Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba super że u Cb też ok i 300 też już fajnie :)
    A z Twoim M no ja może coś bym przygotowała na Twoim miejscu skoro tak go te słowa zabolały a jak się pogodziliscie to dodatkowo was pogodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:00

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Hilary no naprawdę lekarz szkoda gadać. .

rybaa super ze wszystko dobrze

mój wczoraj spotkał szwagra i z ciekawości się zapytał kiedy możemy wpaść to dostał odpowiedzieć "no wiesz K musi odpocząć teraz napewno nie". ona jest dziś 6 dzien po porodzie. ja to po 3 dniach na spaceru wychodziłam szczególnie z młodsza bo upały były., także jak nie komentuje. zastanawiam się tylko co na to teściowa, ale prawdy się nie dowiem.
    z pozytywnych rzeczy to mam prawie wszystko dla małego zostały jakieś pierdolki- bo łóżeczko obiecała moja mama :)
    kurde ja bym chciała, żeby ten mój mały się więcej ruszal z niego to len śmierdzący dosłownie. powinnym zaraz zacząć liczyć ruchy a on czasem przez cały dzień 10 razy się rusza. mało kiedy ma dni co się wierci heh. ale może będzie grzeczny synuś.
    moja starsza wczoraj miała urodzinki 4 latka jak ten czas leci.

młodsza ryczy ze tez chce zostać w przedszkolu zastanawiam się czy nie pytać się o miejsce w maluchach. bo przyjmują 2 latki, a wiem ze ona by się nadawala :) ale z drugiej strony ona jeszcze mała jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc jak mala sie garnie to bym ja dala do przedszkola. Moja w tym samym wieku co Twoja sie rwala i mnie dyrektorka sama zaczepila ze znajdzie miejsce dla niej i zeby ja dac. Nawet nie masz pojecia jak dzieci w tym wieki sa rezolutne. To dla nas sa jeszcze malutkie ;) teraz wudze same plusy tego ze corcia poszla majac 2 latka :)

• Pari Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młodsza poszła jako 2,5 latka ..na początku bylo ciezko bardzo, nawet myśleliśmy o wypisie (a też raczej z tych garnących sie heheA ale po dłuższy chorowaniu odmieniło sie jej ku naszemu zdziwieniu na chce chodzić.

MamaByc Ne przejmuj sie nimi..szkoda nerwów.

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna to Ty taki Obieżyświat jesteś :-) ja to kocham podróże, wycieczki, każdy zakątek świata bym chciała zobaczyć, ale i tak zawsze na koniec ciągnie mnie do domu :-) jak po studiach do Anglii pojechaliśmy kasy trochę zarobić to już po dwóch miesiącach wróciliśmy, bo ja już tak strasznie tęskniłam za domem :-) zresztą mój M też taki domowy :-)
    Ryba ja bym chyba jednak się skusiłam żeby coś przygotować :-)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi na dodatek zaczynają pekac zylaki sromu. na początku hemoroidy dawały o sobie znać ; te odpuścily a w ostatnich 2 miesiącach zauważyłam tego zylaka i od paru dni krew mi z nich leci.... miała któraś z was z tym problem bo szczerze ja nigdy nie słyszałam a sama dostałam. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamybyc ja mialam i tez sie krew lala. Bol nieziemski i teraz zadne masci ani nic nie pomoga. Obierz ziemniaka i zrob z kawaleczka taki czopek/slupek. Najlepiej go schlodzic w lodowce. I wsadzic. Ulga przyjdzie szybko a co najlepsze ziemniak powoduje ustanie krwawienia. I jak sie wyproznisz to na nowo to samo. Do momentu az sie wszystko zagoi. Nie bedzie bolu ani krwawien.

