Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo, pięknie ❤️.
Muszę się wygadać... Bo od wczoraj jest mi bardzo przykro. Ogólnie wiecie, praca ze spożywką, czy w gastro wymagane są badania sanepidu. Sanepid zabrania wchodzenia na zaplecze osobom spoza pracowników lub firm zewnętrznych uprawnionych do tego. Tak samo moja polityka firmy do tego się odnosi. Wczoraj kobieta lat 70 poprosiła mnie by skorzystać z toalety. No serce pęka, ale wpuszczenie kogoś na zaplecze skończyłoby się w najlepszym wypadku naganą, najgorszym zwolnieniu dyscyplinarnym. Kobieta robiła zakupy jeszcze +/- 30 min. Po półtorej godzinie przyszedł facet, z ryjem, czy widzę karetkę za rogiem, bo jeśli tak, to tam leży jego matka, której odmówiłam skorzystania z toalety, i że to moja wina, bo ma teraz kroplówkę podawana i jest w ciężkim stanie przez to, że jestem bezduszna, bez empatii i nie mam w ogóle ludzkiego podejścia do ludzi, i że jej stan bliski śmierci to moja wina. Darł pyska przez 15 min. Ogólnie nie zrobiłam nic niezgodnego z prawem, ona niby omdlała czy zasłabła 600 m poza teren sklepu, nikomu nie zgłaszała, że się źle czuje.
I teraz zakładając, jeśli miała jelitowke lub salmonellę i poszłaby załatwić swoje problemy w toalecie dla pracowników i któreś z nas by coś załapało? Albo ona by zasłabła w tej toalecie? Po drugie, jeśli się źle czuje, po co wychodzi z domu? Gdzie był jej syn, który mnie opierdzielal, zamiast pomóc jej zrobić zakupy? Skoro źle się czuła, to czemu nikogo o tym nie poinformowała? Dobrze, że mam świadków jak do mnie podchodziła z tym zapytaniem, dlatego, że jeszcze uważajcie, jak się skończy sądem i ziomek będzie mnie oskarżać o brak udzielenia pomocy.
I ogólnie, czy jest jakaś choroba, która powoduje, że od nie wysikania się mdleje? Bo jeśli miała jelitowke, a tak wszyscy przypuszczamy, to miałabym większy problem jeszcze, gdybym ja wpuściła.
Ogólnie dramat. Nikt mi jeszcze nie zarzucił takich rzeczy. Moje miejsce pracy, nie jest ani oddziałem geriatrycznym, ani przedszkolem, ani MOPRem. A ludzie od obsługi ostatnio wymagają wszystkiego. Nikt nie odmawia pomocy i udzielania pierwszej pomocy, jeśli taka sytuacja zajdzie.
Już nie wspominając, że jedna z pracowników, ma męża po wylewie, przynosząc jakąkolwiek salmonellę do domu czy inne takie wstrętne chorobsko dla niego źle się skończy.
Wiecie, oczywiście, że przykro mi, że ta pani omdlała. Ale nie wierzę, by to było spowodowane nie wysikaniem się. A facet widocznie miał wyrzutu sumienia, że o nią nie zadbał i się na mnie wyżył. Co jest z tymi ludźmi, powoli tracę wiarę w nich 😪.
No wiadomo, że oficjalnie napisze na mnie skargę, zanotował moje imię i nazwisko. Ale czekam na aferę gazetową. ☺️ ciekawa jestem jak do.tej sytuacji ustosunkuje się firma..pewnie jak zwykle napiszą, że w ramach wyjątku wszystkich można wpuścić. Ale ten wyjątek nie będzie obowiązywać, wiadomo, przy żadnej wizytacji i kontroli zewnętrznej.
A już tak swoją drogą, jeśli ta pani była w takim ciężko.stanie, gratuluję facetowi, że zamiast z nią być, poszedł opierdzielić kierownika. Jakby wiecie, kroplówką z elektrolitami, bo ktoś się nie wysikał? I nagle zagrożenie życia?
