X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Z seriali to ja ostatnio nadrobiłam Stranger Things, nigdy nie ciągnęło mnie do tego serialu ale jak zaczelam oglądać to oderwać się nie mogłam. On ma specyficzny klimat który nie każdemu przypadnie do gustu ale dla mnie petarda.

Powiedźcie mi mam sobie spakować podpaski na tą drożność?

Jak będę się po tym czuć bo jutro mam zaplanowana stajnie i nie wiem czy odwołać czy nie?
    Ja dostałam podpaske na miejscu.
    Myśle, ze możesz odwołać stajnie, ze mnie się ten płyn lał z 2 dni. Wiec może ci być niewygodnie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, kciuki za dzisiejszy zabieg 🤞🤞🤞🤞 Na pewno się denerwujesz ale to nic strasznego :)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec powodzenia dzisiaj 🤞🤞🤞

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastawiłam się tak : urodziłam dwoje dzieci, nie naturalnie ale CC też boli i to bardzo to dziasiaj też dam rady

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • alauda Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja nastawiłam się tak : urodziłam dwoje dzieci, nie naturalnie ale CC też boli i to bardzo to dziasiaj też dam rady

Drożność przy cc do pikuś. Dasz radę 💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 10:37

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Cześć!
    Jednorożec kciuki za drożność 🤞🏻
    Echo jak się czujesz? Nie oglądałam Beckhama, ale chcę. Słyszałam dużo pozytywnych opinii.
    Dziś 11 dpo i sobie sikłam z rana, a co 😂 mam dwa ostatnie testy, trzeba wykorzystać żeby zacząć nowy etap. Ale bez zbędnego żalu, nawet mi przykro nie było. Jutro idę do fryzjera, a w piątek na makijaż permanentny brwi. Tyle rzeczy bym musiała odwołać 🤣
    Miłego nowego tygodnia ❤️

No wiadomo, tyle poumawianych wizyt 😅 a tak serio, to super, że zrobisz coś dla siebie ❤️Ja też słyszałam dobre opinie o Beckhamie, w końcu się zbiore do tego 😅

Cały czas czuje się źle ,ale najgorsze jest to, że dusi mnie kaszel i nie mogę przez to spać. Osłuchowo było wszytko ok i nie dostałam żadnego leczenia, więc żeby jakoś funkcjonowac biorę Thiocodin, a jakby było gorzej to pójdę jeszcze raz do internisty. Myślę, że po prostu mój organizm musi dojsc do siebie. Może faktycznie mój układ immunologiczny jest jakiś posr@$ 🤔? Ostatnim razem odczuwałam taki ból w rękach, że nie byłam w stanie poruszać palcami i musiałam pojsc do reumatologa... Dlatego bardzo chce zrobić biopsję endometrium i sprawdzić m.in. komórki NK.

Jestem już po konsultacji w szpitalu. Jest wszystko ok, czysciutko 🥳 endometrium 5mm, więc chyba ok. W związku z tym wyznaczono mi termin na histeroskopie - 18.12. Mam tylko nadzieję, że nie będę wtedy krwawic, bo będzie problem🙈 oni na sztywno umawiają terminy 🙈 Mam pytanko: nie są chętni dać znieczulenie ogólne. Czy da się histeroskopie z biopsją wytrzymać w znieczuleniu miejscowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 11:17

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, trzymam mocno kciuki 🤞🤞🍀❤️ powodzenia! Weź sobie podpaskę na wszelki wypadek, dla własnego komfortu

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Tak u mnie wszystko w porządku, a ten celibat dlatego że ostatnio na badaniu USG wyszło że mam łożysko nisko z przodu i jest ryzyko krwawienia. Jeszcze wcześnie więc może się podnieść więc nie panikuje :)

Jednorożec trzymam dziś kciuki za drożność 🤞🤞

Butterfly przykro mi że biało :( ale masz super plany, dobrze że robisz coś dla siebie ♥️

