X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu popatrz u mnie na wykres, też przecież robiłam test jakoś tydzień przed terminem @ i było biało. Za kilka dni powtórz i trzymam kciuki :)

ana79 hehe on mi średnio wierzy w te prawko bo tak 5 lat mnie już namawiał żebym poszła i ja zawsze mówiłam pójdę, pójdę :P Dopiero w tą zimę tak mnie otrzeźwiło że jednak pójdę skoro nawet teściowa lat 55 zdała :) Tylko czekałam aż śnieg zniknie nooo i się doczekałam...ale myślę że 3 dziecko tym bardziej mnie zmotywuje bo jednak będzie jezdzenia czy do lekarza czy gdzieś a mąż jak już wspominałam długo pracuje i wcześniej zawsze prosiłam teściów a już nie chce ich obciążać bo mi głupio wiec zadzieram kiece i lece :P Od kilku dni katuje testy i niedługo jadę się zapisać na teoretyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:05

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa my też mamy dość małę mieszkanie i też na kredyt tzn niby 3 pokoje ale nie za duże, oddzielna kuchnia, łazienka taka w miarę i przedpokój może nie mały ale taki że wszędzie mam drzwi i nie mam gdzie szafy na kurtki wstawić. Na razie mamy swoją sypialnie, a dzieci razem w pokoju. Jak pojawi się maluszek to będzie z nami a jak zacznie przesypiać noce to my się przenosimy do salonu (będę musiała wymienić rogówkę, wstawić jakaś szafę i stół rozkładany) a dzieci jakoś rozdzielimy w tych dwóch pokojach, jedno do mniejszego i dwójka będzie w tym większym. Zalezy jaka płeć bo na początku to nie ma różnicy ale im dzieci starsze tym wiadomo. W planach mamy niby budowę domu ale to pewnie za jakieś 10 lat jak ja wrócę do pracy na pełen etat i trochę kasy się uzbiera na razie chyba nie będzie tak źle i jakoś się pomieścimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:07

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary to się ciesz, że młodo wyglądasz :) a jeśli chodzi czy to ogarniesz jakiś system już wymyslilas jak nie zda roli to go zmieniasz. To kwestia przyzwyczajenia. A ludzie gadają na to 500plus bo patologia. Jak nic nie dawali to źle dają jeszcze gorzej. Patologia zawsze była jest i będzie i czy dadza 100zl czy 2tys. A tak naprawdę co to 500zl całe nic jak np. Przedszkole 400zl mleko na cały miesiąc 400 a gdzie pampersy, leki, rzeczy. Ja się cieszę, że w końcu rząd robi coś dla rodzin. Chociaż część kosztów utrzymania dziecka pokrywa a przecież dzieci to przyszłość. Ja może nie mam studiów skończonych musiałam szybko zacząć pracować by pomóc rodzica ale nie powiem dobrze zarabialam. Ale jednak pieniądze nie dają szczęście bynajmniej mi... A teraz masz większą motywację do prawka i zdasz. My w ciebie wierzymy

Mijaziu ja coś widzę, jednak nie wiem czy to poprostu nie miejsce na 2 kreskę... poczekaj 2 dni i powtórz.

Racja faceci to trochę inaczej patrzą na świat poprostu mój chyba zdał sobie sprawę, że mając 3 dzieci on musi 5 osób utrzymać... chociaz tez wie, ze nie mam mozliwosci wrocenia do oracy jak narazie.on lubi wydawać pieniądze na pierdoly i to jest kolejny problem. Chociaż przed chwilka chwilę rozmawiałam i jakoś tak inaczej niż wczoraj. Mój plan na weekend wino kolacja ładna bielizna hehe :) zrobię z niego dawce :D

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 3 pokoje i tak czy tak czy będzie 2 czy 3 dzieciaków w końcu wyladujemy w salonie jak to typowo polska rodzina. Rodzice na kanapie w salonie :)

