X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Hilary i dziewczyny, które są w 3 ciąży albo się starają o 3 skarba :)

Mąż/partner nie kręcił nosem na 3 dziecko? Ja chyba będę musiała trochę popracować nad mężusiem w tej sprawie :P
    pewnie ze krecil ....ale teraz chyba sie juz z tym pogodzil hahaha...nie ma wyjscia

Hilary, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kwiatuszki

Wzięłam sobie do serca co pisaliście odnośnie pracy zwłaszcza Ty Justi-:)
    I jestem już krok milowy do przodu.

Poszłam dziś do innej gin.( Moja ma 2 tyg urlopu) po zaświadczenie że jestem w ciąży.W recepcji kręcili nosem że brak miejsc i że USG to mi nie zrobią,no ale ok kazali czekać to poczekałam z 20 min po czym mówią że zrobią mi test z siku ciążowy i na tej podstawie wystawia zaświadczenie do pracy.Tak też było.
    Potem jeszcze gin wzięła mnie do pokoju obok ( taka miła i kochana że od razu ją polubiłam) i mówiła że jak tylko dam zwolnienie w pracy mają obowiązek mnie chronić i praca nie może byyć zbyt ciezka.
    Zaraz po tym mąż mnie zawiózł do pracy i poszłam do szefowej i takiego mojego jakby kierownika zmiany.Byli w niezłym szoku ale udałam że ja też ;)
    Mam zakaz chodzenia do zakaźnie chorych i dźwigania tych obłożnie chorych.
    Jak tylko dostanę zaświadczenie z planowanym terminem porodu dostanę całkowity zakaz pracy.Ale to dopiero w październiku bo wtedy wrócimy z urlopu.
    Także jestem duuuzo spokojniejsza :)))

A i co najważniejsze udało się tak że zmienię moja gin na tą z dzisiejszej wizyty.Ma dobre opinie i przypadła mi do gustu.

U nas dziś brzydko za oknem...że wyjść aż się chcę.Ale muszę się ogarnąć bo córka dostała zaproszenie na urodziny od koleżanki z przedszkola i idziemy...z buta 4 km :) żałuję że nie jeżdżę autem w takich sytuacjach ( mam prawko ale boje bo nie dowidze)

Podwójna mama- ufff że dobrze,oszczędzaj się Słonko:*

Hilary - kochanego masz męża:)

PodwojnaMama, Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik a moze to ze sil nie masz to przez to ze malo aktywna jestes? Ja dola lapie lezac, juz mnie nosi. Jednak ruch to zdrowie i to jest prawdas. Jak jestem ciagle w ruchu to radosna i szczesliwa na maxa.

Gratuluje piatek :)

Hilary i super ze maz premie dostal, bedzie na co wydac ;)

Ja apteczke juz cala sobie wyposarzylam i moge spac spokojnie :) i zawsze sa to polskie leki bo sa najlepsze.

Szczesliwa mama moj maz to mnie namawial na trzecie ha ha wiec u nas zupelnie inaczej ;)

Tak piszecie o tych prezentach i powiem Wam ze pamietam te czasy jak dzis jak dzieci malutkie i masa tego byla, zdecydowanie za duzo i tak co roku mama brala 2 wory zabawek do polski i rozdawala po rodzinie to radosc ogromna. Teraz syn juz sarszy to tylko lego lub jakies figurki a corcia tez juz takie zabawaki dla starszych. To tak te zabawki sie nie walaja jak kiedys ;) ale duzo ich sie zbiera bo my ogolnie co miesiac kupujemy dzieciom po 2 zabawki od zawsze. A zaraz Swieta to przyjedziemy z Polski tak obladowani ze glowa mala ;)

Justi77, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no brawo!!!!! Widzisz dla chcacego nic trudnego, a co najwazniejsze to nie mozna sie bac w takich sytuacjach tylko myslec o sobie i dziecku :) ciesze sie ze w pracy na plus ale malo tego i ginke lepsza znalazlas :) no widzisz jak sie wszystko dobrze uklada :)

Prawka zazdroszcze, tylko szkoda ze nie jezdzisz ale jak masz stracha to lepiej nie ryzykowac. Ja chce isc od nowego roku na prawko by przed porodem jeszcze zdac :)

Justi77 lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no i super ze to zalatwilas :)

Justi77 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia kochana ciesze sie ze w pracy udalo sie to zalatwicm

Podwojna ale ja ciagle jestem aktywnA mi sie wydaje ze to moze byc cos znkrazeniem albo cisnieniem te tabletki mnie tak zamulaja.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna noo tylko z tą premia to tez nie jest tak że sobie coś kupimy, dla dzieci prezenty, ja sobie leginsy i skrzynie do przedpokoju, mąż coś sobie wybierze a reszta wszystko idzie na studia męża...na szczęście to już ostatnie półrocze no ale za rok ja chce iść na magisterską i znowu trzeba będzie płacić:o

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik no to calkiem co innego jak jestes aktywna ;) ja myslalam ze np. caly dzien sie lenisz bo nie masz sil na prace ale jak sie zmuszasz mimo braku sil to dobrze :) a tak moze byc ze tabletki Cie zamulaja. A po tych tabletkach cisnienie masz normalne?

