Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem ile dni po jestem bo nic w tym cyklu nie kontroluje okresu spodziewałam się we czwartek.
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
izzy91 wrote:Luxmed, Medicover, enelmed to takie sieciowkowe przychodnie, nie tylko ginekolodzy. Często firmy oferują pracownikom abonament za jakieś śmieszne pieniądze. Ja np place 1 zł miesięcznie plus jakis tam podatek. No ale ginekologów mają beznadziejnych. Ja jeszcze korzystam z laryngologa i tu jest akurat spoko.
No ale plus teraz jest taki przynajmniej u mnie w firmie że jak idę gdzieś indziej do lekarza prywatnie to refundują mi 70 procent ceny wizyty więc jak dla mnie to akurat opłaca 😅
Ja mam enelmed, ale lekarze są na szczęście spoko. Zastanawia mnie to co piszesz Izzy o tej refundacji, czy to musi być jakaś współpracująca z nimi placówka, czy sama wybierasz a potem się ubiegasz o zwrot? Niedawno o tym pierwszy raz usłyszałam. I nie wiem jak to jest.
Echo, dziewczyny napisały tyle pieknych słów, więc ja dodam tylko że trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Jestem wykończona dzisiaj, bo nie miałam czasu na drzemkę (goście), ale nadrobilam chociaż tutaj:) Dobranoc 🌛Echo lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa wrote:Ja mam enelmed, ale lekarze są na szczęście spoko. Zastanawia mnie to co piszesz Izzy o tej refundacji, czy to musi być jakaś współpracująca z nimi placówka, czy sama wybierasz a potem się ubiegasz o zwrot? Niedawno o tym pierwszy raz usłyszałam. I nie wiem jak to jest.
Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:Ojej, ale mi miło ❤️ Teraz to mi ego uroslo wyżej niż u mojego męża 😂
W ogóle to Echo tak mi poprawiła humor. Mam ochotę kogoś wyściskać z radości. A jutro będę ryczeć po negatywnym teście 😂
Zgadzam sie z Gradiolą, jesteś naszym promyczkiem
Marzę o tym, żeby zadziała się magia i jutro pojawiła się u Ciebie druga kreseczka jakie to byłoby cudowne... Bardzo, bardzo, bardzo mocno wierzę w to, że Twoje maleństwo po prostu jest leniwe i gdzieś bryka, ale w końcu do Ciebie przyjdzie i już nie opuściLia., Butterfly23, Gradiola, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:Masakra 😟
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym luxmedem? To jest jakaś sieć prywatnych przychodni ginekologicznych? Dostaje się z pracy jakieś zniżki tam, dlatego tyle ludzi tam chodzi?
Ja mam pakiet od męża. Firma, w której pracuje ma podpisaną umowę z Luxmedem i za naszą dwójkę płaci ok 180zł. W tym mamy dostęp do wszystkich specjalistów, większości badań itd. Mają sporo dobrych specjalistów, ale ginekologów mają chyba najgorszych ze wszystkich i dlatego w tym zakresie ich krytykuję. Zwłaszcza, ze nie można się doprosić podstawowych badań, które są w pakiecie.Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
izzy91 wrote:Ta refundacja to Medicover (nie wiem czy inne mają), zupełnie nie musi być placówka współpracująca, po prostu biorę fakturę i wysyłam z wypełnionym wnioskiem. Tylko wiadomo nie zwracają do oporu, jest jakoś limit 500 zł na kwartał ale to i tak sporo pomaga
W sierpniu jak byłam na podzleceniu u gina, zrobił mi wymazy za które musiałam zapłacić. Wzięłam fv i im wysłałam. Jestem ciekawa czy mi zwrócą. Powinni, bo to nie moja wina, że w luxmedzie nie ma terminów i nie mają takich terminów na cito, gdy komuś coś dolega. A wymazy zostały mi pobrane z wizyty na podstawie podzlecenia. No ale wiadomo jak to z nimi jest… A płacimy 110 zł za naszą dwójkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 20:20
-
Ja miałam przez jakiś czas Medicover, ale mocno średnio byłam zadowolona.
