X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Rica Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was miała apetyt na słodycze w 5 dniu cyklu i swędzenie sutków głównie jednego 😆 Dziś ostatni dzień 🐒. Okres mam bardzo słaby..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 14:20

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Któraś z Was miała apetyt na słodycze w 5 dniu cyklu? 😬
    Zawsze mam apetyt na słodycze. Jestem uzależniona od czekolady 😅

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Któraś z Was miała apetyt na słodycze w 5 dniu cyklu? 😬

Moja dieta mogłaby się opierać jedynie na cukrze :D

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jakim celu bierzecie NAC? Czy on jest jedynie wskazany przy PCOS?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dziewczyny, a w jakim celu bierzecie NAC? Czy on jest jedynie wskazany przy PCOS?
    NAC ogólnie warto brać, bo oczyszcza z toksyn. Polecam brać na wieczór, bo są łagodniejsze skutki uboczne, typu ból głowy, ale na początku dużo się przy nim sika. No i ma jakieś działanie na kobiecy cykl. Potrafi skrócić, jeżeli ktoś ma długie, przyspieszyć owulacje. Dlatego bierze się potrójną dawkę w 3-7 dc.

alauda, Echo lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo dziś boli głowa. A Wy jak się czujecie? I mi często pomaga energetyk. Sama kawa tak na mnie nie działa. Ale jak pije energetyka, to muszę zagryźć batonikiem 🙈

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam słaby dzień. Głowa boli, ale nie jakoś mocno. Jeszcze czuję, że podłapałam przeziębienie od córki + nie mogąca się rozkręcić @. Mieszanka wybuchowo-dobijająca.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ona jako diabetolog nie. Bo nie ma wskazań do tego.
    Naprawdę? Ja czytałam ze po nim łatwo przytyć, w końcu to steryd. Na jakiej jesteś dawce?

Też jestem zaskoczona. Mam 7,5mg. Czuje, że mogę się powstrzymać, pomaga mi utrzymać if i przerwy między posiłkami.

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, Alauda, oby szybko Wam przeszło 🙈 co za masakra

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo zostałam poproszona o bycie chrzestna jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i oczywiście zgodziłam się. Teraz teściowa zaczęła opowiadać jakieś historie że nie można podawać dziecka do chrztu ciężarnej bo dzieci mogą sobie odbierać zdrowie 😳 coś takiego, że dziecko może nawet umrzeć. Nie mówiliśmy jeszcze nikomu o mojej ciąży, ta rozmowa wyszła tak po prostu. Po tym trochę poczytałam w internecie i rzeczywiście kiedyś były takie przekonania, zapewne moja mama również w to wierzy.
    I teraz się zastanawiam czy mówić rodzicom przyszłego chrześniaka że jednak nie mogę być matką chrzestna bo jestem w ciąży, czy nawet o tym nie wspominać?
    Wiem że to głupie, bo ja nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony, ale boje się opinii innych którzy w to wierzą no i że stracę ciążę i będzie to pożywką dla innych do gadania, że mieli rację.
    Co byście zrobiły na moim miejscu? 🙄

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo zostałam poproszona o bycie chrzestna jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i oczywiście zgodziłam się. Teraz teściowa zaczęła opowiadać jakieś historie że nie można podawać dziecka do chrztu ciężarnej bo dzieci mogą sobie odbierać zdrowie 😳 coś takiego, że dziecko może nawet umrzeć. Nie mówiliśmy jeszcze nikomu o mojej ciąży, ta rozmowa wyszła tak po prostu. Po tym trochę poczytałam w internecie i rzeczywiście kiedyś były takie przekonania, zapewne moja mama również w to wierzy.
    I teraz się zastanawiam czy mówić rodzicom przyszłego chrześniaka że jednak nie mogę być matką chrzestna bo jestem w ciąży, czy nawet o tym nie wspominać?
    Wiem że to głupie, bo ja nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony, ale boje się opinii innych którzy w to wierzą no i że stracę ciążę i będzie to pożywką dla innych do gadania, że mieli rację.
    To są zwykłe durne zabobony. Ale jeżeli w to wierzysz, to odmów.

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka, jak ja byłam w ciąży tez nasłuchałam się od teściowej, jak nasze dziecko będzie miało zeza, bo patrzyłam przez wizjer itp. Najbardziej "siadło' mi na głowę, jak straszyła nas, że nie powinniśmy wcześniej kupować wózka ani łożeczka. A już na pewno go nie składać!

Uważam, że te zabobony to głupota a najgorsze jest to, że cieżarne naprawde zaczynają w to wierzyć i stresować się przez całą ciążę, bo co będzie jak wywołają wilka z lasu?

Jeśli nie masz nic przeciwko bycia chrzestną, to nie słuchałabym gadania innych :)

Magdanka lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem że to durne zabobony, nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim 😬 ale moja mama i teściowa co jakiś czas rzucają takimi przesądami i mocno w to wierzą, że aż samemu można się nakręcić. Wątpię że podawanie do chrztu mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka, bardziej się przejmuje tym głupim gadaniem.
    No ale skoro im nie powiem, że jestem w ciąży to nie będą gadać, dopiero później zaczną 😂

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Właśnie wiem że to durne zabobony, nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim 😬 ale moja mama i teściowa co jakiś czas rzucają takimi przesądami i mocno w to wierzą, że aż samemu można się nakręcić. Wątpię że podawanie do chrztu mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka, bardziej się przejmuje tym głupim gadaniem.
    No ale skoro im nie powiem, że jestem w ciąży to nie będą gadać, dopiero później zaczną 😂

Właśnie najgorsze jest to nakręcanie się. Wiesz, że to bzdura ale gdzieś ci to z tyłu głowy siedzi :D

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Otóż to 😁 a kiedy jest chrzest? Zawsze możesz powiedzieć, że sama nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Ja nie wierze w takie rzeczy, wiec nic bym z tym nie zrobiła

Magdanka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w nowym tygodniu!

Czy ja już mogę zacząć testować? 😂
    Screenshot-20230904-155344-Ovu-Friend.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 15:55

Elza1234, Butterfly23, Lia., Echo, Wron Kraa lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Witam się z Wami w nowym tygodniu!

Czy ja już mogę zacząć testować? 😂
    Screenshot-20230904-155344-Ovu-Friend.jpg
    Jedziemy na tym samym wózku, ja dzisiaj jestem 2 dpo 😅 a w domu 15 testów :D

S.Roszpunka, Lia., Echo lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunka, nawet masz dzień opóźnienia 😂

S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, no ja też coś około tego 😂

Butterfly, przepraszam, w następnym cyklu się poprawię 😂

.
    Wczoraj miałam kryzys, że jak to moja "mała Madzia" zaczyna 8 klasę.... o mamoooo 😂

Elza1234 lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