Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Dzień dobry kochane Miłego dnia
Lia, super, że zrobiłaś coś dla siebie! Odstawiasz całkowicie prograf? Jaki masz plan na ten cykl?
Pandzia, super, że odczarowałaś dziewiątego. Moze to znak, że coś się zmienia na lepsze Jak robiłaś AMH w lipcu, to nie ma sensu tego teraz powtarzać.
Syska, jak się dzisiaj czujesz?
Butterfly, przytulam mocno Odstawiłaś już leki, prawda? Myślę, że przerwa dobrze Ci zrobi
Hejo, ja wyczekuje końca krwawienia bo mnie to juz okrutnie męczy.
A Ty jak się czujesz? Uspokoiłaś się chociaż trochę? 😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Tak Echo, wczoraj wzięłam ostatnie dawki. Mam nadzieję, że za 3 dni dostanę miesiączkę. Ale same wiecie jak to jest po odstawieniu progesteronu.
Dzięki Syska ❤️ też miałam okropne nadzieje na ten cykl przez heparynę. U mnie albo nie dochodzi w ogóle do zapłodnienia, bo mam tak słabe komórki jajowe, albo nie dochodzi do zagnieżdżenia. Z jednej strony boje się poszerzać diagnostykę, bo te wszystkie leki mnie przerażają 🥺
Dzięki Alauda ❤️ bardzo bym chciała to wszystko rzucić i zrobić przerwę, ale nie jest to moja pierwsza przerwa. I powrót po każdej kolejnej jest coraz gorszy. Mój mąż wyjeżdża za dwa tygodnie akurat przed moją owulacją, więc wrzesień z automatu odpada. I chciałam do końca roku mieć luz w tym temacie, bo potrzebuje tego. Ale jeżeli teraz odpuszczę, to chyba już całkowicie. -
Butterfly23, dziękuję za polecenie wagi. Wydaje się być rzetelna 😜 parowalas swoja z telefonem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 09:31
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23. rozumiem Cię, bo wiem. że pewnie ja sama nie byłabym w stanie całkowicie odpuścić. Gdzieś z tyłu głowy miałabym, że a co jeśli akurat w tym cyklu by się udało? Co jeśli ta komórka jajowa będzie idealna?
Wiem, że te wszystkie dodatkowe badania są cholernie drogie. Ale może uda Wam się stopniowo porzeszać diagnostykę. I nie przejmuj się lekami na zapas, może nie będzie aż tak źle.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly bardzo mi przykro 😞 również bardzo liczyłam że ten cykl będzie twój 🥺
Dziewczyny ja od dziś przez tydzień na L4. Cały weekend meczyly mnie okropne mdłości i ból głowy, nic nie pomagało ani jak zjadłam ani jak nie jadłam, nawet cola, w końcu wczoraj wieczorem miałam bliskie spotkanie z porcelana 🤢 dziś trochę lepiej ale wciąż nie czuje się zbyt pewnie na żołądku. Przykro mi tylko bo wczoraj mąż miał urodziny i jedyne co byłam w stanie to dać mu prezent, myślałam że gdzieś wyskoczymy a tu dupa 😭 a dziś mamy 3 rocznicę ślubu i też nie poszalejemy ..Butterfly23, Echo, Lia., Kadża lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, przepraszam że się nie odzywałam ale aplikacja mnie wylogowała a ja za nic w świecie nie pamiętałam hasła, a niestety nie dostawałam przypomnienia na maila więc zanim udało mi się to załatwić to minęła wieczność 😂 teraz już nie zapomnę hasła bo tęskniłam za wami!
Tyle naprodukowałyście, że nawet nie wiem gdzie skończyłam więc przeczytałam tylko kilka ostatnich stron i....
Echo gratuluję, jednak Twoje jajeczka nie są takie słabe jak myślałaś!! Beta pięknie rośnie i trzymam mocne kciuki 🤞🤞🤞 piękna wiadomość
Echo i Pandzia w dalszym ciągu was wspieram i przytulam 🥰
Jednorożec ale masz wredną małpe, ale przynajmniej skończyłaś brać globulki więc jakiś mały plusik jest 😁
Nie chce pomijać nikogo, obiecuję że zaraz nadrobię i już od was nie uciekam 😁Lia. lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Butterfly23. rozumiem Cię, bo wiem. że pewnie ja sama nie byłabym w stanie całkowicie odpuścić. Gdzieś z tyłu głowy miałabym, że a co jeśli akurat w tym cyklu by się udało? Co jeśli ta komórka jajowa będzie idealna?
