Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:Pandzia, zaczęło się krwawienie ? Czy jak się skończy to masz przyjść na kontrolę? Moja ginka napisała mi że nie muszę, że najlepiej po kolejnej miesiączce. Ale i tak się zapisałam na poniedziałek xd
Ja brałam Nac a teraz miałam owulacje w 20 dc a przedtem w 17 i 18. Ale i tak wrócę do brania.
Tak, na nocy zaczęło się już plamienie,a po spanku porannym już się rozkręciło, teraz jest spokojniej.
U mnie beta była na niskim poziomie i tym razem czuje się ok, jak zwykły okres. O kontroli nic nie mówił, ale mam przyjść do 8 dnia następnego cyklu z wynikami moimi i męża. Ty miałaś znacznie wyższa betę więc jak czujesz potrzebę to oczywiście idź ☺️ lepiej sprawdzić niż nie
Wcześniej miałam ubichinol z lab one, teraz zamówiłam z doctor life 50mg 60kaps. Nie był drogi w porównaniu do innych wiec nie wiem jak jakościowo, pewnie gorszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 21:21
Pinkflower lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Lia. wrote:Echo, pięknie Ci dziękuję 😍 Niby się nie znasz a jednak się znasz 😂 Wezmę sobie te rady do serca 😊 A poziom B12 mam w normie od dawna.
Butterfly, czyli to, że powolutku spada to nic takiego. Uff, może faktycznie trzeba cierpliwości. Rozejrzę się za tym sokiem, nie wiem czy u nas w Niemcach jest - da się to pić? 🥴
Alauda, NAC poprawia jakość jajeczek, więc na zdrowie 🥰 Możesz zdradzić gdzie kupujesz koenzym q10? Drogie to cholerstwo 🙄 I jeszcze by się przydało naszym panom to dawać, ale trochę żal 😂 Niedługo czas siadać pod kościołem z tabliczką "zbieram na suple" 😂
Dobry pomysł z morfologią i zbadaniem żelaza oraz ferrytyny. Może dorzuć sobie tę homocysteinę jak będziesz? Ja żałuję że się tak późno dowiedziałam 😞
Dziewczyny, polecam Wam stronkę z suplami Ostrovit. Jest spoko cenowo i mają duży wybór. Tam kupuje cholinę, koenzym q10, kolagen, nawet berberynę.Lia., Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane 🌤️❤️ miłego dnia!
Dajcie znać w wolnej chwili co u Was słychać 💋Butterfly23, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Dzień dobry kochane 🌤️❤️ miłego dnia!
Dajcie znać w wolnej chwili co u Was słychać 💋
Hejo Echo, dobrze pamiętam, że masz dziś wizytę?
U mnie bez zmian, krwawienie się kończy ale jeszcze coś tam jest.
Miłego ☀️Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Hejo Echo, dobrze pamiętam, że masz dziś wizytę?
U mnie bez zmian, krwawienie się kończy ale jeszcze coś tam jest.
Miłego ☀️
Mam nadzieję,że szybko poczujesz się lepiej 😞💔
Dzisiaj robię badania krwi, w tym jeden parametr z zespołu antyfosfolipidowego, który mi po poronieniu wyszedł pozytywny. Zgodnie z zaleceniem powinnam go powtórzyć po pozytywnym teście. Mam nadzieję,że leki nie wpłyną na wyniki. A jak wpłyną, to immunolog będzie wiedział jak 😅
Wykupiłam też kilka innych badań, m.in ferrytyne, bo wyczytałam,że za niski poziom odpowiada za poronienia.
W ogóle czuje się jak emeryt, bo badania robię w dwóch miejscach. Najpierw jadę do Diagnostyki,a potem do Luxmedu, bo tam mam kilka rzeczy w abonamencie 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 07:57
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Dzień dobry ☀️
Echo kciuki zaciskam za wyniki 🤞🏻
W luxmedzie bez problemu Ci robią to co chcesz? Nie musisz mieć skierowania?
