Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana wymiotuje i chyba corci nie dam do przedszkola bo mam spory kawalek i nie wiem jak mam ja tam zaprowadzic. Dzisiaj graniczy to z cudem.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna jej tulę!
    Ja też dzisiaj wymiotowałam ale to z nerwów bo boje się przed tym dentystą jak dziecko :( Zaraz wychodzę AAAA
    Nadrobie was w poczekalni albo potem bo nie mam teraz myśli

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj podwojna wspolczuje..

Dzien dobry moje mlodsze juz w szkole..zaczela chodzic sama i jest z siebie dumna.

Madzia ma na 9wiec poki co meczy sniadanie.

U nas dzis zimno ale slonecznie

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! u mnie dzisiaj z pogodą paskudnie, wieje, pada i zimno.... ale i tak przytargałam się do pracy na piechotę! teraz jak mi mdłości odpuściły to muszę się trochę więcej ruszać bo kondycja siada i pupcia rośnie :-)
    Podwójna współczuję... znam ten ból!!!
    Pysia uważaj na siebie w tym szpitalu Kochana!!!!
    Hilary powodzenia u dentysty!!! trzymaj się!!! i najlepsze życzenia urodzinowe, trochę spóźnione ale prosto z serca :-)

Hilary, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinams ja miałam 3 razy te kolano skręcone i za ostatnim razem to jeszcze ścięgna i torebkę stawową rozerwaną więc kiepsko co prawda to było prawie 9 lat temu ale teraz czasem mi boli jak się nachodzę no i jednak teraz dźwigać brzuszek to tez pewnie ma wpływ.

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A urodziny fajnie :) Tzn mąż przyjechał o 15 zjadł obiad i poleciał do szwagra. Ja w tym czasie przeszłam się na spacer z dziećmi do pepco. Wróciliśmy to już mąż na nas czekał :) Dostałam komplet z apartu :D zjedliśmy deser i bawiliśmy się z dziećmi a potem on dzieci uspał i oglądaliśmy Azję express i w sumie tyle :p czy był faktycznie u szwagra czy poleciał do apartu to nie wiem bo nie chciał powiedzieć :p
    Dzisiaj u nas od rana leje i taki ma być cały dzień więc dzisiaj też skończy szybciej i wraca do domu to znowu sobie posiedzimy ale chyba w domu będziemy bo M zmęczony po tych dniach gdzie traktor naprawiał a taka pogoda że nawet na spacer nie ma co wychodzić, jutro może na basen skoczymy

Justi77 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu 4 osoby przed nami a jeszcze lekarza nie ma :o
    Ciekawe jak ja wytrzymam bez jedzenia...niby mam bułkę w torebce ale nie mam gumy ani nic to jak ja to zjem ehhh

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary moze juz siedzisz na fotelu, ale mooooooooooooooooooocno trzymam kciuki zeby szybko i sprawnie poszlo! A poszlas na kontrol czy na leczenie?

No to pieknie maz sie spisal :) a komplet z Apartu musi byc sliczny ;) ja mam pierscionek zareczynowy z Apartu.

Karolcia samopoczucie ogolnie dobre, nie nazekam i ciesze sie kazdym dniem :) ale to jak np. dzisiaj wygladam to katastrofa ;) wymeczylo mnie strasznie. Jakos zawleklam sie z woreczkiem w reku i zaprowadzilam corcie a teraz mam spokoj do 15, wiec za chwilke sie klade by poczuc sie lepiej.W zadnej ciazy nie mialam takich objawow jak teraz ha ha moze chce mi tak organizm dowalic zeby czwartego mi sie juz nie chcialo ha ha

Simon ja mam zamiar po skonczeniu 12tc na rowerku treningowym w domu jezdzic, tak ze 30-40 min. dla zdrowia i dobrego krazenia w nogach przede wszystkim, takze ruszaj sie poki wiecej energii jest ;)

Mamabyc jak jestem w domu to uwielbiam jak deszcz leje :) lubie jak szybko ciemno sie robi bo ja codziennie w tedy palce swiece w domu :) gorzej jak wyjsc po dzieci trzeba ;)

Pysia ja tam bym juz teraz poszla na zwolnienie. Jeju nie wyobrazam sobie nosic kogos mocz. No zwymiotowalabym jak nic :( ciezka to jest praca a tym bardziej przy chorych psychicznie osobach. Patrz na siebie a nie na innych.

