Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Z własnego doświadczenia Wam powiem, ze lepiej wziąć ten zastrzyk, szczególnie jeżeli zdarzały Wam się torbiele. Bo ja się kilka razy nie zgodziłam i oczywiście nic mi nie pękło, tylko się torbiel porobila. Także już wole go wziąć przy stymulacji niż ryzykować, ze zmarnuje miesiąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 11:05
-
Ja też myślę, że przydałyby nam się jakieś dobre wiadomości na wątku. Idźcie na te monitoringi,badania i testujcie się, bo potrzebujemy trochę radości na forum
Elza1234, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
To może ja trochę pozytywów wrzucę od siebie, że wczoraj do mnie dotarło, że mogę być szczęśliwa bez dziecka. I dziecko przyjdzie samo w swoim czasie. A teraz cieszę się z tego co mam 😍. Btw. pisałam Wam, że nie wiem co zrobić ze chrzcinami dziecka brata meza, czy iść czy nie iść, problem rozwiązał się sam. Mąż wyjeżdża przed weekendem, a ja nie mam jak dojechać, bo z psem w PKS nie wsiądę 😂. Od bólu mogłabym kogoś poprosić, ale aż tak bardzo mi nie zależy 🫠.
Lia., Butterfly23, Echo, Elza1234, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki! ❤️
Myślałam o Was dużo w ten weekend! I właśnie nadrobiłam wszystkie nowinki.
Pandzia i Wera, miło, że do nas dołączyłyście. Tu na pewno znajdziecie wsparcie a i wiele się można nauczyć (dziewczyny to skarbnica wiedzy 😉).
Butterfly, pamiętałam o Twoich kirach i czekałam na wyniki! To dobrze, że masz dsy odpowiedzialne za implantację. W takiej sytuacji HLA-C Twojego męża nie ma znaczenia. Ominą Cię zastrzyki z accofilu i jego wszystkie skutki uboczne. To dobrze. Ale wiem, jak działa głowa staraczki - człowiek się nie umie cieszyć z ładnych wyników
Echo, te Twoje krwotoki są bardzo niepokojące! Aż mnie ciarki przeszły jak pisałaś o tej podłodze. Wspominałaś o tym kiedyś jakiemuś lekarzowi? Jeśli tak, co Ci powiedzieli? Bo chyba nie, że "tak się zdarza"!? I nie smuć się, że tak późno tu trafiłaś, mało która z nas jest tu od początku starań. Oczywiste, że ufalysmy najpierw doświadczeniu lekarzy.
Elza, syska, kciuki za monitoring! Dajcie znać po co tam słychać (lub raczej widać) 😀
Jednorożec, przytulam w smutku 😔 Zrób dla siebie dziś wieczorem coś miłego. Może masz ochotę zjeść coś dobrego? Może zabrać dzieci na lody? Zobacz jak cudownie, że masz przy sobie swoją dwójkę maluchów 🤍
Dziewczynki, ja miałam bardzo, bardzo udany weekend w rodzinnych stronach. Niespodzianka dla dziadków się udała, babcia popłakała się ze wzruszenia ❤️ Dziś jest ok. 11 dpo, ale na samą myśl o testowaniu zaciska mi się żołądek ze stresu. Wieczorem wyjeżdżamy z mężem odebrać mebelki (kilkaset km przed nami), więc test zrobię jutro w hotelu. Myślę, że 12 dpo to dobry czas, bez fałszywych cieni i złudnych nadziei. Albo w jedną albo w drugą. Nie czuję się ani na ciążę, ani na okres. W tym cyklu jestem oazą spokoju 😀Butterfly23, Elza1234, Pinkflower, Echo, Dzastazmiasta12, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Cześć dziewczynki! ❤️
Butterfly, pamiętałam o Twoich kirach i czekałam na wyniki! To dobrze, że masz dsy odpowiedzialne za implantację. W takiej sytuacji HLA-C Twojego męża nie ma znaczenia. Ominą Cię zastrzyki z accofilu i jego wszystkie skutki uboczne. To dobrze. Ale wiem, jak działa głowa staraczki - człowiek się nie umie cieszyć z ładnych wyników
Dziewczynki, ja miałam bardzo, bardzo udany weekend w rodzinnych stronach. Niespodzianka dla dziadków się udała, babcia popłakała się ze wzruszenia ❤️ Dziś jest ok. 11 dpo, ale na samą myśl o testowaniu zaciska mi się żołądek ze stresu. Wieczorem wyjeżdżamy z mężem odebrać mebelki (kilkaset km przed nami), więc test zrobię jutro w hotelu. Myślę, że 12 dpo to dobry czas, bez fałszywych cieni i złudnych nadziei. Albo w jedną albo w drugą. Nie czuję się ani na ciążę, ani na okres. W tym cyklu jestem oazą spokoju 😀
Dziękuję Ci za wiadomość odnośnie tych HLA-C. Przeczytałam tyle artykułów i po każdym byłam głupsza.
