Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże dziewczyny, tak mnie kusi zrobić dzisiaj sikanca.
Ale to takie głupie 🙈🙈 -
Butterfly23 wrote:Który jesteś dpo?
Ale mój mózg, który obiecywał być spokojny, tak sie dziś uaktywnił, ze za chwile oszaleje. -
Elza1234 wrote:Dopiero 6 dpo, 8 dni po zastrzyk.
Ale mój mózg, który obiecywał być spokojny, tak sie dziś uaktywnił, ze za chwile oszaleje.
Możesz zrobić, ale i tak będziesz miała kreseczkę, która o niczym nie świadczy. Stanowczo za wcześnie, żeby wyszła ciąża. To będą dwie kreski po ovi.Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Dziewczyny, przeczytałam Wasze historie.... poryczałam się. Dosłownie poryczałam.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe.
Co do wiary - również się odsunęłam od wiary katolickiej, od Boga. Może i jeszcze kiedyś zmienię zdanie co do Boga. Na ten moment stanowczo mówię NIE. Nic nie zrobiłam w życiu złego, bym urodziła przedwcześnie, nic nie zrobiłam złego bym zachorowała na stwardnienie rozsiane, nie zrobiłam nic złego, bym poroniła. Uczciwie żyję, niczego nikomu nie zabrałam, nikogo nie skrzywdziłam.
Dzisiaj miałam lekkie załamanie w przedszkolu. Wielu rodziców dzieci nie pracuje (choć jedno z nich). To po *uj zapisujecie dzieci do przedszkola na czas wakacji! Weźcie dzieci na wspólny spacer, weźcie dzieci na plac zabaw, na lody, pograjcie w piłkę. Cokolwiek! Spędźcie z dziecmi czas. Istna przechowalnia dzieci. Wiele dzieci jest tak bardzo spragnionych przytulania, wyznają miłość paniom w przedszkolu.
I kolejna przykra sytuacja, w rodzinie męża. Mój mąż ma brata, który ożenił się z kobietą, która ma dwoje dzieci (każde z innym). Oboje nie pracują (tzn. on "na lewo"). Oboje nie dbają o to co jedzą, jak jedzą. Zadluzeni po uszy są, mają komorników. I co? Ona bez problemu zaszła w ciążę. Ponieważ nie dbała o siebie to okazało się że dziecko nie jest w pełni zdrowe. A tamte dzieci? Ma odebrane.................. k**wica bierze jak się o nich słyszy....
A ogólnie to senna jestem i brzuch boli na okres, w krzyżu też łupie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Wiem 🙈 głupiutka jestem, a niby mądra dorosła kobieta 🙈
-
Elza1234 wrote:Wiem 🙈 głupiutka jestem, a niby mądra dorosła kobieta 🙈
Sikanie na testy to sama przyjemność 😂
Toż to ja wczoraj sikałam na test, nawet Wam się nie przyznałam 😂😂 to nic że doskonale wiedziałam, że będzie biel, bo przecież to 7 dpo był 😂😂😂Pinkflower, Elza1234 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, przeczytałam Wasze historie.... poryczałam się. Dosłownie poryczałam.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe.
Co do wiary - również się odsunęłam od wiary katolickiej, od Boga. Może i jeszcze kiedyś zmienię zdanie co do Boga. Na ten moment stanowczo mówię NIE. Nic nie zrobiłam w życiu złego, bym urodziła przedwcześnie, nic nie zrobiłam złego bym zachorowała na stwardnienie rozsiane, nie zrobiłam nic złego, bym poroniła. Uczciwie żyję, niczego nikomu nie zabrałam, nikogo nie skrzywdziłam.
Dzisiaj miałam lekkie załamanie w przedszkolu. Wielu rodziców dzieci nie pracuje (choć jedno z nich). To po *uj zapisujecie dzieci do przedszkola na czas wakacji! Weźcie dzieci na wspólny spacer, weźcie dzieci na plac zabaw, na lody, pograjcie w piłkę. Cokolwiek! Spędźcie z dziecmi czas. Istna przechowalnia dzieci. Wiele dzieci jest tak bardzo spragnionych przytulania, wyznają miłość paniom w przedszkolu.
