X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:
    Mi się kończy @. Ale nie wiem jak ze staraniami, mój M nie może się zdecydować...
    Jeszcze dwa tygodnie i wakacje. Dwa m-ce z dzieciakami w domu. Boże daj mi siłę.

A ja się wakacjami cieszę.. Przynajmniej nie trzeba gonić dzieciaków do lekcji, pilnować, pomagać w nauce. Odpoczną i one, i ja będę miała mniej stresów.
    Wakacje to dla mnie najlepszy czas na wypracowanie z nimi tego czego nie da się wypracować w roku szkolnym, a przynajmniej jest trudniej, bo za dużo się mijamy - ja pracuje na zmiany- no i za dużo czasu szkoła nam zabiera.

Lila36 lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Testu nie robiłam, ale w poniedziałek wieczorem miałam wizytę, więc myślę, że gdyby coś podejrzanego lekarz zobaczył to by powiedział. A tu tylko polipa wypatrzył i problemy hormonalne :/ Ja kiedyś brałam tabletki, ale dawno, i jedyne czego oczekiwałam od nich to działania antykoncepcyjnego, teraz mają mi zlikwidować polipa i wyregulować cykl. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i spełnią swoje zadanie.
    Ciezko zobaczyc malenstwo na USG niekiedy i w 5tc... dziwne, ze nie zalecil zrobienia testu zanim zacznie sie brac tabletki...
    Ale ja sie nie znam, a w kompetencje wchodzic nie bede.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Testu nie robiłam, ale w poniedziałek wieczorem miałam wizytę, więc myślę, że gdyby coś podejrzanego lekarz zobaczył to by powiedział. A tu tylko polipa wypatrzył i problemy hormonalne :/ Ja kiedyś brałam tabletki, ale dawno, i jedyne czego oczekiwałam od nich to działania antykoncepcyjnego, teraz mają mi zlikwidować polipa i wyregulować cykl. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i spełnią swoje zadanie.
    Zrób test Kasiulka, który masz DPO?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Mam pytanie odnośnie otwarcia szyjki:)Jestem po dwóch porodach naturalnych i mam wrażenie,że moja szyjka ma poszarpane otwarcie albo zamknięcie?Macie problem z określeniem tego?Powoli zaczynamy starania o trzecie maleństwo.pozdrawiam

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się podpisuję zrób Kasiulka test.

Wiecie co jako ciekawostkę, którą nie do końca jestem w stanie zrozumieć...Moja Mama jak Ją teraz odwiedziłam powiedział mi,że zaszła ze mną w ciążę jak miała okres...Także chyba nic mnie już nie zdziwi.

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to mozliwe i nie pierwszy raz slysze :) jak ktos ma krotkie cykle i owu sie pospieszy to może byc np 7 dnia. Plemniki żyją kilka dni, wiec choćby z 4 dnia cyklu by przezyly :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to czesto spotykane, ze w @ mozna zajsc w ciaze. Jak owulacja szybko, krotkie cykle. Albo do zaplodnienia doszlo juz po okresie, ale plemniki przezyly do owulacji.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama kochana odpoczywaj.. myślami jestem z Tobą.

Basik, Rybaaa trzymam kciuki dziewczynki rozumiem , że się stresujecie wizytą, będzie dobrze :) <3

Kasiula też się cieszę, że zaraz wakacje i lekcji nie będzie trzeba robić tzn gonić do lekcji.

Justi no też słyszałam o takich przypadkach :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem. Miesiączka jest, wprawdzie trochę słabsza niż w poprzednich cyklach, ale jednak. Cykle 23 dniowe też mi się już zdarzały, więc niespodzianką to nie było. Lekarz raczej diagnozy był pewny. Na wyniku usg mam napisane "Trzon macicy przodozgięgty o jednorodnej echogeniczności mięśniówki macicy, wymiar AP: 41,9 mm. Błona śluzowa macicy szerokości: 10,2 mm (DLT) W okolicy lewego rogu hiperechogenny twór śr. ok. 8,8 mm mogący odpowiadać polipowi."
    Lekarz opinie ma rewelacyjne, sprzęt najlepszy, jest drogi a na wizytę czekaliśmy 4 m-ce, może muszę mu po prostu zaufać i nie myśleć za dużo, może słuchanie go to droga do sukcesu.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Justi to mozliwe i nie pierwszy raz slysze :) jak ktos ma krotkie cykle i owu sie pospieszy to może byc np 7 dnia. Plemniki żyją kilka dni, wiec choćby z 4 dnia cyklu by przezyly :)
    Ja też słyszałam, że przy krótkich cyklach dni płodne mogą zaczynać się już w czasie miesiączki, także wytrwałe plemniczki mogą spokojnie przetrwać i doczekać do owulacji :)

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka ja też zaufałam mojemu lekarzowi i się udało :)

Jaki dziś dziwny dzień, ponuro , deszczowo, spać się chce tylko

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:

Mi się kończy @. Ale nie wiem jak ze staraniami, mój M nie może się zdecydować...
    Jeszcze dwa tygodnie i wakacje. Dwa m-ce z dzieciakami w domu. Boże daj mi siłę.