Oczywiście,że robią i zachowują się jakby z własnej kieszeni płacili za moje badania. Od kilku miesięcy wisza mi w systemie skierowania, które skrupulatnie kompletowałam od różnych lekarzy i właśnie przyszedł moment, w którym chce je wykorzystać 😆
W Luxmedzie zrobię: wit d, TSH, ft3,ft4, progesteron, beta, glukoza, insulina i morfologia.
W Diagnostyce: B12, ferrytyna, magnez, kwas foliowy, beta i ten parametr z zespołu antyfosfolipidowego.
#GrazynabiznesuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 08:11
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Oczywiście,że robią i zachowują się jakby z własnej kieszeni płacili za moje badania. Od kilku miesięcy wisza mi w systemie skierowania, które skrupulatnie kompletowałam od różnych lekarzy i właśnie przyszedł moment, w którym chce je wykorzystać 😆
W Luxmedzie zrobię: wit d, TSH, ft3,ft4, progesteron, beta, glukoza, insulina i morfologia.
W Diagnostyce: B12, ferrytyna, magnez, kwas foliowy, beta i ten parametr z zespołu antyfosfolipidowego.
Ach ten luxmed… Ale ja już się trochę wycwaniłam. W sumie oni sobie sami strzelili w kolano. Bo dodali opcje sprawdzenia czy dane badanie Ci przysługuje w pakiecie. I ja sobie sprawdzam, idę do lekarza, on mi nie chce przepisać, ja grzecznie pytam dlaczego? Skoro mam je w abonamencie i potrzebuje tylko skierowania od dowolnego lekarza. Tak jest napisane. Takim sposobem na cały zespół antyfosfolipidowy dostałam skierowanie. Wiadomo, że musi być jakaś podstawa do tego badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 08:14
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Mam nadzieję,że szybko poczujesz się lepiej 😞💔
Dzisiaj robię badania krwi, w tym jeden parametr z zespołu antyfosfolipidowego, który mi po poronieniu wyszedł pozytywny. Zgodnie z zaleceniem powinnam go powtórzyć po pozytywnym teście. Mam nadzieję,że leki nie wpłyną na wyniki. A jak wpłyną, to immunolog będzie wiedział jak 😅
Wykupiłam też kilka innych badań, m.in ferrytyne, bo wyczytałam,że za niski poziom odpowiada za poronienia.
W ogóle czuje się jak emeryt, bo badania robię w dwóch miejscach. Najpierw jadę do Diagnostyki,a potem do Luxmedu, bo tam mam kilka rzeczy w abonamencie 😆
Trzymam kciuki za wyniki 🤞😘
Doskonale rozumiem z badaniami ale zaoszczędzisz trochę kasy.
Ja się czuję stabilnie juz psychicznie w miarę ale no wiemy jaki jest jedyny lek, do którego mi jeszcze daleko.
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Robię dwa razy betę,bo:
1. Chce porównać wyniki z obu laboratoriów
2. Jeśli będą bardzo podobne, to dalsze przyrosty będę wymuszać w Luxmedzie i przestanę za to ekstra płacić2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Robię dwa razy betę,bo:
1. Chce porównać wyniki z obu laboratoriów
2. Jeśli będą bardzo podobne, to dalsze przyrosty będę wymuszać w Luxmedzie i przestanę za to ekstra płacić -
pandzia 🐼 wrote:Tak, na nocy zaczęło się już plamienie,a po spanku porannym już się rozkręciło, teraz jest spokojniej.
U mnie beta była na niskim poziomie i tym razem czuje się ok, jak zwykły okres. O kontroli nic nie mówił, ale mam przyjść do 8 dnia następnego cyklu z wynikami moimi i męża. Ty miałaś znacznie wyższa betę więc jak czujesz potrzebę to oczywiście idź ☺️ lepiej sprawdzić niż nie
Wcześniej miałam ubichinol z lab one, teraz zamówiłam z doctor life 50mg 60kaps. Nie był drogi w porównaniu do innych wiec nie wiem jak jakościowo, pewnie gorszy.
To chociaż tyle w tym dobrego, że krwawienie jest jak okres. A jakie badania jeszcze Ci zlecił? Bo coś pisałaś, że do 14 dnia cyklu. Hormonalne będziesz teraz robić?
