X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:
    Mi się kończy @. Ale nie wiem jak ze staraniami, mój M nie może się zdecydować...
    Jeszcze dwa tygodnie i wakacje. Dwa m-ce z dzieciakami w domu. Boże daj mi siłę.

A ja się wakacjami cieszę.. Przynajmniej nie trzeba gonić dzieciaków do lekcji, pilnować, pomagać w nauce. Odpoczną i one, i ja będę miała mniej stresów.
    Wakacje to dla mnie najlepszy czas na wypracowanie z nimi tego czego nie da się wypracować w roku szkolnym, a przynajmniej jest trudniej, bo za dużo się mijamy - ja pracuje na zmiany- no i za dużo czasu szkoła nam zabiera.

Lila36 lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Testu nie robiłam, ale w poniedziałek wieczorem miałam wizytę, więc myślę, że gdyby coś podejrzanego lekarz zobaczył to by powiedział. A tu tylko polipa wypatrzył i problemy hormonalne :/ Ja kiedyś brałam tabletki, ale dawno, i jedyne czego oczekiwałam od nich to działania antykoncepcyjnego, teraz mają mi zlikwidować polipa i wyregulować cykl. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i spełnią swoje zadanie.
    Ciezko zobaczyc malenstwo na USG niekiedy i w 5tc... dziwne, ze nie zalecil zrobienia testu zanim zacznie sie brac tabletki...
    Ale ja sie nie znam, a w kompetencje wchodzic nie bede.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Testu nie robiłam, ale w poniedziałek wieczorem miałam wizytę, więc myślę, że gdyby coś podejrzanego lekarz zobaczył to by powiedział. A tu tylko polipa wypatrzył i problemy hormonalne :/ Ja kiedyś brałam tabletki, ale dawno, i jedyne czego oczekiwałam od nich to działania antykoncepcyjnego, teraz mają mi zlikwidować polipa i wyregulować cykl. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i spełnią swoje zadanie.
    Zrób test Kasiulka, który masz DPO?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Mam pytanie odnośnie otwarcia szyjki:)Jestem po dwóch porodach naturalnych i mam wrażenie,że moja szyjka ma poszarpane otwarcie albo zamknięcie?Macie problem z określeniem tego?Powoli zaczynamy starania o trzecie maleństwo.pozdrawiam

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się podpisuję zrób Kasiulka test.

Wiecie co jako ciekawostkę, którą nie do końca jestem w stanie zrozumieć...Moja Mama jak Ją teraz odwiedziłam powiedział mi,że zaszła ze mną w ciążę jak miała okres...Także chyba nic mnie już nie zdziwi.

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to mozliwe i nie pierwszy raz slysze :) jak ktos ma krotkie cykle i owu sie pospieszy to może byc np 7 dnia. Plemniki żyją kilka dni, wiec choćby z 4 dnia cyklu by przezyly :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to czesto spotykane, ze w @ mozna zajsc w ciaze. Jak owulacja szybko, krotkie cykle. Albo do zaplodnienia doszlo juz po okresie, ale plemniki przezyly do owulacji.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama kochana odpoczywaj.. myślami jestem z Tobą.

Basik, Rybaaa trzymam kciuki dziewczynki rozumiem , że się stresujecie wizytą, będzie dobrze :) <3

Kasiula też się cieszę, że zaraz wakacje i lekcji nie będzie trzeba robić tzn gonić do lekcji.

Justi no też słyszałam o takich przypadkach :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem. Miesiączka jest, wprawdzie trochę słabsza niż w poprzednich cyklach, ale jednak. Cykle 23 dniowe też mi się już zdarzały, więc niespodzianką to nie było. Lekarz raczej diagnozy był pewny. Na wyniku usg mam napisane "Trzon macicy przodozgięgty o jednorodnej echogeniczności mięśniówki macicy, wymiar AP: 41,9 mm. Błona śluzowa macicy szerokości: 10,2 mm (DLT) W okolicy lewego rogu hiperechogenny twór śr. ok. 8,8 mm mogący odpowiadać polipowi."
    Lekarz opinie ma rewelacyjne, sprzęt najlepszy, jest drogi a na wizytę czekaliśmy 4 m-ce, może muszę mu po prostu zaufać i nie myśleć za dużo, może słuchanie go to droga do sukcesu.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Justi to mozliwe i nie pierwszy raz slysze :) jak ktos ma krotkie cykle i owu sie pospieszy to może byc np 7 dnia. Plemniki żyją kilka dni, wiec choćby z 4 dnia cyklu by przezyly :)
    Ja też słyszałam, że przy krótkich cyklach dni płodne mogą zaczynać się już w czasie miesiączki, także wytrwałe plemniczki mogą spokojnie przetrwać i doczekać do owulacji :)

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka ja też zaufałam mojemu lekarzowi i się udało :)

Jaki dziś dziwny dzień, ponuro , deszczowo, spać się chce tylko

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:

Mi się kończy @. Ale nie wiem jak ze staraniami, mój M nie może się zdecydować...
    Jeszcze dwa tygodnie i wakacje. Dwa m-ce z dzieciakami w domu. Boże daj mi siłę.