I kolejna przykra sytuacja, w rodzinie męża. Mój mąż ma brata, który ożenił się z kobietą, która ma dwoje dzieci (każde z innym). Oboje nie pracują (tzn. on "na lewo"). Oboje nie dbają o to co jedzą, jak jedzą. Zadluzeni po uszy są, mają komorników. I co? Ona bez problemu zaszła w ciążę. Ponieważ nie dbała o siebie to okazało się że dziecko nie jest w pełni zdrowe. A tamte dzieci? Ma odebrane.................. k**wica bierze jak się o nich słyszy....
A ogólnie to senna jestem i brzuch boli na okres, w krzyżu też łupie.
O nieee, ryczę znowu 😭😭😭29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
S.Roszpunka wrote:Ty nie dopytuj, który dzień po owu, bo pamiętaj, że my obie miałyśmy plamienie implantacyjne w 2 dpo 😂😂😂
Zaraz padnę
Dobra, czuje się rozgrzeszona. Wchodzę do dozu po sikance xDS.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Boże dziewczyny, tak mnie kusi zrobić dzisiaj sikanca.
Ale to takie głupie 🙈🙈
Rób. Ja robię od drugiego dnia poczęcia, to Ty też możeszS.Roszpunka, Elza1234, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Roszpunka, im wieksza patologia tym łatwiej im o dzieci, mam taką sąsiadkę co ma ósemkę każde chyba z innym i wszystkie e rodzinach zastępczych ostatnie urodziła parę miesięcy temu to nawet ze szpitala jej nie pozwolili zabrać.
Kurcze to ja jestem ta wyrodna bo nie pracuje a mój Franek jest w przedszkolu ale już lecę z usprawiedliwieniem, chodzi do przedszkola bo bardzo chciał próbowałam go zabrać wcześniej ale ryczał że za wcześniej przychodzę. Cały sierpień będzie że mną
Ps zaczyna mi się fiksacja ciążowaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 15:07
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo wrote:Rób. Ja robię od drugiego dnia poczęcia, to Ty też możesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 15:10
-
Jednorożec89 wrote:Roszpunka, im wieksza patologia tym łatwiej im o dzieci, mam taką sąsiadkę co ma ósemkę każde chyba z innym i wszystkie e rodzinach zastępczych ostatnie urodziła parę miesięcy temu to nawet ze szpitala jej nie pozwolili zabrać.
Kurcze to ja jestem ta wyrodna bo nie pracuje a mój Franek jest w przedszkolu ale już lecę z usprawiedliwieniem, chodzi do przedszkola bo bardzo chciał próbowałam go zabrać wcześniej ale ryczał że za wcześniej przychodzę. Cały sierpień będzie że mną
Ps zaczyna mi się fiksacja ciążowa
To zupełnie inna sytuacja jeśli dziecko chce. A jak my widzimy, że dzieci płaczą po kątach, bo chcą do domu iść, albo mówią wprost, że rodzice się nie bawią z nimi, nie spędzają z nimi czasu, to serio nóż w kieszeni się otwiera 😭
Oby więcej takich sytuacji, że nie pozwalają zabrać dziecka do domu. Szlag trafia, że robią sobie dzieci od tak po prostu, a później i tak mają odbierane.
A my się staramy, dbamy o siebie i mamy problem by zajść i donosićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 15:12
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Ty nie dopytuj, który dzień po owu, bo pamiętaj, że my obie miałyśmy plamienie implantacyjne w 2 dpo 😂😂😂
izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
izzy91 wrote:Sprowadzasz na złą drogę 🤣 a tak serio serio, to widzialysxie żeby komuś kiedyś wyszły dwie kreski 6dpo? 😁 Takie nie po zastrzyku ? Bo czuję że w weekend będzie mój pierwszy sik 🤣
izzy91, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Sprowadzasz na złą drogę 🤣 a tak serio serio, to widzialysxie żeby komuś kiedyś wyszły dwie kreski 6dpo? 😁 Takie nie po zastrzyku ? Bo czuję że w weekend będzie mój pierwszy sik 🤣
izzy91 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Powtarzam sobie ze jestem 2 miesiące po drożności, mam super przepustowe jajowody i na pewno dzięki prawom grawitacji zarodek juz jest xD i się jeszcze ścigał z tym drugim, który będzie 1szy!03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf