Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia jajo zaraz zniose bo ciagle zagladam na wiesci od Ciebie, daj znac jak najszybciej!

Mialam usiasc ale wzielam sie za sprzatanie szafki z butami i letnie juz do kontenera z butami wrzuce. Zaraz skoncze to bedzie czas na herbate ha ha a mialam spac ;)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia czekamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    PodwojnaMama, jak się czytało książkę Lewandowskiej?
    Ciekawie napisana? Warto przeczytać?

Wiesz co powiem tak. Nic nowego w niej nie wyczytalam czego bym sama nie wiedziala ;) jest to na pewno dobra ksiazka dla kobiet ktore sa w pierwszej ciazy :) ale ksiazka ogolnie fajnie napisana, swietne przepisy i sa nawet cwiczenia na kazdy trymestr. Mnie ogolnie sie podoba bo zdrowe odzywianie to moja tematyka jezeli chodzi o ksiazki ;) wiec chlone kazda po kolei. Ale co najwazniejsze ksiazka jest ladnie w srodku wydana a to bardzo jest przyjemne dla oka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) wlasnie pieka mi sie placki ziemniaczane bo tak mi sie zachcialo ;)

Hilary juz koncowka Ci zostala, wiec musisz przetrwac te nocki. Pogadaj z corcia zeby dala sie mamie wyspac i pod zebra nie wchodzila ha ha

Ryba mi tam nie przeszkadza ze piszesz tylko o sobie, ciesze sie ze mamy tutaj siebie i nie trzymasz tego w sobie. Najgorsze u facetow to jest to ze po takiej awanturze maja wszystko w dupie a kobieta musi ogarnac wszystko czy chce czy nie.

Ech przykro ze i Twojemu bratu nie wyszlo :( a jak poranek dzisiejszy? Z mama rozmawialas? Mam nadzieje ze mimo wszystko udalo Ci sie w nocy pospac?

Aria a ja myslalam ze z wczasow wrocisz z decyzja o dalszych staraniach, ale rozumiem Twoja decyzje i jaka by ona nie byla, to mam nadzieje ze bedziesz tutaj z nami :) a ogolnie odpoczelas?

Mamybyc twarda z Ciebie babeczka :) i uwazam ze bardzo dobra decyzje podjelas, przynajmniej nie bedziesz sie dreczyc w srodku bo wiesz czego chcesz i nastawienie do tego ze w razie w poradzisz sobie jest mega swietne! Zycze Ci jednak by maz zrozumial co moze stracic i walczyl o Wasza rodzine ♥

Enii to kiedy Wy bedziecie sie przenosic do Kostrzynia? A Wy jestescie z zachodniopomorskiego? Bo Kostrzyn to nie daleko mojego rodzinnego miasta ;)

Simon no w koncu badania porobione, teraz mozna juz jesc ha ha

Hilary i jak poszlas na drzemke? Ja nie wiem ale niby sama jestem w domu a na drzemke brak czasu i ciagle cos do pracy znajde ;)

Karolcia jak te zapalenie? Lepiej cos?

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Współczuję nerwowych sytuacji w domu. U nas to ja jestem upierdliwcem. Nie wiem, jak Wy, ale ja po fakcie zawsze widzę, że trochę prowokuję zachowania męża, które potem mnie drażnią. I czepiać się potrafię strasznie. Najgorsze, że to widzę, a nie umiem nad tym zapanować. Jestem typem który lubi mieć kontrolę nad wszystkim i chyba muszę nad tym mocniej popracować.
    Mnie już zmęczyły wakacje w sensie brak rytmu (a propos upierdliwca, co lubi mieć kontrolę ;)).
    W dodatku @ nie ma a biel na teście. Coś mi się cykle rozjechały ;(. Miałam jak w zegarku 28 dni a teraz poprzedni 24 a ten, dziś miała przyjść @ a NIC jej nie zapowiada. Od najprawdopodobniejszej ovu minęło 15 dni, więc nie ma mowy o ciąży. DO DUPY!
    No nic, zobaczymy jak zacznę nowy cykl. Może trzeba zostawić odliczanie i przytulać się po prostu częściej ;), to i upierdliwość mi przejdzie ;)
    Życzę samych udanych wizyt naszym ciężarówkom.
    Aria, ja chyba też nie mam parcia. Tzn chcę jeszcze jedno, ale - sama nie wiem do czego to porównać, nie tak, że za wszelką cenę. Ktoś mi powiedział - ma być, to będzie. Mam nadzieję, że to dobra wiadomość ;)
    Pozdrawiam ;*

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Skarby moje :***

Przepraszam że teraz dopiero ale strasznie dużo rzeczy nawarstwiło się na dziś do załatwienia....a i zaraz mam jeszcze szkole muzyczna a potem dentystę.

