Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:155,2 mIU/ml 🍀
Echo lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Butterfly23 wrote:Syska Cię moim zdaniem ginka nastraszyła niepotrzebnie z tym progesteronem. Inaczej by się zachowywał pewnie Twój własny, a inaczej było jak byłaś na lekach. A po coś na tym progu byłaś. Na to w ogóle nie zwracaj uwagi. Bierzesz proga po owulacji, także niczym się nie przejmuj.
Ja też tak uważam. Wydaje mi się, że lekarze nie zawsze wiedzą jak rozmawiać z pacjentami. Jedni będą wszystko ukrywać mimo, że prosi się ich wyraźnie o pomoc. A drudzy walą co myślą bez żadnych refleksji. Ona nie wie co się stało, a wszystko przebiegło w ekstremalnie szybkim tempie i bez badań nie powinna nic mówić. Dla mnie to jest szokujące co się stało i uważam, że teraz trzeba Cię otoczyć dodatkową opiekąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 10:33
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dzień dobry dziewczynki ❤️
Echo, jaka cudowna informacja 😍 A ty wariatko chciałaś odstawiać leki 😂
Butterfly, przepraszam, ale nie pamiętam czy pisałaś, myślałaś może o konsultacji immunologicznej? Robisz wszystko co możesz. To niemożliwe, że przez taki długi czas tylko raz byłaś w ciąży. Problem musi leżeć gdzieś głębiej i choćbyś stawała na rzęsach, miała piękne owulacje itd to Twój organizm może odrzucać zarodki. Pomyśl o konsultacji u jakiegoś specjalisty. Oni już naprawdę wiele widzieli i nasze "beznadziejne" przypadki to dla nich chleb powszedni.
Syska, jesteś obstawiona progesteronem, to najważniejsze. Ja też mam bardzo niskiego tego proga, bez leków to nawet nie próbuję. Też chętnie bym się dowiedziała, z czego się to bierze i jak można go podnieść bez leków...
Elza, też mnie to zadziwia. Nawet po najgorszej porażce, łzach związanych z negatywnym testem, braku chęci na wszystko po paru dniach znowu nabieramy nadziei, że może tym razem się uda. Dosłownie jak jakieś inne osoby. Rzucamy tę żałobę w zapomnienie i za kilka tygodni przychodzi następna, o której też zapominamy. I jak mi ktoś powie, że starania to przyjemność to mi się wszystko w żołądku wywraca.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Hej Lia. Tak myślałam. Ale to najpierw muszę zrobić wszystkie badania, przede wszystkim allo mlr i cross match. One są bardzo drogie. Ale zapewne one mi dadzą odpowiedź. Na tę chwilę nie mogę sobie na to pozwolić. I dodatkowo ci wszyscy polecani są na drugim końcu Polski. I z tego co się zorientowałam, pierwszej wizyty nie robią online.
Powiedz mi proszę, czy heparynę odstawiasz przy negatywnym teście, czy jak dostajesz plamień/ miesiączkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 10:48
-
Butterfly23 wrote:Hej Lia. Tak myślałam. Ale to najpierw muszę zrobić wszystkie badania, przede wszystkim allo mlr i cross match. One są bardzo drogie. Ale zapewne one mi dadzą odpowiedź. Na tę chwilę nie mogę sobie na to pozwolić. I dodatkowo ci wszyscy polecani są na drugim końcu Polski. I z tego co się zorientowałam, pierwszej wizyty nie robią online.
Powiedz mi proszę, czy heparynę odstawiasz przy negatywnym teście, czy jak dostajesz plamień/ miesiączkę?
I dobrze, że ich nie robisz! Idź kochana do jakiegoś specjalisty, który Cię poprowadzi i powie dokładnie, jakich badań potrzebujesz. To są jak mówisz mega drogie badania i bez sensu zrobić jakieś na darmo. Poza tym są takie, które robi się raz w życiu (genetyczne), ale immunologia ciągle się zmienia i może być tak, że wydasz ogromne pieniądze, a doktor zleci Ci powtórkę, bo potrzebuje świeżych wyników.
Ja też jestem z drugiego końca (świata 😂) ale dzięki poleceniu Echo wybieram się na wizytę do dr Sydora. Lepiej iść do specjalisty niż tracić czas na lekarzy z mniejszym doświadczeniem A później może się zgodzi na konsultacje telefoniczne.