Ps za mną w sytuacji konsekwencji dyscyplinarnej, ani ten synalek z dupy, ani ta starsza pani by się za mną nie wstawili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 12:44
-
Boże Bezimienna Ty to się masz 🙈
Nie masz sobie nic do zarzucenia. Nie masz prawa wpuszczać nikogo na zaplecze, a tym bardziej do toalety. Nie ma od tego żadnych odstępstw. A babka, mogła z domu nie wychodzić jeśli źle się czuła.
A ten typ niech spada. Złoży na Ciebie skargę i tyle jego. Bo nic nie ugra w tym temacie. Strasznie mi przykro, że masz do czynienia z takimi ludźmi 🥺 -
Butterfly23 wrote:Boże Bezimienna Ty to się masz 🙈
Nie masz sobie nic do zarzucenia. Nie masz prawa wpuszczać nikogo na zaplecze, a tym bardziej do toalety. Nie ma od tego żadnych odstępstw. A babka, mogła z domu nie wychodzić jeśli źle się czuła.
A ten typ niech spada. Złoży na Ciebie skargę i tyle jego. Bo nic nie ugra w tym temacie. Strasznie mi przykro, że masz do czynienia z takimi ludźmi 🥺
Dziś że mnie trochę już zeszło, ale wczoraj było mi autentycznie przykro. 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 12:57
-
Bezimienna wrote:Echo, pięknie ❤️.
Muszę się wygadać... Bo od wczoraj jest mi bardzo przykro. Ogólnie wiecie, praca ze spożywką, czy w gastro wymagane są badania sanepidu. Sanepid zabrania wchodzenia na zaplecze osobom spoza pracowników lub firm zewnętrznych uprawnionych do tego. Tak samo moja polityka firmy do tego się odnosi. Wczoraj kobieta lat 70 poprosiła mnie by skorzystać z toalety. No serce pęka, ale wpuszczenie kogoś na zaplecze skończyłoby się w najlepszym wypadku naganą, najgorszym zwolnieniu dyscyplinarnym. Kobieta robiła zakupy jeszcze +/- 30 min. Po półtorej godzinie przyszedł facet, z ryjem, czy widzę karetkę za rogiem, bo jeśli tak, to tam leży jego matka, której odmówiłam skorzystania z toalety, i że to moja wina, bo ma teraz kroplówkę podawana i jest w ciężkim stanie przez to, że jestem bezduszna, bez empatii i nie mam w ogóle ludzkiego podejścia do ludzi, i że jej stan bliski śmierci to moja wina. Darł pyska przez 15 min. Ogólnie nie zrobiłam nic niezgodnego z prawem, ona niby omdlała czy zasłabła 600 m poza teren sklepu, nikomu nie zgłaszała, że się źle czuje.
I teraz zakładając, jeśli miała jelitowke lub salmonellę i poszłaby załatwić swoje problemy w toalecie dla pracowników i któreś z nas by coś załapało? Albo ona by zasłabła w tej toalecie? Po drugie, jeśli się źle czuje, po co wychodzi z domu? Gdzie był jej syn, który mnie opierdzielal, zamiast pomóc jej zrobić zakupy? Skoro źle się czuła, to czemu nikogo o tym nie poinformowała? Dobrze, że mam świadków jak do mnie podchodziła z tym zapytaniem, dlatego, że jeszcze uważajcie, jak się skończy sądem i ziomek będzie mnie oskarżać o brak udzielenia pomocy.
I ogólnie, czy jest jakaś choroba, która powoduje, że od nie wysikania się mdleje? Bo jeśli miała jelitowke, a tak wszyscy przypuszczamy, to miałabym większy problem jeszcze, gdybym ja wpuściła.