Ah, rozumiem. Wszystko będzie dobrze, jest rzeczywiście wcześnie 🍀 ale w takim razie trzymam jeszcze mocniej kciuki 🤞🤞 😘❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ah, rozumiem. Wszystko będzie dobrze, jest rzeczywiście wcześnie 🍀 ale w takim razie trzymam jeszcze mocniej kciuki 🤞🤞 😘❤️
    Dziękuję Echo ♥️ ja za Ciebie równie trzymam kciuki, cieszę się że czysto już! I że udało się zaklepac termin na histeroskopie 🤞🤞

Echo lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo może inhalacje nawet z soli fizjologicznej by pomogły?
    Co do histeriskopii to chyba Lia miała bez znieczulenia bo widziała wszystko na monitorze.
    Będziesz miała histeriskopie w celu pobrania wycinków?

Echo lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo super, że wszystko czysto. Kamień z serca ❤️ a plamisz jeszcze? Kurczę jak coś, to bierz progesteron żeby opóźnić miesiączkę.

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Echo może inhalacje nawet z soli fizjologicznej by pomogły?
    Co do histeriskopii to chyba Lia miała bez znieczulenia bo widziała wszystko na monitorze.
    Będziesz miała histeriskopie w celu pobrania wycinków?

Masz rację, muszę podpytać o to Lię <3

Histeroskopia + biopsja na CD138 żeby ocenić czy wszystko tam jest ok i czy nie ma stanu zapalnego endometrium. Następnie, prywatnie będę robić kolejną biopsję żeby pobrać wycinek na NK - bo tego chciał dr. Sydor.

A Ty masz może w planie histeroskopię? Wiem, że masz długą listę badań, ale to możesz zrobić na NFZ

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo jak dobrze ze udało się bez zabiegu i wszystko się oczyściło, trzymam kciuki ze bezbolesne badanie, nie rozumiem dlaczego kobietom robią tyle badań bez znieczulenia 😔 dlaczego nie można jak przy gastroskopii albo kolonoskopii zapłacić dodatkowo za znieczulenie. Zawsze my musimy znosić ból

Echo lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Echo super, że wszystko czysto. Kamień z serca ❤️ a plamisz jeszcze? Kurczę jak coś, to bierz progesteron żeby opóźnić miesiączkę.

Dokładnie tak samo myślę - najwyżej wydłuży się cykl ;) Zapytam o to moją gin w klinice, ale na ten moment i tak muszę poczekać na pierwszą miesiaczkę po poronieniu. Biorę już Prenacaps OVI, więc powinno być dobrze :) Ostatnim razem bardzo mi to pomogło. Teraz mam delikatne plamienia, ale są brązowe z mikro skrzepadmi, więc to są jakieś pozpostałości.

Wracam już do pełnej suplementacji tylko z małymi modyfikacjami: Prenacaps OVI, Prenacaps Multi 1, Prenacaps DHA, Prenacaps Choline, wit. D, wit. E, ubichinol. Zbadam tylko ten cynk żeby sprawdzić czy tyle ile mam w suplach jest wystarczające :) Nie, wcale nie mam ulubionej marki suplementów 🤣🤣🤣

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, przypomnij proszę, czy Twój mąż już jest w delegacji? Jak sobie radzisz kochana <3?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Echo jak dobrze ze udało się bez zabiegu i wszystko się oczyściło, trzymam kciuki ze bezbolesne badanie, nie rozumiem dlaczego kobietom robią tyle badań bez znieczulenia 😔 dlaczego nie można jak przy gastroskopii albo kolonoskopii zapłacić dodatkowo za znieczulenie. Zawsze my musimy znosić ból

Właśnie też tego nie rozumiem :( ale lekarze dzisiaj (była ich dwójka) wyrażali się jakby to było dla mnie lepsze, mniej obciążajace. Może nie chcą po prostu mnie za długo trzymać w szpitalu? Stwierdzili też, że lepiej nie robić biopsji zbyt szybko po poronieniu, bo materiał może nie być odpowiedni do oceny. Tym też mnie zaskoczyli.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Masz rację, muszę podpytać o to Lię <3

Histeroskopia + biopsja na CD138 żeby ocenić czy wszystko tam jest ok i czy nie ma stanu zapalnego endometrium. Następnie, prywatnie będę robić kolejną biopsję żeby pobrać wycinek na NK - bo tego chciał dr. Sydor.

