Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Któraś z Was miała apetyt na słodycze w 5 dniu cyklu i swędzenie sutków głównie jednego 😆 Dziś ostatni dzień 🐒. Okres mam bardzo słaby..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 14:20
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Rica wrote:Któraś z Was miała apetyt na słodycze w 5 dniu cyklu? 😬Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
alauda wrote:Dziewczyny, a w jakim celu bierzecie NAC? Czy on jest jedynie wskazany przy PCOS?
alauda, Echo lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też mam słaby dzień. Głowa boli, ale nie jakoś mocno. Jeszcze czuję, że podłapałam przeziębienie od córki + nie mogąca się rozkręcić @. Mieszanka wybuchowo-dobijająca.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Ona jako diabetolog nie. Bo nie ma wskazań do tego.
Naprawdę? Ja czytałam ze po nim łatwo przytyć, w końcu to steryd. Na jakiej jesteś dawce?
Też jestem zaskoczona. Mam 7,5mg. Czuje, że mogę się powstrzymać, pomaga mi utrzymać if i przerwy między posiłkami.Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo zostałam poproszona o bycie chrzestna jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i oczywiście zgodziłam się. Teraz teściowa zaczęła opowiadać jakieś historie że nie można podawać dziecka do chrztu ciężarnej bo dzieci mogą sobie odbierać zdrowie 😳 coś takiego, że dziecko może nawet umrzeć. Nie mówiliśmy jeszcze nikomu o mojej ciąży, ta rozmowa wyszła tak po prostu. Po tym trochę poczytałam w internecie i rzeczywiście kiedyś były takie przekonania, zapewne moja mama również w to wierzy.
I teraz się zastanawiam czy mówić rodzicom przyszłego chrześniaka że jednak nie mogę być matką chrzestna bo jestem w ciąży, czy nawet o tym nie wspominać?
Wiem że to głupie, bo ja nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony, ale boje się opinii innych którzy w to wierzą no i że stracę ciążę i będzie to pożywką dla innych do gadania, że mieli rację.
Co byście zrobiły na moim miejscu? 🙄 -
Magdanka wrote:Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo zostałam poproszona o bycie chrzestna jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i oczywiście zgodziłam się. Teraz teściowa zaczęła opowiadać jakieś historie że nie można podawać dziecka do chrztu ciężarnej bo dzieci mogą sobie odbierać zdrowie 😳 coś takiego, że dziecko może nawet umrzeć. Nie mówiliśmy jeszcze nikomu o mojej ciąży, ta rozmowa wyszła tak po prostu. Po tym trochę poczytałam w internecie i rzeczywiście kiedyś były takie przekonania, zapewne moja mama również w to wierzy.
I teraz się zastanawiam czy mówić rodzicom przyszłego chrześniaka że jednak nie mogę być matką chrzestna bo jestem w ciąży, czy nawet o tym nie wspominać?
Wiem że to głupie, bo ja nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony, ale boje się opinii innych którzy w to wierzą no i że stracę ciążę i będzie to pożywką dla innych do gadania, że mieli rację.
Co byście zrobiły na moim miejscu? 🙄 -
Magdanka, jak ja byłam w ciąży tez nasłuchałam się od teściowej, jak nasze dziecko będzie miało zeza, bo patrzyłam przez wizjer itp. Najbardziej "siadło' mi na głowę, jak straszyła nas, że nie powinniśmy wcześniej kupować wózka ani łożeczka. A już na pewno go nie składać!
Uważam, że te zabobony to głupota a najgorsze jest to, że cieżarne naprawde zaczynają w to wierzyć i stresować się przez całą ciążę, bo co będzie jak wywołają wilka z lasu?
Jeśli nie masz nic przeciwko bycia chrzestną, to nie słuchałabym gadania innychMagdanka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Właśnie wiem że to durne zabobony, nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim 😬 ale moja mama i teściowa co jakiś czas rzucają takimi przesądami i mocno w to wierzą, że aż samemu można się nakręcić. Wątpię że podawanie do chrztu mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka, bardziej się przejmuje tym głupim gadaniem.
No ale skoro im nie powiem, że jestem w ciąży to nie będą gadać, dopiero później zaczną 😂 -
Magdanka wrote:Właśnie wiem że to durne zabobony, nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim 😬 ale moja mama i teściowa co jakiś czas rzucają takimi przesądami i mocno w to wierzą, że aż samemu można się nakręcić. Wątpię że podawanie do chrztu mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka, bardziej się przejmuje tym głupim gadaniem.
No ale skoro im nie powiem, że jestem w ciąży to nie będą gadać, dopiero później zaczną 😂
Właśnie najgorsze jest to nakręcanie się. Wiesz, że to bzdura ale gdzieś ci to z tyłu głowy siedzi83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Magdanka wrote:Właśnie wiem że to durne zabobony, nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim 😬 ale moja mama i teściowa co jakiś czas rzucają takimi przesądami i mocno w to wierzą, że aż samemu można się nakręcić. Wątpię że podawanie do chrztu mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka, bardziej się przejmuje tym głupim gadaniem.
No ale skoro im nie powiem, że jestem w ciąży to nie będą gadać, dopiero później zaczną 😂 -
Magdanka wrote:Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo zostałam poproszona o bycie chrzestna jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i oczywiście zgodziłam się. Teraz teściowa zaczęła opowiadać jakieś historie że nie można podawać dziecka do chrztu ciężarnej bo dzieci mogą sobie odbierać zdrowie 😳 coś takiego, że dziecko może nawet umrzeć. Nie mówiliśmy jeszcze nikomu o mojej ciąży, ta rozmowa wyszła tak po prostu. Po tym trochę poczytałam w internecie i rzeczywiście kiedyś były takie przekonania, zapewne moja mama również w to wierzy.
Co byście zrobiły na moim miejscu? 🙄Magdanka lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Jedziemy na tym samym wózku, ja dzisiaj jestem 2 dpo 😅 a w domu 15 testów
S.Roszpunka, Lia., Echo lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Elza, no ja też coś około tego 😂
Butterfly, przepraszam, w następnym cyklu się poprawię 😂
.
Wczoraj miałam kryzys, że jak to moja "mała Madzia" zaczyna 8 klasę.... o mamoooo 😂Elza1234 lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