X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ciebie po Aromku tez tak głowa boli?
    Miałam wrażenie, ze mam dosłownie migrenę od niego..
    Okropnie. Od pierwszej tabletki do ostatniej 😫

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Okropnie. Od pierwszej tabletki do ostatniej 😫
    Przykro mi :(
    Ja czekam na @ i będę brała znów.. aż się boje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta autorka od książki o jajeczkach zaleca przyjmowanie 600-900 mg dziennie koenzymu Q10 (ubichinol), wit D 2000 jednostek, (ale również zaleca żeby jej poziom był ok 50, więc przy 2 tys jednostek to raczej się nie da), jagody acai zarówno dla pań jak i panów, melatonina (zacząć od 1mg i dojść do 3mg), pterostilbene- nie mam pojęcia co to jest 🙈 ale to przynosi dużo skutków ubocznych, no i wiadomo inozytol.
    Wklejam link do strony:
    https://eggwhisperer.medium.com/how-to-improve-your-egg-quality-86a33a77243c

Zaraz też zaktualizuję pierwszy post o te suple.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 20:58

Kędziorka, Rica, Lia. lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Przykro mi :(
    Ja czekam na @ i będę brała znów.. aż się boje
    Trzymam mocne kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💚

Elza1234 lubi tę wiadomość

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka a który ty masz tc, będę się ciagle o to pytała bo mam dziurę w mózgu 😀
    Ja raz brałam aromek ale nie miałam żadnych skutków ubocznych nawet nie wiedziałam ze są takie częste, dobrze ze to tylko pare dni

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziękuję, że jesteście i że o mnie pamiętacie ❤️ Trudno jest mi opisać słowami jak wiele dla mnie znaczy Wasze wsparcie i jak bardzo Was kocham 🥺❤️ po cichu, ale cały czas jestem z Wami i mocno Wam kibicuję ❤️

Dzisiaj zrobiłam kolejny raz betę - przyrost 5%. Udało mi się też dostać do dr. S, przed chwilą wyszłam z gabinetu. Dzisiaj odstawiam Accofil, a od jutra powolna redukcja Encortonu oraz redukcja Acardu do 75mg. Zalecił za ok miesiąc wykonać cross-match i allo mlr, poza tym chciałby żebym wykonała histeroskopie z biopsją pod kątem stanu zapalnego endometrium. Jeśli to będzie możliwe, to powinnam przebadać też materiał z poronienia, ale sam miał wątpliwości czy to w ogóle będzie możliwe. Ciąża jest na bardzo wczesnym etapie, w USG było widać tylko pęcherzyk ciążowy wielkości 3mm i pewnie nie będzie co badać... Dalsze zalecenia otrzymam dopiero jak będę bliżej transferu.

Jest mi bardzo ciężko 🥺💔

Kędziorka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo - jesteśmy tu dla Ciebie, pamiętaj. Pozwalaj sobie na każda emocje jaka Cię dopada, masz do tego prawo.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Kędziorka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziewczynki, dziękuję, że jesteście i że o mnie pamiętacie ❤️ Trudno jest mi opisać słowami jak wiele dla mnie znaczy Wasze wsparcie i jak bardzo Was kocham 🥺❤️ po cichu, ale cały czas jestem z Wami i mocno Wam kibicuję ❤️

Dzisiaj zrobiłam kolejny raz betę - przyrost 5%. Udało mi się też dostać do dr. S, przed chwilą wyszłam z gabinetu. Dzisiaj odstawiam Accofil, a od jutra powolna redukcja Encortonu oraz redukcja Acardu do 75mg. Zalecił za ok miesiąc wykonać cross-match i allo mlr, poza tym chciałby żebym wykonała histeroskopie z biopsją pod kątem stanu zapalnego endometrium. Jeśli to będzie możliwe, to powinnam przebadać też materiał z poronienia, ale sam miał wątpliwości czy to w ogóle będzie możliwe. Ciąża jest na bardzo wczesnym etapie, w USG było widać tylko pęcherzyk ciążowy wielkości 3mm i pewnie nie będzie co badać... Dalsze zalecenia otrzymam dopiero jak będę bliżej transferu.

Jest mi bardzo ciężko 🥺💔

Trzymaj się, mimo, że jestem tu krótko, to przytulam mocno 🫶🏻🫶🏻💜 przykro mi, że musisz przez to przechodzić 😭 żadna z nas nie powinna czegoś takiego przeżywać 😢

👩🏼: 32

👦🏻: 30

3 poronienia za nami. Aktualnie starania o pierwsze 👶🏼 💜
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Jest mi bardzo ciężko 🥺💔
    Echo my też cię kochamy ❤️❤️❤️ musisz przejść przez tą żałobę, a potem wrócić do nas z nową siłą! Trzymaj się ciepło 😘😘😘

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo moja kochana 💔 tak bardzo chciałabym Cię teraz przytulić. Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. 🥺🫂🖤

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku - co do supli, to ja znowu czytałam z melatonina to trzeba uważać. Przy jej suplementacji to ja bym chyba zapytała lekarza czy te dawki są bezpieczne

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo kochana nawet sobie nie wyobrażam jak ci jest ciężko 😣💔 dobrze ze lekarz ma plan, ciekawe jakie są terminy oczekiwania na NFZ histeroskopii. Zadbaj teraz o siebie bardzo mocno i daje sobie czas. Tule z całych sił ♥️

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, ja używam Lactacydu od lat.