Tak, 12 dpo to dobry dzień na testowanie 😁 zazdroszczę Ci tego spokoju! I mam nadzieje, że jest on wewnętrznie podyktowany bo tam się coś dzieje 🥹😍
O kurczaki to kawałek macie po te mebelki, no ale trzeba trzeba 😁 niedługo się przydadzą ☺️ a są tak piękne!Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna wrote:To może ja trochę pozytywów wrzucę od siebie, że wczoraj do mnie dotarło, że mogę być szczęśliwa bez dziecka. I dziecko przyjdzie samo w swoim czasie. A teraz cieszę się z tego co mam 😍. Btw. pisałam Wam, że nie wiem co zrobić ze chrzcinami dziecka brata meza, czy iść czy nie iść, problem rozwiązał się sam. Mąż wyjeżdża przed weekendem, a ja nie mam jak dojechać, bo z psem w PKS nie wsiądę 😂. Od bólu mogłabym kogoś poprosić, ale aż tak bardzo mi nie zależy 🫠.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Z własnego doświadczenia Wam powiem, ze lepiej wziąć ten zastrzyk, szczególnie jeżeli zdarzały Wam się torbiele. Bo ja się kilka razy nie zgodziłam i oczywiście nic mi nie pękło, tylko się torbiel porobila. Także już wole go wziąć przy stymulacji niż ryzykować, ze zmarnuje miesiąc.
Ja się zastanawiam bo to jest mój 2 monit i właściwie wcześniej nie wiem ale chyba owulacje były. Moja ginke chyba te cykle 37 dni przed poronieniem martwiły aczkolwiek w 2 cyklu po to było już 33, teraz po zastrzyku 31 bo u mnie ten pęcherzyk później rosnie. I w tym miesiącu ona też zasugerowała że dobrze bylo by go zrobić. Nie ukrywam, że możliwe że w w sierpniu odpuszczę wszystko. Bo i ja jestem zmęczona i zfrustrowana, mój mąż też mówi że źle to na niego działa. Ale czy potem nie będę żałować? Oto jest pytanie29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Lia. wrote:Cześć dziewczynki! ❤️
Pandzia i Wera, miło, że do nas dołączyłyście. Tu na pewno znajdziecie wsparcie a i wiele się można nauczyć (dziewczyny to skarbnica wiedzy 😉).
Echo, te Twoje krwotoki są bardzo niepokojące! Aż mnie ciarki przeszły jak pisałaś o tej podłodze. Wspominałaś o tym kiedyś jakiemuś lekarzowi? Jeśli tak, co Ci powiedzieli? Bo chyba nie, że "tak się zdarza"!? I nie smuć się, że tak późno tu trafiłaś, mało która z nas jest tu od początku starań. Oczywiste, że ufalysmy najpierw doświadczeniu lekarzy.
Elza, syska, kciuki za monitoring! Dajcie znać po co tam słychać (lub raczej widać) 😀
Jednorożec, przytulam w smutku 😔 Zrób dla siebie dziś wieczorem coś miłego. Może masz ochotę zjeść coś dobrego? Może zabrać dzieci na lody? Zobacz jak cudownie, że masz przy sobie swoją dwójkę maluchów 🤍
Dziewczynki, ja miałam bardzo, bardzo udany weekend w rodzinnych stronach. Niespodzianka dla dziadków się udała, babcia popłakała się ze wzruszenia ❤️ Dziś jest ok. 11 dpo, ale na samą myśl o testowaniu zaciska mi się żołądek ze stresu. Wieczorem wyjeżdżamy z mężem odebrać mebelki (kilkaset km przed nami), więc test zrobię jutro w hotelu. Myślę, że 12 dpo to dobry czas, bez fałszywych cieni i złudnych nadziei. Albo w jedną albo w drugą. Nie czuję się ani na ciążę, ani na okres. W tym cyklu jestem oazą spokoju 😀
Każdy lekarz to zbagatelizował stwierdzając, że oni nie wiedzą co to mogło być i dlaczego tak się dzieje. Zwłaszcza, że w USG nie widzą problemów. Otrzymałam jedno zalecenie: jak się powtórzy to mam jechać na SOR
Bardzo się cieszę, że niespodzianka dla dziadków się udała Z pewnością bardzo się cieszyli!
Co do testowania, to 12dpo jest idealnym momentem na pierwszy test, ale nie zniechęcaj się gdyby była słaba kreseczka i powtórz też wtedy kiedy powinna wystąpić @ (lub dzień po). Będę trzymać kciukiLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna wrote:To może ja trochę pozytywów wrzucę od siebie, że wczoraj do mnie dotarło, że mogę być szczęśliwa bez dziecka. I dziecko przyjdzie samo w swoim czasie. A teraz cieszę się z tego co mam 😍. Btw. pisałam Wam, że nie wiem co zrobić ze chrzcinami dziecka brata meza, czy iść czy nie iść, problem rozwiązał się sam. Mąż wyjeżdża przed weekendem, a ja nie mam jak dojechać, bo z psem w PKS nie wsiądę 😂. Od bólu mogłabym kogoś poprosić, ale aż tak bardzo mi nie zależy 🫠.
Idealnie się złożyło. To jaki masz plan? Winko + dobry film?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Idealnie się złożyło. To jaki masz plan? Winko + dobry film?
-
Bezimienna wrote:Właśnie nie wiem 😂. Może pojadę z psiutem nas jeziorko wtedy 😍. Żona brata meza się do mnie odzywa, ale czuję, że to będą ostatnie odzewy, potem zarzuci focha. Ale cóż. Chrzciny za niecałe trzy tygodnie, a tu w sumie nie było ani oficjalnego zaproszenia, do mnie też w tej sprawie nie pisała. Ani nie ma czego potwierdzać. Tak dziko trochę 🤪.
Aaaa olej to. Nie brakuje Ci teraz nerwów, nie ma sensu sobie dokładać. Jak chcesz żeby Wasze stosunki były dobre, to wymyśl chorobę. Najlepiej zakaźna żeby to ona nie chciała żebyś przychodziła 😆2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
syska wrote:Ja się zastanawiam bo to jest mój 2 monit i właściwie wcześniej nie wiem ale chyba owulacje były. Moja ginke chyba te cykle 37 dni przed poronieniem martwiły aczkolwiek w 2 cyklu po to było już 33, teraz po zastrzyku 31 bo u mnie ten pęcherzyk później rosnie. I w tym miesiącu ona też zasugerowała że dobrze bylo by go zrobić. Nie ukrywam, że możliwe że w w sierpniu odpuszczę wszystko. Bo i ja jestem zmęczona i zfrustrowana, mój mąż też mówi że źle to na niego działa. Ale czy potem nie będę żałować? Oto jest pytanie
Daj znać co i jak na monitoringu, bo może niedługo nie będziesz musiała się martwić tym wszystkim 🤞🤞😘❤️
A ja się zastanawiałam dlaczego mi nikt nie zapisuje takiego zastrzyku czy clo 🫣 myślę, że zapytam o to w następnym cyklu, bo przecież na invitro też się czeka i mogłabym spróbować z taką stymulacją 🤔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Aaaa olej to. Nie brakuje Ci teraz nerwów, nie ma sensu sobie dokładać. Jak chcesz żeby Wasze stosunki były dobre, to wymyśl chorobę. Najlepiej zakaźna żeby to ona nie chciała żebyś przychodziła 😆
Echo lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za tyle ciepłych słów. Jest mi bardzo bardzo miło, że mam w was tak wielkie wsparcie ❤️ Dam znać oczywiście jutro, ale wiecie, easy, nie robię sobie żadnych nadziei, ja już jestem stary wyjadacz 😉
Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Bezimienna wrote:To może ja trochę pozytywów wrzucę od siebie, że wczoraj do mnie dotarło, że mogę być szczęśliwa bez dziecka. I dziecko przyjdzie samo w swoim czasie. A teraz cieszę się z tego co mam 😍. Btw. pisałam Wam, że nie wiem co zrobić ze chrzcinami dziecka brata meza, czy iść czy nie iść, problem rozwiązał się sam. Mąż wyjeżdża przed weekendem, a ja nie mam jak dojechać, bo z psem w PKS nie wsiądę 😂. Od bólu mogłabym kogoś poprosić, ale aż tak bardzo mi nie zależy 🫠.
