Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Izzy, to teraz niech już pójdzie szybko! 💪🤞
Czekamy na Zuzię, to już dzisiaj 🧡🌈
Echo, rozumiem, skoro takie zalecenia masz to trzeba wywołać. Organizm na pewno odczuwa zmianę trybu dnia, dodatkowy stres związany z pracą.. postanowiłaś już co zrobisz? Odchodzisz i szukasz czegoś innego?
Alauda, to plamienie/krwawienie trwa już tak długo.. może skonsultuj to ze swoim ginem?
Pinki, mam nadzieję,że małymi kroczkami dotarliscie
się z mężem nam ten wybuch ostatni bardzo pomógł. Mąż zrozumiał sporo i jest lepiej od tagi czasu.
Magdanka, to okres też się u Ciebie ociągał 🙄
Jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym iść jak najszybciej na zwolnienie. I tak nie raz czuje,że moje zdrowie kosztem innych a teraz to już na pewno nie mogę się na to godzić.
Jednorożec, piękna rodzinka, palma również wyszła idealna 🥰
Butterfly, ceny często się różnią . Ja np przeplacilam za kiry bo robiłam w diagnostyce a wiem że można było taniej zrobic. Fajnie, że działacie od razu. Bardzo mnie to cieszy. 🥰
Wspominałaś o histeroskopii, ja wyszłam w tym samym dniu, miałam tylko podany Ketonal przed zabiegiem i znieczulenie miejscowe w szyjkę. Oczywiście zależy od szpitala, ale z tego co szperalam przed zabiegiem w internatach to raczej teraz to standard,że jeden dzień. Nie trzymają dłużej. Miałam robioną na NFZ.
Pinki, czekam na info co z terminem !🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 07:20
Butterfly23, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Dziewczynki, zaraz będę nadrabiać konwersację 😘 mam tylko pytanko,dostałam właśnie wyniki allo mlr - przeciwciała blokujące obecne, 9,3%. Wiecie jak to interpretować albo gdzie mogę o tym doczytać?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Izzy, jestem z Tobą myślami cały czas❤️
To naprawdę się dzieje i pewnie dziś będziesz już tulić Zuzię w ramionach❤️
Trzymam kciuki, żebyś nie cierpiała bez sensu i jesli oksy nie pomoże, to żebe lekarze nie zwlekali z cc. Dużo siły Ci życzę i czekamy na wiadomości ❤️
🤞🤞🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 07:42
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo wrote:Dziewczynki, zaraz będę nadrabiać konwersację 😘 mam tylko pytanko,dostałam właśnie wyniki allo mlr - przeciwciała blokujące obecne, 9,3%. Wiecie jak to interpretować albo gdzie mogę o tym doczytać?
Echo, ja nie mam o tym bladego pojęcia. Może jest jakiś wątek na tym forum..... Zaraz poszukam.
Edit. Czytałam, że powinny wynosić minimum 40% ale czytałam też, że one też rosną w ciąży, więc niby to nie ma znaczenia, jaki jest wynik przed zajściem w ciążę.🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 07:58
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo wrote:Dziewczynki, zaraz będę nadrabiać konwersację 😘 mam tylko pytanko,dostałam właśnie wyniki allo mlr - przeciwciała blokujące obecne, 9,3%. Wiecie jak to interpretować albo gdzie mogę o tym doczytać?
Ale nie powiem Ci, czy one tak szybko spadają, czy wynik nie jest za mały. To już lekarz musi zinterpretować.Echo lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Echo, ja nie mam o tym bladego pojęcia. Może jest jakiś wątek na tym forum..... Zaraz poszukam.
Edit. Czytałam, że powinny wynosić minimum 40% ale czytałam też, że one też rosną w ciąży, więc niby to nie ma znaczenia, jaki jest wynik przed zajściem w ciążę.🤯pandzia 🐼, Echo, alauda, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:One rosną tylko w ciąży. Kobieta, która nigdy nie była w ciąży, ma allo 0%. I powiem Wam ze swojego doświadczenia. To forum jest kopalnią wiedzy, nie da się ukryć. Ale jeśli chodzi o interpretacje takich badań, lepiej to zostawić lekarzowi. Mnie wszystkie nastraszyły, że szczepienia, bo allo 0%. Ale po roku od ciąży one miały prawo spaść do 0.
