Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:Po raz kolejny chciałam Wam dziewczyny podziękować, za to że jesteście i mogę Wam tu wszystko napisać. ❤❤❤
Nikt mnie nie rozumie jak Wy. Moja mama choćby chciała to znowu zaczyna mówić żebym przestała już płakać. Czuje się jak kosmita.
Powiem Wam, że z dnia na dzień sobie uświadamiam jak ja bardzo pragnę dziecka. Nie wiedziałam nawet że tak bardzo chce dopóki się nie zaczęły nasze przejścia.
Wydaje mi się że bez niego nie będę nigdy szczęśliwym człowiekiem bo teraz naprawdę jestem smutna cały czas od 1 lutego odkąd się dowiedziałam, że 1 ciaza się nie rozwija. Jakbym miała taki kamień na sercu i wiem że też przez to przechodzicie co jeszcze mnie dobija że tyle kobiet cierpi.
Rozmawialiśmy też z mężem o in vitro ale kompletnie się na tym nie znamy więc moje pytanie może być głupie.
Ale z tego co rozumiemy co w naszym przypadku to chyba nie miałoby sensu bo ja zachodzę w ciążę ale ja tracę więc pewnie w ten sposób było by to samo. 😭
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Do pełni szczęścia brakuje tego jednego, małego puzzelka i bez niego układanka nigdy nie będzie kompletna 😔
Co do ivf: Elza ma rację. To samo napisała wczoraj Echo, że przy ivf dopiero widzi się, jakiej jakości są zarodki. Ale dobrze myślisz, ivf pomaga jedynie zajść w ciążę, ale nie jest złotym środkiem na poronienia. Wczoraj ta doktor z kliniki mi powiedziała, że jeśli pary często ronią, ale szybko zachodzą w ciążę, to jeśli wiek nie jest przeszkodą daje starać im się jakiś czas naturalnie w domu. Może w pewnym momencie zaskoczy i ciąża się utrzyma. Inaczej jest w przypadku, gdy ktoś wolno zachodzi i w dodatku roni - wtedy ivf może troszkę zwiększyć szansę, przyspieszając cały proces.
Na razie nie myśl o ivf Kochana. Przed wami cała diagnostyka. Może szybko znajdziecie przyczynę i nie będą potrzebne mocniejsze działa ❤️ Szybko zachodzisz w ciążę więc myślę że każdy lekarz będzie Wam zalecał przede wszystkim naturalne starania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 10:02
Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo 🥺
Jeszcze w to nie wierzę...Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo… 💔💔💔
Tak bardzo mi przykro 🥺🥺🥺
Powodów mogło być wiele, ale mogła być też za słaba komórka jajowa. Ale Twoja rezerwa dalej działa i to jest najważniejsze. Przy in vitro wyselekcjonują Twoje najlepsze jajeczka. Spójrz na to w ten sposób, że dzięki tej ciąży wiesz, że in vitro u was ma naprawdę duże powodzenie.
Przytulam Cię mocno ❤️❤️❤️❤️ -
Mam już jedna stratę za sobą i wtedy też miałam bardzo słabe przyrosty rzędu ok 35% 😞 Zastanawiam się gdzie leży problem. Może faktycznie moje komórki są tak bardzo złe 😞 Za ok ponad tydzień mam umówiona wizytę u immunologa, to spróbuję to dodatkowo z nim skonsultować.
Jak rozumiem nie ma sensu brać dalej Encortonu i Accofilu 😞2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo, serce mi pękło. Jesteśmy tu dla Ciebie 💔.
Wydaje mi się, że gdyby komórki były słabsze, to w ogóle by nie doszło do zapłodnienia.
Ale w tym wszystkim, staram się znaleźć plus - udało ci się zajść w ciążę. To się uda i następny raz. Wierzę w Was z całych sił. ❤️ -
Echo wrote:Mam już jedna stratę za sobą i wtedy też miałam bardzo słabe przyrosty rzędu ok 35% 😞 Zastanawiam się gdzie leży problem. Może faktycznie moje komórki są tak bardzo złe 😞 Za ok ponad tydzień mam umówiona wizytę u immunologa, to spróbuję to dodatkowo z nim skonsultować.
Jak rozumiem nie ma sensu brać dalej Encortonu i Accofilu 😞
Echo! Poczekaj proszę, coś mi przyszło do głowy.
