Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mlodsza tez mam na płycie 3d.. Starsza na kasecie zwykle i musze ja dać do przegrania na cd bo kasrta ma mniejsza żywotność i w końcu do niczego sie nie nada.

Nogi nadal dokuczają na maxa.. I sama nie wiem komu wpierw mówić ..ginowi czy do neurologa może jesli to ten zespól niespokojnych nóg .. Teraz zacznie soe ranne wstawanie to ja będę nieprzytomna chodzić po tych nocnych wędrówkach zamiast spania

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari Ty do flebologa idz. On Ci sprawdzi przeplyw w zylach i on ogolnie takimi sprawami sie zajmuje bo sama chodze od lat do niego.

Ja tez dzisiaj dopiero po 3 w nocy usnelam a od 6 na nogach ;)

• Enii Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna jakby zachodniopomorskie to bym była happy. Drugi kraniec- podkarpacie.
    Do końca roku musimy ogarnąć temat

Wczoraj dowiedziałam sie od koleżanki Krystiana ze ich kolezanka z klasy w ciąży. Masakra. Dziewczyna 15 czy niespełna 16 lat.

Pari a Mg z b6 bierzesz no i b12 oraz wapno. Zrob sobie pofzadne badania wchlaniania witamin i reszty.Mnie tak czasami bola. Na razie znow etap bolących stop ze po ścianie rano ide do tego miednica ze nawet przekręcić sie nie mogę.

Szczęściary z Was bo za mojej kariery ciążowej nie było nagrywane nic jedynie usg.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii no to nowa przygoda Was czeka :) uwielbiam takie zmiany na maxa ;) fajnie.

Mnie to przeraza co sie dzieje z tymi nastolatkami :( ale to wina rodzicow. Powinni uswiadamiac dzieci co i jak i interesowac sie czy corka wspolzyje i do gina isc po tabsy w takim wypadku.

Ja tez kiedys miewalam straszny bol piet taki klujacy ze stanac nie moglam na nich ale nie wiem od czego to moglo byc.

Dobra jedno dziecko juz wyszykowalam i ide odprowadzic na busa a zaraz corcie trzeba szykowac do przedszkola ;)

• Pari Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama nawet nie wiedziałam o takim specliście .. ale z tego co widzę to on od zył a to raczej nie te.. może faktycznie przejść się wpierw do rodzinnej i podpytać gdzieby to iść z tym może ona coś więcej rozeznana

Eni magnez biorę..mnie w sumie stopa właśnie boli bądź obie ale ostatnio lewa noga wiedzie prym w bólu ... tyle, że ja jak chodzę to mi lepiej .... nie wyleżę w jednej pozycji ... w ciąży nasiliło się i nawet przy dłuższy siedzeniu zaczyna boleć.
    z tą koleżanką to masakra jakaś.. ja przyznaje bez bicia że nie wiem jak zacząć temat ...moja starsza to taka dosyć dziecinna jeszcze i jakby ją nic nie interesowało oprócz kotów i klocków lego.. już młodsza bardziej dociekliwa w tematach otaczającego świata.. życie w rodzinie im wchodzi.. więc może to jakoś zacznie temat a my pociągniemy normalnie...bo wiadomo jak takie zajęcia wyglądają gdy nie prowadzi ich typowy specjalista

Ale bym dziś dziewczyny wybrała ..o godzinę później ... na styk zdążyły ...na szczęście pani będzie przesadzać u młodszej bo siadła gdzie było wolne więc z tyłu i nie tak jakby chciała plus, że ona ma okulary to raczej tył nie wskazany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:47

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Starsi w szkole, a Młoda odsypia, bo w nocy budziła się chyba 20 razy. Masakra. Może jakieś zęby bo normalnie raczej śpi.
    Poza tym dziś jedziemy na pogrzeb mojej Cioci ;(

Enii, ale zmiany :). Super.
    A co do ciąży... okropnie wcześnie.

Dziewczynki, któraś z Was narzekała na zgagę w ciąży. Ja popijałam małe łyczki Alugastrinu (takie mleczko dostępne w aptece, które można w ciąży) i zgaga mijała od razu po pierwszym łyku.

