Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej! u mnie dzisiaj z pogodą paskudnie, wieje, pada i zimno.... ale i tak przytargałam się do pracy na piechotę! teraz jak mi mdłości odpuściły to muszę się trochę więcej ruszać bo kondycja siada i pupcia rośnie
Podwójna współczuję... znam ten ból!!!
Pysia uważaj na siebie w tym szpitalu Kochana!!!!
Hilary powodzenia u dentysty!!! trzymaj się!!! i najlepsze życzenia urodzinowe, trochę spóźnione ale prosto z sercaHilary, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
Karolinams ja miałam 3 razy te kolano skręcone i za ostatnim razem to jeszcze ścięgna i torebkę stawową rozerwaną więc kiepsko co prawda to było prawie 9 lat temu ale teraz czasem mi boli jak się nachodzę no i jednak teraz dźwigać brzuszek to tez pewnie ma wpływ.
-
A urodziny fajnie Tzn mąż przyjechał o 15 zjadł obiad i poleciał do szwagra. Ja w tym czasie przeszłam się na spacer z dziećmi do pepco. Wróciliśmy to już mąż na nas czekał Dostałam komplet z apartu zjedliśmy deser i bawiliśmy się z dziećmi a potem on dzieci uspał i oglądaliśmy Azję express i w sumie tyle :p czy był faktycznie u szwagra czy poleciał do apartu to nie wiem bo nie chciał powiedzieć :p
Dzisiaj u nas od rana leje i taki ma być cały dzień więc dzisiaj też skończy szybciej i wraca do domu to znowu sobie posiedzimy ale chyba w domu będziemy bo M zmęczony po tych dniach gdzie traktor naprawiał a taka pogoda że nawet na spacer nie ma co wychodzić, jutro może na basen skoczymyJusti77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary moze juz siedzisz na fotelu, ale mooooooooooooooooooocno trzymam kciuki zeby szybko i sprawnie poszlo! A poszlas na kontrol czy na leczenie?
No to pieknie maz sie spisal a komplet z Apartu musi byc sliczny ja mam pierscionek zareczynowy z Apartu.
Karolcia samopoczucie ogolnie dobre, nie nazekam i ciesze sie kazdym dniem ale to jak np. dzisiaj wygladam to katastrofa wymeczylo mnie strasznie. Jakos zawleklam sie z woreczkiem w reku i zaprowadzilam corcie a teraz mam spokoj do 15, wiec za chwilke sie klade by poczuc sie lepiej.W zadnej ciazy nie mialam takich objawow jak teraz ha ha moze chce mi tak organizm dowalic zeby czwartego mi sie juz nie chcialo ha ha
Simon ja mam zamiar po skonczeniu 12tc na rowerku treningowym w domu jezdzic, tak ze 30-40 min. dla zdrowia i dobrego krazenia w nogach przede wszystkim, takze ruszaj sie poki wiecej energii jest
Mamabyc jak jestem w domu to uwielbiam jak deszcz leje lubie jak szybko ciemno sie robi bo ja codziennie w tedy palce swiece w domu gorzej jak wyjsc po dzieci trzeba
Pysia ja tam bym juz teraz poszla na zwolnienie. Jeju nie wyobrazam sobie nosic kogos mocz. No zwymiotowalabym jak nic ciezka to jest praca a tym bardziej przy chorych psychicznie osobach. Patrz na siebie a nie na innych.
MamaTuska oby to byl ostatni szczesliwy cykl ♥
Basik no to juz duze pannice masz fajnie nie musisz rano sie z domu wychylac jak nie masz na to ochoty
Kobietki i u mnie problem z chrzestnymi teraz bedzie, ale cos sie wymysli nie o to chodzi ze nie ma kogo, ale kazdy ma juz tylu chrzesniakow w rodzinie ze az glupio o kolejne prosic a w ogole nie musicie miec teraz dwoje chrzestnych. Tak samo jak moga byc 2 kobiety i 2 mezczyzn.
MamaTuśka, Justi77, Hilary, Pysia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary, spóźnione,ale z całego serca życzenia wszystkiego co najlepsze, zdrowia dla Ciebie i całej Twojej rodziny !!
jeju, Dziewczyny trochę się narobiło , musiałam "dymać" na podkarpacie i sprawy pozałatwiać rodzinne , uff mam za sobą.
Witam nowe Dziewczyny.
Nie czytałam Was, nadrobię mam nadzieję,ale tak na szybko będę krzyczeć na Ciebie Pysia, Dziewczyno Ty strasznie ryzykujesz, tak nie można , wybacz,ale proszę daj znać ,że jesteś w ciąży i nie idź do niebezpiecznych przypadków. Raz byłam w takim miejscu i dużo ryzykujesz za dużo...
Aria, czuję się podobnie do Ciebie...trzymaj się cieplutko, nie jesteś STARA! , stara będziesz jak przekroczysz 80 lat !
Hehe , już nieżyjący położnik mojej Mamy tak powiedział jej kiedyś jak była w ciąży ( zresztą nieudanej),że między lekarzami to stara kobieta to ta ,która ma menopauzę i tego się trzymajmy.
Przez ostatni tydzień przytyłam 3 kg.... to nie jest normalne, dodam,że wcześniej przez 2 tygodnie tyleż schudłam i pojechałam do Mamy a tam wiecie jedzonka i dupa...
Jak jeść by chudnąć,ale aby organizm nie wrzucał trybu wszystko co zjem to obracam w tłuszcz i zarazem aby nie upośledzić sobie płodności??
Podwojna, oszczędzaj się i może coś poszukaj na te wymioty, jak Twój Mąż, jak się czuje?