MamaTuska oby to byl ostatni szczesliwy cykl ♥

Basik no to juz duze pannice masz :) fajnie nie musisz rano sie z domu wychylac jak nie masz na to ochoty ;)

Kobietki i u mnie problem z chrzestnymi teraz bedzie, ale cos sie wymysli ;) nie o to chodzi ze nie ma kogo, ale kazdy ma juz tylu chrzesniakow w rodzinie ze az glupio o kolejne prosic ;) a w ogole nie musicie miec teraz dwoje chrzestnych. Tak samo jak moga byc 2 kobiety i 2 mezczyzn.

MamaTuśka, Justi77, Hilary, Pysia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, spóźnione,ale z całego serca życzenia wszystkiego co najlepsze, zdrowia dla Ciebie i całej Twojej rodziny !!

jeju, Dziewczyny trochę się narobiło , musiałam "dymać" na podkarpacie i sprawy pozałatwiać rodzinne , uff mam za sobą.

Witam nowe Dziewczyny.

Nie czytałam Was, nadrobię mam nadzieję,ale tak na szybko będę krzyczeć na Ciebie Pysia, Dziewczyno Ty strasznie ryzykujesz, tak nie można , wybacz,ale proszę daj znać ,że jesteś w ciąży i nie idź do niebezpiecznych przypadków. Raz byłam w takim miejscu i dużo ryzykujesz za dużo...

Aria, czuję się podobnie do Ciebie...trzymaj się cieplutko, nie jesteś STARA! , stara będziesz jak przekroczysz 80 lat !
    Hehe , już nieżyjący położnik mojej Mamy tak powiedział jej kiedyś jak była w ciąży ( zresztą nieudanej),że między lekarzami to stara kobieta to ta ,która ma menopauzę i tego się trzymajmy.

Przez ostatni tydzień przytyłam 3 kg.... to nie jest normalne, dodam,że wcześniej przez 2 tygodnie tyleż schudłam i pojechałam do Mamy a tam wiecie jedzonka i dupa...

Jak jeść by chudnąć,ale aby organizm nie wrzucał trybu wszystko co zjem to obracam w tłuszcz i zarazem aby nie upośledzić sobie płodności??

Podwojna, oszczędzaj się i może coś poszukaj na te wymioty, jak Twój Mąż, jak się czuje?
    Basik, czy Twoja najstarsza ma wychowanie do życia w rodzinie? ( mamy córki w tym samym wieku)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 11:26

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam :D nie było tak źle. U synka wyszła jedna mała dziurka więc zaleczył i teraz 3.10 znowu na sprawdzenie jak się ma. U mnie zaleczył jeden najgorszy ząb który mi bolał ale jeszcze kilka małych dziurek mam do zaleczenia...oczywiscie oni dalej nic nie wiedzą o przepisie że teraz ciężarne u specjalisty mają czekać max 7 dni no masakra w jakiej dziuze mieszkam ale zapisali mnie na 3.10 i powiedzieli że jak blisko mieszkam to mogę przyjść tak o i jak będzie mała kolejka to wejść i tak mnie przyjmie więc we wrześniu będę się wybierać piernicze czekać do października...jak już będzie prawie poród wolę szybciej wszystko pozaleczać a na następny raz chyba wydrukuje im ten przepis i pokaże :p

U nas dalej leje, Werką poszła na drzemkę, Wiktor się bawi a ja zjem coś w końcu bo już mogę i też sobie poleże bo nie mam za bardzo nic do roboty...

Podwójna no to odpoczywaj teraz. Ja w pierwszej ciąży miałam straszne wymioty do 4 miesiąca codziennie nawet kilka razy na szczęście mieszkaliśmy wtedy teściów to nie musiałam nic robić a jak gdzieś wychodziłam to obowiązkowo z reklamówka w torebce. Rano było najgorzej ale i wieczorem nie lepiej i nic ne pomagało dopiero w 5 miesiącu było już wszystko ok więc oby u Cb nie było tak strasznie :) ale wszystko da się przeżyć dla maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:42

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi fajnie ze jestes i ze juz ogarnelas te zawirowania zyciowe :)

Sprobuj jesc produkty o niskim indeksie glikemicznym. Powinno pomoc :)

A na wymioty jakby byly tak jak u Hilary to bym gina poprosila o jakis srodek na nie ale poki co to jednorazowe akcje sa wiec nie jest tak zle ;)

Hilary ciesze sie ze przezylas ;) ale fakt lepiej poleczyc te zeby teraz bo pozniej porod i tez czasu jak na lekarstwo bedziesz miala.