Czytałam kiedyś, że po accofilu są niższe przyrosty bety.
Jedna z dziewczyn miała na początku bardzo słaby przyrost i skreśliła tę ciążę, a kilka dni temu urodziła.
Proszę, nie poddawaj się jeszcze. Bierz leki, póki wszystko nie będzie jasne.Butterfly23, izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Tak sobie myśle o tych plamieniach
Może to naprawdę owulacja?
Tutaj zdjęcie: https://zapodaj.net/plik-6cbjpoWr4I
Na dole z wczoraj, u góry z dziś. Ja tych testów nigdy nie robię, bo przy PCOS mnie oszukują. Ale skoro brałam leki to uznałam, ze z ciekawości zrobię.
Mam jeszcze 3 - wiec w kolejne 3 dni będę robić jeszcze.
Może pękło mi wczoraj jakieś naczynko? Dziś mam juz tylko taka stara krew.. wiecie, taka brązowa juz bardziej.PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Butterfly23 wrote:Syska tak bardzo Cię rozumiem 💔
Myślę, że u Was in vitro powinno być odległym tematem. Po pierwsze badanie nasienia. To jest must have. I po drugie Twoje zrzucenie wagi. IO baaardzo obniża jakość komórek jajowych. Badałaś wit D? Te 4 tys co przyjmujesz może być za mało. Ja przyjmuje 44 tys tygodniowo i mój poziom wit D to 50. I taki mam trzymać.
Elza Ciebie też doskonale rozumiem i czuje dokładnie tak samo. Chciałabym już zakończyć ten etap. Tylko ja już mam tak, że chciałabym go zakończyć bez znaczenia jaki będzie finał. Ale ciagle ta mała iskierka nadziei się tli…
Butterfly23, badałam w maju i miałam poziom 35.9 czyli za mało ? To mzoe będę brać 8000 dziennie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly23 wrote:Przestań tak gadać bo Cię znajdę w tym Krakowie czy tam pod i nakopie do tych Twoich czterech liter! Jeżeli Ty jesteś zepsuta, to w takim razie my wszystkie jesteśmy zepsute. Chcesz żebyśmy tak o sobie myślały?
Nie, na pewno nie chce żebyście o sobie tak myślały 😥🥺29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza1234 wrote:Tak sobie myśle o tych plamieniach
Na dole z wczoraj, u góry z dziś. Ja tych testów nigdy nie robię, bo przy PCOS mnie oszukują. Ale skoro brałam leki to uznałam, ze z ciekawości zrobię.
Może pękło mi wczoraj jakieś naczynko? Dziś mam juz tylko taka stara krew.. wiecie, taka brązowa juz bardziej. -
Elza1234 wrote:Tak sobie myśle o tych plamieniach
Może pękło mi wczoraj jakieś naczynko? Dziś mam juz tylko taka stara krew.. wiecie, taka brązowa juz bardziej. -
Butterfly jak dla mnie to jeszcze nie pik ale jak ty masz pcos to nie ma co się nimi sugerować. Przy pcos nie powinno się robić owulaków bo nie wychodząDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Butterfly23 wrote:To nie ja tylko Elza robi 😊
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Mam dzisiaj lenia. A pasuje mi dziecko do przedszkola ogarnąć. Uzupełnić mu szafę, mam całą listę przyborów do kupienia bo on idzie w tym roku z zerówka do tego podręcznik więc pewnie całe popołudnie będziemy na zakupachDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jestem pod wrażeniem opieki w klinice w CZ. Ja im jeszcze za nic nie zapłaciłam,a traktują mnie jak swoją pacjentkę i otaczają opieką. Pani dr R. od razu wystawiła zalecenia co robić dalej. Za tydzień mam powtórzyć betę i jeśli przyrost będzie zły, to umówić się na USG i wtedy będziemy myśleć co dalej. Do tego czasu kontynuować leczenie od immunologa. Chyba, że w międzyczasie wystąpi krwawienie, to wtedy odstawić i dać im znać.
PS. Ta druga klinika oddała hajs $$$. Super, nie muszę się już przejmowac tym pajacem. On na 100% zostawiłby mnie na lodzie, bo nie wierzy w immunologię.
PSS. Myślę, że zrobię też betę w piątekButterfly23, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...