Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Jestem pod wrażeniem opieki w klinice w CZ. Ja im jeszcze za nic nie zapłaciłam,a traktują mnie jak swoją pacjentkę i otaczają opieką. Pani dr R. od razu wystawiła zalecenia co robić dalej. Za tydzień mam powtórzyć betę i jeśli przyrost będzie zły, to umówić się na USG i wtedy będziemy myśleć co dalej. Do tego czasu kontynuować leczenie od immunologa. Chyba, że w międzyczasie wystąpi krwawienie, to wtedy odstawić i dać im znać.
PS. Ta druga klinika oddała hajs $$$. Super, nie muszę się już przejmowac tym pajacem. On na 100% zostawiłby mnie na lodzie, bo nie wierzy w immunologię.
PSS. Myślę, że zrobię też betę w piątek
Jak dobrze, że już oddali i że nie będziesz się musiała z nimi użerać.
Jak się czujesz? -
Echo wrote:Jestem pod wrażeniem opieki w klinice w CZ. Ja im jeszcze za nic nie zapłaciłam,a traktują mnie jak swoją pacjentkę i otaczają opieką. Pani dr R. od razu wystawiła zalecenia co robić dalej. Za tydzień mam powtórzyć betę i jeśli przyrost będzie zły, to umówić się na USG i wtedy będziemy myśleć co dalej. Do tego czasu kontynuować leczenie od immunologa. Chyba, że w międzyczasie wystąpi krwawienie, to wtedy odstawić i dać im znać.
PS. Ta druga klinika oddała hajs $$$. Super, nie muszę się już przejmowac tym pajacem. On na 100% zostawiłby mnie na lodzie, bo nie wierzy w immunologię.
I super że odzyskalas zaliczkę! Można zamknąć tamten etap.
Trzymaj się kochana! -
Echo, jak miło słyszeć, że czujesz się dobrze zaopiekowana. To zawsze motywuje. I super, że ta druga klinika oddała już pieniądze nie robiąc większych problemów.
Cały czas myślę o Tobie i mam nadzieję, że beta jeszcze odbije do góry. Twoja lekarz też chyba nie do końca jeszcze przekreśliła tą ciążę, skoro zaleca kontynuację leków.
Tak jak pisałaś, że cudem byłoby zajść w ciążę przy takim AMH, a udało się..... to mam nadzieję, że teraz stanie się kolejny cud i Kropek ruszy z kopyta. Chociaż wiem, że mały przyrost nie napawa optymizmem. Jesteśmy z Tobą.Lia. lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Bardzo się cieszę, że jesteś pod dobrą opieką.
Jak dobrze, że już oddali i że nie będziesz się musiała z nimi użerać.
Jak się czujesz?
Ja też się cieszę, bo było to źródło dużego stresu. Teraz nam nie zbraknie żeby opłacić leczenie u dr. R.
Boli mnie podbrzusze 😞 Mimo wszytko pójdę dzisiaj na fizjo do gestapo. Bola mnie plecy od przygotowywania soku malinowego, może ćwiczenia coś pomogą.
A Ty jak się czujesz 😘?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Ja też się cieszę, bo było to źródło dużego stresu. Teraz nam nie zbraknie żeby opłacić leczenie u dr. R.
Boli mnie podbrzusze 😞 Mimo wszytko pójdę dzisiaj na fizjo do gestapo. Bola mnie plecy od przygotowywania soku malinowego, może ćwiczenia coś pomogą.
A Ty jak się czujesz 😘?
Mnie dziś bardzo boli głowa i jestem wyjęta z życia 😫ale to albo od progesteronu albo od heparyny. Wczorajszy zastrzyk już zrobiłam bez zbędnych emocjonalnych podejść. I całkiem znośnie było, trochę czułam miejsce wkłucia. Także już pierwsze koty za płoty i tak jeszcze przez 9 miesięcy 😅Lia. lubi tę wiadomość
-
Echo, taka mam nadzieje ze u Ciebie historia będzie miała pozytywny koniec 🤞😘 wspaniała Pani Doktor.
Dobrze ze tamci oddali kasę29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
alauda wrote:Echo, jak miło słyszeć, że czujesz się dobrze zaopiekowana. To zawsze motywuje. I super, że ta druga klinika oddała już pieniądze nie robiąc większych problemów.
Cały czas myślę o Tobie i mam nadzieję, że beta jeszcze odbije do góry. Twoja lekarz też chyba nie do końca jeszcze przekreśliła tą ciążę, skoro zaleca kontynuację leków.
Tak jak pisałaś, że cudem byłoby zajść w ciążę przy takim AMH, a udało się..... to mam nadzieję, że teraz stanie się kolejny cud i Kropek ruszy z kopyta. Chociaż wiem, że mały przyrost nie napawa optymizmem. Jesteśmy z Tobą.
W poprzedniej ciąży też miałam bardzo słabe przyrosty i ostatecznie ja straciłam, więc nie wierzę w cuda 😞
Myślę, że dr. R. nie wiąże z tym wielkich nadziei,a po prostu musi to monitorować, bo trzeba włączyć stymulację w odpowiednim momencie. Przy pozytywnej becie nie możemy z niczym ruszyć. Dr. R. jest super konkretna i nie daje złudnych nadziei, od razu ją polubiłam za to.
