X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna super!!!!!! cieszę się ogromnie!!!! :-) i od razu do łóżka maszeruj!!!!!! będzie bolało takie leżenie na pewno, ale jak sobie w maju na spacerek z gondolą pójdziesz to dopiero będzie radocha :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam do domu. Zapodalam juz leki. Zrobie cos do jedzenia i klade sie. Juz mnie gin uprzedzil ze po nowych lekach bede miec mocne zawroty :/ ale przetrwam wszystko.

Dziekuje moje kochane za te wsparcie ogromne ❤

Zdjecia nie dostalam ale dostalam plyte z usg i z dzwiekiem bijacego serca, wiec moge mezowi pokazac i sluchac do woli :)

Dobra wejde Was poczytac za chwilke :)

Aaaaaa Simon u nas sa od dzisiaj w Lidlu mega swietne leginsy ciazowe. Kupilam 4 pary. Ale porzadne i wygodne. Sa tez z tej serii ciuszki dla dzieci na czas porodu. Bawelniane. Supee, takze wypatrujcie u Was bo tez beda. Pozniej zrobie foto z jakiej to serii te leginsy sa.

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i juz krew na wszystkie badania pobrali i mocz i 25 wrzesnia dostanr je juz z ksiazeczka ciazy. To lubie w De ze nie musze do zadnego labka latac tylko od razu gin krew pobiera i zo mega ulatwienie jest.

Justi77 lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wskoczyłam na stronę lidla pooglądać gazetki, ale nic ciążowego na razie nie ma! ale dzięki na info będę pilnować tematu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama
    Super!!!
    Teraz już będzie wszystko dobrze :D
    Tylko proszę Cię odpoczywaj jak najwięcej.

Hilary
    Ale ja też np co się kończy z żywności, to od razu zapisuję w notatce w telefonie "Zakupy" i jak mąż mówi wyślij listę, bo skoczę do sklepu po pracy, to kopiuję notatkę i wklejam do smsa i gotowe :D
    I w ogóle zapisuję różne sprawy do załatwienia czy wydatki też do zeszytu.
    Dlatego chcę kupić dużą tablicę kredową do kuchni na takie zapiski :P
    Dzięki za sałatki :*

Rybaaaa
    Myślę, że suszarkę będę używać w zimę i do dużych rzeczy, a w lecie będę wieszać ubranka standardowo :) bo pewnie te suszenie niszczy trochę ubrania... tak mi się wydaje...
    I jak szybko tygodnie minęły do półmetku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że u Hilary będzie Wiktoria :)
    A pozostałe ciążóweczki i starające się... jakie imionka dla chłopców i dziewczynek Wam się podobają?

Ostatnio przeglądałam imiona dla 3 pociechy :P i kurczę sama nie wiem... jakoś nic mi się nie podoba...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon tu sobie zobacz. A beda bo pytalam kierownika i mowi ze zawsze najpierw w De sa a pozniej na Polske wysylaja.

http://www.lidl-pageflip.com/fsicache/viewer/applications/pagesmobile/?pages_dir=products/Germany/NHZ_KW37_ECI_20170903_20170916_tibcNt&cfg=video_germany/video_leer.fsi&pages_initialpage=1#280314319_6

• simon86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Dzięki Podwójna :-)
    Szczęśliwa my mamy już wybrane: Anna Klara albo Filip Ludwik :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba jeszcze Maria Antonina, mam już w domu Franciszka Józefa więc drugie dzieciątko musi mieć też podwójne imię i o doniosłym brzmieniu, jak to mówi mój M :-) zarówno Klara jak i Ludwik to imiona po mojej babci i dziadku :-)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna kochana super super cieszę się ogromnie :) wiedziałam że będzie dobrze :)
    U nas wszystko w porządku zrobił takie krótkie usg żeby tylko luknąć czy maleństwo żyje, a za dwa tygodnie mam drugie prenatalne to będę mieć dokładne wieści :)

PodwojnaMama, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86
    Anię i Filipka mam w rodzinie :D Świetne dzieciaki :)

Dziewczyny przyjęłam taką taktykę w sprawie 3 dziecka. Dam Wam przykład.
    Remontujemy poddasze i będzie 4 pomieszczenie, taki schowek, garderoba i mówię "jak coś to będzie pokój dla 3 dziecka".
    Albo wczoraj za zakupach jak wzięliśmy zabawki do piasku, to powiedziałam "zabawki się przydadzą, przecież 3 dziecko też będzie się nimi bawić".
    Po prostu przyzwyczajam M. do myśli, że będzie 3 szkrab... i jak za jakiś czas powiem mu, że jestem gotowa, to chyba nie będzie miał wyjścia... jak tylko uśmiechnąć się i brać do roboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 19:28

