X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    A niedawno od znajomej usłyszałam tekst ze po co nam trzecie dziecko skoro mamy już chłopca i dziewczynkę:D no tak skoro ma się Parker to już niż nie potrzeba :D

Hilary, tak, parka to jest to.. My jak ktoś się pytał, co będzie i czy chłopak, mówiliśmy dzieco, byleby zdrowe. "Ale druga dziewczyna?? Ojjj, nie udało się.. Przykro mi." = taki tekst mój M usłyszał od wujka.. Masakra..
    I wprawdzie teraz chciałabym chłopca, ale jak będzie dziewczynka, to też będę przeszczęśliwa, oby tylko było i było zdrowe.

Grochpaproch, ja mam dwie cipeczki ;-P i myślę, że i tak w przypadku 3 ciąży nikt nie zostawi na mnie suchej nitki. Tzn. znajomi czy sąsiedzi, bo rodzinka wie, że będziemy chcieli Bartusia, ale jeszcze nie są świadomi, że to może być już :-)
    A jeśli chodzi o przedszkole, to o ile moja się dostanie teraz to też będę wozić w 2 miejsca. No ale oby tylko się dostała, to będę kombinować z przeniesieniem.

majamia, super, że wszystko w porządku :) no to fajnie, będziesz sobie częściej podglądać Fasolkę ;)

Aria, no to życzę, żeby Twój już zawsze spał w gumce :) haha. Trzymam kciuki za zielooooność!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka super :)

a co mnie irytuje a czasami jak sie wymądrzają taka sobie moja dzisiejsza refleksja ,albo jak cos nie po ich mysli to krytykują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 21:09

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska super:)

Basik ja czasem udzielę się na innym forum i jak napisałam że 500zl na dziecko to wcale nie dużo bo ja tyle wydaje to wielce w szoku, że to nie mozliwe No tak przeszkole, pampersy, mleko, owoce jogurty itp za darmo dają, cholera nie znalazłam takiego sklepu heh. ;)
    A racja każdy ma swoją rację ale moja racja jest racjesza- czy jak to się mawialo. Ale zgodzę się jest kilka tu osób które ma jakieś dziwne zdanie i mniemanie o sobie ze lepiej w dyskusje nie wchodzić albo zaraz zamieniać w żart, bo panie urazone są;)

Basik83 lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha no wlasnie

mi nie chodzi o to jak ktos ci cos doradza bo chce ci pomoc ..to ok

ale jak to zaczyna sie robic takie wysmiewcze z ich strony bo ty sie np.nie znasz to jest irytujace w ch...j

no jest kilka takich osob jest

PODKREŚLAM KOBITKI ŻE TU ZUPEŁNIE NIE CHODZI O WAS!!WAS TO K.C. <3

karolinams lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • majamia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu jestesmy w takiej grupie, ktorej do szczescia potrzebne sa dzieci. Wieksza ich ilosc. Kazdy ma jakis plan. Jedni chca jedno dziecko, inni dwoje i najlepiej parke. Ja zawsze chcialam trojke. I mala roznice wieku. Dazymy i miejmy nadzieje, ze uda nam sie dobrnac do tego, zeby byc szczesliwym :) zeby poczuc takie spełnienie! Zycze tego kazdej z Was :)

Majzu, Basik83, karolinams lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ...Kochane macie rację !!! Nawet jeśli pamięta to niech sobie myśli co chce ... ;) Już odwolalam wizytę u tego pierwszego ;) czyli 17 maja o 18-30 mam wizytę ;)

Basik83, karolinams lubią tę wiadomość

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to niech bedzie dobrze :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    ale produkujecie postów - no nie nadążam .. czasu brak na spokojne podczytanie..

kładę się spać bo zmęczona jestem jak fiks.. do tego prawie 3 godziny w kościele dały popalić nie tylko mnie ... ale na Komunii będę ryczeć ze wzruszenia jak nic :P

u nas pogoda do kitu dziś ..większość dnia padało...raz mocniej raz mniej... a rano jak do pracy wyjeżdżałam to wydawało się, że będzie ładny dzień a tu psikus pogodowy - może dlatego taka przymulona jestem dziś i ospała.

karolinams lubi tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu a ja dzis dopiero zauważylam żę twoje pierorodne dziecie jest z rocznika mojej mlodszej :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari pojawilas się :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Grochpaproch Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka,super ze wszystko ok :) Jeżeli czterech lekarzy mówi, że jest ok to czas uwierzyć, wyluzować i cieszyć się ciążą(ja wiem,łatwo się mowi)

Aria-niech w takim razie mąż jak najdłużej trwa w takim przekonaniu ;) i obyś jak najszybciej zobaczyła dwie kreseczki,trudno najwyżej mąż juz zawsze będzie chodził ogumowany :D

Basik, nie ma co sobie głowy zawracać, to tylko forum i wirtualny świat-zawsze się znajdzie ktoś wszechwiedzacy.