Takie "problemy", które się same rozwiązują to ja lubię 😂 No i fajnie, że nie musisz się męczyć i robić czegoś wbrew sobie. Jest wiele innych miłych okazji rodzinnych, w których można się spotkać 😉Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Jestem po oczywiście lekka obsuwa ale ok. Jest ciałko żółte 17 mm na lewym jajniku. Ale to była inna ginekolog, bo moja na wolnym. Robiła mi usg naprawdę jakieś 10 minut. Nie mogła znaleźć jajników, jeździła, uciskała, grzebała aż w końcu znalazła. Przepraszała mnie bardzo za to. Wydaje mi się że to może brak umiejętności. Moja zawsze wszystko szybko znajdywała, jak coś to ucisnela i było. A tu się zastanawiam czy nie będę mieć zaraz plamienia. Oby nie. I w rozmowie też była średnia, robiła miny jak zapytałam kiedy zbadac proga i czy duphaston wyjdzie w krwi. Mówi do mnie ale jak, jak bada pani progesteron a będzie pani brała dygesteron. To po co to badać w ogóle ? Skoro mój pewnie wyjdzie i tak niski. Kazala zbadać 7 dni po wzięciu ovitrelle. Czy to ma w ogóle sens ?
O acard juz nawet nie pytalam, bo by mnie pewnie obsmiala. Nieprzystępna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 12:25
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
syska wrote:Jestem po oczywiście lekka obsuwa ale ok. Jest ciałko żółte 17 mm na lewym jajniku. Ale to była inna ginekolog, bo moja na wolnym. Robiła mi usg naprawdę jakieś 10 minut. Nie mogła znaleźć jajników, jeździła, uciskała, grzebała aż w końcu znalazła. Przepraszała mnie bardzo za to. Wydaje mi się że to może brak umiejętności. Moja zawsze wszystko szybko znajdywała, jak coś to ucisnela i było. A tu się zastanawiam czy nie będę mieć zaraz plamienia. Oby nie. I w rozmowie też była średnia, robiła miny jak zapytałam kiedy zbadac proga i czy duphaston wyjdzie w krwi. Mówi do mnie ale jak, jak bada pani progesteron a będzie pani brała dygesteron. To po co to badać w ogóle ? Skoro mój pewnie wyjdzie i tak niski. Kazala zbadać 7 dni po wzięciu ovitrelle. Czy to ma w ogóle sens ?
O acard juz nawet nie pytalam, bo by mnie pewnie obsmiala. Nieprzystępna.
O rany, co za masakra bardzo mi przykro Właśnie o takich lekarzach niedawno pisałam, nawet nie umie znaleźć jajników, a do tego jest opryskliwa... Jaki masz plan w tej sytuacji? Chcesz powtórzyć badanie u swojej gin? Jest w ogóle taka możliwość?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:O rany, co za masakra bardzo mi przykro Właśnie o takich lekarzach niedawno pisałam, nawet nie umie znaleźć jajników, a do tego jest opryskliwa... Jaki masz plan w tej sytuacji? Chcesz powtórzyć badanie u swojej gin? Jest w ogóle taka możliwość?
Moja ginka jest na urlopie, wraca 17.07. Powtarzać nie będę bo płyn owulacyjny widziała odrazu i mówiła że błona wygląda super. No i ciałko w końcu też znalazła więc uff. Jakby się nie doszukała to bym pewnie leciała do jakiegoś innego ginekologa. Ale w tej sytuacji nie ma potrzeby. Mówiła że się jajniki poukrywały. No może rzeczywiście ale nikt mi tyle nigdy ich niw szukał 😅Może już więcej do niej nie będę musiała iść. Nie ma zupełnie podjazdu do mojej ginekolog. Moja bada i odrazu mowi co robi a ta dopiero na koniec. Więc to tez buduje napięcieBezimienna , Echo lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Echo wrote:Daj znać co i jak na monitoringu, bo może niedługo nie będziesz musiała się martwić tym wszystkim 🤞🤞😘❤️
A ja się zastanawiałam dlaczego mi nikt nie zapisuje takiego zastrzyku czy clo 🫣 myślę, że zapytam o to w następnym cyklu, bo przecież na invitro też się czeka i mogłabym spróbować z taką stymulacją 🤔
Widocznie stymulacja ani zastrzyk na dojrzewanie nie jest Ci potrzebna bo masz swoje naturalne owulacje. Teraz miałaś potwierdzone monitoringiem.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178