Długo się czekało na termin, lekarze beznadziejni. Przez okulistkę o mały włos skończyłoby się grzybica oka..
także podziękowałam im za usługi -
Syska:
odpocznij kochana chociaż trochę, wiem że to bardzo trudne ale musisz pozwolić swojemu umysłowi i ciału na odprężenie i regenerację. Mocno Cię przytulam😘.
Jednorożec:
Kochana bądź silna i nie myśl w taki sposób. Jesteś wspaniałą mamą, wierzę że mąż to wie i docenia Wasze wspólne rodzicielstwo. Jestem pewna, że on widzi to inaczej niż Ty a już z pewnością nie chciałby brać innej kobiety z którą mógłby mieć "więcej" dzieci, bo kocha tylko Ciebie 🙂
P.S.dziekuję za modlitwy i zapewniam o swoichPinkflower lubi tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Jestesmy dziewczyny po długiej wizycie u mojej ginekolog. Rozmawialiśmy z nią oboje.
Teraz czekamy na krwawienie. Jeśli się nie pojawi to 13 mam napisać jej maila. Ona na wtedy dyżur w szpitalu I mnie przyjmie na zabieg albo poda tabletki. Mam nadzieję, ze to samo się stanie.
Potem czekamy na kolejną miesiączkę i dopiero robimy badania kiry, allo mlr i hla c1, c2. Czy allo to to samo co Cross-match?
Moj mąż w międzyczasie robi seminogram i żalezniw od wyników coś dalej i jeśli coś idzie do androloga. Polecała jakiegoś pabiana. I tak samo z wynikami jeśli coś źle to do immunologa. Polecała Sydora i jakiegoś na k.
Ona oczywiście nie ma problemu żeby iść do kliniki ale narazie odwołam ta wizytę bo czekam na krwawienie.
W razie kolejnych starań acard 150 miesiac przed a od pozytywnego testu heparyna zastrzyki. Wtedy też dopochwowo cyclogest 400.
Droznosc odpuszczamy no bo ciąża była. Jeśli coś to w grę wchodzi histeroskopia.
Mam wrażenie że brzmi to sensownie?
Uspokoiłam się trochę bo wiem, że jak coś to mogę na nią liczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:03
Gradiola, Lia. lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Gradiola ja wiem że on to wie, zapewnia mnie o tym na każdym kroku nawet nie musi mówić. Widzę to, on i Wy jesteście moim największym oparciem. Bardzo go kocham a on kocha mnie. Uważam nasze małżeństwo bo super udane, czasem się kłócimy ale nie trwa to dłużej niż kilka godzin. Zawsze jest przy mnie a ja przy nim nie ważne co się dzieje. Śmierć moich rodziców przetrwałam jako tako tylko dzięki niemu. Podobnie poronienie.
Te myśli to tylko moje głupie urojeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:05
Gradiola lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
syska wrote:Jestesmy dziewczyny po długiej wizycie u mojej ginekolog. Rozmawialiśmy z nią oboje.
Teraz czekamy na krwawienie. Jeśli się nie pojawi to 13 mam napisać jej maila. Ona na wtedy dyżur w szpitalu I mnie przyjmie na zabieg albo poda tabletki. Mam nadzieję, ze to samo się stanie.
Potem czekamy na kolejną miesiączkę i dopiero robimy badania kiry, allo mlr i hla c1, c2. Czy allo to to samo co Cross-match?
Moj mąż w międzyczasie robi seminogram i żalezniw od wyników coś dalej i jeśli coś idzie do androloga. Polecała jakiegoś pabiana. I tak samo z wynikami jeśli coś źle to do immunologa. Polecała Sydora i jakiegoś na k.
Ona oczywiście nie ma problemu żeby iść do kliniki ale narazie odwołam ta wizytę bo czekam na krwawienie.
W razie kolejnych starań acard 150 miesiac przed a od pozytywnego testu heparyna zastrzyki. Wtedy też dopochwowo cyclogest 400.
Droznosc odpuszczamy no bo ciąża była. Jeśli coś to w grę wchodzi histeroskopia.