Hilary lubi tę wiadomość

• P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Majzu wiadomo, że będzie trudniej ale nie jest to niemożliwe wychować dobrze 3 czy 4 dzieci. Kiedyś było to normalne że miało się dużo dzieci i wszyscy raczej wyszli na ludzi :P
    U mnie też będzie mała różnica wieku bo tylko 1,7 między najmłodszymi ale jedyne co mnie martwi to właśnie 4 piętro bez windy i wychodzenie z nimi na spacery ale jakoś wykombinuje...pewnie będę zanosić na dół Werkę i zostawiać z Wiktorem a sama będę szła po młodego/młodą. Wiadomo też trochę się boję czy ze wszystkim sobie poradzę. Mam o tyle gorzej że mąż pracuje w firmie na gospodarce więc zimą pracuje po 8 godzin i am miesiąc urlopu, jesień/wiosna zawsze jest coś do roboty n polu więc po 10 a w lato to już w ogóle nie ma go w domu szczególnie jak zaczynają się żniwa. Ale mam taki plus ze moje dzieci są bardzo spokojne. Za bardzo nie marudzą, z ząbkowaniem nie ma problem bo zęby wychodzą im po roku i to bez objawowo, w miarę nie chorują. Obydwoje zaczęli przesypiać nocki po pół roku i wtedy też przenieśliśmy ich do swoich pokoi. Jedyne co to w 3 miesiącu przez miesiąc/dwa miały straszne kolki i syn i córka i trzeba było nosić prawie cały dzień na rękach.
    Na pewno dużo osób się zszokuje że będziemy mieć kolejne dziecko...inni nazwą nas patologią albo że rzuciliśmy się na 500+...ale prawda jest taka że zawsze chcieliśmy mieć 3 dzieci. Ciąże przebiegają u mnie w miarę, tyłam z 10 kg, po ciąży wszystko w miesiąc wraca do normy, zero rozstępów ani nic. Porody też wspominam dobrze, po 5 godzin a same już rodzenie i parcie 10 minut. Dzieciaczki "wychodzą" nam śliczne :) Kocham dzieci pomimo młodego wieku, mąż też jest w moim wieku i niczego nie żałuje i od zawsze wiedziałam że będzie dobrym tatą po tym jak widziałam jak bawił się z siostrzeńcami. Wydaje mi się że dobrze dzieci wychowujemy, wiadomo popełnia się błędy ale nie duże. Skończyłam studia licencjackie z pedagogiki więc trochę wiem co i jak :P Czuje się spełniona właśnie jako matka i wiem że żadna kariera mnie tak nie uszcześliwi. Więc w sumie w dupie mam te opinie skoro nam się takie życie podoba i stać nas na 3 dzieci. Kolejny plus że tak wcześnie to odchowamy dzieci i zaczniemy drugą młodość hehe :P
    Ale jednak ja jestem taka ze wszystko biorę do siebie i wiem że jak coś takiego usłyszę to mnie zaboli...
    Najgorzej że ja w ogóle nie wyglądam na swój wiek :D Umalowana gdzieś na 18/20 a nie umalowana na 16 i sobie wyobraźcie ten obrazek ze ja idę z synkiem, małą córeczką i w ciąży albo już z maluszkiem kolejnym...

Hilary skad ja to znam mam tak samo.
    Ten kto mnie nie zna w zyciu noe daje mi 29 lat jesz cze o dowod nieraz mnie pytaja.

Hilary lubi tę wiadomość

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 to że studia skończone to w sumie teraz nic nie znaczy szczegół ie jak np my mieszkamy w małym mieście to ja mam marne szanse żeby pracować w zawodzie tak na prawdę studia zrobiłam dla siebie i dla swoich zainteresowań chociaż marzy mi się pracować w przedszkolu albo najlepiej w domu kultury bo lubię plastykę ale zobaczymy może jakimś cudem kiedyś się dostanę.
    Zawsze możesz mu powiedzieć że spróbujcie i jak się uda tzn ze tak miało być:)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to witaj w klubie:) mnie 2 lata temu nawet na dyskotekę nie wypuścili bo dowodu zapomniałam:D
    Ja się będę cieszyć jak będę miała te 40 lat a będę wyglądać na mniej :)
    Bo teraz jak wyglądam jak nastolatka a mam 2 dzieci i z nimi idę to nie jest miło

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie ze spaceru z młodą, ale już fajnie wiosennie :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś pogoda nie zaciekawi... chociaż już drzewa zaczynają kwitnąc jest nadzieja :)

• Majzu Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/b872f7303f7a.jpg.htm nie wytrzymałam powtórzyłam ... Ja coś widzę naprawdę.

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria a Ty dzisiaj testowałaś?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu ka znowu nie mogę otworzyc. Wybierz ten link na forum z miniaturka

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/320c9f0964e2.jpg

xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko widać tą drugą kreskę...ale na zdjęciu zawsze gorzej...za kilka dni znowu zrób chyba że na betę pójdziesz. Mam nadzieję że się pojawi mocniejsza tak jak było u mnie:)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO coz na zdjeciu znow jej prawie nie widac ale jest +jasna bardzo ale naprawde jest .wiem za czesto robie testy +schizuje juz .uff

xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu, spokojnie jeśli to ciąża, to nie ucieknie ;) zrób spokojnie za kilka dni, majątek wydasz na testy jak będziesz tak często robić :P

Majzu lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe majzu no to masz tak jak ja :p ja zrobiłam już 3 w tym cyklu. 1 był właśnie negatywny i te 2 cienie cienia. A jutro kolejny:P

Majzu lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żebym poczekała do terminu @ to by wystarczył 1 góra 2 ale nie człowiek taki niecierpliwy i zaczyna robić tydzień wcześniej i jeszcze się wkurza jak tylko cień cienia wychodzi a nie gruba krucha:p

Majzu lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przywołuje Was do porządku. Zachowujecie się jak nowicjuszki, a nie doświadczone matki :P zakaz testowania do terminu @, a potem tylko 1 ewentualnie 2 :-P

Hilary, majamia lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, pewnie porządek musi być ;-)

3 pokoje to byśmy dali radę, ale mamy tylko 2 i metraż niewielki. I jak myślałam o wynajmie czegoś większego to właśnie 3 pokoje. Teraz i tak śpimy oboje w salonie, albo jedno z nas, więc spokojnie dzieciom oddamy resztę pokoi :-)

Jaspis lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