Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia ale ładne te pazurki, będą moja inspiracją bo w sobotę mam wesele i jestem umówiona na paznokcie 😁 sama nie umiem nawet prosto pomalować jednym kolorem więc jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności 😁
A ja czuję się dobrze, cały czas bolą mnie piersi, czasami jakieś delikatne mdłości i bóle brzucha jak na okres ale nic strasznego. W piątek mam wizytę więc okaże się czy wszystko jest w porządku 🙂Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Hej dziewczyny.
Tak Lia zauważyłam różnice między I a II fazą. I nie tylko w kondycji włosów czy skóry. We wszystkim 🥺 ale to tak jak my wszystkie. Samopoczucie siada, energia spada.
Dzięki Syska, że pytasz. Czuje się źle. Rękami i nogami się broniłam, żeby nie robić dziś testu, ale nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdybym odstawiła leki bez 100% pewności, że się nie udało. Wiedziałam, że ta jedna kreska mnie zabije 🥺
Boli mnie brzuch, ciągnie mnie już na miesiączkę, boli głowa.
A i zauważyłam, że rossmannowe strumieniowe po równych 3 minutach wychodzi taki cień cienia kuzyna cienia. Ale to nie jest kreska, to bez kitu jest cień tej kreski testowej.
Bardzo mi przykro Kochana. Zrobiłaś wszystko co mogłaś najlepiej. Doskonale wiem co czujesz, a najgorzej, gdy organizm daje złudne objawy 😔 Ten sierpień był pełen nadziei dla każdej z nas. Na Twoim miejscu drobnymi kroczkami poszłabym w dalsze badania immunologiczne. Wiesz co wczoraj przeczytałam? Że na niskie allo pomaga encorton. Ja tego badania nigdy nie robiłam, a na małych dawkach encortonu zaszłam w dwie ciąże. Dużo kobiet go bierze, nasza Echo też. I rodzą zdrowe dzieci. Nie trzeba od razu wytaczać mocnego kalibru. Będziemy Cię na pewno wspierać w Twoich wyborach, a parę z nas ma już doświadczenie w przyjmowaniu leków i zawsze może coś poradzić 😘Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Dzień dobry kochane Miłego dnia
Lia, super, że zrobiłaś coś dla siebie! Odstawiasz całkowicie prograf? Jaki masz plan na ten cykl?
Pandzia, super, że odczarowałaś dziewiątego. Moze to znak, że coś się zmienia na lepsze Jak robiłaś AMH w lipcu, to nie ma sensu tego teraz powtarzać.
Syska, jak się dzisiaj czujesz?
Butterfly, przytulam mocno Odstawiłaś już leki, prawda? Myślę, że przerwa dobrze Ci zrobi
Odstawiłam prograf, bo miałam po nim straszny trądzik - doktor pozwoliła się przerzucić na lżejszą wersję, czyli arechin. Ale ja chyba najpierw wolałabym skonsultować to z innym lekarzem. Najbardziej mnie denerwuje, że przy tych lekach nie można się opalać, całe wakacje przechodziłam z długim rękawem 😔 Dlatego tak cieszę się teraz z tych paznokci po długiej przerwie.
W tym cyklu zdecydowaliśmy się na iui, odbędzie się pewnie w następny poniedziałek lub wtorek - jakoś tak powinnam mieć owu. No i zbadają po roku nasienie męża, ale jestem ciekawa...
A Ty jak się czujesz nasza kochana? Czy pojawiły się jakieś pierwsze dolegliwości ciążowe? 😘Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Dzień dobry dziewczynki 😘
Magdanka, dobrze że jesteś! 😘 Jak się czujesz?
Izzy, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, najpiękniejszy prezent rośnie Ci pod serduszkiem ❤️
Syska, wysyłam pazki - sama robię, uwielbiam!
https://ibb.co/J2Qgv8W
I dzięki za tip z suchym szamponem 😊
Jeju jakie piękne 🥰 ja nie mam zdolności, u stóp ledwo zrobię haha a na dłonie chodzę do Kosmetyczki.
Polecam z tym peelingiem bo mnie aż czasem bo suchym szamponie głowa swędzi.Lia. lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Lia. wrote:Odstawiłam prograf, bo miałam po nim straszny trądzik - doktor pozwoliła się przerzucić na lżejszą wersję, czyli arechin. Ale ja chyba najpierw wolałabym skonsultować to z innym lekarzem. Najbardziej mnie denerwuje, że przy tych lekach nie można się opalać, całe wakacje przechodziłam z długim rękawem 😔 Dlatego tak cieszę się teraz z tych paznokci po długiej przerwie.
W tym cyklu zdecydowaliśmy się na iui, odbędzie się pewnie w następny poniedziałek lub wtorek - jakoś tak powinnam mieć owu. No i zbadają po roku nasienie męża, ale jestem ciekawa...
A Ty jak się czujesz nasza kochana? Czy pojawiły się jakieś pierwsze dolegliwości ciążowe? 😘
Trzymamy kciuki za iui 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞☘☘☘☘😘🫂❤❤❤❤❤ wszystkie kciuki na pokład.Lia. lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Kobea wrote:Część dziewczyny 🌷
Ja wam polecę cynk jeszcze dołożyć ponieważ mało kiedy udaje się z diety utrzymać odpowiedni poziom .
Tutaj bardzo fajny artykuł:
https://www.forumginekologii.pl/artykul/cynk-i-jego-wplyw-na-plodnosc-dlaczego-nazywa-sie-go-mineralem-plodnosci
Ja stosowałam kilka miesięcy przed staraniami.