Echo, kochana nasza 😘 nie wiem nawet co napisać by ukoić Twój ból choć trochę, choć na chwilę. Przytulam Cię wirtualnie i czekamy na Ciebie 😘

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny
    Nie czytałam was dziś za co przepraszam. Od rana bardzo boli mnie brzuch a że jak wspomiałam prędzej jutro wywozimy córkę na studia a weekend tez będzie w rozjazdach postanowiłam jechać do szpitala. Powiem wam że bałam się strasznie że jest źle jak ja powiem mężowi czy lepiej nie mówić i dopiero po weekendzie. Tak się bałam że cisnienie mimo tabletek miałam 168/150 i nie mogłam powstrzymać płaczu Ale usg pokazało że ciąża jest i jest serduszko ❤️. Dostałam aspirynę i wizyta za 2 tygodnie. Mam się oszczędzać ale na dzień dzisiejszy powiedziała pani doktor że jest ok wszystko. Tyle że brzuch boli nadal :/

JaMiNi, Butterfly23, izzy91, Wron Kraa, Lia. lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Motylku - co do supli, to ja znowu czytałam z melatonina to trzeba uważać. Przy jej suplementacji to ja bym chyba zapytała lekarza czy te dawki są bezpieczne
    Ja biorę 5mg z zalecenia naprotechnolog. Ale muszę się zagłębić w temat. I w sumie muszę się dowiedzieć, czy nie trzeba jakiejś przerwy zrobić 🤔 bo już trochę łykam

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny
    Nie czytałam was dziś za co przepraszam. Od rana bardzo boli mnie brzuch a że jak wspomiałam prędzej jutro wywozimy córkę na studia a weekend tez będzie w rozjazdach postanowiłam jechać do szpitala. Powiem wam że bałam się strasznie że jest źle jak ja powiem mężowi czy lepiej nie mówić i dopiero po weekendzie. Tak się bałam że cisnienie mimo tabletek miałam 168/150 i nie mogłam powstrzymać płaczu Ale usg pokazało że ciąża jest i jest serduszko ❤️. Dostałam aspirynę i wizyta za 2 tygodnie. Mam się oszczędzać ale na dzień dzisiejszy powiedziała pani doktor że jest ok wszystko. Tyle że brzuch boli nadal :/
    To normalne, że brzuch boli. Robi się miejsce na dzidziusia, rozciąga się wszystko.

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża, dbaj o siebie! Takie ciśnienie to nie przelewki ❤️😘

Kadża lubi tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Jednorożec, ja używam Lactacydu od lat.

Echo, kochana nasza 😘 nie wiem nawet co napisać by ukoić Twój ból choć trochę, choć na chwilę. Przytulam Cię wirtualnie i czekamy na Ciebie 😘
    Ja używam mydła tak jak niektórzy ginowie zalecają żeby nie zaburzać pH i innych sparw na dole ale mam problem z podrażnieniami i infekcjami dlatego pasuję mi coś zmienić.
    Używałam kiedyś lactacydu ale chyba wypróbuję provag

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 22:35

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    To normalne, że brzuch boli. Robi się miejsce na dzidziusia, rozciąga się wszystko.
    Tak ja wiem i brzuch mnie pobolewa ale tak jak na @ ale dzis już bardzo mocno :( odkąd wstałam i męczyłam się do 16 później już nie dałam rady. Zapytałam pani doktor dlaczego tak bardzo boli powiedziałam mi że to moja 5 ciąża a organizm działa jak automat wie co i jak i że w kolejnych ciążach czasem jest ciut gorzej w sesie hormonalnym etc. Macica szybciej tez dostaje skurcze przepowiadające i mówi że to może już właśnie tak reaguje macica. A stres tez robi swoje. Próbowała uspokoić że to że poprzednia ciąża stracona to nie znaczy że ta taka będzie ale rozumie że głowa też robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 22:39

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, a próbowałaś kurację probiotykiem dedykowanym dla kobiet? Ja brałam w trakcie 4 tygodniowej antybiotykoterapii Lacibios femina i uchroniło mnie. Jako nastolatka miałam często infekcje intymne i właśnie wtedy zmieniłam płyn do higieny intymnej na Lactacyd. Ciężki temat, bo u każdej kobiety co innego działa.

Kędziorka lubi tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