Ale do rzeczy :))))

Jest ciąża pojedyncza, akcja serca widoczna :))) widziałam wszystko czarno na białym :))) niesamowite odczucia.ma ok 8 mm groszek :)))

Dostałam nawet zdjęcie groszka :)))

Wstawię wieczorem jak wrócimy:*

Ściskam taaaaaaak mocno:*:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 15:02

Hilary, PodwojnaMama, MamaTuśka, Basik83, Rybaaaa, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no to super że wszystko ok, czekamy na zdjęcie :)

Podwójna wczoraj mąż z nią gadał bo jak jechaliśmy autem to też pod zebra mi wchodziła może się posłucha tatusia bo jak ma razie tak nie robi :)
    a drzemkę zaliczyłam, spałam z córką ponad 2 godziny. Chociaż ja nie Kubie w dzień spać bo potem taka rozlazła chodzę:/ Kawę muszę sobie zrobić ale na razie jemy obiad spaghetti. W domu mam ogarnięte ale muszę zrobić listę dań i zakupów bo trzeba zrobić takie większe. I pranie wywiesić ale kurde tak mokro że na balkonie nic nie schnie a w domu też nie...a w tym tygodniu chciałam popracować ciuszki dla dzidziusia i chyba odłożę to na lepszą pogodę:/

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no w koncu. Tak sie ciesze. Gratuluje serduszka i teraz juz spij spokojnie❤bo wszystki jest dobrze :)

I na zdjecie teu czekam :) i napisz jak wrazenia z wizyty? Nie masz sie do czego doczepic?

Hilary uwielbiam spaghetii ;) ja i moj syn makaron moglibysmy jesc na sniadanie, obiad i kolacje ha ha

Jak ja doceniam elektryczna suszarke do ciuchow. Wyszlam do przedszkola i zanim wrocilan to ciuchy suche, mieciutkie i pachnace.

Lecialam jak glupia z przedszkola bo jan zawsze jeden kurier sie spoznia i balam sie ze przyjedzie w miedzy czasie a ma regal na ksiazki do dzieci do pokoju i kilka rzeczy do kuchni ale na szczescie tak sie spoznia ze jeszcze dopiero za 2h ma byc uff.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak siedze i mysle ze mam nadzieje w przyszly Poniedzialek tez super wiesci oglosic o fasolce. Nie chce myslec bo stres mnie lapie :/

• Hilary Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna noo my właśnie gdzieś za rok będziemy remontować łazienkę i wtedy chce wannę zamienić na kabinę prysznicową i wstawić pralkę i na to suszarkę bo przy 3 dzieci jest sporo prania i jeszcze męża rzeczy podwójne bo zwykle i do pracy
    U Cb też na pewno wszystko będzie dobrze więc się nie martw :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, gratulacje po wizycie, super wieści ;)
    Podwójna, takie czekanie na wizytę jest okropne ;), na którą godzinę masz? Będzie dobrze, zobaczysz. Pewnie już będzie serducho ;)
    U nas też spagetti ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary baaaaardzo Ci polecam suszarke. Dla mnie najwazniejsza maszyna bo bez zmywarki bym sie obyla ale bez suszarki nie. Pamietam kilka lat temu wieczne nerwy ze ciuchy nie schna. A jak za dlugo schna to smierdza. Do tego tak jak u Ciebie. Ciuchy meza do pracy. Posciel. Do tego wiecznie ciuchy rozwieszone w domu i parowaly a mi przy astmie sie ciezko oddychalo. Teraz nawet latem nie wieszam ciuchow na dwor bo wysuszone slonvem döa mnie sa za szorstkie a suszarka tak zmiekcza je i ciuchy jak leza w szafie nawet i 2 miesiace to ladnie plynem pachna.

MamTuska a moze jeszcze jest nadzieja na ciaze ;) moze owulka sie przesunela?

Ja mam wizyte na 10:40 takze dlugo czekac nie bede musiala:)

• Pari Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryybaa, Mamabyć mam nadzieję, że Ci Wasi mężowie się ogarną za wczasu

Pysia super!