Zgadzam się. Ja też uważam, że interpretacje powinno się zostawić lekarzom. Zwłaszcza tak skomplikowanych badań.
Ale warto co nieco więcej wiedzieć, żeby lekarze za bardzo się nie rozleniwiali i nie traktowali pacjentów rutynowo.Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Izzy- jesteś mega dzielna! Kciuki dalej zaciśnięte. Obyście się z Zuzia zaraz zobaczyły
Echo - mu coś Paśnik wspominał, że choroby obniżają do 0, a Ty jednak całą zimę chorowałaś. Zdecydowanie poczekaj co powie lekarz. To forum to skarbnica wiedzy a zarazem czasem jest toxic.Echo lubi tę wiadomość
-
Izzy, trzymamy kciuki 🤞🤞🤞 oby Zuzia już dziś była z Tobą ❤
Echo, dokładnie ja tez byłam przerażona że jak małe allo to tylko szczepienia a to wszystko zależy. Więc na spokojnie, poczekaj co powie doktor. 😘Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Izzy jejku dlaczego to tak musi boleć? 🥺 Trzymaj się mocno, niedługo przytulisz swoją kochaną córeczkę 😚
Pinki czasami kłótnie są potrzebne, żeby wyrzucić z siebie to wszystko, ważne żeby później się nie obrażać tylko wyjaśnić. Ja z mężem też czasami mamy takie pierdolnięcie, aż mamy chyba ochotę się pozabijać, ale jak już dojdziemy dlaczego tak wyszło, to później jest o wiele lepiej! Na pewno dojdziecie do porozumienia 🙂
Pandzia, masz rację nie ma co zwlekać z pójściem na zwolnienie. Ja ostatnio czekałam bo inne koleżanki były chore i nie chciałam zostawiać ich z ograniczonym składem i bardzo żałuję... Przede wszystkim Twoje zdrowie i spokój 💞 -
Butterfly23 wrote:Alauda a Ty jak tam dziś? Probujesz się kontaktować z lekarzem i iść wcześniej na wizytę?
Ja jeszcze poczekam kilka dni, jak rozwinie się sytuacja. W nocy zaczęło ze mnie lecieć tak "poprawnie" okresowo, więc mam nadzieję, że może tym razem to oznacza końcówkę mojej dwutygodniowej małpy.
Dwa tygodnie temu też tak myślałam, więc zobaczymy.... Na szczęscie nie mam jakiś innych niepokojących objawów, więc jeszcze nie panikuję.
Bardziej denerwuje mnie fakt, że wszystko przeciąga się w czasie .83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Alauda, tak dopiero w środę. Rano mówię do męża,że jak ja wytrzymam. A on na to,że przecież jutro już jest wtorek. i takie jest gadanie z chłopem2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Alauda, tak dopiero w środę. Rano mówię do męża,że jak ja wytrzymam. A on na to,że przecież jutro już jest wtorek. i takie jest gadanie z chłopem
Obiecałam, że wytrzymam do wtorku po świętach. Bo jak czytałam to cokolwiek na teście będzie widoczne dopiero jakoś w ndz - a my mamy moją rodzinę w domu na święta, także nie będę cyrków przy nich robić -
Elza1234 wrote:Mój mąż też do mnie „obiecaj mi tylko że nie będziesz sikać codziennie od wtorku na te testy”
Obiecałam, że wytrzymam do wtorku po świętach. Bo jak czytałam to cokolwiek na teście będzie widoczne dopiero jakoś w ndz - a my mamy moją rodzinę w domu na święta, także nie będę cyrków przy nich robićalauda lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Czyli u Was się szykują dwa Wielkie Wtorki 🥹
Wczoraj zjadłam sushi na kolację, mam nadzieję że ostatni raz na najbliższe 9 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 10:32
Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość