Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Roszpunka, co tak późno? 😱😂 Ociągasz się kochana!
Magdanka, daj spokój, nie wierz w takie głupoty. Ludzie do wszystkiego wymyślą jakiś zabobon 🙈 A ciążę to sobie już chyba wyjątkowo upodobali 😀
Alauda, nie wiem czy to nac czy myo inozytol, ale przesunęło mi owulację z 18 dc na 13, także polecam 😀 Czy czujesz się troszkę lepiej czy myślisz że przeziębienie Cię dopadło? 😔
Zakupiłam sobie melatoninę z Waszego polecenia, ale niestety znalazłam tylko 1 g. Czyli brać spokojnie 3 kapsułki? Przypuszczam, że na noc najlepiej?S.Roszpunka lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Zakupiłam sobie melatoninę z Waszego polecenia, ale niestety znalazłam tylko 1 g. Czyli brać spokojnie 3 kapsułki? Przypuszczam, że na noc najlepiej?
Lia., Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo zostałam poproszona o bycie chrzestna jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i oczywiście zgodziłam się. Teraz teściowa zaczęła opowiadać jakieś historie że nie można podawać dziecka do chrztu ciężarnej bo dzieci mogą sobie odbierać zdrowie 😳 coś takiego, że dziecko może nawet umrzeć. Nie mówiliśmy jeszcze nikomu o mojej ciąży, ta rozmowa wyszła tak po prostu. Po tym trochę poczytałam w internecie i rzeczywiście kiedyś były takie przekonania, zapewne moja mama również w to wierzy.
I teraz się zastanawiam czy mówić rodzicom przyszłego chrześniaka że jednak nie mogę być matką chrzestna bo jestem w ciąży, czy nawet o tym nie wspominać?
Wiem że to głupie, bo ja nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony, ale boje się opinii innych którzy w to wierzą no i że stracę ciążę i będzie to pożywką dla innych do gadania, że mieli rację.
Co byście zrobiły na moim miejscu? 🙄
Moja siostra była w 8 mc ciąży na moim ślubie była moim świadkiem i tez tak mówili że nie wolno
Jest taki ksiądz na tik tok i on fajnie odpowiada na wiele kwestii i jeśli chodzi z punktu widzenia Kościoła to
„ "Kobieta żyjąca w małżeństwie sakramentalnym i będąca w ciąży jak najbardziej może być matką chrzestną"
Magdanka lubi tę wiadomość
-
Magdanka weź daj spokój z takimi dyrdymałami. Mojego Jasia do chrztu trzymała ciężarna i Jaś i to drugie dziecko są zupełnie zdrowe. To jakieś durne zabobony, nie słuchaj
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Magdanka, nie odmawiaj dzieciątku ze względu na przesądy 😊
Lia, ale pięknie paznokcie ❤️ też sobie pozwolę w końcu zrobić. W pracy nie powinnam mieć więc ciągle bez, ale potrzebuje poczuc troche kobiecości w tej formie.
Myślałam, że umowie się już za tydzień do lekarza akurat byłby 8dc aa tu mi odpisał żeby zrobić jeszcze inne badania między 10-14dc więc muszę przerzucić wizytę na przyszły cykl
NAC już zamówiony może też mi skróci te długie cykle... Teraz miałam owulację jakoś w 22-23 dc.
Lia. lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Macie rację dziewczyny, to totalne głupoty i nie będę zwracać uwagi na gadanie teściowej, ona i tak ma zabobon do każdej sytuacji. Dziękuję za sprowadzenie mnie do ziemii 😁
Jakby któraś chciała to ja mam prawie całe opakowanie NAC ze swansona i mogę wysłać za koszty wysyłki 🙂 kiedyś próbowałam brać ale coś chyba poszło nie tak bo po nim wymiotowałam 🤨 więc wzięłam max 3 tabletki
Mogę też oddać 5szt clexane bo wiem że jest dosyć drogi a to zawsze coś 🙂
-
Dziewczynki, mam pytanie.
Czy któraś z Was wie jak można obniżyć poziom homocysteiny oprócz suplementacji? Czy któraś z Was kiedyś miała problem z jej zbyt wysokim poziomem?
