X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    U nas leje... a wczoraj tak pieknie bylo.
    Pogoda odpowiada mojemu samopoczuciu... dzisiaj wyniki rekrutacji do przedszkoli i Starszak nigdzie sie nie dostal. Jest mi tak cholernie smutno z tego powodu :(
    A składałaS do publicznych czy prywatnych. Wpisz małego na listę rezerwowa i dzwoń chodź do tego przedszkola. Mi dzięki takiemu "nekaniu" udało się wcisnąć starsza rok temu

• karolinams Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia - o kurcze 3 latek i się nie dostał, to pewnie dlatego cze w szkołach zlikwidowali "zerówki" i dzieci zostają w przedszkolach. Jedno szczęście, że jesteś w domu, fakt, że będzie ci ciężko ale najgorzej jak kobieta do pracy i nie ma miejsca w przedszkolu.

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • majamia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    A składałaS do publicznych czy prywatnych. Wpisz małego na listę rezerwowa i dzwoń chodź do tego przedszkola. Mi dzięki takiemu "nekaniu" udało się wcisnąć starsza rok temu
    Do publicznych... zastanawiam sie, czy napisac odwolanie. Musze sie zorientowac, z czym to sie je i probowac, bo zalezalo mi, zeby dostal sie. Kontakt bardzo by mu sie przydal.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hej :-) u mnie słoneczko i cieplutko od rana!!!! nareszcie :-)
    Aria moja siostra i szwagier mają syna z przytulania "z finałem na zewnątrz" :-) 20.05 ta ich wpadka ma Komunię :-)
    Aria trzymam kciuki by i u Was się tak udało :)
    Mamabyc3 wrote:
    ma racje próbuj kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:02

aria40 lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko!!! to może ja już powinnam swojego Frania też zapisać do przedszkola?! na razie ma super nianię, ale jakby się udało z rodzeństwem to bym chciała żeby w przyszłym roku poszedł do przedszkola!

• karolinams Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek ile ma latek?

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Do publicznych... zastanawiam sie, czy napisac odwolanie. Musze sie zorientowac, z czym to sie je i probowac, bo zalezalo mi, zeby dostal sie. Kontakt bardzo by mu sie przydal.
    Nie wiem jak jest odwołaniem ale ja dzwoniłam chyba co 2 dni haha. A masz w jakimś przedszkolu znajoma opiekunkę, czy też mamę dziecka trochę to trzeba ulatwi

• majamia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekrutacja dodatkowa rusza 26. Wszystko przez internet, wiec lipa z dzwonieniem, etc. Chociaz nie wiem... podejde dzis podpytac moze... zobaczymy, czy cos sie dowiem. Chociaz pewnie duzo takich rodzicow będzie.

syn 03-2014 <3
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hej :-) u mnie słoneczko i cieplutko od rana!!!! nareszcie :-)
    Aria moja siostra i szwagier mają syna z przytulania "z finałem na zewnątrz" :-) 20.05 ta ich wpadka ma Komunię :-)

Wczoraj był taki magiczny wieczór z pięknym księżycem. Może ta energia wciągnęła jakiś męski plemnik :) Na to liczę :)

Hilary lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spróbować nie zaszkodzi.. A w pisałaś że oboje pracujecie? Jak nie to teraz dopisz że pracujesz masz większe szanse

• aria40 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia Ja bym też próbowała. Teraz rzeczywiście jest ciężki czas ze względu na tę reformę. Kurcze powinnaś dostać dodatkowe punkty za dzidziusia w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:28

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • majamia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale ja pracy nie mam. A musze miec zaswiadczenie pozniej o pracy. Wiec lipa totalna. A nie chce sie dostawac na nieprawdziwe dane. Moglabym skladac wniosek jako samotna matka, bo bez slubu jestesmy - ale co to da, jak alimentow nie mam zasadzonych i na jedmym.adresie mieszkamy. Nie chce nie prawdziwych informacji pisac, bo odkrecanie tego moze byc ciezkie.
    Niby obowiazek jest i misza wszystkich 3latkow przyjac - ale co mi to da, jak na drugi koniec miasta mialabym jezdzic. Z teojka dzieci moze jeszcze... noworod, 1.5 roczniak i starszak... aaaa... mam pod nosem dwa przedszkola! I chcemy tu!

syn 03-2014 <3
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina za 2 tygodnie skończy 2 latka :-) zdecydowanie za szybko ten czas leci....
    A jakieś pomysły na prezent na te 2 urodzinki macie? co Wasze dzieciaczki dostawały? Już mi babcie dzwonią co kupić a ja pojęcia nie mam :-( na pewno kupię mu kaczkę drewnianą na kiju do pchania bo strasznie mu się podobają i myślałam nad kuchenką bo gotować "na niby" bardzo lubi :-)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon Rowerek biegowy, organki ( perkusje coś do garamia), jak masz miejsce to taki namiot do domu ( moje uwielbiały ale podarl się chce kupić teraz na dzień dziecka), mały zamek dmuchany do skakania, jakaś kolejke z pociągiem, książeczki, zestaw lekarza, zestaw majsterkowicza, jak lubi gotować to właśnie kuchnie, projektor do rysowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:43

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia aha chyba że tak ja teoretycznie miałam tylko byłam na macierzyńskim jeszcze... Ale dupe potruj im tam to miejsce się znajdzie, albo właśnie odwołanie

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia, moja też się nie dostała, mimo że oboje jesteśmy jako pracujący.. Odwołania nie pisałam, bo wprost powiedzieli, że za mało punktów. Ale byłam jeszcze raz, dopytywałam i będę składać wniosek, bo w tym samym budynku młodszą przyjęli do żłobka. Ale najpierw próbuję w rekrutacji uzupełniającej, też byłam 2 razy z dyrektorką rozmawiałam i najpierw powiedziała, że mam złożyć podanie, a za 2 razem, że dopiero jak ruszy uzupełniająca (rusza dziś), ale wymęczyłam i przyjęła mój wniosek (oczywiście nieoficjalnie). Więc czekamy. Jak będziesz męczyć to jak się zwolni miejsce to Ciebie pierwszą wezmą pod uwagę. Uwierz mi, że takich "nękających" rodziców nie jest dużo :-)
    A miejsce dla 3 latków teoretycznie ma gmina zapewnić w przedszkolu max 3 km od miejsca zamieszkania. Tylko ciekawam jak oni te km liczą - samochodem, pieszo czy może palcem po mapie w linii prostej!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:02

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AriA. Y mnie w Opolu pada...co do finalu moze byl jakis akrobata i akurat sie udalo

Mamabyc moze bedzie fajnie zobaczymy
    Karolina taki mam zamiar wlasnie nie przejmowac sie

Zgwalcilam meza dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:04

Hilary lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah z tymi predszkolami wiecznie problem jsk nie zla opinia to castingi albo brak miejsc..przesrane i wspolczuje..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Basik Ty z Opola? Ja też z Opolszczyzny :-) tylko 40 km na północ, i u nas nie pada :-) a w Opolu mieszka moja siostra :-)

a mężu czuje się wykorzystany? :-) żeby Cię tylko nie zamknęli :-) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:12

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niedoczynność tarczycy...Aria a czemu on no 7 dc idzie na całość a np 13 DC już nie ??? Rozumiem że nie chce już dzieci?? Ale czy on jest świadomy że z 7dc też może być dzidzi ???? Mój jak nie chciał to po okresie o pełnym stosunku mogłam zapomnieć ...Weź mi wytlumacz jego teorie ;)

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