WPY2p2.png Kc2Op2.png

Św.Rita-patronka spraw trudnych i beznadziejnych
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem o tym ale czasami sie czlowiek zdenerwuje .

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Grochpaproch Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt,że czasem jak człowiek coś przeczyta to aż się w nim krew zagotuje

WPY2p2.png Kc2Op2.png

Św.Rita-patronka spraw trudnych i beznadziejnych
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pożarłam z mężem... Że nie robi noc w domu. Żyje tu, mieszka a jakoś do głowy mu nie przyjdzie, że czasem trzeba odkurzyć, podłogę zmyć czy łazienkę posprzątać. O praniu i gotowaniu nie wspomnę.. Jak na liście zakupowej będzie więcej niż 5 pozycji to foch i on zakupów robił nie będzie, bo ja wymyślam. Bo mu coś innego niż mielone wpisałam, czy mintaja. "A co to jest i gdzie ja mam tego szukać!?". I co chwila dzwoni ze sklepu, zdenerwowany oczywiście, bo on chciał zakupy na tydzień w 5 minut zrobić...
    No i się obraził...
    Jeszcze dziś wieczorem dwójca odwaliła takie cyrki, ryk na cały regulator, to ten się zdenerwował i pretensje ma, że źle wychowujemy, bo jak to tak może być, że histeria!? I nie da się mu przetłumaczyć, że przemęczone już były, a ja się nie rozdwoję, żeby nakarmić obie naraz i wykąpać i jeszcze równocześnie kłaść spać najlepiej. "To czemu wcześniej jej nie kładliśmy?". No bo temu: Nie rozwoję się!
    I wiecie co, on mi w domu przeszkadza... :-o Bo jeszcze dodatkowo nabrudzi, żeby się najadł to jak dla kompanii wojska muszę nagotować i jeszcze dodatkowo jak wraca to dzieci budzi, bo w ogóle cicho się nie potrafi zachowywać, a jak już próbuje to zawsze coś zrzuci i jeszcze większy rumor... I jeszcze alkohol... Weekend bez to żaden weekend, a i w tygodniu byle okazję sobie znajdzie.. Bardzo mi to przeszkadza. A jak tylko próbuję rozmawiać, to albo foch, albo zmienia temat.
    Ech... szkoda gadać... A nie mam pojęcia jak mam z nim rozmawiać :-(

Sorry dziewczyny, że tak smęcę, ale wyrzuciłam z siebie i trochę mi lepiej.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Lila36 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chora jestem. Nie mam siły wstawać z łóżka. Wstaję, sprawy z dziećmi ogarniam i się kładę, bo mi niedobrze. I taki mam dzień. Chyba nici z tego cyklu, niestety :(

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • Lila36 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano miałam 37,6 stopni, więc mój wykres dziś poszybował.

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa kochana głowa do gory
    .. Przykro mi że taki slaby dzień za Tobą.... Jutro bedzzie lepiej. <3

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • majamia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schizy mam, albo ruchy czuje... :o

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe majamia a moze to jelita
    Ryba postrasz go ze jak sie nie uspokoi to przyjade tam i dostanie z baski od Baski .hehe

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • ana79 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ile Wy produkujecie :)

Wybaczcie nieodniose się do wszystkich ,ale jak zaczełam czytać to jużnie pamiętam kto co?-starość nie radość ,pamięć nie ta ? ;)
    A więc tyle co pamiętam

Aria- trzymam kciuki żeby się udało
    Karolinams -to następne testowanko z +
    Ryba- kochana ,mama nadzieję że już się z mężem owocnie pogodziłaś -chłopy już takie są -bez instrukcji ani rusz

super że wizyty fasolkowe udane i z dzidziami wszystko ok :)

Hilary -ja w każdej ciąży dopiero po 15 tyg zaczynałam czuć ruchy dziecka i gin mówił że ok.Także się nie stresuj.

majamia -może i czujesz ,ale prawdopodobnie jelita pracują .

Pari -ja cierpie na notoryczny brak czasu :)

Lila -zdrówka

A i oczywiście witam nowe mamusie :)

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