Powiedz tak jak ja mojemu że jednak miał racje i iz to niedobry pomysł starac się o trzecia fasolkę. Od razu zaczał inaczej spiewać .. Chłopów to trzeba sposobem :D

Ja tez jestem przerazona wakacjami. Teraz nie mam na nic czasu a co dopiero bedzie poxniej. Przynajmniej spokojnie cos moge zrobic jak są w szkole... Jak ja bym chciała do pracy pójśc i psychicznie odpoczac od prania, gotowania (starszy teraz jest na diecie odchudzajacej), zakupów itd... Ale coz nie wiem czy kiedykolwiek pójde na razie do 2019 siedzę w domku ..

Zaraz ide znow ten test ovu robic ;)

Justi77- o popatrz. Moja ze mna trzy dni po @ ale ile @ trwał to nie wiem. Wiec obliczam na wszelkie sposoby jak tu dziewuszkę zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 11:57

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    kasiulka ja też zaufałam mojemu lekarzowi i się udało :)

Jaki dziś dziwny dzień, ponuro , deszczowo, spać się chce tylko

Ja też staram się tak myśleć. Tylko ten czas czekania tak się dłuży... :(

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nejsi88 wrote:
    Witajcie.Mam pytanie odnośnie otwarcia szyjki:)Jestem po dwóch porodach naturalnych i mam wrażenie,że moja szyjka ma poszarpane otwarcie albo zamknięcie?Macie problem z określeniem tego?Powoli zaczynamy starania o trzecie maleństwo.pozdrawiam

Ja nie umiem szyjki badać

kasiulka1082 nawet nie mów.. Gdzie tu lipiec i to koncówka. Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:12

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi moja koleżanka w liceum zaszła w ciążę właśnie w czasie @! myślała, że to niemożliwe i zaliczyła wpadkę! druga wpadła pomimo seksu w gumce! obie na maturę szły z brzuszkami :-) i bądź tu człowieku mądry!!!!!! a Ty się starasz, starasz i nic z tego nie wychodzi...... :-(

• karolinams Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 to tak jest zazwyczaj niestety :) , no ale po staraniach też w końcu zachodzimy :) i wtedy jeszcze większa radość :) wyczekane maleństwo :)

Enii lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dzis taka cisza? Jak sie czujecie mamusie?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Lila36 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082

No ja też mam za sobą 11 cykli starań i nic.

Na początku myślałam, że to przez wiek, teraz myślę, że to przez hormony, bo nerwów nie trzymam i mam tych hormonów ciut za mało. Tak szczerze to mój zły nastrój zaczął się jakoś wtedy, gdy nie poszły pierwsze 2-3 cykle. Teraz to już nerwus jestem straszny. Załamuję się prawie, gdy Pani w urzędzie nie wyda mi papierka, czy jak syn uwagę dostaje - czyli bzdury. Wcześniej jakoś tak było normalnie. W każdym miesiącu obiecuję sobie zająć się leczeniem u lekarza, ale i tak kończy się na domowych sposobach. Co miesiąc jest gorzej.

Mam wsparcie w małżonku w tych staraniach. Czasami mam wrażenie, że by chciał już tej ciąży, aby było ze mną normalnie i bym przestała ciągle liczyć te dni, łykać różne specyfiki, myśleć i gadać o tym. Czuje się też trochę bezradny, bo może zrobić tylko/aż jedno ;) ale też mówi, że to może jego "wina" (w co wątpię, bo prowadzi bardzo higieniczny tryb życia i parę ciąż zmajstrował).

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej sporo mnie tu nie było a wy tyle napisałyście:)
    Tak jak pisałam na fb impreza urodzinowa udała się super :) poza tym u nas ok, czekamy do wizyty i do usg a to jeszcze trochę czasu

Witajcie nowe dziewczyny :) Dopisać was do naszej listy ?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary proszę zmien mi rocznik na 37

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