A mozesz mi powiedziec jakie mialas cisnienie zanim zaczelas brac tabletki? Ja u gina mam przewaznie 160/120 ale to tylko u niego bo w domu mam 130/90

My dzisiaj labe robimy i na kolacje zamawiamy chinszczyzne ;) i do tego z mezem seriale poogladamy. Super taki wieczorek w taka paskudna, deszczowa pogode :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary a to sa zaoczne studia? Duzo rocznie Was te studia wychodza? A co mau studiuje? Podziwiam go ze mimo takiego nawalu pracy jeszcze na studiach jest.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna, to dobrze, że u Ciebie lepiej. Czekamy na wizytę w poniedziałek :-*

Aria, jak wyniki?

Szczęśliwa, pewnie że trzeba było namawiać, ale ja zaczęłam bardzo szybko po 2 porodzie przekonywać M, żeby zachciał 3 dziecko. Nie byłam pewna tylko czy już zaraz czy za jakiś czas.

Co do prezentów, fajne są jakoeś nowe zabawki, ale za duźo to znowu nie lubię. Bo nie ma gdzie tego dać, wszystko na raz wyciągnąć, to żadną zabawką się nie nacieszą.. A młodsza bawi się zabawkami po starszej siostrze. Już się powoli zastanawiam co starszej na 3 urodzinki kupić, a zaraz potem święta... :-o

Hilary, no fakt, szacun dla męża za studia. Chociaż facetom to łatwiej, bo nie myślą non stop czy żona sobie w domu poradzi (w przeciwieństwie do nas :-p).

Basik, gratuluję zdolnych córek ;-)

Pysia, no widzisz, wszystko dobrze się ułożyło :-) oby już tylko z górki i niedługo będziesz odpoczywać w domku.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary

My właśnie w rodzinie ustaliliśmy, że na gwiazdkę robimy prezenty tylko swoim pociechom.. bo każdy po 2 dzieci (to wychodzi 10-cioro, a następne w drodze i teraz każdemu coś kupić przynajmniej za te 50-70 zł, to ile pieniędzy :P
    Ustalone, że spotykamy się i podkładamy pod choinkę swoje prezenty. Kupujemy tylko wszystkim dzieciom prezenty na urodziny, to i tak za 100 trzeba kupić :P a na rok masz 1000 zł :)

No ja jeszcze na Mikołajki kupuję po drobiazgu i wkładam pod poduchę, bo tak miałam w rodzinnym domu :) Np. w tamtym roku kupiłam córeczce spinki, gumeczki i opaskę do włosów :) a dla synka (mimo że on nic nie kumał... ale wiadomo, że córcia miała frajdę jak zajrzała mu pod poduszkę) czapkę i szaliczek :)
    W tym roku dla córeczki planuję grę "W co się ubrać" firmy Granna, a dla synka stolik majsterkowicza z Clementoni, ale to po 20 zł wychodzi tylko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa

a po jakim czasie zaczęłaś z mężem rozmowę o trzecim? I jakich argumentów użyłaś? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no dużo zabawek, to też nie dobrze... ale z drugiej strony ja się bawię z dzieciakami tymi zabawkami :) i widzę, że się cieszą, a ich uśmiechy są bezcenne :)
    A kiedyś się je sprzeda, bo np zabawki z fisher price, smily play itd są naprawdę mocne i część pieniążków się zwróci.
    Ogólnie pamiętajmy, że żadna zabawka, nawet najdroższa nie zastąpi czasu, który rodzic poświęca dziecku... czy z nim porysuje, poukłada puzzle czy po prostu porozmawia i poprzytula :)
    O taka mnie refleksja naszła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej był temat rodziców chrzestnych...
    My też mieliśmy problem.
    Dla córci brat męża i moja siostra (to akurat łatwy wybór).
    Dla synka drugi brat męża i tu już schodek się zaczynał... bo mam jeszcze jedną siostrę, ale ona jest dużo starsza ode mnie i jest moją chrzestną :P he he
    więc wzięliśmy jej córkę, czyli moją siostrzenicę :)
    Ale jak pomyślę kogo by tu wziąć dla 3.... to kaplica... nie mam pojęcia... chyba przyjaciele?... chociaż wolałabym rodzinę...

• Hilary Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te studia są zaoczne inżynieria zarządzanie i produkcja rolno-spozywcza. Ma 10 zjazdów na semestr ale ja ma dużo roboty w pracy to wtedy zajęcia odpuszcza a uczyć się w ogóle nie uczy a ciągle 5 dostaje :o A ja na swoim licencjacie się meczylam i tylko czasem 5 no ja nie wiem co tu się dzieje :o A płacimy 2 tysie na semestr

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki,miłego weekendu!!My wybywamy na Podlasie do tesciowej z dziecmi oby weekend byl ladny bo w planach zbieranie grzybów.
    Aria,jak wyniki?

• Hilary Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii a gdzie dokładnie się wybierasz ? To moje okolice bo mieszkam tuż obok a w Suwałkach mam rodziców a w Białymstoku siostrę. Ale bym się też przeszła po lesie chociaż grzybów to nie zbieram ale tak na spacer taki jesienny pachnący liśćmi...ale niestety M w pracy a ja się zbieram za ciuszki wczoraj w końcu mąż przyniósł z piwnicy

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemiatycze Hilary ☺

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa mój to zbytnio nie chciał 3 dziecka, teraz nie ma wyboru. chociaż widze czasem ze ma jakieś obiekcje. dobrze ze to syn będzie myślę, że z córką było by gorzej. myślę, że mój poprostu jakby "zgodził sie " na starania o 3 bo wiedział 0d samego początku jakie nam plany a raczej ilość posiadanych dzieci. jednak chyba nie zdawał siebie sprawy ze tak szybko to pojdzie ( ja też z reszta nie :) )

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia i bardzo dobrze zrobiłaś

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