Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPysia jajo zaraz zniose bo ciagle zagladam na wiesci od Ciebie, daj znac jak najszybciej!
Mialam usiasc ale wzielam sie za sprzatanie szafki z butami i letnie juz do kontenera z butami wrzuce. Zaraz skoncze to bedzie czas na herbate ha ha a mialam spac -
nick nieaktualnyJustynaG wrote:PodwojnaMama, jak się czytało książkę Lewandowskiej?
Ciekawie napisana? Warto przeczytać?
Wiesz co powiem tak. Nic nowego w niej nie wyczytalam czego bym sama nie wiedziala jest to na pewno dobra ksiazka dla kobiet ktore sa w pierwszej ciazy ale ksiazka ogolnie fajnie napisana, swietne przepisy i sa nawet cwiczenia na kazdy trymestr. Mnie ogolnie sie podoba bo zdrowe odzywianie to moja tematyka jezeli chodzi o ksiazki wiec chlone kazda po kolei. Ale co najwazniejsze ksiazka jest ladnie w srodku wydana a to bardzo jest przyjemne dla oka -
nick nieaktualnyJestem wlasnie pieka mi sie placki ziemniaczane bo tak mi sie zachcialo
Hilary juz koncowka Ci zostala, wiec musisz przetrwac te nocki. Pogadaj z corcia zeby dala sie mamie wyspac i pod zebra nie wchodzila ha ha
Ryba mi tam nie przeszkadza ze piszesz tylko o sobie, ciesze sie ze mamy tutaj siebie i nie trzymasz tego w sobie. Najgorsze u facetow to jest to ze po takiej awanturze maja wszystko w dupie a kobieta musi ogarnac wszystko czy chce czy nie.
Ech przykro ze i Twojemu bratu nie wyszlo a jak poranek dzisiejszy? Z mama rozmawialas? Mam nadzieje ze mimo wszystko udalo Ci sie w nocy pospac?
Aria a ja myslalam ze z wczasow wrocisz z decyzja o dalszych staraniach, ale rozumiem Twoja decyzje i jaka by ona nie byla, to mam nadzieje ze bedziesz tutaj z nami a ogolnie odpoczelas?
Mamybyc twarda z Ciebie babeczka i uwazam ze bardzo dobra decyzje podjelas, przynajmniej nie bedziesz sie dreczyc w srodku bo wiesz czego chcesz i nastawienie do tego ze w razie w poradzisz sobie jest mega swietne! Zycze Ci jednak by maz zrozumial co moze stracic i walczyl o Wasza rodzine ♥
Enii to kiedy Wy bedziecie sie przenosic do Kostrzynia? A Wy jestescie z zachodniopomorskiego? Bo Kostrzyn to nie daleko mojego rodzinnego miasta
Simon no w koncu badania porobione, teraz mozna juz jesc ha ha
Hilary i jak poszlas na drzemke? Ja nie wiem ale niby sama jestem w domu a na drzemke brak czasu i ciagle cos do pracy znajde
Karolcia jak te zapalenie? Lepiej cos?
-
Hej Dziewczynki. Współczuję nerwowych sytuacji w domu. U nas to ja jestem upierdliwcem. Nie wiem, jak Wy, ale ja po fakcie zawsze widzę, że trochę prowokuję zachowania męża, które potem mnie drażnią. I czepiać się potrafię strasznie. Najgorsze, że to widzę, a nie umiem nad tym zapanować. Jestem typem który lubi mieć kontrolę nad wszystkim i chyba muszę nad tym mocniej popracować.
Mnie już zmęczyły wakacje w sensie brak rytmu (a propos upierdliwca, co lubi mieć kontrolę ).
W dodatku @ nie ma a biel na teście. Coś mi się cykle rozjechały ;(. Miałam jak w zegarku 28 dni a teraz poprzedni 24 a ten, dziś miała przyjść @ a NIC jej nie zapowiada. Od najprawdopodobniejszej ovu minęło 15 dni, więc nie ma mowy o ciąży. DO DUPY!
No nic, zobaczymy jak zacznę nowy cykl. Może trzeba zostawić odliczanie i przytulać się po prostu częściej , to i upierdliwość mi przejdzie
Życzę samych udanych wizyt naszym ciężarówkom.
Aria, ja chyba też nie mam parcia. Tzn chcę jeszcze jedno, ale - sama nie wiem do czego to porównać, nie tak, że za wszelką cenę. Ktoś mi powiedział - ma być, to będzie. Mam nadzieję, że to dobra wiadomość
Pozdrawiam ;*
-
Hej Skarby moje :***
Przepraszam że teraz dopiero ale strasznie dużo rzeczy nawarstwiło się na dziś do załatwienia....a i zaraz mam jeszcze szkole muzyczna a potem dentystę.
Ale do rzeczy )))
Jest ciąża pojedyncza, akcja serca widoczna )) widziałam wszystko czarno na białym )) niesamowite odczucia.ma ok 8 mm groszek ))
Dostałam nawet zdjęcie groszka ))
Wstawię wieczorem jak wrócimy:*
Ściskam taaaaaaak mocno:*))Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 15:02
Hilary, PodwojnaMama, MamaTuśka, Basik83, Rybaaaa, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
Pysia no to super że wszystko ok, czekamy na zdjęcie
Podwójna wczoraj mąż z nią gadał bo jak jechaliśmy autem to też pod zebra mi wchodziła może się posłucha tatusia bo jak ma razie tak nie robi
a drzemkę zaliczyłam, spałam z córką ponad 2 godziny. Chociaż ja nie Kubie w dzień spać bo potem taka rozlazła chodzę Kawę muszę sobie zrobić ale na razie jemy obiad spaghetti. W domu mam ogarnięte ale muszę zrobić listę dań i zakupów bo trzeba zrobić takie większe. I pranie wywiesić ale kurde tak mokro że na balkonie nic nie schnie a w domu też nie...a w tym tygodniu chciałam popracować ciuszki dla dzidziusia i chyba odłożę to na lepszą pogodę
-
nick nieaktualnyPysia no w koncu. Tak sie ciesze. Gratuluje serduszka i teraz juz spij spokojnie❤bo wszystki jest dobrze
I na zdjecie teu czekam i napisz jak wrazenia z wizyty? Nie masz sie do czego doczepic?
Hilary uwielbiam spaghetii ja i moj syn makaron moglibysmy jesc na sniadanie, obiad i kolacje ha ha
Jak ja doceniam elektryczna suszarke do ciuchow. Wyszlam do przedszkola i zanim wrocilan to ciuchy suche, mieciutkie i pachnace.
Lecialam jak glupia z przedszkola bo jan zawsze jeden kurier sie spoznia i balam sie ze przyjedzie w miedzy czasie a ma regal na ksiazki do dzieci do pokoju i kilka rzeczy do kuchni ale na szczescie tak sie spoznia ze jeszcze dopiero za 2h ma byc uff. -
nick nieaktualny
-
Podwójna noo my właśnie gdzieś za rok będziemy remontować łazienkę i wtedy chce wannę zamienić na kabinę prysznicową i wstawić pralkę i na to suszarkę bo przy 3 dzieci jest sporo prania i jeszcze męża rzeczy podwójne bo zwykle i do pracy
U Cb też na pewno wszystko będzie dobrze więc się nie martw
-
nick nieaktualnyHilary baaaaardzo Ci polecam suszarke. Dla mnie najwazniejsza maszyna bo bez zmywarki bym sie obyla ale bez suszarki nie. Pamietam kilka lat temu wieczne nerwy ze ciuchy nie schna. A jak za dlugo schna to smierdza. Do tego tak jak u Ciebie. Ciuchy meza do pracy. Posciel. Do tego wiecznie ciuchy rozwieszone w domu i parowaly a mi przy astmie sie ciezko oddychalo. Teraz nawet latem nie wieszam ciuchow na dwor bo wysuszone slonvem döa mnie sa za szorstkie a suszarka tak zmiekcza je i ciuchy jak leza w szafie nawet i 2 miesiace to ladnie plynem pachna.
MamTuska a moze jeszcze jest nadzieja na ciaze moze owulka sie przesunela?
Ja mam wizyte na 10:40 takze dlugo czekac nie bede musiala:) -
Ryybaa, Mamabyć mam nadzieję, że Ci Wasi mężowie się ogarną za wczasu
Pysia super!