A jaki kupowałas i w jakiej dawce? Ja miałam cynk w PregnaStart,ale teraz przechodzę na PueriaUno / Prenatal uno (nie wiem który lepszy)
Co teraz bierzesz?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
syska wrote:Trzymamy kciuki za iui 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞☘☘☘☘😘🫂❤❤❤❤❤ wszystkie kciuki na pokład.
Dziękuję Ci ślicznie 😭❤️
Ale nie nastawiam się. Tak bardzo mnie bolał sierpniowy upadek, że już chyba nie mam emocji w sobie.
Bardziej się cieszę że przebadają męża i zrobimy pierwszą diagnostykę w stronę ivf. No i nie mogę sie doczekać wizyty u dr Sydora w październiku 🥳Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Izzy, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, najpiękniejszy prezent rośnie Ci pod serduszkiem ❤️
I dzięki za tip z suchym szamponem 😊Lia. lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Lia. wrote:Bardzo mi przykro Kochana. Zrobiłaś wszystko co mogłaś najlepiej. Doskonale wiem co czujesz, a najgorzej, gdy organizm daje złudne objawy 😔 Ten sierpień był pełen nadziei dla każdej z nas. Na Twoim miejscu drobnymi kroczkami poszłabym w dalsze badania immunologiczne. Wiesz co wczoraj przeczytałam? Że na niskie allo pomaga encorton. Ja tego badania nigdy nie robiłam, a na małych dawkach encortonu zaszłam w dwie ciąże. Dużo kobiet go bierze, nasza Echo też. I rodzą zdrowe dzieci. Nie trzeba od razu wytaczać mocnego kalibru. Będziemy Cię na pewno wspierać w Twoich wyborach, a parę z nas ma już doświadczenie w przyjmowaniu leków i zawsze może coś poradzić 😘
-
Zrobiłam wczoraj przed snem najgłupsza rzecz pod słońcem.
Sprawdziłam hipotetyczna datę porodu, gdybym była teraz w ciąży. Wypada 26 maja, dzień matko.. od razu miałam w głowie, ze to może „prezent” od teściowej, która zmarła 3 tyg temu.
Ale już się postawiłam do pionu, bo upadek za 2 tyg będzie zbyt bolesnyPCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
Elza1234 wrote:Jakie piękne! Nie myślałaś, żeby się tym zajmować zawodowo?
Nie mam tyle cierpliwości 😂 Ale dziękuję ☺️
A co do daty porodu - niech pierwsza rzuci kamieniem, która nigdy tego nie sprawdzała 😉 Warto przestawić myślenie na "Dzień, kiedy urodzi się moje dziecko, i tak będzie najpiękniejszym dniem. Nie potrzebuję do tego dodatkowych okazji" 😘Elza1234, pandzia 🐼, Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
syska wrote:Hejo, ja wyczekuje końca krwawienia bo mnie to juz okrutnie męczy.
A Ty jak się czujesz? Uspokoiłaś się chociaż trochę? 😘
Biedna 😞 mam nadzieję, że niedługo będziesz mieć to za sobą. Kiedy idziesz do kontroli?
U mnie bez zmian 😞 Brak objawów i bezsenność.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
I dzięki za tip z suchym szamponem 😊
Jakie piękne 😍😍😍 jesteś niesamowicie utalentowana ❤️ Mnie nawet malowanie odżywką przerasta, więc muszę chodzić do stylistki 😅Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Lia. wrote:Odstawiłam prograf, bo miałam po nim straszny trądzik - doktor pozwoliła się przerzucić na lżejszą wersję, czyli arechin. Ale ja chyba najpierw wolałabym skonsultować to z innym lekarzem. Najbardziej mnie denerwuje, że przy tych lekach nie można się opalać, całe wakacje przechodziłam z długim rękawem 😔 Dlatego tak cieszę się teraz z tych paznokci po długiej przerwie.
A Ty jak się czujesz nasza kochana? Czy pojawiły się jakieś pierwsze dolegliwości ciążowe? 😘
Niestety u mnie bez zmian 😞
Trzymam bardzo mocno kciuki za iui 🤞🤞🍀❤️ to bardzo dobra decyzja, bo zbadacie nasienie i jednocześnie będziecie mieć poczucie, że działacie 💪Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Idę jutro do mojej diabetolog- naprotechnolog. I ona coś wspominała ostatnio o encortonie, że można by było wziąć jakąś małą dawkę. Ale ona z luxmedu nie będzie mogła mi tego przepisać
Nie mogą zapisać Encortonu 😮?
Swoją drogą bardzo go polecam jeśli ktoś ma problem z napadami głodu. Ciekawy skutek uboczny, ale działa 😎2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Zrobiłam wczoraj przed snem najgłupsza rzecz pod słońcem.
Sprawdziłam hipotetyczna datę porodu, gdybym była teraz w ciąży. Wypada 26 maja, dzień matko.. od razu miałam w głowie, ze to może „prezent” od teściowej, która zmarła 3 tyg temu.
Ale już się postawiłam do pionu, bo upadek za 2 tyg będzie zbyt bolesny
To nie jest głupie 😘 Trzymam mocno kciuki żeby jednak nie było upadku🤞🤞🍀❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Nie mogą zapisać Encortonu 😮?
Swoją drogą bardzo go polecam jeśli ktoś ma problem z napadami głodu. Ciekawy skutek uboczny, ale działa 😎
Naprawdę? Ja czytałam ze po nim łatwo przytyć, w końcu to steryd. Na jakiej jesteś dawce? -
Elza1234 wrote:Zrobiłam wczoraj przed snem najgłupsza rzecz pod słońcem.
Ale już się postawiłam do pionu, bo upadek za 2 tyg będzie zbyt bolesnyElza1234 lubi tę wiadomość