Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:W ogóle jestem ciekawa badań na mutacje MTHFR, bo zrobiłam badania na kwas foliowy i homocysteine. Homocysteine mam 4,2, a kwas foliowy ponad normę, ale niewiele. Więc wychodzi na to, że ta mutacja mi raczej nie grozi. A mam przedawkowany kwas foliowy, przez to, że miałam brać prenatal uno i ovufriend. Polecacie jakieś inlzytole, bez innych dodatków? Bo inozytol dobrze mi robi, brałam go w szczęśliwym cyklu, i we wcześniejszych też, ale nie wiem który będzie najlepszy 🤪.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna wrote:W ogóle jestem ciekawa badań na mutacje MTHFR, bo zrobiłam badania na kwas foliowy i homocysteine. Homocysteine mam 4,2, a kwas foliowy ponad normę, ale niewiele. Więc wychodzi na to, że ta mutacja mi raczej nie grozi. A mam przedawkowany kwas foliowy, przez to, że miałam brać prenatal uno i ovufriend. Polecacie jakieś inlzytole, bez innych dodatków? Bo inozytol dobrze mi robi, brałam go w szczęśliwym cyklu, i we wcześniejszych też, ale nie wiem który będzie najlepszy 🤪.
Najbardziej polecany przez wszystkie staraczki, sama też biorę: prenacaps ovi
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-ovi-30-porcji,68796.html?gclid=CjwKCAjw44mlBhAQEiwAqP3eVt_hz2o94mmdC0JjX0U6392zAjiMGHYj3A7BqdV-nX4jZXwfogSu6BoCiWsQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 09:25
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Butterfly23 wrote:Mój mąż mówi ze mi klinikę otworzy niepłodności, bo ja wiem więcej od lekarzy 🙈
Ja jestem w szoku, że w takim wieku, z takim dostępem do wiedzy, badań, sprzętu lekarze nie potrafią ogarnąć takich rzeczy. To jest chore.
Elza Ty dziś monitoring?
Słuchaj, to wejdźmy w spółkę. Po moich doświadczeniach myśle,że jestem w stanie lepiej leczyć niż niejeden ginekolog w moim mieście 😂2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Laparoskopię byś musiała mieć zrobioną, żeby sprawdzić czy są jakieś ogniska zapalne. Są też specjalistyczne usg pod katem endometriozy we Wrocławiu chyba.
Lia co tam u Ciebie? Jak minął weekend?Echo, Lia. lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Ale PCOS to nie endometrioza
Ahh nie wiem czemu napisałam PCOS. Podobno przy endo AMH jest wysokie - czy się mylę?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:
Lia co tam u Ciebie? Jak minął weekend?
Lia, czekamy na Twoje testowanieLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Mam wyniki. Kariotyp Bx. Mam obecne kiry implantacyjne, te trzy najważniejsze 🥹
To rozumiem ale tego HLA-C za chusteczkę.
Ja mam HLA-C*12 grupa C1 a mąż HLA-C*05 grupa C2
Czyli dalej nic nie wiem. Dostałam te wyniki i jest mi przykro, że dalej nie znam przyczyny naszych niepowodzeń. Już powiedziałam mężowi, że chyba nie jest nam dane mieć dzieci.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Mam wyniki. Kariotyp Bx. Mam obecne kiry implantacyjne, te trzy najważniejsze 🥹
To rozumiem ale tego HLA-C za chusteczkę.
Ja mam HLA-C*12 grupa C1 a mąż HLA-C*05 grupa C2
Czyli dalej nic nie wiem. Dostałam te wyniki i jest mi przykro, że dalej nie znam przyczyny naszych niepowodzeń. Już powiedziałam mężowi, że chyba nie jest nam dane mieć dzieci.
Nie poddawaj sie kochana Nie pozwolę Ci na to. A slyszałaś może o badaniach w kierunku translokacji? Moze warto to sprawdzić?