Tak mi poradzil kiedys gin i smialam sie jak to ziemniak a teraz wiem ze to zbawienie i nie jednej kolezance zycie tym uratowalam :)

U nas jesien. Zimno. Leje i liscie spadaja. Wrocilam z lekkich zakupow. Ogarne mieszkanie i sniadanko :) i juz sroda. Jupi. Coraz blizej wizyty. Niby ja che a z drugiwj strony wolalabym czekac az brzuch zacznie rosnac i bym w tedy byla pewna ze jest ok ;)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie: mam ostatnio tak kiepską cerę, że nie wiem już jak sobie z nią radzić :-( robią mi się takie czerwone krosteczki na policzkach, kaszka taka, niby wygląda jak trądzik ale goić się nie chce i nic nie pomaga :-( jejku z Franiem w ciąży to miałam cerę jak pupcia niemowlaka, a teraz MASAKRA!!!!!
    Chyba mamy dzisiaj kącik porad medycznych :-)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 wszystkiego najlepszego dla córki :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna u nas dzisiaj ładnie tzn zimno ale słoneczko świeci...chcialam przejść się do pepco i rosmana ale mąż.zapomnial karty mi dać. Kurze musimy wyrobić drugą bo co raz częściej takie sytuacje są.
    Na razie to po śniadaniu zrobiłam sobie czekoladę, kończę pistacje i jeszcze czekoladę oreo otworzyłam...niby ne powinnam ale troszkę na urodziny chyba nie zaszkodzi

Simon z tego co mi wiadomo to w ciąży nie można używać takich specjalnych preparatów na trądzik...moze coś z naturalnych ale nie wiem jakie

Mamabyc3 a z tym to nie pomogę bo nigdy nie miałam, współczuję bólu

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc najlepszego dla córeczki :-* keszxze 14 i będzie pełnoletnia ;-)

Gosia, sto lat! Szybkiego porodu i spełnienia wszystkich marzeń, tych "remontowych" również ;-)
    I trzymam kciuki za miłą niespodziankę od męża :-)

Hilary lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa to faktycznie dylemat .. może tak po części się postarać.

PodwójnaMama nie miałam nigdy tego badania na przepływy, więc w sumie pewności brak ale tak czy siak po skierowanie trzeba pójść

Hilary wszystkiego najlepszego!.. lekarz do bani i ja też nigdy nie umiem odpowiedzieć na tym podobne hasła... przeważnie dopiero po jakimś czasie przychodzi myśl co mogłam odpowiedzieć.
    Mój lekarz też jak mnie wysłał do szpitala na usg to w 12tc coby zrobić na lepszym sprzęcie, to też ten co robił to nawet ani myślał choć trochę odkręcić monitor, więc też wyszłam rozżalona.

karolinams co jakiś czas tak mocno ktosiek daje popalić i mimo, że nie co dzień to też się boję co będzie pod koniec ciąży.. ogólnie to delikatnie czuję ruchy.
    Dobrze, że leki Ci pomogły :)

Hilary lubi tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sniadanko zrobilam to moge siasc na spokojnie :)

Ryba no 300g to juz kawal malenstwa jest ♥ ale kto wie czy to nie plec meska ze taka wstydliwa jest ;) chociaz ja z corcia dowiedzialam sie dopiero plec w 28tc bo wczesniej nogi scisniete i za zadne skarby nie chciala pokazac kim jest ha ha

Ja nie wiem czy bym az tak bardzo sie starala na meza urodziny. Zeby nie bylo takiego efektu ze on znowu sie poczuje gora bo pogadasz a i tak dalej bedzie jak zawsze.

Mamabyc buziaki dla corci ♥

Basik dobrze ze nie daleko kolezanka sie wyprowadza, ale az szkoda tak fajnej sasiadki. Oby tez nowi byli wporzadku ;)

Hilary koniecznie sobie dorobcie druga karte bo wspolne konto swietna sprawa ale 2 karty obowiazkowo.

I kochana zycze Ci dzisiaj by ten dzien przyniosl Ci tylko usmiech na twarzy :) by porod byl blyskawiczny i jak tylko mozliwe malo bolesny i by spelnilo Ci sie to o czym marzysz ♥ buziaki!!!

