Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kędziorka wrote:Chodzę do kliniki angelius, do dr Mańki 😏
Nie znam. Ale dobrze wiedzieć, że jest ktoś "fajny" w klinice, bo możliwe, że i nas będzie czekać wizyta w klinice leczenia niepłodności. Mam nadzieję, że jednak nie będziemy musieli, ale mamy to na uwadze 🙂Kędziorka lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Roszpunka zdrówka dla ciebie!
Kędziorka ufff dobrze ze nie trzeba zabiegu to najważniejsze
Tez się martwię o Echo ale myśle ze musi odpocząć i poukładać to sobie 😣
Ja nigdy nie czuje owulacji 🫣Kędziorka, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Nie znam. Ale dobrze wiedzieć, że jest ktoś "fajny" w klinice, bo możliwe, że i nas będzie czekać wizyta w klinice leczenia niepłodności. Mam nadzieję, że jednak nie będziemy musieli, ale mamy to na uwadze 🙂
Tak, ten doktor to oaza spokoju. Byłam u jednej pani doktor jakiś czas temu, to informacje o in vitro przekazała w taki sposób, że wyszłam popłakana z gabinetu.
A pan wczoraj w taki sposób to powiedział, że przyjęłam to na chłodno i bez większych emocji 🫶🏻
Obyście jednak nie musieli wizytować w klinice 😘
Ja miałam termin do tego doktora na grudzień, 3 tygodnie po zarezerwowaniu wizyty zadzwonili do mnie, że zwolnił się szybki termin i od razu wskoczyłam 😘S.Roszpunka lubi tę wiadomość
👩🏼: 32
👦🏻: 30
3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜 -
JaMiNi tak się cieszę, że z Dzidzią wszystko w porządku ❤️ Wiem, że nie jest to łatwe, ale postaraj się uspokoić. Gdy nachodzą Cię trudne myśli odwracaj swoją uwagę czymś innym. Też smiechłam po wiadomości o orszaku anielskim 😅 Ale mam przyjaciółkę z baardzo podobnym problemem. Ona sobie biedna przy każdej chorobie wkręca, że ma raka. Mega się z tym męczy 😔 Także postaraj się nie pozwolić swojej obsesji przerodzić się w coś gorszego.
Roszpunka, byłaś u lekarza? Biedaczku 😔
Kędziorka, dobrze że się wszystko oczyściło samo. Jak podchodzisz do kwestii ivf? Czy jesteś spokojniejsza mając wyznaczone te 4 miesiące? Z doświadczenia wiem, że czasem lepiej postawić sobie jakiś cel/deadline i do niego dążyć. Bo wizja starań w nieskończoność potrafi przytłoczyć.
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące owulki. Czyli nie tylko mojemu prawemu jajnikowi się coś poebao 😅
Butterfly, jak ból głowy dziś? Lepiej jest?
Wron Kraa, jak się czujesz? ❤️ Jak ☀️?Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Kędziorka wrote:Tak, ten doktor to oaza spokoju. Byłam u jednej pani doktor jakiś czas temu, to informacje o in vitro przekazała w taki sposób, że wyszłam popłakana z gabinetu.
A pan wczoraj w taki sposób to powiedział, że przyjęłam to na chłodno i bez większych emocji 🫶🏻
Obyście jednak nie musieli wizytować w klinice 😘
Ja miałam termin do tego doktora na grudzień, 3 tygodnie po zarezerwowaniu wizyty zadzwonili do mnie, że zwolnił się szybki termin i od razu wskoczyłam 😘
Dobrze, że udało się wcześniej. Na pewno jesteś też spokojniejsza dzięki temu 😘Kędziorka lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Lia. wrote:JaMiNi tak się cieszę, że z Dzidzią wszystko w porządku ❤️ Wiem, że nie jest to łatwe, ale postaraj się uspokoić. Gdy nachodzą Cię trudne myśli odwracaj swoją uwagę czymś innym. Też smiechłam po wiadomości o orszaku anielskim 😅 Ale mam przyjaciółkę z baardzo podobnym problemem. Ona sobie biedna przy każdej chorobie wkręca, że ma raka. Mega się z tym męczy 😔 Także postaraj się nie pozwolić swojej obsesji przerodzić się w coś gorszego.
Roszpunka, byłaś u lekarza? Biedaczku 😔
Kędziorka, dobrze że się wszystko oczyściło samo. Jak podchodzisz do kwestii ivf? Czy jesteś spokojniejsza mając wyznaczone te 4 miesiące? Z doświadczenia wiem, że czasem lepiej postawić sobie jakiś cel/deadline i do niego dążyć. Bo wizja starań w nieskończoność potrafi przytłoczyć.
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące owulki. Czyli nie tylko mojemu prawemu jajnikowi się coś poebao 😅
Butterfly, jak ból głowy dziś? Lepiej jest?
Wron Kraa, jak się czujesz? ❤️ Jak ☀️?