Mój wynik to 14,9 po miesiącu przyjmowania tabletek na obniżenie. Poziom witaminy B12 oraz kwasu foliowego w normach. Moja doktor zwróciła się do Polskiej Akademii Nauk o radę, bo nie wie, co ze mną zrobić 🤯 Żeby było gorzej to mój mąż też ma ją w górnych granicach normy. A dziś wyczytałam:
"Podwyższone stężenie homocysteiny może utrudniać zapłodnienie, ponieważ wpływa negatywnie na proces embriogenezy oraz oddziaływanie plemnika i komórki jajowej, zaburza proces implantacji, czyli zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Może to prowadzić do utraty ciąży, zaburzeń rozwoju płodu czy nawet jego śmierci."
Czyli dopóki nie obniżę tego wyniku, to raczej żadna iui czy ivf nie pomogą, nie mówiąc już o staraniach naturalnych 😔 Problem tylko, że to cholerstwo nie spada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 18:37
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Mój wynik to 14,9 po miesiącu przyjmowania tabletek na obniżenie. Poziom witaminy B12 oraz kwasu foliowego w normach. Moja doktor zwróciła się do Polskiej Akademii Nauk o radę, bo nie wie, co ze mną zrobić 🤯 Żeby było gorzej to mój mąż też ma ją w górnych granicach normy. A dziś wyczytałam:
"Podwyższone stężenie homocysteiny może utrudniać zapłodnienie, ponieważ wpływa negatywnie na proces embriogenezy oraz oddziaływanie plemnika i komórki jajowej, zaburza proces implantacji, czyli zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Może to prowadzić do utraty ciąży, zaburzeń rozwoju płodu czy nawet jego śmierci."
Czyli dopóki nie obniżę tego wyniku, to raczej żadna iui czy ivf nie pomogą, nie mówiąc już o staraniach naturalnych 😔 Problem tylko, że to cholerstwo nie spada. -
Butterfly23 wrote:Ja mam problem z podwyższoną homocysteiną. Przyjmuję cholinę. Pij zakwas z kiszonych buraków. Poczytaj sobie jeszcze o betainie. A jak u Ciebie z lipidogramem? Homocysteina nie spada ot tak. Potrzebuje ok 2-3 miesiące. Nie przyjmuj tylko tych blokerów homocysteiny, ponieważ to są syntetyczne witaminy i zrobią więcej szkód niż pożytku.
Dziękuję Ci za odpowiedź ❤️
A gdzie kupujesz taki zakwas?
Te tabletki które przyjmuję chyba mają w sobie betainę, przesyłam skład po niemiecku:
25mg bioaktives Vitamin B6 als P-5-P
1000µg Vitamin B12 als MH3A®-Formel mit den 3 natürlichen B12-Formen
1000µg aktives Folat als L-Methylfolat (L-5-MTHF)
500mg TMG-Betain
Do tego magnez, cholina i biotebal oddzielnie.
Czy myślisz, że to dobry zestaw i po prostu homocysteina spadnie z czasem? Jakie Ty bierzesz tabletki i ile udało Ci się zbić?
Poszukam w papierach, czy miałam robiony ten lipidogram. Na pewno cholesterol mam za wysoki, ale to chyba przez leki które przyjmuję 😔
Przepraszam za tę ilość pytań 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 18:54
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia, tylko nie wiem właśnie czy jest jakiś sens żebym brała nac na skrócenie cyklów, bo moje trwają średnio 29 dni. Wiec wszystko jest książkowo☺️ szukam czegoś co podpicuje moje wiekowe komórki jajowe 😂
Czuję sie nadal kiepsko, ale do wytrzymania - kręcenie w nosie i ból gardła. Tylko martwią mnie te ciagle zawroty głowy. Jak już przyjdzie ta prawdziwa @, to zbadam sobie dhea-s i przy okazji zrobie morfologię.
Miałam takie zawroty głowy po łyżeczkowaniu, ale zakładam, ze straciłam wtedy trochę krwi wiec odbiło sie to na moim samopoczuciu i słabej morfologii. Teraz nie wiem od czego to mam 🤷🏻♀️83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Lia. wrote:Dziewczynki, mam pytanie.
Czy któraś z Was wie jak można obniżyć poziom homocysteiny oprócz suplementacji? Czy któraś z Was kiedyś miała problem z jej zbyt wysokim poziomem?
Mój wynik to 14,9 po miesiącu przyjmowania tabletek na obniżenie. Poziom witaminy B12 oraz kwasu foliowego w normach. Moja doktor zwróciła się do Polskiej Akademii Nauk o radę, bo nie wie, co ze mną zrobić 🤯 Żeby było gorzej to mój mąż też ma ją w górnych granicach normy. A dziś wyczytałam:
Czyli dopóki nie obniżę tego wyniku, to raczej żadna iui czy ivf nie pomogą, nie mówiąc już o staraniach naturalnych 😔 Problem tylko, że to cholerstwo nie spada.
Lia, nie znam się, więc się wypowiem 😆 A tak serio, to przeklejam co znalazłam w dyskusjach na forum jednej z klinik w Czechach:
- podobno kawa rozpuszczalna bardzo podnosi poziom homocysteiny,
-witaminy z grupy B dobrze jest brać rano, bo najlepiej rozpuszczają się w wodzie,
- jedna z dziewczyn napisała tak: "miałam około 10, biorę metylowany kompleks wit B (Jarrow) i metylowany kwas foliowy (dr Best) i homocysteina spadła mi do poziomu 5,5"
-inna dziewczyna napisała: "Docent zalecił mi B complex metylowany i homocysteina szybciutko spadła z 10 do 8. Kazał pilnować, by nie przekroczyć 10"
A jak u Ciebie z poziomem B12?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 19:42
Lia., Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Oooo kochana, widzę, że masz dzień opóźnienia. Teraz musisz zrobić o jeden test więcej 😄
Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🥰😘S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo 😂😂😂😂
.
Co do NAC, to mnie zupełnie on niczego nie zmienił w cyklach. Wprawdzie mam wrażenie, że dopiero od tego mi się unormowało po poronieniu, także sporo czasu. Ale owulacje jak były około 18 dc, tak teraz miałam prawdopodobnie w 19 dc. Pewnie, może byłoby gorzej bez NAC, ale jakby chociaż przyspieszyło chociaż o 2-3 to byłoby super. Ale widać moje jajca są już tak zestarzałe, że muszą dłużej dojrzewać 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
alauda wrote:Lia, tylko nie wiem właśnie czy jest jakiś sens żebym brała nac na skrócenie cyklów, bo moje trwają średnio 29 dni. Wiec wszystko jest książkowo☺️ szukam czegoś co podpicuje moje wiekowe komórki jajowe 😂
Czuję sie nadal kiepsko, ale do wytrzymania - kręcenie w nosie i ból gardła. Tylko martwią mnie te ciagle zawroty głowy. Jak już przyjdzie ta prawdziwa @, to zbadam sobie dhea-s i przy okazji zrobie morfologię.
Miałam takie zawroty głowy po łyżeczkowaniu, ale zakładam, ze straciłam wtedy trochę krwi wiec odbiło sie to na moim samopoczuciu i słabej morfologii. Teraz nie wiem od czego to mam 🤷🏻♀️
Może jesteś przeziębiona? Albo przemęczona?
Myślę, że warto też zbadać poziom ferrytyny, potas, sód , żelazo i crp 🤔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
pandzia 🐼 wrote:Magdanka, nie odmawiaj dzieciątku ze względu na przesądy 😊
Lia, ale pięknie paznokcie ❤️ też sobie pozwolę w końcu zrobić. W pracy nie powinnam mieć więc ciągle bez, ale potrzebuje poczuc troche kobiecości w tej formie.
Myślałam, że umowie się już za tydzień do lekarza akurat byłby 8dc aa tu mi odpisał żeby zrobić jeszcze inne badania między 10-14dc więc muszę przerzucić wizytę na przyszły cykl
NAC już zamówiony może też mi skróci te długie cykle... Teraz miałam owulację jakoś w 22-23 dc.
Pandzia, zaczęło się krwawienie ? Czy jak się skończy to masz przyjść na kontrolę? Moja ginka napisała mi że nie muszę, że najlepiej po kolejnej miesiączce. Ale i tak się zapisałam na poniedziałek xd
Ja brałam Nac a teraz miałam owulacje w 20 dc a przedtem w 17 i 18. Ale i tak wrócę do brania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 20:23
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Lia. wrote:Dziękuję Ci za odpowiedź ❤️
A gdzie kupujesz taki zakwas?
