Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPdwojnaMama bardzo mi przykro Kochana,życzę Ci dużo siły i abyś nie traciła nadziei, myślę ,że się Wam uda i już niedługo zmienisz nika!
Patu witaj:)
Kasia to teraz już tylko z górki!!, powiedz mi czy ten polip dawał Ci jakieś objawy?
Dziękuję Wam Dziewczyny za słowa otuchy, cieszę się,że Was tu znalazłam....Kiedyś próbowałam dołączyć do podobnej społeczności,ale nie było takiego klimatu jak u nas tutaj...
ps. Miłego dnia wszystkim Wam życzę -
Madzik34 wrote:Karolina a ty kiedy suwaczek ciazowy wstawisz???)))
PodwojnaMama fajnie, że chcecie jeszcze podjąć próbę, kibicuję Wam z całego serducha żeby się udało..
Fajnie, że masz już załatwioną Luteine, to może tym razem się uda. Daj znać jak po wizycie u lekarza, czy wszystko się ładnie oczyściło samoistnie.
Na bete nie chciałam już iść, ale wczoraj byłam zarejestrować się na wizytę to pielęgniarka zaleciła abym jednak zrobiła pod koniec tygodnia jeszcze raz więc wybiorę się w czwartek albo piątek.
A temp. powinna powoli spadać wraz ze spadkiem bety...
Patu musisz sama podjąć decyzję, ja mam dwóch odchowanych synów i teraz z ogromną radością wrócę polatach do maluszka, tak już tęsknie za tym wszystkim więc późniejsze macierzyństwo ma też swoje uroki.
kasiulka1082 wrote:Natomiast u mnie sprawa jest troszkę poważniejsza. Niedomogę lutealną zdiagnozował już po krótkim wywiadzie. Przy takiej tarczycy- mój wynik 3,28 powiedział, że w ciążę nie zajdę. Przepisał Euthyrox 25 i skierował do podobno najlepszej pani endokrynolog w okolicy.
Co do tarczycy to w miesiącu kwietniu robiłam wyniki i miałam TSH 3,9 więc wyższa od twojej, otrzymałam Euthyrox 25 i od razu w tym cyklu zaszłam w ciążę więc to luzik, co do polipa to tabletki anty mogą spokojnie go wyniszczyć więc spokojnie to tylko kwestia czasu i będziesz w ciąży.
-
Basik83 wrote:Chyba z om
Karola mam zaznaczona opcje autometyczna na podstawie kalendarza Of..cokolwiek to znaczy -
Hej Dziewczyny, wczoraj mnie nie było z Wami bo znowu po lekarzach jeździłam z synkiem
Justi bardzo mi przykro
PodwójnaMama tule mocno
Karolina jak się czujesz?
Witam nowe staraczki i trzymam za Was kciuki
My w piątek jedziemy z mężem sami na weekend, a w następny weekend już z dziećmi na Zjazd Dużych Rodzin do NysyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 09:26
-
Justi77 wrote:
Kasia to teraz już tylko z górki!!, powiedz mi czy ten polip dawał Ci jakieś objawy?
Cały czas mam od połowy fazy lutealnej plamienia, momentami mam wrażenie, że to już miesiączka tylko taka wewnątrz organizmu, bo na zewnątrz nic nie widać prawie ale uczucie dziwne, no i przy podcieraniu na papierze pełno krwi Teraz juz nie wiem czy to wina niskiego progesteronu czy właśnie może raczej tego polipa.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
karolinams wrote:Jesteśmy podobne rocznikiem i podobnego wieku mamy dzieci, ja starałam się ponad rok o maluszka aż w końcu się udało. Czego i Tobie życzę.
Co do tarczycy to w miesiącu kwietniu robiłam wyniki i miałam TSH 3,9 więc wyższa od twojej, otrzymałam Euthyrox 25 i od razu w tym cyklu zaszłam w ciążę więc to luzik, co do polipa to tabletki anty mogą spokojnie go wyniszczyć więc spokojnie to tylko kwestia czasu i będziesz w ciąży.
No właśnie cała nadzieja w tym, że tabletki poradzą sobie z polipem i jednocześnie wyregulują cykl i zrobią porządek w hormonach. Tylko to czekanie mnie męczy.. Wizytę u endokrynolog - podobno też bardzo dobra jest - mam dopiero na 31 sierpnia, te terminy mnie wykończą kiedyś. O tyle dobrze, że mój mi też już przepisał euthyrox 25, żebym tak bezczynnie nie musiała czekać. Nie wiem tylko czy ta jedna tabletka na dobę wystarczy i po jakim czasie może być widać efekty.
Gratuluję bobasa!!!
Kurcze, szkoda, że u mnie ta tarczyca nie jest jedynym problem. Na szczęście mój mężczyzna jest niesamowity po prostu. Od wczoraj od wizyty łazi, uśmiecha się i mi ciągle powtarza, że będzie dobrze i że on wierzy, że z tym lekarzem nam się uda! Chociaż bezpośrednio po wizycie był bardziej zszokowany lekarzem niż ja
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Witaj Patu trzymam kciuki za II kreski to nie będzie rozterek tzn. będą ale inne, haha
kasiulka, super, że zadowolona z wizyty jesteś. Najważniejsze, że wiecie co dalej. Pozostaje tylko troszkę poczekać a wyniki się polepszą :-*
Karolina ja zmieniłam na liczenie z owu i suwaczek też tak mam. Z OM miałabym już 7+0.Patu lubi tę wiadomość
-
simon86 wrote:A ja już 4 dzień na CLO i nic się nie dzieje!!!! na ulotce cała strona o skutkach ubocznych a u mnie nic.... niby fajnie, ale oczywiście boję się że po prostu nie działa!!!!! zwariować można
Działa!!! Z takim wsparciem tutaj musi działać13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Marti83 wrote:
Karolina jak się czujesz?
My w piątek jedziemy z mężem sami na weekend, a w następny weekend już z dziećmi na Zjazd Dużych Rodzin do Nysy
Super, że urlopujecie się niebawem ja mam koniec czerwca trochę urlopu to też wypocznę nad Polskim morzem
Rybaaaa wrote:Karolina ja zmieniłam na liczenie z owu i suwaczek też tak mam. Z OM miałabym już 7+0.
kasiulka1082 wrote:.... Nie wiem tylko czy ta jedna tabletka na dobę wystarczy i po jakim czasie może być widać efekty.
Gratuluję bobasa!!!
Kurcze, szkoda, że u mnie ta tarczyca nie jest jedynym problem. Na szczęście mój mężczyzna jest niesamowity po prostu. Od wczoraj od wizyty łazi, uśmiecha się i mi ciągle powtarza, że będzie dobrze i że on wierzy, że z tym lekarzem nam się uda! Chociaż bezpośrednio po wizycie był bardziej zszokowany lekarzem niż ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:14
-
simon86 wrote:A ja już 4 dzień na CLO i nic się nie dzieje!!!! na ulotce cała strona o skutkach ubocznych a u mnie nic.... niby fajnie, ale oczywiście boję się że po prostu nie działa!!!!! zwariować można
-
karolinams wrote:no tak myślę, że liczy z OM, mamy 2 dni różnicę w owu, a wychodzi tydzień różnicy na wykresie Tydzień to mała różnica i nie ma co analizować w sumie
-
Basik nie zaprzątaj sobie tym głowy Kiedy do lekarza idziesz? Być moze pisałaś ale ja rozkojarzona jestem
Karola objawy typowo ciążowe dobrze, że są Ja pamiętam to takie ciągnięcie w brzuchu, a reszte nie kojarzę. Na pewno nigdy nie miałam mdłosci, no może trochę w trzeciej ciąży
Simon kciuki