A heparynę odstawiam jakoś 13 dpo po negatywnym teście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 10:56
Butterfly23, Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Hej Dziewczyny,
Od rana cały czas w ruchu, dopiero skończyłam smażyć placki dla Młodej na wieczór i usiadłam spokojnie.
Małż z Młodą na spacerze. Ale pewnie zaraz wrócą, bo zbliża sie pora drzemki.
Echo!!!!!!! Jak wspaniale❤️🤗 Beta cały czas rośnie, jest dobrze🤞🏼☺️
A u mnie na dobre rozkręca się 🐒. Wczoraj wieczorem zastanawiałam się, czy brać jeszcze acard. Ale pomyślałam, ze a co tam, biorę. Może przez to szybciej przyjdzie okres. Na dobre sie nie rozkręcił ale juz jest zywa krew wiec super. Zaczynamy nowy cykl.
A akurat Butterfly pisała, ze aspiryną wywoływała szybciej okres 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 11:32
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Lia. wrote:Dzień dobry dziewczynki ❤️
Echo, jaka cudowna informacja 😍 A ty wariatko chciałaś odstawiać leki 😂
Butterfly, przepraszam, ale nie pamiętam czy pisałaś, myślałaś może o konsultacji immunologicznej? Robisz wszystko co możesz. To niemożliwe, że przez taki długi czas tylko raz byłaś w ciąży. Problem musi leżeć gdzieś głębiej i choćbyś stawała na rzęsach, miała piękne owulacje itd to Twój organizm może odrzucać zarodki. Pomyśl o konsultacji u jakiegoś specjalisty. Oni już naprawdę wiele widzieli i nasze "beznadziejne" przypadki to dla nich chleb powszedni.
Syska, jesteś obstawiona progesteronem, to najważniejsze. Ja też mam bardzo niskiego tego proga, bez leków to nawet nie próbuję. Też chętnie bym się dowiedziała, z czego się to bierze i jak można go podnieść bez leków...
Elza, też mnie to zadziwia. Nawet po najgorszej porażce, łzach związanych z negatywnym testem, braku chęci na wszystko po paru dniach znowu nabieramy nadziei, że może tym razem się uda. Dosłownie jak jakieś inne osoby. Rzucamy tę żałobę w zapomnienie i za kilka tygodni przychodzi następna, o której też zapominamy. I jak mi ktoś powie, że starania to przyjemność to mi się wszystko w żołądku wywraca.
Teraz chyba nie będę proga brała bo i po co. Odpuszczam jakikolwiek monitoring bo i tak staran nie będzie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pandzia, jesteś? Jak się czujesz ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Dziewczynki, dawno temu, gdzieś na forum znalazłam info, że dr Sydor zgadza się na konsultacje telefoniczne ale dopiero po odbyciu pierwszej konsultacji stacjonarnej. Warto chwycić dostępny obecnie termin i dzwonić do np. Sportmedicum,bo tam najczęściej we wtorki zwalniają się terminy i można chwycić konsultację wcześniej. Plus jest też taki, że przyjmuje w godzinach popołudniowych, a nie jak większość w godzinach dla bezrobotnych typu 11:00 czy 13:00...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 12:50
Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
alauda wrote:Hej Dziewczyny,
Od rana cały czas w ruchu, dopiero skończyłam smażyć placki dla Młodej na wieczór i usiadłam spokojnie.
Małż z Młodą na spacerze. Ale pewnie zaraz wrócą, bo zbliża sie pora drzemki.
Echo!!!!!!! Jak wspaniale❤️🤗 Beta cały czas rośnie, jest dobrze🤞🏼☺️
A u mnie na dobre rozkręca się 🐒. Wczoraj wieczorem zastanawiałam się, czy brać jeszcze acard. Ale pomyślałam, ze a co tam, biorę. Może przez to szybciej przyjdzie okres. Na dobre sie nie rozkręcił ale juz jest zywa krew wiec super. Zaczynamy nowy cykl.
A akurat Butterfly pisała, ze aspiryną wywoływała szybciej okres 😁
Głupia 🐒😞 Trzymam kciuki za nowy cykl 🍀❤️ Będziesz coś zmieniać? Może coś zaskoczy 🤞🤞2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Teraz chyba nie będę proga brała bo i po co. Odpuszczam jakikolwiek monitoring bo i tak staran nie będzie.
-
Butterfly23 wrote:Poobserwuj swój organizm bez proga, bo mi pani dr kazała brać mimo wszystko, bo można sobie rozwalić cykl jak się ma problem z progesteronem.