PodwójnaMama no mi się suszarka marzy ale na razie inne rzeczy ważniejsze-może kiedyś.

Ktosiek daje popalić ..dziś w szczególności ... do tej pory ruchy wspominałam mile z poprzednich ciąż ..a tu dopiero jakby połowa a mnie bolą ... dziś zwijałam się z bólu dosłownie po tych fikołkach czy co tam wyprawiał...
    córcia stwierdziła, że musi być to chłopak skoro tak mi dokucza haha ... w sumie mogłaby mieć rację :D

rozpoczęcia szkoły za nami... 1-klasiskta zachwycona a IV-to na razie też ..choć to pewnie do czasu aż zacznie się prawdziwa nauka., i tego się boję, że będzie armagedon znów przy odrabianiu zadań.

Za 2 tyg. umówiłam się na usg 4d - mam, nadzieję, że ktosiek ładnie się zaprezentuje i poznamy wtedy w końcu płeć ;)

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/0b7af9ac7bf00.jpg.html

<a href=https://zapodaj.net/0b7af9ac7bf00.jpg.html>img_20170904_190135.jpg</a>

Dziękuję Skarby :***

Próbowałam kilka razy z tym zdjęciem żeby je było tu widać ale bez skutku,wstawiam wszystko co skopiowałam:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:14

PodwojnaMama, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia cos maja dzisiaj jakies problemy na forum bo chcialam wstawic Twoja fasolke w miniaturce ale tylko link sie zalacza :/

Ale fasolka pokazna juz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:45

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia super

Moje tez dzis poszly na rozpoczecie zachwycone specjalnie to to nie sa...hahahah

No coz ..zycie...

Pari mi dzidzol narazie az tak nie dokucza jak tobie

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama- kochana jesteś:*

Wizyta była bardzo szybka.Chyba z 5 min z USG i ubieraniem się.
    Mówiła żeby brać kwas foliowy,nie palić,nie pić alkoholu.Mowila że mam iść do do lekarza medycyny pracy który powinien być przypisany do mojego zakładu a ten wystawi mi BV ale zakręciła się i potwierdzenia ciąży nie wystawiła.Za 2 tyg ma być mój Muterrpas ale odbiorę go i tak po urlopie w październiku i z tym dokumentem pójdę do lek medycyny pracy.

Aa i kazała sobie magnez brać jeszcze że przez te pierwsze 3 mc lepiej znosi to wszystko co musi się rozciągać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari ale masz niezlego akrobate jak tak juz daje popalic :D pochwal sie zdjeciami z 4D jak bedziesz juz po :) mi tez sie marzy na Swieta Bozego Narodzenia 4d zrobic jak bedziemy w Pl, ale najpierw to ja musze wizyte serduszkowa zaliczyc i cala reszte ;)

Dobrze ze dziewczynki zachwycone, pierwsze nastawienie to podstawa ha ha

Basik a co bedzie jak zaraz nauka bedzie to dziewczynki juz w ogole zapal straca ;)

Pysia szok ta Twoja gin jest. Jeszcze nigdy na takiej wizycie szybkiej nie bylam, ale najwszniejsze ze fasolka ma sie dobrze a reszta to wiesz ;)

Karola jak chlopcom w nowej szkole?

• Pari Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik i dobrze, nie do pozazdroszczenia takie bolesne ruchy.. Nawet nie kopniaki.. Tylko takie jakby ktosiek sie wypinał..
    Moje zapal mają..chwilowy zapewne.. Jedna będzie mieć problem z lekcjami a druga z nudnymi zadaniami bo wg logopedy będzie się nudzić w szkole.. Ale nie ma to jak uczenie sie of poczatku od starszej siostry

Podwojna Mama ok..juz się nie mogę doczekać.. Chciałam wczesniej ale i tak terminów nie mieli a tak to będzie też jako połówkowe.. Razy dwa bo potem do swojego Gina wiec pewnie tez będzie robił ale ze wysyła do szpitala.. A tam i tak nie mam podglądu wiec zaszalałam co by w końcu maluszka zobaczyć no i pamiątkę miec na płycie

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari ja mam wlasnie plyty z takich usg na pamiatke i nieraz sobie ogladamy ;) dzieci bardzo sie ciekawia jak byly male w brzuszku. No dla nich to mega przezycie, wiec dobrze ze zaszalalas bo to pamiatka na cale zycie. Zawsze sie z mezwm smiejemy ze na starosc wnukom te plyty bedziemy pokazywac :)

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