Ogólnie dramat. Nikt mi jeszcze nie zarzucił takich rzeczy. Moje miejsce pracy, nie jest ani oddziałem geriatrycznym, ani przedszkolem, ani MOPRem. A ludzie od obsługi ostatnio wymagają wszystkiego. Nikt nie odmawia pomocy i udzielania pierwszej pomocy, jeśli taka sytuacja zajdzie.
Już nie wspominając, że jedna z pracowników, ma męża po wylewie, przynosząc jakąkolwiek salmonellę do domu czy inne takie wstrętne chorobsko dla niego źle się skończy.
Wiecie, oczywiście, że przykro mi, że ta pani omdlała. Ale nie wierzę, by to było spowodowane nie wysikaniem się. A facet widocznie miał wyrzutu sumienia, że o nią nie zadbał i się na mnie wyżył. Co jest z tymi ludźmi, powoli tracę wiarę w nich 😪.
No wiadomo, że oficjalnie napisze na mnie skargę, zanotował moje imię i nazwisko. Ale czekam na aferę gazetową. ☺️ ciekawa jestem jak do.tej sytuacji ustosunkuje się firma..pewnie jak zwykle napiszą, że w ramach wyjątku wszystkich można wpuścić. Ale ten wyjątek nie będzie obowiązywać, wiadomo, przy żadnej wizytacji i kontroli zewnętrznej.
A już tak swoją drogą, jeśli ta pani była w takim ciężko.stanie, gratuluję facetowi, że zamiast z nią być, poszedł opierdzielić kierownika. Jakby wiecie, kroplówką z elektrolitami, bo ktoś się nie wysikał? I nagle zagrożenie życia?
Ps za mną w sytuacji konsekwencji dyscyplinarnej, ani ten synalek z dupy, ani ta starsza pani by się za mną nie wstawili.
Nie zrobiłaś nic złego ani tym bardziej nielegalnego. Twoja reakcja i decyzja były prawidłowa, nie masz sobie nic do zarzucenia Nie martw się pozwem, bo nie ma podstaw żeby postawić Cię w stan oskarżenia. Ten człowiek po prostu przelał wszystkie swoje frustracje i lęki na Ciebie, co uważam za karygodne i nigdy nie powinno mieć miejsca. A reakcja kierownictwa powinna być jedna, tj. powinni stanąć w obronie pracownika i wszelkie dalsze dyskusje powinien ucinać PR i dział prawny. Sklep, a tym bardziej jego pracownicy, nie odpowiadają za stan zdrowia klientów. Spróbuj podejść do sytuacji tak, że był to zbieg okoliczności. Ona mogła być w tym czasie gdzieś indziej i stałoby się dokładnie to samo.
Trzymaj się kochana2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Jak wyjątek zrobić można? Nie ma wyjątków od tej reguły. Nie wiesz czy ten ktoś nie jest chory. I nie tylko czy nie ma jelitówki, jakiś bakterii, ale też nie wiesz czy psychicznie nie jest chory i co on tak naprawdę chce zrobić w tej toalecie.
A oni tacy mądrzy po szkodzie. A jakby pracownik ten z lidla wpuścił i zrobił ten wyjątek, to dyscyplinarnie by wyleciał.
Ahhh… Ale tak, muszą tak gadać żeby pr się zgadzał.
Nie przejmuj się. Nie ma co sobie takimi ludźmi psuć humor. -
syska wrote:Pandzia, jesteś? Jak się czujesz ?
Jestem, jestem.
Echo beta rosnie, gratulacje 😍
Bezimienna, nie ma w tym wszystkim Twojej winy. Synek tej Pani mógł się nią zaopiekować. Niestety niektórym otwierają się oczy po fakcie. Tak jak napisałaś, pewnie siebie obwinia i wylał całą złość na Ciebie, a nawet zrzucił,zeby oczyścić siebie.
Lekarz mi odpisał, że najpewniej była to biochemiczna i miesiączka się pojawi jakoś za 2-6 tyg. ( Liczę na to, że wcześniej) i wracamy do diagnostyki jak wcześniej zalecił.
Czyli mam być u niego w 8dc na USG jajników z wynikami męża i USG piersi. Tylko pytanie czy jak się pojawi krwawienie to wtedy czy następny cykl 🤔2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Bezimienna wrote:Jest ich co raz więcej. Mąż się tylko pyta, kiedy zmieniam pracę. Gdybym była facetem, to ten ziomek dałby mi w pysk. Skończyło się na agresji słownej. Też uważam, że powinna prosić o pomoc i to nie obsługę sklepu, żeby wpuścić ja do kibelka. Widziałam, że w Lidlu kiedyś była podobna sytuacja i sieć się wypowiedziała "że czasami wyjątek zrobić można". A sanepid mówi, że nie można 😂. Bo jest kontakt z żywnością, szczególnie, że u nas jest piekarnia. Więc to nie są tylko rzeczy zapakowane.
Dziś że mnie trochę już zeszło, ale wczoraj było mi autentycznie przykro. 🥲
Nie na wyjątków. To test miejsce pracy i w pierwszej kolejności należy chronić życie i zdrowie pracowników.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo nie chciałam Cię nakrecać ale wiedziałam po ostatnim wyniku że beta się rozkteci. Jest super.
Bezimienna nie przejmuj się burakiem jak jego mama źle się czuła to czemu się nią nie zaopiekował i nie poszedł z nią albo sam jej tych zakupów nie ogarnął. Synek roku po prostu.
Mam dzisiaj zjazd psychiczny i zmęczenie materiału nic nie idzie tak jak powinnoEcho lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec, może to oznaka, ze @ jest coraz bliżej? Trzymaj sie mocno i nie dawaj sie. Masz okazję odpocząć? Ktoś by sie zajął chłopcami a Ty mogłabyś zrobić coś dla siebie?
Przytulam mocno🫂83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Jednorożec, może to oznaka, ze @ jest coraz bliżej? Trzymaj sie mocno i nie dawaj sie. Masz okazję odpocząć? Ktoś by sie zajął chłopcami a Ty mogłabyś zrobić coś dla siebie?
Przytulam mocno🫂
Paweł jest po nocce właśnie wstał poszli do kościoła, potem idę na jakiś festyn a ja włączyłam sobie Grace i Frankie na Netflixiealauda, Kadża lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dzięki dziewczyny. ❤️ Ludzie często myślą tylko o sobie, ogólnie byłam sześć dni z rzędu w pracy, gdzie poniedziałek był hardcorowy, każdy kolejny może aż taki nie był, ale też nie był łatwy, a na zakończenie maratonu ten ziomek.
Ludzie często zapominają, że świat nie kończy się na ich czubku nosa, my jako pracownicy korpo, jesteśmy małymi g*wnianymi mroweczkami i że dbamy tylko o swoich pracowników i pracujemy w danej firmie. A facet sobie poużywał, bo ja wyglądam dodatkowo na lat 22-23.😶🌫️ Aż mi się nie chce jutro iść 😂. Dam Wam znać jak będzie jakaś aktualizacja. Chyba, że mu ktoś przemówi do rozsądku i wcale skargi nie napiszę. 😂 -
Bezimienna, szok i niedowierzanie na sytuację. Nie masz sobie nic do zarzucenia. Domyślam się, że jest Ci źle i niesmak pozostaje, ale nie ma w Tobie ani grama winy. Sklep to nie jest publiczna toaleta i tak jak napisałaś - sklep rządzi się zasadami sanepidu.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Mój młody jutro przedszkole już nogami przebiera z ekscytacji nie może się doczekać bo on już jest starszakiem 😏 przeżywa to już nowych kolegów nie może się doczekać i tp. A ja leżę i wydaje kasę chodzą z mną nowe sztućce do kuchni bo każdy mam z innego kompletu i albo kupię nowe do kuchni albo się szarpne na nowe te odświętne a stare dam do kuchni, chodzi za mną taki jeden komplet a widzę na nie meeega przecenę i kusi mnie. Szukam też na vinted ochraniacza kamizelki do jazdy konnej bo trener mnie namawia żebym spróbowała skoków, których trochę się bojeDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Butterfly23 wrote:Dziewczyny które biorą progesteron. Czy wam też przetłuszczają się tak włosy? Mogłam myć raz w tygodniu, a teraz to dramat. Na drugi dzień już nie wyglądają świeżo.
