Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Hilary wrote:A niedawno od znajomej usłyszałam tekst ze po co nam trzecie dziecko skoro mamy już chłopca i dziewczynkę no tak skoro ma się Parker to już niż nie potrzeba
Hilary, tak, parka to jest to.. My jak ktoś się pytał, co będzie i czy chłopak, mówiliśmy dzieco, byleby zdrowe. "Ale druga dziewczyna?? Ojjj, nie udało się.. Przykro mi." = taki tekst mój M usłyszał od wujka.. Masakra..
I wprawdzie teraz chciałabym chłopca, ale jak będzie dziewczynka, to też będę przeszczęśliwa, oby tylko było i było zdrowe.
Grochpaproch, ja mam dwie cipeczki ;-P i myślę, że i tak w przypadku 3 ciąży nikt nie zostawi na mnie suchej nitki. Tzn. znajomi czy sąsiedzi, bo rodzinka wie, że będziemy chcieli Bartusia, ale jeszcze nie są świadomi, że to może być już
A jeśli chodzi o przedszkole, to o ile moja się dostanie teraz to też będę wozić w 2 miejsca. No ale oby tylko się dostała, to będę kombinować z przeniesieniem.
majamia, super, że wszystko w porządku no to fajnie, będziesz sobie częściej podglądać Fasolkę
Aria, no to życzę, żeby Twój już zawsze spał w gumce haha. Trzymam kciuki za zielooooność! -
MamaTuska super:)
Basik ja czasem udzielę się na innym forum i jak napisałam że 500zl na dziecko to wcale nie dużo bo ja tyle wydaje to wielce w szoku, że to nie mozliwe No tak przeszkole, pampersy, mleko, owoce jogurty itp za darmo dają, cholera nie znalazłam takiego sklepu heh.
A racja każdy ma swoją rację ale moja racja jest racjesza- czy jak to się mawialo. Ale zgodzę się jest kilka tu osób które ma jakieś dziwne zdanie i mniemanie o sobie ze lepiej w dyskusje nie wchodzić albo zaraz zamieniać w żart, bo panie urazone sąBasik83 lubi tę wiadomość
-
hahaha no wlasnie
mi nie chodzi o to jak ktos ci cos doradza bo chce ci pomoc ..to ok
ale jak to zaczyna sie robic takie wysmiewcze z ich strony bo ty sie np.nie znasz to jest irytujace w ch...j
no jest kilka takich osob jest
PODKREŚLAM KOBITKI ŻE TU ZUPEŁNIE NIE CHODZI O WAS!!WAS TO K.C.karolinams lubi tę wiadomość
-
Bo tu jestesmy w takiej grupie, ktorej do szczescia potrzebne sa dzieci. Wieksza ich ilosc. Kazdy ma jakis plan. Jedni chca jedno dziecko, inni dwoje i najlepiej parke. Ja zawsze chcialam trojke. I mala roznice wieku. Dazymy i miejmy nadzieje, ze uda nam sie dobrnac do tego, zeby byc szczesliwym zeby poczuc takie spełnienie! Zycze tego kazdej z Was
Majzu, Basik83, karolinams lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
hej.
ale produkujecie postów - no nie nadążam .. czasu brak na spokojne podczytanie..
kładę się spać bo zmęczona jestem jak fiks.. do tego prawie 3 godziny w kościele dały popalić nie tylko mnie ... ale na Komunii będę ryczeć ze wzruszenia jak nic
u nas pogoda do kitu dziś ..większość dnia padało...raz mocniej raz mniej... a rano jak do pracy wyjeżdżałam to wydawało się, że będzie ładny dzień a tu psikus pogodowy - może dlatego taka przymulona jestem dziś i ospała.
karolinams lubi tę wiadomość
6 c.s
-
MamaTuśka,super ze wszystko ok Jeżeli czterech lekarzy mówi, że jest ok to czas uwierzyć, wyluzować i cieszyć się ciążą(ja wiem,łatwo się mowi)
Aria-niech w takim razie mąż jak najdłużej trwa w takim przekonaniu i obyś jak najszybciej zobaczyła dwie kreseczki,trudno najwyżej mąż juz zawsze będzie chodził ogumowany
Basik, nie ma co sobie głowy zawracać, to tylko forum i wirtualny świat-zawsze się znajdzie ktoś wszechwiedzacy.
Basik83 lubi tę wiadomość
-
A ja się pożarłam z mężem... Że nie robi noc w domu. Żyje tu, mieszka a jakoś do głowy mu nie przyjdzie, że czasem trzeba odkurzyć, podłogę zmyć czy łazienkę posprzątać. O praniu i gotowaniu nie wspomnę.. Jak na liście zakupowej będzie więcej niż 5 pozycji to foch i on zakupów robił nie będzie, bo ja wymyślam. Bo mu coś innego niż mielone wpisałam, czy mintaja. "A co to jest i gdzie ja mam tego szukać!?". I co chwila dzwoni ze sklepu, zdenerwowany oczywiście, bo on chciał zakupy na tydzień w 5 minut zrobić...
No i się obraził...
Jeszcze dziś wieczorem dwójca odwaliła takie cyrki, ryk na cały regulator, to ten się zdenerwował i pretensje ma, że źle wychowujemy, bo jak to tak może być, że histeria!? I nie da się mu przetłumaczyć, że przemęczone już były, a ja się nie rozdwoję, żeby nakarmić obie naraz i wykąpać i jeszcze równocześnie kłaść spać najlepiej. "To czemu wcześniej jej nie kładliśmy?". No bo temu: Nie rozwoję się!
I wiecie co, on mi w domu przeszkadza... :-o Bo jeszcze dodatkowo nabrudzi, żeby się najadł to jak dla kompanii wojska muszę nagotować i jeszcze dodatkowo jak wraca to dzieci budzi, bo w ogóle cicho się nie potrafi zachowywać, a jak już próbuje to zawsze coś zrzuci i jeszcze większy rumor... I jeszcze alkohol... Weekend bez to żaden weekend, a i w tygodniu byle okazję sobie znajdzie.. Bardzo mi to przeszkadza. A jak tylko próbuję rozmawiać, to albo foch, albo zmienia temat.
Ech... szkoda gadać... A nie mam pojęcia jak mam z nim rozmawiać
Sorry dziewczyny, że tak smęcę, ale wyrzuciłam z siebie i trochę mi lepiej. -
Chora jestem. Nie mam siły wstawać z łóżka. Wstaję, sprawy z dziećmi ogarniam i się kładę, bo mi niedobrze. I taki mam dzień. Chyba nici z tego cyklu, niestety1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
2 ciąża: 2 cykl, dziecko
3 ciąża: 1 cykl, dziecko
4 ciąża: 1 cykl, dziecko
5 ciąża: 15 cykl i nic -
Matko ile Wy produkujecie
Wybaczcie nieodniose się do wszystkich ,ale jak zaczełam czytać to jużnie pamiętam kto co?-starość nie radość ,pamięć nie ta ?
A więc tyle co pamiętam
Aria- trzymam kciuki żeby się udało
Karolinams -to następne testowanko z +
Ryba- kochana ,mama nadzieję że już się z mężem owocnie pogodziłaś -chłopy już takie są -bez instrukcji ani rusz
super że wizyty fasolkowe udane i z dzidziami wszystko ok
Hilary -ja w każdej ciąży dopiero po 15 tyg zaczynałam czuć ruchy dziecka i gin mówił że ok.Także się nie stresuj.
majamia -może i czujesz ,ale prawdopodobnie jelita pracują .
Pari -ja cierpie na notoryczny brak czasu
Lila -zdrówka
A i oczywiście witam nowe mamusie