Te tabletki które przyjmuję chyba mają w sobie betainę, przesyłam skład po niemiecku:
25mg bioaktives Vitamin B6 als P-5-P
1000µg Vitamin B12 als MH3A®-Formel mit den 3 natürlichen B12-Formen
1000µg aktives Folat als L-Methylfolat (L-5-MTHF)
500mg TMG-Betain
Do tego magnez, cholina i biotebal oddzielnie.
Czy myślisz, że to dobry zestaw i po prostu homocysteina spadnie z czasem? Jakie Ty bierzesz tabletki i ile udało Ci się zbić?
Poszukam w papierach, czy miałam robiony ten lipidogram. Na pewno cholesterol mam za wysoki, ale to chyba przez leki które przyjmuję 😔
Przepraszam za tę ilość pytań 🙈
Wydaje mi się skład tych tabletek bardzo w porządku, wszystkie formy są metylowane. Sok z kiszonego buraka kupuje tam gdzie jest. Auchan, carrefour. W buteleczkach po 330 ml. Homocysteinę po miesiącu zbiłam o 0,3 bodajże przez miesiąc. Także to praktycznie nic. Ale przyznam się bez bicia, ten sok piłam przez jakiś tydzień czasu. Ale brałam witaminy B i cholinę.Lia. lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Lia, tylko nie wiem właśnie czy jest jakiś sens żebym brała nac na skrócenie cyklów, bo moje trwają średnio 29 dni. Wiec wszystko jest książkowo☺️ szukam czegoś co podpicuje moje wiekowe komórki jajowe 😂
-
Echo, pięknie Ci dziękuję 😍 Niby się nie znasz a jednak się znasz 😂 Wezmę sobie te rady do serca 😊 A poziom B12 mam w normie od dawna.
Butterfly, czyli to, że powolutku spada to nic takiego. Uff, może faktycznie trzeba cierpliwości. Rozejrzę się za tym sokiem, nie wiem czy u nas w Niemcach jest - da się to pić? 🥴
Alauda, NAC poprawia jakość jajeczek, więc na zdrowie 🥰 Możesz zdradzić gdzie kupujesz koenzym q10? Drogie to cholerstwo 🙄 I jeszcze by się przydało naszym panom to dawać, ale trochę żal 😂 Niedługo czas siadać pod kościołem z tabliczką "zbieram na suple" 😂
Dobry pomysł z morfologią i zbadaniem żelaza oraz ferrytyny. Może dorzuć sobie tę homocysteinę jak będziesz? Ja żałuję że się tak późno dowiedziałam 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 20:41
alauda, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo, z ferrytyna i żelazem muszę poczekać jeszcze 2 miesiące. Reumatolog zalecił mi suplementację żelaza i dopiero po 3 miesiącach mam sprawdzić morf i te dwa. Sodu i potasu nie badałam, ale może warto.
Lia, nie wiem czy gdziekolwiek da sie kupić tanio koenzym. Ja ostatnio zamówiłam Now Foods Ubiquinol q10 Extra strength 200mg (przez naturaliwit.PL). Ma 60 tabletek, wiec biorąc dwie starczy na miesiąc .. jedynie miesiąc 😥
Roszpunka, twoja jajca nie są zestarzałe, po prostu trochę bardziej wstydliwe i potrzebują więcej czasu aby wyskoczyć 🫤Echo, Lia., Kadża lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Echo, z ferrytyna i żelazem muszę poczekać jeszcze 2 miesiące. Reumatolog zalecił mi suplementację żelaza i dopiero po 3 miesiącach mam sprawdzić morf i te dwa. Sodu i potasu nie badałam, ale może warto.
Lia, nie wiem czy gdziekolwiek da sie kupić tanio koenzym. Ja ostatnio zamówiłam Now Foods Ubiquinol q10 Extra strength 200mg (przez naturaliwit.PL). Ma 60 tabletek, wiec biorąc dwie starczy na miesiąc .. jedynie miesiąc 😥
Roszpunka, twoja jajca nie są zestarzałe, po prostu trochę bardziej wstydliwe i potrzebują więcej czasu aby wyskoczyć 🫤
Ahh rozumiem. Jak masz takie zalecenia, to dobrze. Twoje objawy wydają mi się dość niepokojące 😞 Tak naprawdę nie widząc z czego to może wynikać te podstawowe badania powinny dać jakąś odpowiedź
(Morfologia+płytki+rozmaz automatyczny, sód, potas, crp, a później ferrytyna i żelazo zgodnie z zaleceniem).2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...