X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Enii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu przykro mi. Najważniejsze że lekarz kompetentny.

Podwójna super ze masz lutka

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PdwojnaMama bardzo mi przykro Kochana,życzę Ci dużo siły i abyś nie traciła nadziei, myślę ,że się Wam uda i już niedługo zmienisz nika!

Patu witaj:)

Kasia to teraz już tylko z górki!!:), powiedz mi czy ten polip dawał Ci jakieś objawy?

Dziękuję Wam Dziewczyny za słowa otuchy, cieszę się,że Was tu znalazłam....Kiedyś próbowałam dołączyć do podobnej społeczności,ale nie było takiego klimatu jak u nas tutaj...

ps. Miłego dnia wszystkim Wam życzę :)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Karolina a ty kiedy suwaczek ciazowy wstawisz???:))))
    no właśnie poszukam coś i wstawię.

PodwojnaMama fajnie, że chcecie jeszcze podjąć próbę, kibicuję Wam z całego serducha <3 żeby się udało..
    Fajnie, że masz już załatwioną Luteine, to może tym razem się uda. Daj znać jak po wizycie u lekarza, czy wszystko się ładnie oczyściło samoistnie.
    Na bete nie chciałam już iść, ale wczoraj byłam zarejestrować się na wizytę to pielęgniarka zaleciła abym jednak zrobiła pod koniec tygodnia jeszcze raz więc wybiorę się w czwartek albo piątek.
    A temp. powinna powoli spadać wraz ze spadkiem bety...

Patu musisz sama podjąć decyzję, ja mam dwóch odchowanych synów i teraz z ogromną radością wrócę polatach do maluszka, tak już tęsknie za tym wszystkim więc późniejsze macierzyństwo ma też swoje uroki.
    kasiulka1082 wrote:
    Natomiast u mnie sprawa jest troszkę poważniejsza. Niedomogę lutealną zdiagnozował już po krótkim wywiadzie. Przy takiej tarczycy- mój wynik 3,28 powiedział, że w ciążę nie zajdę. Przepisał Euthyrox 25 i skierował do podobno najlepszej pani endokrynolog w okolicy.
    Jesteśmy podobne rocznikiem i podobnego wieku mamy dzieci, ja starałam się ponad rok o maluszka aż w końcu się udało. Czego i Tobie życzę.
    Co do tarczycy to w miesiącu kwietniu robiłam wyniki i miałam TSH 3,9 więc wyższa od twojej, otrzymałam Euthyrox 25 i od razu w tym cyklu zaszłam w ciążę :) więc to luzik, co do polipa to tabletki anty mogą spokojnie go wyniszczyć więc spokojnie to tylko kwestia czasu i będziesz w ciąży.

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik ty liczysz okres ciąży od @ czy od owulacji w kalkulatorze wpisałaś, bo sprawdzałam sobie na BellyBestFriend i tam są dwie opcje miałaś dwa dni przedemną owu dlatego ciebie pytam kochana :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z om

Karola mam zaznaczona opcje autometyczna na podstawie kalendarza Of..cokolwiek to znaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 08:28

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Chyba z om

Karola mam zaznaczona opcje autometyczna na podstawie kalendarza Of..cokolwiek to znaczy
    :) no tak myślę, że liczy z OM, mamy 2 dni różnicę w owu, a wychodzi tydzień różnicy na wykresie :) Tydzień to mała różnica i nie ma co analizować w sumie :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj mnie nie było z Wami bo znowu po lekarzach jeździłam z synkiem :-(

Justi bardzo mi przykro :-(

PodwójnaMama tule mocno :-(

Karolina jak się czujesz?

Witam nowe staraczki i trzymam za Was kciuki :-)

My w piątek jedziemy z mężem sami na weekend, a w następny weekend już z dziećmi na Zjazd Dużych Rodzin do Nysy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 09:26

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już 4 dzień na CLO i nic się nie dzieje!!!! na ulotce cała strona o skutkach ubocznych a u mnie nic.... niby fajnie, ale oczywiście boję się że po prostu nie działa!!!!! zwariować można :-(

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:

Kasia to teraz już tylko z górki!!:), powiedz mi czy ten polip dawał Ci jakieś objawy?

Cały czas mam od połowy fazy lutealnej plamienia, momentami mam wrażenie, że to już miesiączka tylko taka wewnątrz organizmu, bo na zewnątrz nic nie widać prawie ale uczucie dziwne, no i przy podcieraniu na papierze pełno krwi :( Teraz juz nie wiem czy to wina niskiego progesteronu czy właśnie może raczej tego polipa.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Jesteśmy podobne rocznikiem i podobnego wieku mamy dzieci, ja starałam się ponad rok o maluszka aż w końcu się udało. Czego i Tobie życzę.
    Co do tarczycy to w miesiącu kwietniu robiłam wyniki i miałam TSH 3,9 więc wyższa od twojej, otrzymałam Euthyrox 25 i od razu w tym cyklu zaszłam w ciążę :) więc to luzik, co do polipa to tabletki anty mogą spokojnie go wyniszczyć więc spokojnie to tylko kwestia czasu i będziesz w ciąży.

No właśnie cała nadzieja w tym, że tabletki poradzą sobie z polipem i jednocześnie wyregulują cykl i zrobią porządek w hormonach. Tylko to czekanie mnie męczy.. :( Wizytę u endokrynolog - podobno też bardzo dobra jest - mam dopiero na 31 sierpnia, te terminy mnie wykończą kiedyś. O tyle dobrze, że mój mi też już przepisał euthyrox 25, żebym tak bezczynnie nie musiała czekać. Nie wiem tylko czy ta jedna tabletka na dobę wystarczy i po jakim czasie może być widać efekty.

Gratuluję bobasa!!! :)
    Kurcze, szkoda, że u mnie ta tarczyca nie jest jedynym problem. Na szczęście mój mężczyzna jest niesamowity po prostu. Od wczoraj od wizyty łazi, uśmiecha się i mi ciągle powtarza, że będzie dobrze i że on wierzy, że z tym lekarzem nam się uda! <3 Chociaż bezpośrednio po wizycie był bardziej zszokowany lekarzem niż ja :P

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Patu :-) trzymam kciuki za II kreski to nie będzie rozterek :) tzn. będą ale inne, haha :-)

kasiulka, super, że zadowolona z wizyty jesteś. Najważniejsze, że wiecie co dalej. Pozostaje tylko troszkę poczekać :-) a wyniki się polepszą :-*

Karolina ja zmieniłam na liczenie z owu i suwaczek też tak mam. Z OM miałabym już 7+0.

Patu lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    A ja już 4 dzień na CLO i nic się nie dzieje!!!! na ulotce cała strona o skutkach ubocznych a u mnie nic.... niby fajnie, ale oczywiście boję się że po prostu nie działa!!!!! zwariować można :-(

Działa!!! Z takim wsparciem tutaj musi działać :)

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Karolina jak się czujesz?

My w piątek jedziemy z mężem sami na weekend, a w następny weekend już z dziećmi na Zjazd Dużych Rodzin do Nysy :-)
    Czuję się póki co super, piersi nie bolą nic, lekko ciągnie brzuch, dziś zerwałam się o 5.30 z łóżka to lekko mi się zakręciło ale lekko naprawdę, no i apetyt trochę mniejszy, ospała to jestem już od pół roku i drzemki wale po pracy hahah Także póki co rewelacja :)
    Super, że urlopujecie się niebawem :) ja mam koniec czerwca trochę urlopu to też wypocznę nad Polskim morzem :)
    Rybaaaa wrote:
    Karolina ja zmieniłam na liczenie z owu i suwaczek też tak mam. Z OM miałabym już 7+0.
    No ja też zaznaczyłam z owu i tego będę się trzymać, zobaczymy jak to się zbiegnie z pierwszym USG :)
    kasiulka1082 wrote:
    .... Nie wiem tylko czy ta jedna tabletka na dobę wystarczy i po jakim czasie może być widać efekty.

Gratuluję bobasa!!! :)
    Kurcze, szkoda, że u mnie ta tarczyca nie jest jedynym problem. Na szczęście mój mężczyzna jest niesamowity po prostu. Od wczoraj od wizyty łazi, uśmiecha się i mi ciągle powtarza, że będzie dobrze i że on wierzy, że z tym lekarzem nam się uda! <3 Chociaż bezpośrednio po wizycie był bardziej zszokowany lekarzem niż ja :P
    Super że masz wsparcie od męża, mi od razu jedna tabl dziennie obniżyła TSH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:14

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    miałam to samo w tym cyklu , myślałam, że nie działają leki bo nic ale dopiero jak skończyłam je brać , bo miałam na 5 dni przepisane to dopiero zaczęłam odczuwać oba jajniki. Wychodowałam jedno jajeczko , następnie dostałam zastrzyk na wywołanie owulacji i udało się , noszę fasolkę w brzuszku, czego i Tobie życzę :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Karola ja też mam na 5 dni, dzisiaj ostatnia tableta i działamy :-) a Ty co brałaś? A tak w ogóle to piękny suwaczek :-)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon ja brałam lametta 5 dni, potem monitoring i pregnyl-zastrzyk.
    Także spokojnie zacznijcie działać, weź sobie ten acard pomaga w zagnieżdżeniu.

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    :) no tak myślę, że liczy z OM, mamy 2 dni różnicę w owu, a wychodzi tydzień różnicy na wykresie :) Tydzień to mała różnica i nie ma co analizować w sumie :)
    I teraz tak z om termin wychodzi 03.02 a z ovulacji i tego wykresu of na 8.02 wiec nie wiem jak to liczy ale roznica jest kolo 5dni wiec nie bede se tym glowy zaprzatac hahaha

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik pewnie , że nie ma co analizować

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik nie zaprzątaj sobie tym głowy :-) Kiedy do lekarza idziesz? Być moze pisałaś ale ja rozkojarzona jestem :-P

Karola objawy typowo ciążowe :-D dobrze, że są :-) Ja pamiętam to takie ciągnięcie w brzuchu, a reszte nie kojarzę. Na pewno nigdy nie miałam mdłosci, no może trochę w trzeciej ciąży :-)

Simon kciuki :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek teraz 9.06.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