Byłam - początek zapalenia oskrzeli, antybiotyk na 5 dni i l4 do poniedziałku włącznie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
JaMiNi super że wszystko w porządku, teraz możesz ochłonąć 🙂 wiem, że nie jest łatwo bo też się bałam jak zanikły mi objawy, a teraz po USG czuje że wszystko będzie dobrze 🙂
Ciekawa jestem jak Twój mąż znosi Twoja panikę, czy on cie uspokaja czy nawzajem się nakręcacie 😂
Bo ja swojemu nie mówiłam, bo on zaraz chodzi przybity i przeżywa gorzej niż ja -
@Lia. Dziękuję że pytasz, czuje się ok! Poszłam dzisiaj oddać krew i mocz, i wyszły mi bakterie w moczu, ale tak jak pisała mi już @JaMiNi pewnie zanieczyściłam próbkę, bo nie mam żadnych objawów. Na wszelki wypadek umówiłam sobie na jutro teleporade, a w środę idę normalnie na wizytę.
Odwiedziły mnie dzisiaj dwie bliskie koleżanki z pracy, taka niespodzianka, to bylo bardzo miłe że chciało im się do mnie przyjechać, w sumie ponad 50km w jedną stronę.
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Dziewczyny mam trochę inne dziwne pytanie: co używacie do mycia się na dole?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Magdanka wrote:JaMiNi super że wszystko w porządku, teraz możesz ochłonąć 🙂 wiem, że nie jest łatwo bo też się bałam jak zanikły mi objawy, a teraz po USG czuje że wszystko będzie dobrze 🙂
Ciekawa jestem jak Twój mąż znosi Twoja panikę, czy on cie uspokaja czy nawzajem się nakręcacie 😂
Bo ja swojemu nie mówiłam, bo on zaraz chodzi przybity i przeżywa gorzej niż ja
Lia oj żebyś ty wiedziała ile moja siostra słyszała ze to moje ostatnie święta (ona ma tak samo), jak mi się coś dzieje to jeden lekarz mnie nie uspokoi, ja jak robiłam rtg stawów krzyżowo biodrowych wynik musiała odebrać mi mama wysłać mojej siostrze i ona mi mogła powiedzieć czy będę żyć czy po mnie i dopiero mogłam sama wynik oglądać😵💫 -
Jednorożec89 wrote:Dziewczyny mam trochę inne dziwne pytanie: co używacie do mycia się na dole?
-
JaMiNi- nie obraz się, ale to trochę wszystko niezdrowo brzmi. W sensie jakbyś miała jakaś nerwice lękową. Nie myślałaś nigdy, żeby to z kimś przegadać?
Nie chce Cię tu diagnozować, broń Boże,po prostu moja przyjaciółka zachowywała się podobnie, każdy ból w głowie to wg niej był guz. No i w końcu poprosiła o pomoc specjalistę, bo to robiło się niezdrowe i nie do wytrzymania.
A co do mycia mam lactacyd ale w sumie preferuje głównie podejście mamy gin - woda i mydło, żeby nic tam nie zaburzyćPCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Jasne, rozumiem.
Każda z nas ma swoją historie.
Po prostu wiedz, ze masz prawo szukac pomocy i w tej sprawie, jeżeli Cię to przytłoczyPCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Lia. wrote:
Właśnie nie jestem 🥺 teraz mam wrażenie, że przytłoczy mnie presja czasu. Obyśmy tylko nie wrócili do punktu wyjścia z mężem, że w dni płodne musi być na zawołanie i czasem to 2x dziennie 😢
Jeżeli chodzi o owulację, to podobno ja mam tylko z prawego co miesiąc. Ten mój lewy jajnik to jest podobno tak mały, że żadne pecherzyki tam nie rosną 😢 dlatego mam przekłamane amh- 0,8.👩🏼: 32
S.Roszpunka wrote:Dobrze, że udało się wcześniej. Na pewno jesteś też spokojniejsza dzięki temu 😘
Tak, nie żałuję, że zdecydowałam się na wizyty u niego ✨S.Roszpunka lubi tę wiadomość
👩🏼: 32
No niestety muszę się zgodzić z Elzą, że to nie jest zdrowe podejście. Dużo się doszukujesz na siłę i trzymasz się tej myśli, że na pewno coś jest źle. To musi być straszne, jak tu się skupić na życiu codziennym jeśli ciągle przytłaczają Cię takie myśli.
Moja znajoma z pracy też ma coś w tym stylu, ona z kolei uważa że nie będzie długo żyć przez częsty ból gardła i powiększone migdałki i ciągle chodzi i się diagnozuje, od laryngologa przez TK, MRI po chirurgów, bo twierdzi że nikt sie nie zna i każdy ją oszukuje a ona jest ciężko chora, była wiecznie na zwolnieniu, ale ostatnio zaczęła psychoterapię i bierze leki i widać drobną poprawę. Ale nie można było z nią zacząć tematu samopoczucia bo oczywiście ona miała najgorzej.
A co do moich objawów to prawie całkowicie zanikły oprócz częstego sikania i czasami bolą piersi, ale tak jak wszystkie dziewczyny na forum mówią to normalne i mogą pojawiać się i znikać więc wierzę, że będzie dobrze 🙂 -
Butterfly23 wrote:Lia dziękuję, głowa boli, ale już coraz mniej. Dziś ostatnia tabletka aromka, mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej.
A jak Ty się czujesz?
Miałam wrażenie, ze mam dosłownie migrenę od niego..PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️