Hilary lubi tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki

Czy są tu jeszcze staraczki? Ostatnio czuję się stara i samotna ale od wczoraj postawiłam mniej żreć i pić i się ruszać. Może mi się nastrój poprawi.
    Ogólnie dziecka nadal chcę, ale przy postawie mojego m. niekoniecznie. Więc z żalem żegnam śluzik płodny. Nic z tego nie będzie w tym miesiącu :(

Hilary jeszcze raz tutaj urodzinowe uściski

Hilary lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon nie pomoge z ta cera bo nigdy nie mialam takich problemow, teraz niekiedy syf mi wyskoczy czego tez nigdy nie mialam, no ale jakis maly i szybko znika.

Pari a Ty dokladnie ktorego bedziesz miala to polowkowe? No po skierowanie idz kochana bo jeszcze najgorszy czas ciazowy przed Toba, wiec nogi na bank dadza popalic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria kurcze czyli maz nieugiety w tym temacie :(

No wlasnie smutno sie jakos zrobilo ze staraczki nie zagladaja. A przeciez czas staran to spore emocje i to czekanie na testowanie. Przydaloby sie znowu ujrzec nowe II kreseczki :)

• Pari Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama na 3d (też połówkowe) to mam w przyszły piątek... a ok 20.09 mam wizytę u gina i pewnie też mnie wyśle do siebie do szpitala .. tam zapewne nie będę miała możliwości oglądnięcia co na monitorze wiec nawet nie mam wyrzutów,, że dwa razy będzie :P...

Aria szkoda, że mąż dalej na nie :(

Idę się chyba zdrzemnąć na moment za nim przyjdzie pora na odebranie młodej ze szkoły .

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia jeszcze raz :)

Aria...szkoda że Twój mąż dalej ma takie podejście :/

No właśnie nie ma już tutaj staraczek ?

Kurczę a moja mała to tak fajnie kopie chociaż co raz częściej wchodz mi w żebra i szczególnie prawe sobie upodobała :O od kilku dni próbuje ją nagrać ale jak tylko wyciągam telefon to przestaje :p
    Zjadłam prawie całą czekolade i teraz mi nie dobrze :O :P A zamiast iść na zakupy to kupiłam kilka rzeczy przez internet. Na allegro zamówiłam gąbke taka mate do wanienki dla malej, półke taką do wanny bo nie mam już miejsca na kosmetyk :O I na endo fajne bodziaki wzięłam :)
    Miska zaraz idzie na drzemkę to biore sie z obiad i dom ogarnę. Bedze domowy kebab a u Was co dzisiaj ?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria pewnie zmieni zdanie jak ty stwierdzisz, że nie chcesz. ..

Hilary wszystkiego najlepszego kochana. oby każde twe marzenie się spełniło :) a czekolada niech idzie wam na zdrowie

Simon ja nie pomogę bo ogólnie mam problemy z cera jeśli chodzi o ciążę z dziewczynami to była masakra. zima robiłam teraz kwasy ( teraz tez planuje chociaż musze się dowiedzieć czy będę moga karmiąc piersia) myślę że musisz poczekać i tyle... bo jeśli to od hormonów to raczej nic ci nie pomoże na dłużej.

ja chciałam iść się przejść, ale mała zasnela. jakoś nie mogę siedzieć w domu za dużo myślę.. a jak wy rozwiazyjecie problem chrzestnych przy kolejnych dzieciach bo my jesteśmy w totalnej d... nie mam kogo poprosić siostra teraz jest niewierząca ( bardziej jej mąż, ale się nie zgodzi) mam dobrego kuzyna z zona ale oni maja juz sporo chrzesniakow watpie by chcieli kolejnego. a reszta hmmm raczej chce kogoś z kim mam dobry kontakt zostają właściwie moi rodzice czyli dziadkowie

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary u mnie dziś mielone :)

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