• Hilary Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa no właśnie ja też co raz bardziej jestem za tą pralko- suszarką bo jak jest ciepło to mam mega balkon duży gdzie wszystko rozwieszam i nie ma problemu. W sezonie grzewczym też będę chciała część ubrań wymieszać bo mamy w domu suche powietrze a co się nie zmieści to wrzucę na suszenie. Teraz najgorzej jak jeszcze nie grzeją i pada to nic nic schnie i wtedy będę korzystać z tej funkcji suszenia

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam oddzielnie suszarkę i oddzielnie pralkę i nie zamieniłabym na 2w1 moja mama ma i jest bardzo nie zadowolona, ale bez suszarki nie wyobrażam sobie już funkcjonować :) lodówkę bym oddała żeby mieć suszarkę :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa to my z M korzystamy z aplikacji. Jak cos potrzeba to robie liste i udostepniam M i wie co ma kupic, a dodatkowo z niektorych sklepow sa promocje z gazetek to od razu widze co i jak i gdzie najlepiej jechac na zakupy. Albo rzeczy do zalatwienia, obowiazkowo lista, lubie jak potem z niej ubywa i widac ile spraw juz zalatwionych ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym suszarke chetnie wstawila ale jako osobne urzadzenie. Jednak takie kombajny 2w1 sie nie sprawdzaja za bardzo. No tylko zr nasza lazienka 3m2 ma...
    Chcialam konoecznie mikrofale do kuchni. Ale malo miejsca a tracic miejsca na blacie szkoda. To kupilismy piekarnik z mikrofala 2w1. Spoko, miejsca dodatkowo nie zajmuje, funkcja mikrofali ok. Ale funkcji w piekarniku ubogo, bo tak naprawde tylko termoobieg, no ewentualnie grill. Ale grzania od spodu juz nie ma. I sie wkurzam jak musze jakoes ciasto upiec bo z wierzchu juz mi spala a spod niedopieczony... nie powiem ze jak cos jest do wszystkoego to jest do d*** ale jednak wolalabym 2 osobne urzadzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 15:09

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna Simon super wiesci ❤

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, Karolciu ciesze sie ze i Wasze wizyty ok i malenstwa maja sie dobrze :)

Ryba Ty juz tez nie dlugo polowkowe i Basik i Karola ;) znowu beda emocje.

Pysia cos Cie emocjonalnie dobika ta ciaza co ;) a mdlosci czy inne objawy masz? Tak zle i tak nie dobrze.

Szczesliwamama ja bardzo lubilam salatke z zupek chinskich vifona i kurczakiem wedzonym. Pycha i jako pierwsza znikala ze stolu ;)

Hilary a to peh z ta pralka. Nie doradze Ci czy pralka z suszarka to dobry wybor bo ja mam jako oddzielne urzadzenie. I powiem Wam ze wlasnie suszarka w ogole nie niszczy ciuchow. Musicie tylko uwazac i wyczuc ja bo nie ktore ciuchy potrafia sie kurczyc. Ja juz po tylu latach wiem z jakich sklepow ciuchy sie kurcza i kupuje dla nas wszystkich o rozmiar wiekszy. Skurczy delikatnie i pozniej juz sa ok.

A tego notowania to Ci Hialry zazdroszcze. Ja kupuje piekne zeszyty zawsze z zamiarem ze bede notowac wydatki. Co potrzeba itp. I na tym sie konczy ha ha i wszystko trzymam w glowie ;)

Simon no bardzo dostojne imiona ale ladne :)

Justi i co zdazysz na ta wizyte? Szkoda naprawde by bylo tego czasu oczekiwania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam zepsula sie zmywarka. Oczywiscie po gwarancji ;) jutro maz jedzie po nowa. Ale dzisiaj myc trzeba recznie i szok jak to czlowiek przywykl do dobrego.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podwójna no wspaniałe wieści. ja tylko weszłam zerknąć właśnie na wiadomości bo jelitowka u nas w domu panuje ehhhh dodatkowo jedno wc także mamy wesolo :) mi już lepiej takiedy jutro was nadrobie :D

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc ojeju a skad znowu to dziadostwo sie do Was przyplatalo? Zdrowka zycze ❤

Moj maz co chwila wlacza sobie plyte i patrzy na to USG. Tak bardzo sie cieszy :) a ja mam w k8ncu zamiar przespac dzisiaj cala noc bo juz spokojna jestem.

Spijcie dobrze ❤

Hilary lubi tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