PodwójnaMama no mi się suszarka marzy ale na razie inne rzeczy ważniejsze-może kiedyś.
Ktosiek daje popalić ..dziś w szczególności ... do tej pory ruchy wspominałam mile z poprzednich ciąż ..a tu dopiero jakby połowa a mnie bolą ... dziś zwijałam się z bólu dosłownie po tych fikołkach czy co tam wyprawiał...
córcia stwierdziła, że musi być to chłopak skoro tak mi dokucza haha ... w sumie mogłaby mieć rację
rozpoczęcia szkoły za nami... 1-klasiskta zachwycona a IV-to na razie też ..choć to pewnie do czasu aż zacznie się prawdziwa nauka., i tego się boję, że będzie armagedon znów przy odrabianiu zadań.
Za 2 tyg. umówiłam się na usg 4d - mam, nadzieję, że ktosiek ładnie się zaprezentuje i poznamy wtedy w końcu płeć6 c.s
-
https://zapodaj.net/0b7af9ac7bf00.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/0b7af9ac7bf00.jpg.html>img_20170904_190135.jpg</a>
Dziękuję Skarby :***
Próbowałam kilka razy z tym zdjęciem żeby je było tu widać ale bez skutku,wstawiam wszystko co skopiowałam:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:14
PodwojnaMama, Hilary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Podwójna mama- kochana jesteś:*
Wizyta była bardzo szybka.Chyba z 5 min z USG i ubieraniem się.
Mówiła żeby brać kwas foliowy,nie palić,nie pić alkoholu.Mowila że mam iść do do lekarza medycyny pracy który powinien być przypisany do mojego zakładu a ten wystawi mi BV ale zakręciła się i potwierdzenia ciąży nie wystawiła.Za 2 tyg ma być mój Muterrpas ale odbiorę go i tak po urlopie w październiku i z tym dokumentem pójdę do lek medycyny pracy.
Aa i kazała sobie magnez brać jeszcze że przez te pierwsze 3 mc lepiej znosi to wszystko co musi się rozciągać
-
nick nieaktualnyPari ale masz niezlego akrobate jak tak juz daje popalic pochwal sie zdjeciami z 4D jak bedziesz juz po mi tez sie marzy na Swieta Bozego Narodzenia 4d zrobic jak bedziemy w Pl, ale najpierw to ja musze wizyte serduszkowa zaliczyc i cala reszte
Dobrze ze dziewczynki zachwycone, pierwsze nastawienie to podstawa ha ha
Basik a co bedzie jak zaraz nauka bedzie to dziewczynki juz w ogole zapal straca
Pysia szok ta Twoja gin jest. Jeszcze nigdy na takiej wizycie szybkiej nie bylam, ale najwszniejsze ze fasolka ma sie dobrze a reszta to wiesz
Karola jak chlopcom w nowej szkole?
-
Basik i dobrze, nie do pozazdroszczenia takie bolesne ruchy.. Nawet nie kopniaki.. Tylko takie jakby ktosiek sie wypinał..
Moje zapal mają..chwilowy zapewne.. Jedna będzie mieć problem z lekcjami a druga z nudnymi zadaniami bo wg logopedy będzie się nudzić w szkole.. Ale nie ma to jak uczenie sie of poczatku od starszej siostry
Podwojna Mama ok..juz się nie mogę doczekać.. Chciałam wczesniej ale i tak terminów nie mieli a tak to będzie też jako połówkowe.. Razy dwa bo potem do swojego Gina wiec pewnie tez będzie robił ale ze wysyła do szpitala.. A tam i tak nie mam podglądu wiec zaszalałam co by w końcu maluszka zobaczyć no i pamiątkę miec na płycie6 c.s
-
nick nieaktualnyPari ja mam wlasnie plyty z takich usg na pamiatke i nieraz sobie ogladamy dzieci bardzo sie ciekawia jak byly male w brzuszku. No dla nich to mega przezycie, wiec dobrze ze zaszalalas bo to pamiatka na cale zycie. Zawsze sie z mezwm smiejemy ze na starosc wnukom te plyty bedziemy pokazywac