Powiedz tak jak ja mojemu że jednak miał racje i iz to niedobry pomysł starac się o trzecia fasolkę. Od razu zaczał inaczej spiewać .. Chłopów to trzeba sposobem :D

Ja tez jestem przerazona wakacjami. Teraz nie mam na nic czasu a co dopiero bedzie poxniej. Przynajmniej spokojnie cos moge zrobic jak są w szkole... Jak ja bym chciała do pracy pójśc i psychicznie odpoczac od prania, gotowania (starszy teraz jest na diecie odchudzajacej), zakupów itd... Ale coz nie wiem czy kiedykolwiek pójde na razie do 2019 siedzę w domku ..

Zaraz ide znow ten test ovu robic ;)

Justi77- o popatrz. Moja ze mna trzy dni po @ ale ile @ trwał to nie wiem. Wiec obliczam na wszelkie sposoby jak tu dziewuszkę zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 11:57

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    kasiulka ja też zaufałam mojemu lekarzowi i się udało :)

Jaki dziś dziwny dzień, ponuro , deszczowo, spać się chce tylko

Ja też staram się tak myśleć. Tylko ten czas czekania tak się dłuży... :(

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nejsi88 wrote:
    Witajcie.Mam pytanie odnośnie otwarcia szyjki:)Jestem po dwóch porodach naturalnych i mam wrażenie,że moja szyjka ma poszarpane otwarcie albo zamknięcie?Macie problem z określeniem tego?Powoli zaczynamy starania o trzecie maleństwo.pozdrawiam

Ja nie umiem szyjki badać

kasiulka1082 nawet nie mów.. Gdzie tu lipiec i to koncówka. Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:12

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi moja koleżanka w liceum zaszła w ciążę właśnie w czasie @! myślała, że to niemożliwe i zaliczyła wpadkę! druga wpadła pomimo seksu w gumce! obie na maturę szły z brzuszkami :-) i bądź tu człowieku mądry!!!!!! a Ty się starasz, starasz i nic z tego nie wychodzi...... :-(

• karolinams Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 to tak jest zazwyczaj niestety :) , no ale po staraniach też w końcu zachodzimy :) i wtedy jeszcze większa radość :) wyczekane maleństwo :)

Enii lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dzis taka cisza? Jak sie czujecie mamusie?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Lila36 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082

No ja też mam za sobą 11 cykli starań i nic.

Na początku myślałam, że to przez wiek, teraz myślę, że to przez hormony, bo nerwów nie trzymam i mam tych hormonów ciut za mało. Tak szczerze to mój zły nastrój zaczął się jakoś wtedy, gdy nie poszły pierwsze 2-3 cykle. Teraz to już nerwus jestem straszny. Załamuję się prawie, gdy Pani w urzędzie nie wyda mi papierka, czy jak syn uwagę dostaje - czyli bzdury. Wcześniej jakoś tak było normalnie. W każdym miesiącu obiecuję sobie zająć się leczeniem u lekarza, ale i tak kończy się na domowych sposobach. Co miesiąc jest gorzej.

Mam wsparcie w małżonku w tych staraniach. Czasami mam wrażenie, że by chciał już tej ciąży, aby było ze mną normalnie i bym przestała ciągle liczyć te dni, łykać różne specyfiki, myśleć i gadać o tym. Czuje się też trochę bezradny, bo może zrobić tylko/aż jedno ;) ale też mówi, że to może jego "wina" (w co wątpię, bo prowadzi bardzo higieniczny tryb życia i parę ciąż zmajstrował).

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej sporo mnie tu nie było a wy tyle napisałyście:)
    Tak jak pisałam na fb impreza urodzinowa udała się super :) poza tym u nas ok, czekamy do wizyty i do usg a to jeszcze trochę czasu

Witajcie nowe dziewczyny :) Dopisać was do naszej listy ?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary proszę zmien mi rocznik na 37

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