Ja teraz mam jakis ubichinon q10 100 mg z ostrovit więc biorę 2 tabletki.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Betę dwa razy będziesz robić czy to błąd w piśmie? 😁
Ach ten luxmed… Ale ja już się trochę wycwaniłam. W sumie oni sobie sami strzelili w kolano. Bo dodali opcje sprawdzenia czy dane badanie Ci przysługuje w pakiecie. I ja sobie sprawdzam, idę do lekarza, on mi nie chce przepisać, ja grzecznie pytam dlaczego? Skoro mam je w abonamencie i potrzebuje tylko skierowania od dowolnego lekarza. Tak jest napisane. Takim sposobem na cały zespół antyfosfolipidowy dostałam skierowanie. Wiadomo, że musi być jakaś podstawa do tego badania.
Niestety mnie wiele razy odmówili twierdząc,że nie ma wskazan. Zawsze mogą się tym zasłonić i nic im nie mogę zrobić. Potrafili mi odmowić Wit D czy morfologii, więc z zespołem antyfosfolipidowym nawet nie próbowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 08:16
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Ja jak chciałam betę do sprawdzenia czy spadła, to na czacie zapomnij…
Na czacie siedzą debile, trzeba dzwonić do internisty. Ale biorę pod uwagę porażkę w tym temacie, wiadomo2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Lia nie wiem jakie masz podejście do ziół i czy wierzysz w ziołolecznictwo. Znalazłam mieszankę na zrosty, może będziesz zainteresowana:
Leczniczy napój z ziół na niedrożne jajowody i zrosty
kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g, ziele skrzypu - 20 g, liść pokrzywy - 10 g,
kora dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju miedzy posiłkami.Nie należy pic ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości.
W ogóle dziewczyny jakie macie zdanie na ten temat?
Ja na początku swej drogi piłam zioła o. Sroki nr 3. Po trzech miesiącach cykle mi się uregulowały, wróciła owulacja, piękny śluz. Teraz piję gotową herbatkę do owulacji, w tym cyklu o niej zapomniałam 🙈 ale np widzę różnicę. Jak piję mam dużo lepszy śluz i większe libido. -
Echo trzymam za ciebie mocno kciuki a z tym brakiem objawów to daj spokój, chciałam przypomnieć ze sama marudziłam i stawialyscie mnie do pionu.
Teraz za to jestem jak na nieustannym kacu mam ból głowy i mdłości🫣
Staram się was podczytywać ale kiepsko mi to idzie, caly czas dołują mnie te plamienia już prawie się wyciszyły później znowu na szczęście nie ma żywej krwi i pocieszam się tym ze może to tylko od krwiaka. Ja nie wiem co u mnie z tymi plamieniami, w poprzedniej ciąży plamilam a miałam luteinę duphaston, jak odstawiłam bo czekałam na poronienie to przestałam i wez bądź tu człowieku mądry.
Już panikuje przed wizyta w czwartek dobrze ze mam z samego rana.
-
syska wrote:To chociaż tyle w tym dobrego, że krwawienie jest jak okres. A jakie badania jeszcze Ci zlecił? Bo coś pisałaś, że do 14 dnia cyklu. Hormonalne będziesz teraz robić?
Ja teraz mam jakis ubichinon q10 100 mg z ostrovit więc biorę 2 tabletki. -
Butterfly23 wrote:Lia nie wiem jakie masz podejście do ziół i czy wierzysz w ziołolecznictwo. Znalazłam mieszankę na zrosty, może będziesz zainteresowana:
Leczniczy napój z ziół na niedrożne jajowody i zrosty
kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g, ziele skrzypu - 20 g, liść pokrzywy - 10 g,
kora dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju miedzy posiłkami.Nie należy pic ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości.
W ogóle dziewczyny jakie macie zdanie na ten temat?
Ja na początku swej drogi piłam zioła o. Sroki nr 3. Po trzech miesiącach cykle mi się uregulowały, wróciła owulacja, piękny śluz. Teraz piję gotową herbatkę do owulacji, w tym cyklu o niej zapomniałam 🙈 ale np widzę różnicę. Jak piję mam dużo lepszy śluz i większe libido.