Flebolog...;), piękna nazwa ;)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam w kolejce na usg jedna pani przede mną ale otwierają dopiero o 9 albo nawet trochę po.

Ostro z tą dziewczyną ciekawe czy tatuś się poczuje do roli i czy będzie miała pomóc rodziców itd...
    Z tą młodzieżą to teraz masakra jak ja kuzynce opowiadałam że z M czekaliśmy z tym 10 miesięcy to mnie praktycznie wyśmiała i że teraz tak się nie robi...
    Aż sie boje co to będzie jak nasz dzieci dorosnął...M to chyba że strzelbą będzie pilnował dziewczyn hehe

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatuska współczuję

No a ja tak gadam że masakra z tą dziewczyną a sama zaszłam jak miałam 19 :o
    No ale liceum miałam skończone to zawsze to inaczej i po 3 latach bycia z M :p i w sumie to nie była wpadka tylko durnowaty pomysł że chcemy dzidziusia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 09:02

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka mnie zaczyna łapać ale na razie do zniesienia..a jak bardzo to ratuje się renie.

Hilary myślę, że u Was jednak to inaczej .. świadomość była taka czy inna .. a ta 15 latka to raczej nie sądzę aby miła świadomość do końca chyba samych czynów i konsekwencjami.
    Trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 09:10

Hilary lubi tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta!!! Hilary koniecznie pochwal się zdjęciami po wizycie :-) ja mam w pracy koleżankę, która urodziła dziecko jak miała 16 lat, teraz Oskar poszedł już do pierwszej klasy a ona w przyszłym roku we wrześniu bierze ślub :-) oczywiście nie z chłopakiem, z którym ma Oskara, bo tamten związek rozsypał się zaraz po wiadomości o ciąży! gdyby nie rodzice nie dałaby rady sama! i prawda wygląda tak, że Oskar bardziej jest związany z babcią, która go wychowywała niż z własną mamą....

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Wszystko ok :) jak dojdę do domu zjem i się ogarnę to napiszę szczegóły zdjęcia mam ale takie tylko części ciała i w ogóle to który robił to totalny debil i powinnam skargę na niego napisać takie teksty zaczął do mnie sypać...

PodwojnaMama, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie bagietke czosnkowa, herbatke i mozna usiasc na chwilke ;)

Pari ja Ci radze isc do Flebologa a to dlatego ze tak naprawde nie wiesz co sie dzieje w Twoich nogach, ja zanim pojawily mi sie zylaki mialam takie same bole co Ty. Flebolog zrobi Ci usg zyl. Przeplywy jakie sa. I on nie jest konkretnie tylko od zyl. Wlasnie od takich boli tez. U mnie od razu wyszlo ze mam nie takie przeplywy w zylach stad te bole i od razu leki dostalam i bole minely ale nie spowodowaly tego ze zylaki nie wyszly bo to genetycznie juz jest. A mialam kiedys robione przeplywy w zylach? Wiesz ze wszystko jest tam ok?

Enii jeju faktycznie jak napisalas ze za Twoich czasow nie bylo filmikow na plytach to pomyslalam, jeju jakie Twoje chlopaki to juz nastolatkowie ;)

Simon a no wlasnie nie kazda nastolatka nadaje sie do wychowania dziecka. Ja od nastolatki chodzilam juz opiekowac sie dziecmi po 3-4 godziny dziennie bo to uwielbialam i bylam bardzo rozwinieta i od razu po szkole chcialam miec z mezem dziecko i gdybym nie poronila to juz by spore bylo, takze Hilary wcale sie nie dziwie ze tez chcieliscie miec za mlodu dziecko ;) ale macie gdzie mieszkac. Sami sie utrzymujecie, wiec jestescie odpowiedzialni i nie widze w tym nic zlego tylko dlatego ze mlodzi byliscie.

Hilary ale jaja ze jeszcze trafiaja sie lekarze z takimi tekstami, w szoku jestem. Czekam na relacje i ciesze sie ze wszystko dobrze :) a ile niunia juz wazy?

