X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary
    Brawo Ty :)
    Dzisiaj odpoczywaj :)

PodwojnaMama
    Ja przy obydwu ciążach strasznie wymiotowałam :( i praktycznie całe dnie było mi niedobrze. Zero apetytu, zmuszałam się do jedzenia :(
    Dzięki za leki :)

Ja jak zwykle w niedzielę na śniadanko zrobiłam naleśniki, tyle, że córeczka je "doprawiła" i były słone he he
    Zaraz lecę pod prysznic i jedziemy dzisiaj do Ikea Targówek :)
    Połazimy sobie :)

Miłej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 10:02

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miłych spacerów i wypadów wam życzę :)

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od wczoraj katar... M i młoda jeszcze się trzymają a starsza sama prosi o chusteczkę do smarkania więc musi jej dokuczać bo zawsze ucieka. A mnie głowa boli i coś zatoki... ehh..
    Co polecacie do inhalacji dla dzieciaków i brzuchatych?

Zwróciłam dziś uwagę M, że nawet głupiego "dziękuję" od niego nie usłyszałam, to najpierw się upierał, że dziękował, ale musiałam nie usłyszeć ale podziękował jeszcze raz, ale jak zdał sobie sprawę, że to co on pamięta to było poprzednim razem za ciasto do pracy to głupio mu się zrobiło i przepraszał bardzo..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na ognisku robimy pozegnanie lata

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja w stresie bo ciągle myślę czy okres przyjdzie:(myślę że zatestuje w środę jak wytrzymam a jak nie to we wtorek:-)
    My z rodzinką byliśmy dziś na grzybach prawie 4 godziny.padam ze zmęczenia.miłego popoludnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mama i co kupilas w Ikea? Ja nie lubie Ikea a dookola kazdy sie nia podnieca ;) nie wiem czy serio. Zawsze sie zastanawiam skad to podekscytowanie tym sklepem.

Hilary jak dozynki?

Ryba zdrowka dla Was! Dobrze ze maz przeprosil, zeby tylko zaczal widziec swoje bledy i pomagac Ci w codziennym zyciu :)

Basik ach takie ognisko budzi wspomnienia z lat mlodzienczych ;)

Judytka kciuki za testowanie :) a ktory dzisiaj masz dzien po owulce?

U mnie nici ze spaceru bo znowu jakas plamka sie pojawila :/ wiec wolalam nie ryzykowac. Juz chcialabym byc po wizycie. Oby nocka szybko minela.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 11 dzień po owulacji.W czwartek mam mieć okres a raczej nie miec:-)chciałabym bo we wrześniu minie rok jak się staram.wiem że mogłabym już zatestowac ale po tych wszystkich porażkach obiecałam sobie ze zatestuje w dzien @ ale i tak skuszę się pewnie w środę albo może we wtorek;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz testowalam od 7dpo ;) wiec cierpliwa jestes he he

Aria daj znac co tam wyszlo Wam w tym badaniu prosze.

• aria40 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna , mój wynik niestety jest nieprawidłowy. Lekarka mówi, że szukali transolokacji i pod tym względem jest ok, ale znaleźli u mnie dodatkowy szczątkowy chromosom makerowy. Za miesiąc mam badanie celowane ale niestety też niewiele się z niego dowiem, bo oferują mi tylko badanie, czy to chromosom 15, bo podobno najczęściej trafia się ten właśnie. Nie wiem jakim cudem mam 3 zdrowe córki. Takich przypadków jak mój jest 0,04 % na całą populację. Jestem załamana.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się być cierpliwa:-)tyle razyjuz widziałam cienie na testach ze już się chyba nauczyłam być cierpliwa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas meeega kibel,sprzęgło nam się spalilo i siedzimy w aucie w deszczu a pomoc aby jakos docholowac możliwa jest jutro.Świetnie.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, czy taki wynik to duże ryzyko? Przykro mi. Może jednak te zdrowe dzieci to prawidłowość! Jak sobie radzisz, bo pewnie masz milion myśli w głowie? Co mówi gin?
    Hilary, jak Ty temu dałaś radę ;)! Podziwiam. Cudowny jest stan kiedy człowiek wreszcie wie, co i gdzie ma ;). Tylko obserwuję, że on dość krótko trwa.
    Judytka, ja też z tych co od 7dpo ;), więc trzymam kciuki i czekam na wieści.
    Justi, buuuu, okropne.
    Basik, weekend tak piękny, że ognisko to doskonały pomysł. Kocham wrzesień przy takiej pogodzie!
    My też weekend udany. Przesadziliśmy Młodą na cudownie lekki wózek. I bardzo go polubiła ;). Ja też ;)
    Psa, tzn suczkę muszę wysterylizować. Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie?
    Buziak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria :( ale jak to mozliwe ze dzieci zdrowe macie? Przytulam Cie slonce bo ostatnio same smutne wiesci u Ciebie :( pamietaj ze nas masz tutaj zawsze ❤