Histeroskopię warto zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:05
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Syska:
cieszę się, że wizyta już za Tobą. 😘 Masz nakreślony plan działania to bardzo dobrze. Tego się trzymaj. Wierzę, że obejdzie się bez zabiegu. Teraz staraj się mniej stresować, żeby krwawienie przyszło spokojnie. Patrz w przyszłość, głową do góry. Uda się 💪Pinkflower lubi tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Butterfly23 wrote:Wszystko brzmi sensownie. Allo i cross match to dwa odrębne badania. Nie chcę wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że je powinno się robić razem. Ale niech ktoś to potwierdzi. Oby krwawienie przyszło szybko 💔
Histeroskopię warto zrobić.
Butterfly23 ❤
Oki, mam. Badanie allo mlr jest bardzo cenne w diagnostyce niepłodności immunologicznej, ale nie wykryje ono każdego problemu. Razem z nim warto wykonać także test cross match oraz badanie KIR i HLA-C.
A mam ja informować mailowo co się dzieje. Narazie na badanie nasienia polecała też Parens jak dziewczyny tutaj.
Dokładnie, oby przyszło samo. Bo na myśl o szpitalu mam paraliż. Wolę to przejść w domu. Ale rozumiem jej podejście że nie można czekać w nieskończoność wiec mamy deadline.
Pozamaciczna wykluczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:26
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Gradiola wrote:Syska:
cieszę się, że wizyta już za Tobą. 😘 Masz nakreślony plan działania to bardzo dobrze. Tego się trzymaj. Wierzę, że obejdzie się bez zabiegu. Teraz staraj się mniej stresować, żeby krwawienie przyszło spokojnie. Patrz w przyszłość, głową do góry. Uda się 💪
Dziękuję kochana za ogrom wsparcia ❤Gradiola lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Jednorożec:
wiem jak to jest coś sobie uroić, niestety już nieraz musiałam z tym walczyć. Mój mąż jest oazą spokoju. Jak ja zaczynam fiksować to on to racjonalnie gasi. Jestem mu wielekrotnie za to wdzięczna.🙂 Wspaniale, że masz oparcie w swoim mężu, to jest absolutnie najważniejsze 🙂 przezyliscie już tyle trudnych chwil razem i na pewno razem przeżyjecie jeszcze wiele tych najpiękniejszych.❤️'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
syska wrote:Jestesmy dziewczyny po długiej wizycie u mojej ginekolog. Rozmawialiśmy z nią oboje.
Uspokoiłam się trochę bo wiem, że jak coś to mogę na nią liczyć.
Bardzo się cieszę, że jesteś już po konsultacji i masz opracowany plan. W tym najtrudniejszym dla Was czasie to bardzo ważne, że masz zaangażowanego lekarza, który w razie potrzeby przyjmie Cię na oddziale i dopilnuje żeby nie stala Ci sie krzywda. Allo i cross match to dwa różne badania. To pierwsze z pewnością zleci dr Sydor, ale lepiej poczekać na konsultację żeby nie zrobić go za wcześnie.
Jak się czujesz kochana? Cały czas o Tobie myślę i naprawdę wierzę,że Twoje cierpienia niedługo się skończą 😞💔 jeszcze zaświeci dla Ciebie ☀️ Przytulam mocno 💔❤️Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Syska jesteś cudowna, silną kobietą. Masz przed sobą trudny czas ale masz siłę żeby myśleć o przyszłości masz plan działania, nie zalamujesz się i idziesz do przodu. Jesteś wspaniała.
Też myślałam o Jamini co u niejPinkflower, Gradiola, Echo lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Na dobranoc:
"Odwiedziny w niebie"
Chciałabym wznieść się w górę, choć na godzinę,
by zobaczyć jak Ci się tam żyje.
Czy Pan Bóg dba o Ciebie?
Czy chodzisz na spacery tam w niebie?
Czy Cię ktoś przytula, pociesza,
Gdy jesteś smutny rozśmiesza?
Czy ból brzuszka nie doskwiera?
Czy w łóżeczku kręci się karuzela?
Czy mleczka nie masz tam mało?
Czy po kąpieli zbyt mocno nie wiało?
Czy ktoś Cię lula, kołysze?
Bo tutaj Twego płaczu nie słyszę..
I jeszcze jedno!
Czy Anioły przyśnić się mogą?
Bo tutaj ktoś bardzo tęskni za Tobą...
autor tekstu:Kasia Wenska
Niemampomyslunanick, Lia., Butterfly23, Echo, Pinkflower, Kadża lubią tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