Ryba jak sie kochana czujesz? Daj znac czy jest ok bo sie martwie ♥

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Dziewczynki, któraś z Was narzekała na zgagę w ciąży. Ja popijałam małe łyczki Alugastrinu (takie mleczko dostępne w aptece, które można w ciąży) i zgaga mijała od razu po pierwszym łyku.
    tak ja mam praktycznie cały czas , muszę zakupić sobie to w aptec, dziękuję serdecznie :)

My mieliśmy dzionek przemiły rozpoczęcia super, zarówno 6 klasista jak i 1 klasista zachwyceni :) , dziś pobiegli z chęcią do nowej szkoły, nowych kolegów a ja szczęśliwa. Starszy miał ciężki rok w starej szkole więc mam nadzieję, że szybko się zaklimatyzuje w nowej klasie.
    Wczoraj jeszcze aqua park zaliczyliśmy, nawet ja pozjeżdżałam na pontonach z rur ale radocha :)
    PodwojnaMama wrote:
    Karolcia jak te zapalenie? Lepiej cos?

oj tak kochana zastosowałam leki i szybko ustąpiło ufff całe szczęście ale będę musiała lekarzowi w poniedziałek wspomnieć, żebym wiedziała czy dobrze zrobiłam.
    Starszy jak pani go przedstawiała to taki wystraszony , ale ja obserwowała reakcje dzieci i dwie dziewczynki fajnie do siebie nowy widziałaś i w ich oczach takie wiesz spojrzenie, że fajny zmierzyły go takim wzrokiem zainteresowania szok takie małolaty hahah

Pysia super że wszystko ok u lekarza :)

Pari ale aż tak maleństwo już dokazuje?? szok u mnie takie delikatne ruchy dopiero, w pierwszej ciąży mój pierwszy to mi tak dał popalić że miałam dosyć juz jego ruszania się, ale to dopiero było ok 30 tygodnia. NO to jeśli już ci to doskwiera to tylko ci współczuje.

Eni raju strasznie szybko 15 lat masakra
    Współczuję przeprowadzki, ja nigdy daleko się nie wyprowadziłam w zasadzie tylko jedną ulicę równoległą od rodziców do męża, jakoś nie wyobrażam sobie całkiem i to tak daleko, chociaż czasem chciałabym jak najdalej :) Podkarpackie piękne tereny oj w sumie .

Hilary to super, że wszystko ok, powiedz co tam się działo

PodwojnaMama, Hilary lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak. Pierwsza rzecz to usg zaczęli robić godzinę później bo coś tam na oddziale się działo i moja gin miała jakiś zabieg i przyszedł taki facet.
    Ja weszłam jako druga i najpierw standardowo pytał o mój wiek, termin @ i która ciąża i ilość porodów i potem spytał czy urodziłam w terminie. To mu powiedziałam że nie bo miałam cholestaze i w 38 i 37 to spytał o wagę dzieci to mu powiedziałam a potem do mnie taki tekst czy nie powinnam dać wątrobie odpocząć i się zaśmiał że chociaż teraz robią przeszczepy to czy ja się nie szykuje skoro tyle dzieci planuje... tak jakbym jeszcze miała co najmniej 5 urodzić...a po drugie tak na prawdę nie powinno to go obchodzić ile chce mieć dzieci. Mógł najwyżej zasugerować że to jest groźne dla wątroby ale nie takie posmiechujki że czekam na przeszczep ! Powiedziałam tylko że chciałam trójkę i więcej nie planuje bo ja to zawsze nie umiem się odegrać i coś powiedzieć w takich sytuacjach :/ Potem robił usg i się pytał kiedy miałam poprzednie usg i czy wszystko było ok...mi już pikawa stanęła bo tak jakby wychodziło że teraz jest coś nie tak... powiedziałam że w 22 tc i że było ok a on nic dalej robił usg. Potem tylko powiedział żebym na bok się położyła bo nie może twarzy zobaczyć bo się schował i dalej robił usg i po chwili powiedział że się udało i skończył. Ja się wycieralam a on wypisywał papiery i skończył i mi daje i że można poprosić kolejną osobę. Tylko ja jak brałam tą kartkę to się spytała czy wszystko jest dobrze to powiedział że z tego co widział to tak. Więc gdybym nie spytała to nic by nawet nie powiedział. I spytałam czy dalej dziewczynka to on że tak i poszłam. Na kartce pisze że wszystko w normie ale na dole nie mogę przeczytać. Brometria w misczenie??? Może wy rozczytacie i położenie płodu dolne główkowe chyba czyli że już się ułożyła jak do porodu ?
    Aa i waży 1689 więc coś sporo mi się wydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:39