Z tymi wymiotami to sie umeczylas, matko kochana. Ty taka chudzinka to w tedy chyba w ogole schudlas przez te wymioty?

Dzisiaj maz mi zrobil niespodzianke i odebral corcie z przedszkola a jutro zalatwil ze do prscy pojedzie na 9 i dzieci od 6 wyszykuje i do placowek odwiezie i po poludniu znowu je odbierze :) taki kochany. Mowi zebym juz sie dzisiaj nie martwila jakby jutro znowu taka akcja byla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zaczynam plamic krwia :(

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeojna Kochana, leż i odpoczywaj :-* trzymam kciuki.
    Plamisz cały czas czy tylko 1 incydent?

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie taka malutka plamka wyszla. Brzuch zaczal pobolewac. Maz bierze wolne jutro a ja zaleglam w lozku i tylko do wc bede chodzic. Na jutro nigdzie nie wbije sie do gina bo przyjmuja tylko do 12 godziny bo Piatek. Musze wytrwac do Poniedzialku. 2 tygodnie spokoju bylo.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż faktycznie kochany, pozazdrościć ;-)

M narazie się stara. Chyba faktycznie coś w końcu do niego dotarło. Choć mówi, że zmówiłyśmy się z moją mamą, bo ona z ojcem pokłócona i też mu co nieco wyrzuciła.
    Ja upiekłam jednak wczoraj 2 ciasta, trochę do domu a trochę do pracy dla M. Dziś rano kroję a tu kruchy spód od sernika się nie dopiekł... :-( niby sprawdzałam patyczkiem i było ok, z wierzu pięknie a spód półsurowy... :-/ ale fakt taki, że miałam nastawiony czas ale nie popatrzyłam na zegarek a w trakcie pieczenia korki mi wywaliło... i tak na oko później piekłam. Dupa blada.
    Prezent dla M dziś przyszedł. Kupiłam mu nowy portfel bo mu się rozwala. Ciężko dostać taki model jaki on lubi ale się udało. Padam ze zmęczenia bo młoda dziś o 5 się obudziła z płaczem i tak ponad godzinę przy jej łóżeczku spędziłam i ją miziałam bo inaczej był płacz. A przy okazji zmarzłam tak siedząc i przysypiając bo nawet nie miałam jak wstać po jakiś koc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 16:53

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna wtedy przed ciążą trochę grubszą byłam tak z 52 kg miałam i przez wymioty schudłam z 4 kg a potem nadrobiłam i na koniec miałam 10 kg na plusie
    Dobrze że Twój mąż się zajmie wszystkim a Ty odpoczywaj i się nie martw, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze !

Rybaka super że masz zaczął się starać j też odpoczywaj bo się umeczyłaś

Ja dziś też mam lenia i nic nie robię :p Obiad miałam z wczoraj jeszcze zostało i tak sobie leżymy z M na kanapie :p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widziałyście na hm jest -20 Na ubrania dziecięce i darmowa dostawa

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojade jutro przed 8 do gina. Moze uda mu sie mnie wcisnac miedzy pacjentki. Jak nie to trudno. Zostanie Poniedzialek ale bynajmniej sprobuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna odpoczywaj, może ciut więcej luteiny i nie nie rób Dziewczyno w domu.
    Tak już trochę próbuję o tym niskim indeksie, wyrzuciłam ziemniaki z obiadów, ze zwykłego chleba przeszłam na taki żytni bio z lidla , no nic ,zobaczymy.
    Nic mi się nie chce, mam znowu lenia, dom muszę codziennie cały zmywać aby jakoś było a tak mi się nie chce....

• Hilary Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się taki komplet dostałam skromny ale ładny :) z apartu też mam zaręczynowe z szafirem i obrączki też tam braliśmy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67de1e49c636.jpg

Podwójna mam nadzieję że jutro się dostaniesz to będziesz spokojniejsza

Justin oj można czasem się polenić :p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