozwolić swojemu umysłowi i ciału na odprężenie i regenerację. Mocno Cię przytulam😘.
    Jednorożec:
    Kochana bądź silna i nie myśl w taki sposób. Jesteś wspaniałą mamą, wierzę że mąż to wie i docenia Wasze wspólne rodzicielstwo. Jestem pewna, że on widzi to inaczej niż Ty a już z pewnością nie chciałby brać innej kobiety z którą mógłby mieć "więcej" dzieci, bo kocha tylko Ciebie 🙂
    P.S.dziekuję za modlitwy i zapewniam o swoich

Pinkflower lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy dziewczyny po długiej wizycie u mojej ginekolog. Rozmawialiśmy z nią oboje.
    Teraz czekamy na krwawienie. Jeśli się nie pojawi to 13 mam napisać jej maila. Ona na wtedy dyżur w szpitalu I mnie przyjmie na zabieg albo poda tabletki. Mam nadzieję, ze to samo się stanie.

Potem czekamy na kolejną miesiączkę i dopiero robimy badania kiry, allo mlr i hla c1, c2. Czy allo to to samo co Cross-match?
    Moj mąż w międzyczasie robi seminogram i żalezniw od wyników coś dalej i jeśli coś idzie do androloga. Polecała jakiegoś pabiana. I tak samo z wynikami jeśli coś źle to do immunologa. Polecała Sydora i jakiegoś na k.
    Ona oczywiście nie ma problemu żeby iść do kliniki ale narazie odwołam ta wizytę bo czekam na krwawienie.

W razie kolejnych starań acard 150 miesiac przed a od pozytywnego testu heparyna zastrzyki. Wtedy też dopochwowo cyclogest 400.

Droznosc odpuszczamy no bo ciąża była. Jeśli coś to w grę wchodzi histeroskopia.
    Mam wrażenie że brzmi to sensownie?

Uspokoiłam się trochę bo wiem, że jak coś to mogę na nią liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:03

Gradiola, Lia. lubią tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola ja wiem że on to wie, zapewnia mnie o tym na każdym kroku nawet nie musi mówić. Widzę to, on i Wy jesteście moim największym oparciem. Bardzo go kocham a on kocha mnie. Uważam nasze małżeństwo bo super udane, czasem się kłócimy ale nie trwa to dłużej niż kilka godzin. Zawsze jest przy mnie a ja przy nim nie ważne co się dzieje. Śmierć moich rodziców przetrwałam jako tako tylko dzięki niemu. Podobnie poronienie.
    Te myśli to tylko moje głupie urojenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:05

Gradiola lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Jestesmy dziewczyny po długiej wizycie u mojej ginekolog. Rozmawialiśmy z nią oboje.
    Teraz czekamy na krwawienie. Jeśli się nie pojawi to 13 mam napisać jej maila. Ona na wtedy dyżur w szpitalu I mnie przyjmie na zabieg albo poda tabletki. Mam nadzieję, ze to samo się stanie.

Potem czekamy na kolejną miesiączkę i dopiero robimy badania kiry, allo mlr i hla c1, c2. Czy allo to to samo co Cross-match?
    Moj mąż w międzyczasie robi seminogram i żalezniw od wyników coś dalej i jeśli coś idzie do androloga. Polecała jakiegoś pabiana. I tak samo z wynikami jeśli coś źle to do immunologa. Polecała Sydora i jakiegoś na k.
    Ona oczywiście nie ma problemu żeby iść do kliniki ale narazie odwołam ta wizytę bo czekam na krwawienie.

W razie kolejnych starań acard 150 miesiac przed a od pozytywnego testu heparyna zastrzyki. Wtedy też dopochwowo cyclogest 400.

Droznosc odpuszczamy no bo ciąża była. Jeśli coś to w grę wchodzi histeroskopia.
    Wszystko brzmi sensownie. Allo i cross match to dwa odrębne badania. Nie chcę wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że je powinno się robić razem. Ale niech ktoś to potwierdzi. Oby krwawienie przyszło szybko 💔
    Histeroskopię warto zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:05

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska:
    cieszę się, że wizyta już za Tobą. 😘 Masz nakreślony plan działania to bardzo dobrze. Tego się trzymaj. Wierzę, że obejdzie się bez zabiegu. Teraz staraj się mniej stresować, żeby krwawienie przyszło spokojnie. Patrz w przyszłość, głową do góry. Uda się 💪

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Wszystko brzmi sensownie. Allo i cross match to dwa odrębne badania. Nie chcę wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że je powinno się robić razem. Ale niech ktoś to potwierdzi. Oby krwawienie przyszło szybko 💔
    Histeroskopię warto zrobić.