Basik, czy Twoja najstarsza ma wychowanie do życia w rodzinie? ( mamy córki w tym samym wieku)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 11:26
Hilary lubi tę wiadomość
-
Przeżyłam nie było tak źle. U synka wyszła jedna mała dziurka więc zaleczył i teraz 3.10 znowu na sprawdzenie jak się ma. U mnie zaleczył jeden najgorszy ząb który mi bolał ale jeszcze kilka małych dziurek mam do zaleczenia...oczywiscie oni dalej nic nie wiedzą o przepisie że teraz ciężarne u specjalisty mają czekać max 7 dni no masakra w jakiej dziuze mieszkam ale zapisali mnie na 3.10 i powiedzieli że jak blisko mieszkam to mogę przyjść tak o i jak będzie mała kolejka to wejść i tak mnie przyjmie więc we wrześniu będę się wybierać piernicze czekać do października...jak już będzie prawie poród wolę szybciej wszystko pozaleczać a na następny raz chyba wydrukuje im ten przepis i pokaże :p
U nas dalej leje, Werką poszła na drzemkę, Wiktor się bawi a ja zjem coś w końcu bo już mogę i też sobie poleże bo nie mam za bardzo nic do roboty...
Podwójna no to odpoczywaj teraz. Ja w pierwszej ciąży miałam straszne wymioty do 4 miesiąca codziennie nawet kilka razy na szczęście mieszkaliśmy wtedy teściów to nie musiałam nic robić a jak gdzieś wychodziłam to obowiązkowo z reklamówka w torebce. Rano było najgorzej ale i wieczorem nie lepiej i nic ne pomagało dopiero w 5 miesiącu było już wszystko ok więc oby u Cb nie było tak strasznie ale wszystko da się przeżyć dla maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:42
-
nick nieaktualnyJusti fajnie ze jestes i ze juz ogarnelas te zawirowania zyciowe
Sprobuj jesc produkty o niskim indeksie glikemicznym. Powinno pomoc
A na wymioty jakby byly tak jak u Hilary to bym gina poprosila o jakis srodek na nie ale poki co to jednorazowe akcje sa wiec nie jest tak zle
Hilary ciesze sie ze przezylas ale fakt lepiej poleczyc te zeby teraz bo pozniej porod i tez czasu jak na lekarstwo bedziesz miala.
Z tymi wymiotami to sie umeczylas, matko kochana. Ty taka chudzinka to w tedy chyba w ogole schudlas przez te wymioty?
Dzisiaj maz mi zrobil niespodzianke i odebral corcie z przedszkola a jutro zalatwil ze do prscy pojedzie na 9 i dzieci od 6 wyszykuje i do placowek odwiezie i po poludniu znowu je odbierze taki kochany. Mowi zebym juz sie dzisiaj nie martwila jakby jutro znowu taka akcja byla. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNarazie taka malutka plamka wyszla. Brzuch zaczal pobolewac. Maz bierze wolne jutro a ja zaleglam w lozku i tylko do wc bede chodzic. Na jutro nigdzie nie wbije sie do gina bo przyjmuja tylko do 12 godziny bo Piatek. Musze wytrwac do Poniedzialku. 2 tygodnie spokoju bylo.
-
A mąż faktycznie kochany, pozazdrościć
M narazie się stara. Chyba faktycznie coś w końcu do niego dotarło. Choć mówi, że zmówiłyśmy się z moją mamą, bo ona z ojcem pokłócona i też mu co nieco wyrzuciła.
Ja upiekłam jednak wczoraj 2 ciasta, trochę do domu a trochę do pracy dla M. Dziś rano kroję a tu kruchy spód od sernika się nie dopiekł... niby sprawdzałam patyczkiem i było ok, z wierzu pięknie a spód półsurowy... ale fakt taki, że miałam nastawiony czas ale nie popatrzyłam na zegarek a w trakcie pieczenia korki mi wywaliło... i tak na oko później piekłam. Dupa blada.
Prezent dla M dziś przyszedł. Kupiłam mu nowy portfel bo mu się rozwala. Ciężko dostać taki model jaki on lubi ale się udało. Padam ze zmęczenia bo młoda dziś o 5 się obudziła z płaczem i tak ponad godzinę przy jej łóżeczku spędziłam i ją miziałam bo inaczej był płacz. A przy okazji zmarzłam tak siedząc i przysypiając bo nawet nie miałam jak wstać po jakiś koc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 16:53
-
Podwójna wtedy przed ciążą trochę grubszą byłam tak z 52 kg miałam i przez wymioty schudłam z 4 kg a potem nadrobiłam i na koniec miałam 10 kg na plusie
Dobrze że Twój mąż się zajmie wszystkim a Ty odpoczywaj i się nie martw, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze !
Rybaka super że masz zaczął się starać j też odpoczywaj bo się umeczyłaś
Ja dziś też mam lenia i nic nie robię :p Obiad miałam z wczoraj jeszcze zostało i tak sobie leżymy z M na kanapie :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPodwojna odpoczywaj, może ciut więcej luteiny i nie nie rób Dziewczyno w domu.
Tak już trochę próbuję o tym niskim indeksie, wyrzuciłam ziemniaki z obiadów, ze zwykłego chleba przeszłam na taki żytni bio z lidla , no nic ,zobaczymy.
Nic mi się nie chce, mam znowu lenia, dom muszę codziennie cały zmywać aby jakoś było a tak mi się nie chce.... -
Pochwalę się taki komplet dostałam skromny ale ładny z apartu też mam zaręczynowe z szafirem i obrączki też tam braliśmy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67de1e49c636.jpg
Podwójna mam nadzieję że jutro się dostaniesz to będziesz spokojniejsza
Justin oj można czasem się polenić :pPodwojnaMama lubi tę wiadomość