To jeszcze też dopytam ginekolog. Ale pierwszy cykl monitorowany miałam bez brania dupka i normalnie okres przyszedł. Ale dobra uwaga.
Zastanawiam się po jakim czasie przyjdzie miesiączka, czy znowu się coś nie odwali. Na połowę października zabookowalam wyjazd do spa więc znając moje szczęście właśnie się spóźni i wtedy zacznie, żałosne 😅29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Lia. wrote:I dobrze, że ich nie robisz! Idź kochana do jakiegoś specjalisty, który Cię poprowadzi i powie dokładnie, jakich badań potrzebujesz. To są jak mówisz mega drogie badania i bez sensu zrobić jakieś na darmo. Poza tym są takie, które robi się raz w życiu (genetyczne), ale immunologia ciągle się zmienia i może być tak, że wydasz ogromne pieniądze, a doktor zleci Ci powtórkę, bo potrzebuje świeżych wyników.
Ja też jestem z drugiego końca (świata 😂) ale dzięki poleceniu Echo wybieram się na wizytę do dr Sydora. Lepiej iść do specjalisty niż tracić czas na lekarzy z mniejszym doświadczeniem A później może się zgodzi na konsultacje telefoniczne.
A heparynę odstawiam jakoś 13 dpo po negatywnym teście.
Dokładnie, robienie tych badań immunologicznych bez zlecenia jest bez sensu. Bo dr na wizycie i tak wymaga konkretnych pod dany przypadek.
Lia, stosowałas w ciąży accofil na tego Kira?
Ja teraz pierwszy raz jestem na accofilu.
Echo super♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 12:01
-
Dziewczyny, ja chętnie przyjmę rady odnośnie diety pod IO. Ile w końcu posiłków najlepiej? Jak byłam na diecie od dietetyczki to mówiła, że 4. Jeśli macie propozycje posiłków też chętnie przyjmę 😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Kobea wrote:Dokładnie, robienie tych badań immunologicznych bez zlecenia jest bez sensu. Bo dr na wizycie i tak wymaga konkretnych pod dany przypadek.
Lia, stosowałas w ciąży accofil na tego Kira?
Ja teraz pierwszy raz jestem na accofilu.
Echo super♥️♥️Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Głupia 🐒😞 Trzymam kciuki za nowy cykl 🍀❤️ Będziesz coś zmieniać? Może coś zaskoczy 🤞🤞
Echo, nawet nie wiem, co mam zmienić. Jedynie liczę, ze w końcu suple, które biorę podpicują jakaś komórkę i w końcu się uda. Zastanawiam się nad iui. Musielibyśmy znów powtórzyć wszystkie badania. Ale chyba zaczęłam uważać, ze to bezsensu. Jak nie trafi akurat na tą dobrą genetycznie komórkę, to iui i tak sie nie powiedzie.
Pozostaje nam próbować i czekać na efekt☺️83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Syska, przy poronieniu też odstawiłam duphaston, ale później (nawet w cyklach bez starań) miałam brać, żeby właśnie podtrzymać tę fazę lutealną. Dopytaj pani doktor 😊
Alauda, szkoda że małpa przyszła. Ale z drugiej strony dobrze, że Cię nie zwodziła, tylko się pojawiła i oficjalnie możesz rozpocząć kolejny cykl. Walczymy dalej 😘
Kobea, to super, że dostałaś accofil. Wielu kobietom po stratach to właśnie dzięki niemu się udaje. Oby tym razem wszystko było dobrze! Ja przy ciąży nie wiedziałam kochana o moim kirze i nie brałam accofilu 😔Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
syska wrote:Dziewczyny, ja chętnie przyjmę rady odnośnie diety pod IO. Ile w końcu posiłków najlepiej? Jak byłam na diecie od dietetyczki to mówiła, że 4. Jeśli macie propozycje posiłków też chętnie przyjmę 😘
Makaron pszenny zamienić na razowy, mozzarella zwykła na light, cukier na erytrytol. I wdrożyć do diety kiszonki.
Mi bardzo na śniadanie służą tortille z jajecznicą lub szynką, serem i warzywami. I do tego sałata pomidor ogórek papryka. I takie śniadanie trzyma mnie 4,5h
Obiady jem normalne. Na co mam ochotę. I tu np leżę, bo rzadko dodaje warzywa w formie surówki do obiadu.Pinkflower lubi tę wiadomość