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9d9614ebeb4.jpg

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj widać chyba buzke tak z boku
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64c017331622.jpg

Bo w ogóle jak robił usg to mi nic nie pokazywał. Tylko kątem tak widziałam. Moja zawsze najpierw sama patrzy a potem odwraca monitor i mi pokazuje...
    Jestem strasznie zła. Weźcie tak czekałam na te usg bo ostatnio miałam po 20tc...i to pewnie ostatnie moje usg i się cieszyłam że akurat przed moimi urodzinami będę miała taki prezent że sobie popatrzę na maluszka a ten gin wszystko zwalił:(

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... co za idiota!!! człowiek idzie do profesjonalisty a tu nie dosyć, że nic nie powie na temat usg to jeszcze jakieś głupie żarciki!!! nie lubię takich ludzi! a tym bardziej w sytuacji kiedy Ty się denerwujesz badaniem a ten sobie głupoty gada!!!!!

PodwojnaMama, Hilary lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary Kochana a nie da rady żebyś sobie jeszcze raz zrobiła usg, nie przyjmie Cię Twoja gin jeszcze raz?

• Hilary Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na męża zła trochę jestem... wczoraj wziął wolne rano zawiózł mnie na badania i Wiktora do przedszkola i pojechał do teściów naprawiać im traktor. Wrócił po 22 zmęczony i poszedł spać a w lodówce pustki i chciałam wczoraj na zakupy z nim jechać no ale wcześniej mówił że bedzie naprawiać to mówię ok to we wtorek pójdziemy a on dzisiaj że znowu musi jechać naprawiać bo nie skończył. To mówię że po pracy szybko skoczymy i sobie potem pojedzie a on że nie bo się nie wyrobi i że możemy jutro jechać. Tak bo nie mam co innego robić w urodziny tylko spożywcze zakupy robić... ciekawe czy on w ogóle pamięta że to jutro i czy coś dla mnie ma bo wtedy na imprezie nic od niego nie dostałam bo stwierdził że mi da w moje urodziny. Nie oczekuje jakiś mega prezentów ale chciałabym w tym dniu z nim posiedzieć może jakiś deser bym zrobiła albo coś...
    A w czwartek mam tą wizytę u dentysty i też już się tym stresuje...
    No to sobie pomarudziłam...sorki wiem że przy niektórych problemach które wy macie to moje to błahostki ale tak ten humor przez te usg mam zrąbany że musiałam wszystko z siebie wyrzucić...
    Werka poszła na drzemkę więc chyba film sobie jakiś oglądne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:46

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary o matko jaki buc. Brak slow doslownie i podsmiechujki robil bo widzi ze mloda to jeszcze kupa czadu przed Wami i ze plodzic dziecko za dzieckiem bedziecie. Szkoda ze nie potrafisz sie odgryzc. Ja bym juz tam sceny robila. Niestety nie rozczytam co tam jest napisane. Pismo lelarskie dla mnie jest zagadka ;) a moze warto pojsc gdzies prywatnie zeby usg na spokojnie jakis dobry gin zrobil?

Karola uf to cale szczescie ze minelo. A z ta szkola ha ha juz sobie wyobrazilam te dziewczyny ;) bedzie mial syn branie i tylko patrz jak oznajmi ze dziewczyne ma ha ha

Hilary lubi tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