Wiem, że te wszystkie dodatkowe badania są cholernie drogie. Ale może uda Wam się stopniowo porzeszać diagnostykę. I nie przejmuj się lekami na zapas, może nie będzie aż tak źle.
Nam tak naprawdę z takich badań immunologicznych zostało to allo mlr i cross match. W kirach mam te trzy najważniejsze implantacyjne. Jeszcze komórki nk mam do zbadania i th1/th2. Zastanawiam się nad immunofenotypem i tam są chyba komórki nk jak dobrze pamiętam. Ale najpierw muszę znaleźć lekarza, który umiałby wszystkie te wyniki odczytywać i w razie nieprawidłowości wiedziałby co robić. Dlatego zostawię to wszystko na nowy rok. -
izzy91 wrote:Butterfly bardzo mi przykro 😞 również bardzo liczyłam że ten cykl będzie twój 🥺
Dziewczyny ja od dziś przez tydzień na L4. Cały weekend meczyly mnie okropne mdłości i ból głowy, nic nie pomagało ani jak zjadłam ani jak nie jadłam, nawet cola, w końcu wczoraj wieczorem miałam bliskie spotkanie z porcelana 🤢 dziś trochę lepiej ale wciąż nie czuje się zbyt pewnie na żołądku. Przykro mi tylko bo wczoraj mąż miał urodziny i jedyne co byłam w stanie to dać mu prezent, myślałam że gdzieś wyskoczymy a tu dupa 😭 a dziś mamy 3 rocznicę ślubu i też nie poszalejemy .. -
Butterfly23, myślę, że powinnaś spróbować zwiększyć dawkę Q10. Mi lekarka z Bociana powiedziała, ze powinnam brać 500-600mg. Byłam w szoku. bo biorac 200mg, myślałam, że biorę i tak dużo.
Obecnie biorę 400mg. Nie chcę na razie brać więcej. bo niedługo zbankrutuje na tych suplementach.Butterfly23, Kasiek789 lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
izzy91 wrote:Butterfly bardzo mi przykro 😞 również bardzo liczyłam że ten cykl będzie twój 🥺
Dziewczyny ja od dziś przez tydzień na L4. Cały weekend meczyly mnie okropne mdłości i ból głowy, nic nie pomagało ani jak zjadłam ani jak nie jadłam, nawet cola, w końcu wczoraj wieczorem miałam bliskie spotkanie z porcelana 🤢 dziś trochę lepiej ale wciąż nie czuje się zbyt pewnie na żołądku. Przykro mi tylko bo wczoraj mąż miał urodziny i jedyne co byłam w stanie to dać mu prezent, myślałam że gdzieś wyskoczymy a tu dupa 😭 a dziś mamy 3 rocznicę ślubu i też nie poszalejemy ..
Wszystkiego najlepszego 🥳🎉🎊🎈❤️
Kochana, trzymaj się tam ❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dziewczyny ja od dziś przez tydzień na L4. Cały weekend meczyly mnie okropne mdłości i ból głowy, nic nie pomagało ani jak zjadłam ani jak nie jadłam, nawet cola, w końcu wczoraj wieczorem miałam bliskie spotkanie z porcelana 🤢 dziś trochę lepiej ale wciąż nie czuje się zbyt pewnie na żołądku. Przykro mi tylko bo wczoraj mąż miał urodziny i jedyne co byłam w stanie to dać mu prezent, myślałam że gdzieś wyskoczymy a tu dupa 😭 a dziś mamy 3 rocznicę ślubu i też nie poszalejemy ..
Izzy, odpoczywaj i pamiętaj ze najważniejszy prezent jest z Wami 😘❤
Mam nadzieję, że się lepiej poczujesz.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Izzy, wytrwałości❤️ Jeszcze poczujesz się lepiej
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu ❤️ Nie musicie szaleć, najwazniejsze, że jesteście razem83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Właśnie. Suplementuję koenzym q10, ale może w za małej dawce bo biorę 100mg. I melatonina 5mg. Nie wiem co można jeszcze brać na jajeczka. Może l-karnityna?