A Ty masz może w planie histeroskopię? Wiem, że masz długą listę badań, ale to możesz zrobić na NFZ

Pewnie też powinnam to zrobić ale nie wiem czy akurat tu leży problem skoro zarodek zagnieżdża się dobrze i obumiera dopiero po serduszku 😕 no i dodatkowo chyba tych wycinków nie chcą pobierać na NFZ a ja kompletnie nie wiem gdzie miałabym je sama wysłać, narazie jestem zielona w tym... Jeśli immunolog będzie kazał to zapewne zrobię. Podziwiam Cię że tak wszystko sprawnie załatwiasz, masz ogromną wiedzę co gdzie i jak.

Echo lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Właśnie też tego nie rozumiem :( ale lekarze dzisiaj (była ich dwójka) wyrażali się jakby to było dla mnie lepsze, mniej obciążajace. Może nie chcą po prostu mnie za długo trzymać w szpitalu? Stwierdzili też, że lepiej nie robić biopsji zbyt szybko po poronieniu, bo materiał może nie być odpowiedni do oceny. Tym też mnie zaskoczyli.
    Wiesz co ja nie wiem jak z tym co lepsze jest, jakoś do łyżeczkowania są pierwsi tu już idzie ze znieczuleniem i wychodzi się po 2h do domu, jak miałam wymrazana nadzerke to samo miałam w znieczuleniu szybkim i po 2h do domu. Jakoś do gastroskopii czy kolonoskopii nikt nie mówi ze lepsze dla pacjenta będzie na żywca. Wkurza mnie to strasznie, bo to nie są przyjemne dla nas badania (dla mnie nawet jest bardzo nieprzyjemne pobieranie cytologii), a tu drożność bez możliwości znieczulenia, histeroskopia tez, biopsja tez, serio jakby to były badania które tez tyczą facetów nie byłoby mowy o braku możliwości znieczulenia 😡
    Jeśli chodzi o biopsje to możliwe ze tak jest 🤔

Echo lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Pewnie też powinnam to zrobić ale nie wiem czy akurat tu leży problem skoro zarodek zagnieżdża się dobrze i obumiera dopiero po serduszku 😕 no i dodatkowo chyba tych wycinków nie chcą pobierać na NFZ a ja kompletnie nie wiem gdzie miałabym je sama wysłać, narazie jestem zielona w tym... Jeśli immunolog będzie kazał to zapewne zrobię. Podziwiam Cię że tak wszystko sprawnie załatwiasz, masz ogromną wiedzę co gdzie i jak.

Kochana, wiedzą bardzo chętnie się podzielę <3 pisz śmiało jak masz jakiekolwiek pytania <3

Na NFZ robią tylko CD138 (stan zapalny endometrium), więc jak najbardziej mogłabyś takie podstawowe badanie zrobić. Na pisałam "tylko" ale tak naprawdę to jest "aż", bo za taką "przyjemność" trzeba prywatnie zapłacić ok 3tyś. Z tego co widzę, to lekarze są bardzo zgodni w tym temacie i po drugim poronieniu warto wykonać chociaż histeroskopię (nawet bez biopsji). Zwłaszcza, że miałaś łyżeczkowanie, bo sprawdzą czy nie ma zrostów itd. W Krakowie są bardzo długie terminy. Z początku mówili o lutym... Poproś o skierowanie swojego lekarza i zobacz jak to u Ciebie wygląda z terminami. Moim zdaniem warto na to zaczekać 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 06:37

Magdanka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała wiedzieć przeciętnego faceta jak robi sobie drożność albo biopsję na żywca. Wtedy by może zmienili zdanie że nie trzeba znieczulenia.
    P. Boi się drożności bardziej niż ja bo naczytał się w Internecie że może być delikatnie mówiąc nieprzyjemnie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