Także niestety dzień w dzień rano je myje.
Na studiach, tez PCOS, wypadło mi ich tyle, ze mam polowe tego ci kiedyś, wiec chociaż szybko mi idzie z suszeniem.Echo lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Bezimienna ale historia. Niestety Pan jakiś furiat, wyżył się na Tobie kompletnie niefajna sytuacja. Nie masz sobie nic do zarzucenia.
Pandzia, mam nadzieję że krwawienie przyjdzie szybciej.
Jednorożec89, super masz taką pasję z jazda konna.
Butterfly23, ja nir wiem od czego ale mi się zawsze mocno przetłuszczają włosy więc najlepiej by było myć codziennie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dziewczyny, postawcie mnie do pionu ale przychodzi mi do głowy taka myśl jak wszyscy mówią, że po biochemie się szybciej zachodzi w ciążę. To może by spróbować z tym acardem i heparyna. No ale to nie jest mądre.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Dziewczyny, postawcie mnie do pionu ale przychodzi mi do głowy taka myśl jak wszyscy mówią, że po biochemie się szybciej zachodzi w ciążę. To może by spróbować z tym acardem i heparyna. No ale to nie jest mądre.
Są dwie opcje, albo naprawdę te twoje dwie straty to była statystyka i rzeczywiście jest szansa, ze w kolejnym cyklu zajdziesz w ciąże już zdrowa. Albo opcja druga, ze powinnaś się zbadać, bo coś się dzieje i te sławne cykle po stracie Cię nie dotyczą.
To już Twoja decyzja tak naprawdę czy masz na tyle siły, żeby bez szukania przyczyny walczyć dalej, czy będziesz chciała odpocząć.
Cokolwiek nie zdecydujesz, będziesz miała w nas wsparcie.
P.S biochem naprawdę nie jest przy becie 1000, przy biochemie beta nie rośnie więcej niż 100/150.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 18:01
Butterfly23, Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Podpisuje się pod tym co Elza napisała. Nie wiem czemu Ty się tak uparłaś na ten biochem 🙈 Twoja ciąża nie była ciążą biochemiczną. I mówi się, że po ciąży nie że biochemicznej zachodzi się w następną w ciągu trzech miesięcy, bo organizm pamięta. I teraz spójrz na swoją sytuacje. I sama sobie odpowiedz czy to prawda. Byłaś w ciąży w lutym i w sierpniu. Między jedną a drugą minęło 6 miesięcy.
Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja powiem tak, to ze tak wszyscy mówią, to nie znaczy ze tak jest.
Są dwie opcje, albo naprawdę te twoje dwie straty to była statystyka i rzeczywiście jest szansa, ze w kolejnym cyklu zajdziesz w ciąże już zdrowa. Albo opcja druga, ze powinnaś się zbadać, bo coś się dzieje i te sławne cykle po stracie Cię nie dotyczą.
To już Twoja decyzja tak naprawdę czy masz na tyle siły, żeby bez szukania przyczyny walczyć dalej, czy będziesz chciała odpocząć.
Cokolwiek nie zdecydujesz, będziesz miała w nas wsparcie.
P.S biochem naprawdę nie jest przy becie 1000, przy biochemie beta nie rośnie więcej niż 100/150.
Wiem, no to raczej takie chwilowe zacmienia mam.
Masz racje to było poronienie. Tak mi też moja ginekolog powiedziała.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178