Tutaj więcej info: https://gyncentrum.pl/strefa-wiedzy/diagnostyka-nieplodnosci/translokacje-chromosomowe-jak-wplywaja-na-plodnosc/
Tutaj poczytasz więcej o kirach, może znajdziesz odpowiedź: https://gameta.pl/blog/zwiazek-polimorfizmu-genow-kir-oraz-ukladu-hla-z-nawracajacymi-niepowodzeniami-implantacji-zarodka-po-zaplodnieniu-in-vitro-rif/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 09:38
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna wrote:Echo przy endo zaniżone jest AMH i LH. dlatego że zrosty mogą występować na jajnikach i obniża to AMH.
Dziękuję, nie wiedziałam o tym. Właściwie pierwszy raz o tym słyszę2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo, jak napisałaś wcześniej o bolesnych miesiączkach i silnych krwawieniach, mi również od razu na myśl przyszła endomenda.
Na takim standardowym USG czasami nic nie widać, dopiero laparo pokazywało zrosty w obrębie jamy brzusznej. Z tego co kojarzę Lipcowa z miesięcznych wątków jest jednym z takich przypadków.Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
alauda wrote:Echo, jak napisałaś wcześniej o bolesnych miesiączkach i silnych krwawieniach, mi również od razu na myśl przyszła endomenda.
Na takim standardowym USG czasami nic nie widać, dopiero laparo pokazywało zrosty w obrębie jamy brzusznej. Z tego co kojarzę Lipcowa z miesięcznych wątków jest jednym z takich przypadków.
Dziękuję, dobrze wiedzieć. A orientujecie się może czy taka laporkopia jest bardzo droga? Nie wiem czy doczekam NFZ, a muszę najpierw znaleźć odpowiedniego lekarza. To znowu jest czas2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo dobrze Cię rozumiem, z jednej strony fajnie bo wyniki masz ok, ale jakbym coś wyszło to przynajmniej bys wiedziała kto jest twoim wrogiem i mogłabyś z nim walczyć.
Ja mam od wczoraj mega zjazd psychiczny, mam myśli że już nie będę mamą, że może tam sobie spokój......
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Butterfly23, dla mnie immunologia to czarna magia. Czasami podczytuję inne wątki i jestem w szoku, co można zbadać i jak niektóre dziewczyny szybko interpretują wyniki innych.
A myśleliście o wizycie u jakiegoś immunologa?
A czasami jak Dziewczyny szczepią się limfocytami parntera? Czy na to są inne badania czy właśnie te, które Ty teraz robiłas dały odpowiedź czy byłoby to koniecznie czy nie?83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Echo wrote:Dziękuję, dobrze wiedzieć. A orientujecie się może czy taka laporkopia jest bardzo droga? Nie wiem czy doczekam NFZ, a muszę najpierw znaleźć odpowiedniego lekarza. To znowu jest czas
Nie znam dokładniej ceny, ale zakładam, że jest to kwota już w tysiącach.83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Echo, a najgorsze jest to, że cierpisz już od tylu lat a żaden lekarz nawet nie wspomniał, że może to być endomenda.
I ten moj wcześniejszy komentarz o bagatelizowaniu objawów przez lekarzy, dotyczył głownie kobiet, ktore dopiero po wielu latach miały zdiagnoznowaną endometriozę. Nóż się w kieszeni otwiera!Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Jednorożec89 wrote:Echo dobrze Cię rozumiem, z jednej strony fajnie bo wyniki masz ok, ale jakbym coś wyszło to przynajmniej bys wiedziała kto jest twoim wrogiem i mogłabyś z nim walczyć.
Ja mam od wczoraj mega zjazd psychiczny, mam myśli że już nie będę mamą, że może tam sobie spokój......
Kochana, jeszcze nie wykorzystałaś wszystkich opcji, nie zniechęcaj się na tym etapie. Leki, które przyjmujesz też mają wpływ na to jak się czujesz. Daj sobie czas, bez presji2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...