Butterfly23 ❤
    Oki, mam. Badanie allo mlr jest bardzo cenne w diagnostyce niepłodności immunologicznej, ale nie wykryje ono każdego problemu. Razem z nim warto wykonać także test cross match oraz badanie KIR i HLA-C.
    A mam ja informować mailowo co się dzieje. Narazie na badanie nasienia polecała też Parens jak dziewczyny tutaj.
    Dokładnie, oby przyszło samo. Bo na myśl o szpitalu mam paraliż. Wolę to przejść w domu. Ale rozumiem jej podejście że nie można czekać w nieskończoność wiec mamy deadline.

Pozamaciczna wykluczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:26

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Syska:
    cieszę się, że wizyta już za Tobą. 😘 Masz nakreślony plan działania to bardzo dobrze. Tego się trzymaj. Wierzę, że obejdzie się bez zabiegu. Teraz staraj się mniej stresować, żeby krwawienie przyszło spokojnie. Patrz w przyszłość, głową do góry. Uda się 💪

Dziękuję kochana za ogrom wsparcia ❤

Gradiola lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec:
    wiem jak to jest coś sobie uroić, niestety już nieraz musiałam z tym walczyć. Mój mąż jest oazą spokoju. Jak ja zaczynam fiksować to on to racjonalnie gasi. Jestem mu wielekrotnie za to wdzięczna.🙂 Wspaniale, że masz oparcie w swoim mężu, to jest absolutnie najważniejsze 🙂 przezyliscie już tyle trudnych chwil razem i na pewno razem przeżyjecie jeszcze wiele tych najpiękniejszych.❤️

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska: ❤️

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:

Uspokoiłam się trochę bo wiem, że jak coś to mogę na nią liczyć.

Bardzo się cieszę, że jesteś już po konsultacji i masz opracowany plan. W tym najtrudniejszym dla Was czasie to bardzo ważne, że masz zaangażowanego lekarza, który w razie potrzeby przyjmie Cię na oddziale i dopilnuje żeby nie stala Ci sie krzywda. Allo i cross match to dwa różne badania. To pierwsze z pewnością zleci dr Sydor, ale lepiej poczekać na konsultację żeby nie zrobić go za wcześnie.

Jak się czujesz kochana? Cały czas o Tobie myślę i naprawdę wierzę,że Twoje cierpienia niedługo się skończą 😞💔 jeszcze zaświeci dla Ciebie ☀️ Przytulam mocno 💔❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska super że jesteś dobrze zaopiekowana! Mam nadzieję że uda się uniknąć zabiegu. Trzymaj się 😘

Jamini jesteś z nami? Jak się masz?

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska jesteś cudowna, silną kobietą. Masz przed sobą trudny czas ale masz siłę żeby myśleć o przyszłości masz plan działania, nie zalamujesz się i idziesz do przodu. Jesteś wspaniała.

Też myślałam o Jamini co u niej

Pinkflower, Gradiola, Echo lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobranoc:

"Odwiedziny w niebie"
    Chciałabym wznieść się w górę, choć na godzinę,
    by zobaczyć jak Ci się tam żyje.
    Czy Pan Bóg dba o Ciebie?
    Czy chodzisz na spacery tam w niebie?
    Czy Cię ktoś przytula, pociesza,
    Gdy jesteś smutny rozśmiesza?
    Czy ból brzuszka nie doskwiera?
    Czy w łóżeczku kręci się karuzela?
    Czy mleczka nie masz tam mało?
    Czy po kąpieli zbyt mocno nie wiało?
    Czy ktoś Cię lula, kołysze?
    Bo tutaj Twego płaczu nie słyszę..
    I jeszcze jedno!
    Czy Anioły przyśnić się mogą?
    Bo tutaj ktoś bardzo tęskni za Tobą...

autor tekstu:Kasia Wenska

Niemampomyslunanick, Lia., Butterfly23, Echo, Pinkflower, Kadża lubią tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