Justi docholowal Was ktos? W ogole daleko od domu utkneliscie?

MamaTuska ha ha ja tez zawsze sie cieszylam na przejscie na inny wozek ;)

Z psiakiem nie pomoge.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa super że mąż się opamietał :)

Basik fajnie że mieliście ognisko :)

Judytka trzymam kciuki za testowanie!

Podwójna a fajnie było, przeszliśmy się na około placu, kupiliśmy szyszki, obwazanki i lizaki. Poszliśmy na lody i po drodze do biedronki. Na koniec zaczął padać deszcz na szczęście jak już byliśmy niedaleko domu no i za to M szybciej wrócił do domu :) Jej mam nadzieję że noc szybko ci minie i już będzie wizyta :)

Aria jej ni3 znam się w ogóle na takim czymś ale przykro mi

Justi i co z tym samochodem ?

Mamtuska też się cieszę że mam w końcu ogarnięte to wszystko :p Super że weekend mieliście udany :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Dziewczynki z nocki przespane 3h. Dobre i to ;) niby czuje sie spokojna ale wiadomo z tylu glowy milion mysli.

Wizyta o 10:40 ale u gina lubis byc spoznienia bo on gadula i w gabinecie dlugo pacjentki trzyma ;) bede informowac na biezaco z telefonu. Trzymajcie prosze kciuki. Chce miec to juz za soba :)

• Pari Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna myślami jestem z Toba.

Nie pisze dziewczynki bo z Tel mi nie wygodnie potwornie a komp mnie wkurza tym ciągle wyłączaniem..wnet trzeba będzie się rozglądnąć za nowym chyba raczej..

Ja dzis robię odsypiane nocy .. Powód ten sam tyko gorzej ... Jutro się wybiorę do rodzinnej po to jakieś es skierowanie

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!!!! witam się po weekendzie totalnego lenistwa u rodziców :-) jednak nie ma to jak u Mamusi :-)
    Wizyta w piątek bardzo króciutka była, gin sprawdził wyniki, założył mi kartę ciąży i.... już myślałam, że na tym koniec bo zaczął umawiać mnie na następną wizytę, na przezierność karkową, ale potem stwierdził, że może jeszcze sobie na dzidziusia popatrzymy :-) no i widziałam mojego małego bobasa!!! rączki pod główką trzymał i nóżkami machał :-) następna wizyta już niedługo bo za 2 tygodnie :-) nie będę musiała tak długo czekać!!!!
    Podwójna trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę!!!!!!

Pysia89, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za te dwa tygodnie będzie już widać kto tam sobie u mnie mieszka :-)

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon super wieści :)

Podwójna cały czas trzymam kciuki !

Parii no to kiepsko idź do lekarza koniecznie

U nas dzisiaj leje ale za to M wraca o 15 i jedziemy do moich rodziców na obiad i po ciuszki :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu mielismy ponad 150 km,udalo nam sie zawrocic do tesciowj i czekamy na lawetę noc nieprzespana ,ale najbardziej "boli"fakt,ze chyba nie uda mi sie dojechac do Warszawy do mojej ginekolog a tak czekalam ptawie 2 miesiace na ta wizyte!
    Podwojna daj znaka.
    Simon cieszę się, ze u Ciebie jest ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 09:10

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