Nam tak naprawdę z takich badań immunologicznych zostało to allo mlr i cross match. W kirach mam te trzy najważniejsze implantacyjne. Jeszcze komórki nk mam do zbadania i th1/th2. Zastanawiam się nad immunofenotypem i tam są chyba komórki nk jak dobrze pamiętam. Ale najpierw muszę znaleźć lekarza, który umiałby wszystkie te wyniki odczytywać i w razie nieprawidłowości wiedziałby co robić. Dlatego zostawię to wszystko na nowy rok.
Moja kochana 😞💔 przerwa dobrze Ci zrobi, twój organizm też musi odpocząć od tego wszystkiego 😞 Wrócisz do starań z inną energią zobaczysz 😘Naprawde wierzę,że Twoje marzenie się spełni 😘❤️
Co do suplementacji, to na poprawę jakości brałam: Ubichinon 200mg, Bee pollen, Maca, Prenacaps OVI, Prenacaps DHA, Melatonina 3mg, PregnaStart, wit.E 400, wit. C 1000. Konsultowałam to z dr R w CZ oraz dziewczynami z forum, które suplementowaly się do transferu. Część jeszcze brala L-karnityne i tuż przed transferem L-arginine, ale ja te dwa odrzuciłam.Butterfly23, Kasiek789 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Moja kochana 😞💔 przerwa dobrze Ci zrobi, twój organizm też musi odpocząć od tego wszystkiego 😞 Wrócisz do starań z inną energią zobaczysz 😘Naprawde wierzę,że Twoje marzenie się spełni 😘❤️
Co do suplementacji, to na poprawę jakości brałam: Ubichinon 200mg, Bee pollen, Maca, Prenacaps OVI, Prenacaps DHA, Melatonina 3mg, PregnaStart, wit.E 400, wit. C 1000. Konsultowałam to z dr R w CZ oraz dziewczynami z forum, które suplementowaly się do transferu. Część jeszcze brala L-karnityne i tuż przed transferem L-arginine, ale ja te dwa odrzuciłam.
Dziękuje za spis supli 😘Echo lubi tę wiadomość
-
Ja suplementowałam koenzym Q10, kwas foliowy, Wit D3, inozytol, swego czasu dong quai, teraz zostawiłam tylko kwas foliowy i Wit D3.
Jak to gin powiedział podkręcenie owulacji to żaden problem bo na to jest mnóstwo leków i supli, ale jak jajowody są niedrożne czy jest inny problem to to nic nie. Więc do badań nic nie biorę a potem pewnie on mi coś zleciDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja suplementowałam koenzym Q10, kwas foliowy, Wit D3, inozytol, swego czasu dong quai, teraz zostawiłam tylko kwas foliowy i Wit D3.
Jak to gin powiedział podkręcenie owulacji to żaden problem bo na to jest mnóstwo leków i supli, ale jak jajowody są niedrożne czy jest inny problem to to nic nie. Więc do badań nic nie biorę a potem pewnie on mi coś zleci
Tylko czasami szkoda robić przerwę w suplach, bo tak naprawdę potrzeba trzech miesięcy ich sumiennego przyjmowania, żeby przyniosło to efekt. Ale to prawda, suple nie pomogą, jeśli problem leży gdzie indziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 10:35
Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Część dziewczyny 🌷
Ja wam polecę cynk jeszcze dołożyć ponieważ mało kiedy udaje się z diety utrzymać odpowiedni poziom .
Tutaj bardzo fajny artykuł:
https://www.forumginekologii.pl/artykul/cynk-i-jego-wplyw-na-plodnosc-dlaczego-nazywa-sie-go-mineralem-plodnosci
Ja stosowałam kilka miesięcy przed staraniami.
Kasiek789 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za życzenia 😘
I przepraszam że tak jojcze, wiem że nic strasznego się nie dzieje, ale chyba dopadły mnie te wszystkie ciazowe huśtawki nastrojów, no wczoraj przy tym kibelku się az popłakałam, musiało to wyglądać komicznie 😅
Mój mąż wziął dziś urlop na żądanie, więc rozłożymy sobie kanapę w salonie i zrobimy jakiś maraton filmowyButterfly23, Pinkflower, pandzia 🐼, Echo lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki 😘
Magdanka, dobrze że jesteś! 😘 Jak się czujesz?
Izzy, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, najpiękniejszy prezent rośnie Ci pod serduszkiem ❤️
Syska, wysyłam pazki - sama robię, uwielbiam!
https://ibb.co/J2Qgv8W
I dzięki za tip z suchym szamponem 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 10:43
izzy91, Elza1234, pandzia 🐼, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB