X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wydaje mi się zbyt krwawisz, nawet za sporo....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki wpadlam Wam powiedziec ze nie bedzie mnie kilka dni. Musze sie uspokoic i z dala od forum, na spokojnie przemyslec czego chce. Mam za soba 7 strat i nie wiem czy chce jeszcze kiedykolwiek jakas miec na swoim koncie :( moze to jakis znak? Poronilam w Marcu, teraz ta ciaza poleciala. Moze to znak ze nie warto walczyc za wszelke cene majac juz dwojke dzieci? Serce mowi walcz a rozum mowi nie. Jestem totalnie rozsypana.......

Trzymam kciuki za pierwsze wizyty i same dobre wiesci <3

Trzymajcie sie cieplutko <3 <3 <3

• Lila36 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama

Przytulam

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • Enii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna szanuje Twoja decyzje. Wiem ze to nie jest wszystko takie proste jak soe wydaje. 7 to dużo. Silna z Ciebie kobieta. Przytulam Ciebie mocno

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Lila36 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    System ustalił mi owulację już 3 raz. Za każdym razem inny dzień. Tym razem zaszalał i przesunął nawet o 2 dni. Już zgłupiałam. Szykuję się na lipiec z testowaniem, jednak strasznie mi mota w tym miesiącu. Ja tam mam swój typ, który to był dzień, ale ovu jeszcze tam nie wycelował. Dodam, że mierzę temperaturę, robię testy owulacyjne, obserwuję kłucie jajników, śluz. Trochę o tym poczytałam i wnioski wyciągam na podstawie tego co tam napisano.
    Wam też tak ovulacja skacze na wykresie?

• Lila36 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo regularne cykle. Nawet stres, zmęczenie, podróż, czy inne tam nie przesuwa @.

• aria40 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna daj sobie czas. Wiem, że to trudne, przytulam.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna tule kochana i rozumiem ❤

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka no juz nie pamietam co i jak mam tylko nadzieje ze kropek sie zainstalowal w macicy..nie licze jeszcze na serduszko bo to za wczesnie ale chcialabym chociaz kropeczke ...

Dzieki dziewczynki za mile slowa ..dodaja otuchy..a zaczynam sie stresowac..wizyta..

karolinams lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik ja też się stresuję... wybieram się w czwartek :-o
    ja tylko kilka dni przed Tobą, więc też niewiele może być widać.. choć cały czas liczę, że coś będzie. Teraz wizyta będzie dokładnie miesiąc po owu, w poprzedniej ciąży owu było 15.11 a na wizycie 10.12 już było piękne serduszko <3

Podwójna, przytulam :-* na pewno podejmiesz najlepszą decyzję. Jesteś naprawdę silną kobietą! :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi. Co prawda miałam tak jak pisałam około południa, a po południu juz sucho. No nic, pójdę jeszcze raz do gina. Kiedyś mu o tym mówiłam, to pow ze tak może być. Na szczęście brzuch mnie przy tym nie boli.

PodwójnaMama przytulam mocno

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty:-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama, trzymaj sie!

Zwariuje ze starszakiem! O 2 staierdzil, ze pic chce. Doprosic sie, zeby sie polozyl - malo realne! W koncu zasnal, a ja leze i leze i zaraz oszaleje! Spac nie moge!!!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Wciaglam swoje usg tzn starszego faktycznie w 9 tyg to wszystko widać. Trzymam kciuki by już u Was fasolka sie pojawiła.

U mnie wariacje. Piesi bola masakrycznie, brzuch zaczyna i myslam ze ovu już za rogiem a temperatura niska.... Robię teraz codziennie testy ovu..

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna oczywiście każda z nas to rozumie kochana.

Pęcherzyki napewno będziecie widzieć dziewczyny u mnie w 6+0 serduszko zaczynało bić ( lekarz określił jako bijące 1-2 doby) więc myślę że u was będzie już widać ładnie;) a któraś jeszcze miała iść w czwartek na wizytę czy mi się wydaje?

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna tule mocno :* nie wyobrazam sobie bólu przez tyle strat :( bardzo silna jesteś!

A ja wczoraj w szpitalu bylam u lekarza z tym uchem. Boli coraz gorzej. Dala nowe krople, silniejsze, ale ostrzegla ze kilka dni bedzie bolalo zanim pomoze i najwyzej przeciwbolowe brac. I teraz pytanie- w ciąży wolno brac tylko Apap, test dzis zrobilam i negatywny, ale jeszcze stanowczo za szybko na wiarygodny wynik. Czy jesli sie udalo ale ciąża tak wczesna to moge brac coś silniejszego czy tez tylko Apap? Boli strasznie a nie mam z kim dzieci zostawic, nie dam rady sama z nimi z takim bolem a Apap nie pomaga :(

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i za same dobre wieści!!! :)

Podwójna mama odpocznij, przemyśl na spokojnie, to nie są łatwe decyzje, a Ty rzeczywiście silna bardzo jesteś. Mam nadzieję, że spotka Cię jeszcze nagroda za tą siłę i wytrwałość jaką masz w sobie <3

A ja wczoraj dostałam okres, tak jak przypuszczałam, czyli poprzedni cykl miał tylko 23 dni :( Jedyny plus, że już mogę zaczynać kurację tabletkami anty - niestety myśli bardzo mieszane, bo jednak to blokuje moje starania na dość długi czas :( Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i rano stwierdziłam, że ta miesiączka jak na moje ostatnie jest bardzo słaba. Czy ta tabletka mogła mi ją troszkę zahamować? Sto lat tabletek anty nie brałam i troszkę się przestraszyłam, że może wzięłam za szybko.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, a test ciazowy zrobilas przed zaczeciem brania tabletek? Moze to nie okres, a srodcykliczne plamienie... nie znam Twojego organizmu, dlatego pytam.

Ja tabletek anty brac nie moge i 4mce bralam i masakra w organizmie mialam. Nigdy wiecej... nawet zdrowotnie...
    Oby Tobie posluzyly odpowiednio.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testu nie robiłam, ale w poniedziałek wieczorem miałam wizytę, więc myślę, że gdyby coś podejrzanego lekarz zobaczył to by powiedział. A tu tylko polipa wypatrzył i problemy hormonalne :/ Ja kiedyś brałam tabletki, ale dawno, i jedyne czego oczekiwałam od nich to działania antykoncepcyjnego, teraz mają mi zlikwidować polipa i wyregulować cykl. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i spełnią swoje zadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 08:58

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 a to nie aria jutro wizytuje?

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • magada Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna odpocznij, porozmawiaj z mężem. Nie zależnie od waszej decyzji, odezwij się. Tulę:)

Lila mi jak wyznaczy już ovu to nie zmienia, ale to pewnie zalezy od wielu czynników.

Basik, ryba trzymam kciuki za wizytę:) i za serduszka:)

Kasiulka nie pomogę z tabletkami anty bo nigdy nie brałam.

Mi się kończy @. Ale nie wiem jak ze staraniami, mój M nie może się zdecydować...
    Jeszcze dwa tygodnie i wakacje. Dwa m-ce z dzieciakami w domu. Boże daj mi siłę.

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