W piątek mam umówiona wizytę w klinice u pani dr, u której byłam kilka dni temu z krawieniem. Zobaczymy czy ona będzie mieć jakiś pomysł2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Kochana ból podbrzusza to jest jak najbardziej prawidłowy objaw wczesnej ciąży. Pierwsze objawy ciąży i miesiączki są praktycznie takie same. Mi lekarz na wizycie powiedział jakie będę miała objawy. I powiedział: będzie Panią bolał nawet brzuch bardzo bardzo bardzo mocno. I to jest normalne. Tam wszystko zaczyna pracować, rozciągać się. No trza zrobić miejsce na te 3 kilo 😁
Mnie dziś bardzo boli głowa i jestem wyjęta z życia 😫ale to albo od progesteronu albo od heparyny. Wczorajszy zastrzyk już zrobiłam bez zbędnych emocjonalnych podejść. I całkiem znośnie było, trochę czułam miejsce wkłucia. Także już pierwsze koty za płoty i tak jeszcze przez 9 miesięcy 😅
Cieszę się, że lepiej przyjmujesz zastrzyki. Bolu oczywiście nie zazdroszczę 😞
Ja jeszcze się uczę robić zastrzyki, bo z Accofilem jest o tyle trudniej, że trzeba jakoś przyjąć pół ampulko-strzykawki. Na szczęście nasza kochana Lia jest ekspertem od Accofilu i wszystko mi dokładnie wyjaśniła 🙈 ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 13:14
Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:W poprzedniej ciąży też miałam bardzo słabe przyrosty i ostatecznie ja straciłam, więc nie wierzę w cuda 😞
Myślę, że dr. R. nie wiąże z tym wielkich nadziei,a po prostu musi to monitorować, bo trzeba włączyć stymulację w odpowiednim momencie. Przy pozytywnej becie nie możemy z niczym ruszyć. Dr. R. jest super konkretna i nie daje złudnych nadziei, od razu ją polubiłam za to.
W piątek mam umówiona wizytę w klinice u pani dr, u której byłam kilka dni temu z krawieniem. Zobaczymy czy ona będzie mieć jakiś pomysł
Czyli po ewentualnym krwawieniu będziecie juz ruszać ze stymulacją/procedurą?
Na którą masz wizytę w piątek?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Czyli po ewentualnym krwawieniu będziecie juz ruszać ze stymulacją/procedurą?
Na którą masz wizytę w piątek?
Tak wynikało z ostatniej naszej rozmowy, dlatego od razu dostałam receptę na Aromka. Swoją drogą muszę ją w końcu zrealizować.
W piątek ide na 13:30.
A u Ciebie wszystko w porządku? Jak się czujesz 😘?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 13:27
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Tak wynikało z ostatniej naszej rozmowy, dlatego od razu dostałam receptę na Aromka. Swoją drogą muszę ją w końcu zrealizować.
W piątek ide na 13:30.
A u Ciebie wszystko w porządku? Jak się czujesz 😘?
Tak z ciekawości - można realizować recepty z Czech w Polsce, czy lek wykupujecie w Czechach?
To w piątek czekamy na betę, jeśli zdecydujesz się zrobić i wiadomości po wizycie.
Ja, dziękuję czuję się dobrze. Dziś 7 dpo - żadnych objawów ani w tą ani w drugą stronę. Na razie trzymam się z dala od testów, kusi ale obiecałam sobie, że czekam do terminu @.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo ja wciąż trzymam kciuki za Ciebie!2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Echo ja trzymam kciuki mocno mocno za Was. Bardzo bym nie chciała, żebyś mnie odebrała źle, ale jeżeli nic z tego nie będzie, to plusem będą te małe przyrosty. Bo szybko beta spadnie do 0 i będziesz mogła ruszyć z aromkiem. Życzę Ci kochana jak najlepiej, abyś miała szczęśliwe zakończenie. Ale teraz jesteś w takim położeniu, że każdy krok będzie postawiony ku dobremu i doprowadzi Cię do macierzyństwa. ❤️❤️❤️❤️
Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Na razie trzymam się z dala od testów, kusi ale obiecałam sobie, że czekam do terminu @.
No powiem Ci ze zwlekasz strasznie z tymi testami 😂 już 2 dni po ❤️ powinnaś robić 😂
Jak mnie się dzisiaj nie chce w pracy siedzieć 🤦🏼♀️ komputer mnie nie słucha, a chciałam przygotować wszystko do terapii od nowego roku przedszkolnego. Muszę jeszcze jakoś wytrzymać godzinę 🤷🏼♀️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:No powiem Ci ze zwlekasz strasznie z tymi testami 😂 już 2 dni po ❤️ powinnaś robić 😂
Jak mnie się dzisiaj nie chce w pracy siedzieć 🤦🏼♀️ komputer mnie nie słucha, a chciałam przygotować wszystko do terapii od nowego roku przedszkolnego. Muszę jeszcze jakoś wytrzymać godzinę 🤷🏼♀️
Wiem! 😂Ale jak tylko korci mnie, żeby wziać test do ręki, to lecę do toalety, żeby oprożnić pęcherz. Nie ma czym nasikać na patyka, nie ma rozkminy.
Ja dzisiaj też mam mało efektywny dzień - wysłałam dwa maile i tak sobie po prostu siedzę. Jeszcze godzina i uciekam do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 14:23
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Roszpunka, Alauda, dołączam do teamu #nicdziśniezrobiłam i #najgorszypracownikroku 😂 Może nas nie wyrzucą, skądś trzeba mieć na wyprawkę 🤓
Dobrze, że zaraz fajrant ❤️alauda, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB