Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Syska, może tracisz ciążę przez immunologię? Nie wiem czy już się badałaś w tym kierunku.
Echo, moc kciuków z tobą, ja ich nie trzymam, a je łamie..✊
Będziemy teraz badać allo mlr, kiry i hla-c. Tylko jakos tak mi się wydaje, że jestem całkiem zepsuta i że dziecko nie jest dla mnie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
alauda wrote:Syska, myślę, że to dobra decyzja. Każda strata będzie dla Ciebie coraz gorszym przeżyciem i będzie tylko podkopywać wiarę, że w końcu się uda. Nastawienie i zdrowie psychiczne mają ogromny wpływ na nasz organizm. Zadbaj o siebie, skorzystaj z pomocy psychologa, jeśli stwierdzisz, że Ci to jakoś pomoże a w między czasie rozszerzcie diagnostykę.
Przytulam mocno.
❤❤❤
Postaram się Wam już tu nie smecic.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:❤❤❤
Postaram się Wam już tu nie smecic.
A daj spokój pisz co chcesz ani ile chcesz po to jesteśmyPinkflower lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Syska tak bardzo Cię rozumiem 💔
Myślę, że u Was in vitro powinno być odległym tematem. Po pierwsze badanie nasienia. To jest must have. I po drugie Twoje zrzucenie wagi. IO baaardzo obniża jakość komórek jajowych. Badałaś wit D? Te 4 tys co przyjmujesz może być za mało. Ja przyjmuje 44 tys tygodniowo i mój poziom wit D to 50. I taki mam trzymać.
Elza Ciebie też doskonale rozumiem i czuje dokładnie tak samo. Chciałabym już zakończyć ten etap. Tylko ja już mam tak, że chciałabym go zakończyć bez znaczenia jaki będzie finał. Ale ciagle ta mała iskierka nadziei się tli…Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 09:27
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Ja myślę co raz częściej o tym żeby dać sobie spokój tylko że ja mam dzieci ale tak bardzo chcę. Poza tym ruszyliśmy z diagnostyką. Ja myślę że mam jakiś problem czysto fizyczny bo hormony przynajmniej te podstawowe mam ok. Więc może po drożności coś się ruszywDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
syska wrote:Będziemy teraz badać allo mlr, kiry i hla-c. Tylko jakos tak mi się wydaje, że jestem całkiem zepsuta i że dziecko nie jest dla mnie.
Gradiola, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ja myślę co raz częściej o tym żeby dać sobie spokój tylko że ja mam dzieci ale tak bardzo chcę. Poza tym ruszyliśmy z diagnostyką. Ja myślę że mam jakiś problem czysto fizyczny bo hormony przynajmniej te podstawowe mam ok. Więc może po drożności coś się ruszyw
-
Butterfly23 wrote:Syska tak bardzo Cię rozumiem 💔
Myślę, że u Was in vitro powinno być odległym tematem. Po pierwsze badanie nasienia. To jest must have. I po drugie Twoje zrzucenie wagi. IO baaardzo obniża jakość komórek jajowych. Badałaś wit D? Te 4 tys co przyjmujesz może być za mało. Ja przyjmuje 44 tys tygodniowo i mój poziom wit D to 50. I taki mam trzymać.
Elza Ciebie też doskonale rozumiem i czuje dokładnie tak samo. Chciałabym już zakończyć ten etap. Tylko ja już mam tak, że chciałabym go zakończyć bez znaczenia jaki będzie finał. Ale ciagle ta mała iskierka nadziei się tli…
Właśnie od rana o tym rozmawiamy z mężem, ze serio, chciałabym moc wiedzieć jak mogę dysponować naszymi pieniędzmi - mam tu np na myśli remonty. Chciałabym wiedzieć czy mały pokój mogę sobie zrobić jako gabinecik, czy czekać ciagle z nadzieja ze będzie to pokój dziecka.
We mnie tez tli się wciąż nadzieja, czasem mniejsza czasem większa.
Ale chciałabym wiedzieć już na czymś stoję bo mam dość tego zawieszenia.
Wiem, ze bez dziecka będę czuła pustkę, ale chce żyć, po prostu chcemy z mężem żyć. Wylecieć na 2 tyg na Dominikanę i nie mieć wyrzutów sumienia ze te pieniądze mogliśmy wydać na in vitro. Chce moc napić się wina kiedy mam ochotę, chce przestać sprawdzać ciagle owulacje, temp, łykać te garści supli. Od 2 lat jestem w gazie ale chyba mi się silnik zaciął chwilowo..PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
syska wrote:❤❤❤
Postaram się Wam już tu nie smecic.
To żadne smęcenie. Musisz się wygadać a my chętnie Cię wysłuchamy i po cieszymy. A do tego, co kilka głów to nie jedna - każda z nas ma inne doświadczenia i może wpadnie na coś sensownego, żeby Wam pomóc, coś doradzićPinkflower lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Kochana u Ciebie może być faktycznie „tam” problem bo Ty masz to w bliźnie po cc. Nie pamietam jak to się fachowo nazywa 🙈przyszedł okres? Ile jesteś dpo?
To się nazywa nisza lub uchyłek.
Idę po wino później do sklepu. Wczoraj nie dałam rady bo zadzwonili że mam rano przyjść do dentysty i nie chciałam. Ale dzisiaj goroacy prysznic i wino może coś pomoże plus zaciągnę P. Na 🐝🐝🐝🐝🐝Butterfly23, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Elza1234 wrote:Ale kochana ja mam to samo.
Właśnie od rana o tym rozmawiamy z mężem, ze serio, chciałabym moc wiedzieć jak mogę dysponować naszymi pieniędzmi - mam tu np na myśli remonty. Chciałabym wiedzieć czy mały pokój mogę sobie zrobić jako gabinecik, czy czekać ciagle z nadzieja ze będzie to pokój dziecka.
We mnie tez tli się wciąż nadzieja, czasem mniejsza czasem większa.
Ale chciałabym wiedzieć już na czymś stoję bo mam dość tego zawieszenia.
Wiem, ze bez dziecka będę czuła pustkę, ale chce żyć, po prostu chcemy z mężem żyć. Wylecieć na 2 tyg na Dominikanę i nie mieć wyrzutów sumienia ze te pieniądze mogliśmy wydać na in vitro. Chce moc napić się wina kiedy mam ochotę, chce przestać sprawdzać ciagle owulacje, temp, łykać te garści supli. Od 2 lat jestem w gazie ale chyba mi się silnik zaciął chwilowo.. -
Echo 🤞🤞🤞 mam nadzieję że krew juz spuszczona i niedługo przekażesz nam dobra nowinę 🥰🥰
Syska przytulam. Mam nadzieję że szybko uda wam się znaleźć przyczynę strat. Nie myśl proszę źle o sobie!
Równiez martwię się o Jamini. Ma mieć dziś wizytę, mam nadzieję że się odezwie po niej. Może po prostu chciała się oderwać od forum żeby się nie stresować.
Lia pierogi 🤩🤩🤩 kocham! Wyrosłam na pierogach 🤣
W Krakowie dziś ochłodzenie, w końcu jest czym oddychać. Miałam jakiś głupi sen dziś że poszłam do ginekologa a ona mi kazała robić ćwiczenia na równowagę typu jaskółka, a nie zrobiła USG i byłam zawiedziona 🤣Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Nie przyszedł okres:( nie wiem kiedy miałam owu i czy w ogóle bo odpuściłam cykl i teraz się wkurzam bo nie wiem co jest grane.
To się nazywa nisza lub uchyłek.
Idę po wino później do sklepu. Wczoraj nie dałam rady bo zadzwonili że mam rano przyjść do dentysty i nie chciałam. Ale dzisiaj goroacy prysznic i wino może coś pomoże plus zaciągnę P. Na 🐝🐝🐝🐝🐝
A jak dużą masz niche? Lekarz coś wspomniał, że może to utrudniać zajście w ciążę.
U mnie było ryzyko, że blizna nie zrośnie mi się tak, jak powinna. Wiedziałam że coś jest nie tak, bo połóg dawno się skończył a ja miałam ciągłe krwotoki. Okazało się, że to nicha, w której zbiera się krew. Lekarz mi powiedział, że po pierwsze cięzko bedzie mi zajść w ciażę (gromadząca się krew może powodować ciągly stan zapalny) a po drugie, jest większe ryzyko rozejścia się blizny w razie ciąży. Wisiała więc nade mną wizja operacji, ale daliśmy mi jeszcze trochę czasu na obserwację. Wszystko się zagoilo, potrzebowałam więcej czasu.
Ale może u Ciebie jest coś nie tak? Nie masz zadnych "naprogramowych" krwawien w ciagu cyklu?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Przestań tak gadać bo Cię znajdę w tym Krakowie czy tam pod i nakopie do tych Twoich czterech liter! Jeżeli Ty jesteś zepsuta, to w takim razie my wszystkie jesteśmy zepsute. Chcesz żebyśmy tak o sobie myślały?
Butterfly23, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
alauda wrote:A jak dużą masz niche? Lekarz coś wspomniał, że może to utrudniać zajście w ciążę.
U mnie było ryzyko, że blizna nie zrośnie mi się tak, jak powinna. Wiedziałam że coś jest nie tak, bo połóg dawno się skończył a ja miałam ciągłe krwotoki. Okazało się, że to nicha, w której zbiera się krew. Lekarz mi powiedział, że po pierwsze cięzko bedzie mi zajść w ciażę (gromadząca się krew może powodować ciągly stan zapalny) a po drugie, jest większe ryzyko rozejścia się blizny w razie ciąży. Wisiała więc nade mną wizja operacji, ale daliśmy mi jeszcze trochę czasu na obserwację. Wszystko się zagoilo, potrzebowałam więcej czasu.
Ale może u Ciebie jest coś nie tak? Nie masz zadnych "naprogramowych" krwawien w ciagu cyklu?
Zdarzają mi się lekkie plamienie w ciągu cyklu.
Moja nisza jest dość mała bo ma kilka milimetrów mogę mieć od niej stan zapalny endometrium dlatego razem z drożnością będę mieć biospje.
Co do ciąży ona w moim przypadku nie zagraża o ile zarodek się tam nie zagnieździ. Gdybym zaszła to trzeba to o bardzo kontrolować. Więc będę starannie wybierać gina do ciąży. No i ciąża musi być rozwiązana w 37 tc jak tylko będzie donoszona. Oczywiście przez CC.
Echo tak bardzo mi przykro ☹️😭
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Echo wrote:Hej dziewczynki.
Beta 23,9
Echo, nieee 🫂🥺😥29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178