Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPodwojnaMama
To wspaniale, że M. cieszy się i ogląda swoją pociechę
A ja mam kryzys.
Która godzina, a synek nie może zasnąć... tylko płacze... normalnie mi też chce się płakać... jestem padnięta, oczy mi się same zamykająPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
hej
z racji ze chyba mam dziś lepszy dzień, sklece pare zdań.
Podwójna mama - bardzo się ciesze ze u Ciebie dobrze:* A to lezenie szybko cI zleci...zobacz zanim się nie obejrzysz minie 1 trymestr.
Wymiotów nie mam, mdli, meczy mnie za to...i mam codziennie rano biegunke tak ze 4 razy do 9 rano chodze, potem spokój. Apetytu nie mam ale jem co mąż ugotuje. Tak on teraz gotuje:) nie mogę nie daje rady z zapachami.
A wczoraj byłam w lidlu i to przez Twój wpis o tych leginsach. Udało się kupiłam dwie pary szare i czarne. Ciesze się ze udało się mój rozmiar 36/38 dostać.
Wydają się być mocno rozciągliwe- czyli powinny posłużyć.
Nic biorę się za sprzątanie bo za 2 godz już musze leciec do przedszola a potem logopeda...i nie wezme się teraz to znowu będę zla na siebie za tą moją dziwna rozlazłość.
Dobrego dnia Kwiatuszki:*
Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczynki
, wczoraj dojechaliśmy na lawecie praktycznie tuż przed moją wizytą, zdążyłam!
Dostałam zielone światło i według gin za jakieś 4 dni będzie owu, robimy monitoring, w czwartek mam pojechać. Owu szykuje się z lewego jajnika i jak zwykle miałam swoje fazy bo stracone ciąże były właśnie z lewego i moja gin waln ęła mnie ,że mam fizia bojąc się zachodzić ewentualnie z tego lewego.
Też mnie walnijcie w łeb proszę !....
Ogólnie wizyta bardzo pozytywna.
Podwojna widzę,że faktycznie masz spokojny sen hihi !!
ps. Pysia, w ciąży tak bywa ,że jest się "rozlazłym" daj sobie na luz i ciesz się pięknym stanem
Miłego dnia Dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 09:49
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justi to ja Cię zaraz w "łeb" walnę jak będziesz tak gadać!!!!! przestań się martwić tylko bierze się z M do roboty
Pysia, Podwójna współczuję wymiotów i mdłości! mam nadzieję, że przejdzie Wam w miarę szybko tak jak mi! ja mam już spokój, tylko czasami mnie zemdli od jakiegoś dziwnego zapachu, ale ogólnie mam totalny napływ energiiwczoraj przegoniłam M po sklepach meblowych! kupiliśmy Franiowi mebelki do pokoju i dywan w kolorowe sowy
jest zachwycony
został mi jeszcze tylko tapczanik, firanki i chyba jeszcze jakąś fototapetę mu na ścianę dam!
Lecę teraz do pracy bo szef uznał, że musi mnie wykorzystać na maksa póki jeszcze mu nie uciekłam na l4...... a ja coraz bardziej się nad tym zastanawiam!!!Pysia89, Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjej jak slodko musi wygladac pokoik Twojego Frania :)Simon.
My to musimy Marysie oduczyc spac z nami ,powiem Wam,ze mamy masakrę bo młoda za nic nie chce spac w swoim łóżku i tak myslalam moze jej zmienic na "doroslejsze"lozeczko to moze zechce sama spac,jak myslicie? -
Justi- to miałaś wyjazd niezły.A jak się jedzie na lawecie ?
)
Widzisz, wszystkie znaki mówią że jest dobrze!!! I tego się trzymaj:))
Ostatnio mi pomogło to co napisałaś o mojej pracy,więc jak coś to służę pomocą wrócenia do pionu:*
Ja za dużo od siebie wymagam to pewne,a przecież jakby się zastanowić to czy wypucuje całe mieszkanie nie jest warte tego żeby być złym na siebie.Poza tym ogólnie jest czysto,heh.
Z tym łóżeczkiem może i warto wypróbować.Aczkolwiek i tak będzie ciężko,jak już się przyzwyczaiła.
Podwójna-alez Cię wymęczyło...mam nadzieję że teraz odsypiasz.
Simon- to zaszaleliscie widzęchętnie zainspiruje się,jak możesz podaj linka do mebli.
A czym się zajmujesz w pracy?
Wieje dziś jak..muszę założyć jak nic czapkę na wyjście bo mi głowę urwie.
-
nick nieaktualnyPysia, na lawecie jechało nasze autko a my w aucie 7 osobowym,które to ciągnęło lawetę .
Zrobiłam spory błąd z najmłodszą bo całe 2 lata spała z nami i teraz oduczyć ją to trudne zadanie, nie mam pomysłu jak to zrobić...
a do pionu to bardzo potrzebuję postawienia przez Was bo naprawdę mam taką fazę,że okropnie boję się tego jajeczkowania z lewej strony a moja gin powiedziała mi,że często jest tak,że jajeczkują kobiety głownie z jakieś strony a niekoniecznie naprzemiennie i powiedział mi,że czekanie na jajeczkowanie z prawej strony to strata czasu. -
nick nieaktualny
-
Mambyc3 oj zdrowka! U nas coś Wiktor w piątek z przedszkola wrócił z biegunką ale nie ma żadnych innych objawów tylko z 3 razy do wc chodzi, nam też nic nie jest więc nie wiem co z nim się dzieje. Na razie nie puściła to do przedszkola wczoraj i dzisiaj. Wczoraj niby tylko 2 razy był w wc więc mam nadzieję że przejdzie i podaje mu smecte. Zdrówka dla was !
Podwójna oj tam u nas jak zmywarka siada to tez jest kiepsko ja nie wiem jak kiedyś bez niej mogłam żyć.
Super że mąż taki szczęśliwy i ogląda:)
Współczuję wymiotow i odpoczywaj sobie
Justi fajni3 że się udało na wizytę i nic się nie boj tylko dzialaj !
Z tym lozeczki3m myślę że warto spróbować bo i tak i tak kiedyś trzeba będzie jej zmienić.
U nas że spaniem zawsze szło gładko. Jak tylko dzieci zaczynały przesypiac noce to je przenieśliśmy do drugiego pokoju a Werka jak skończyła rok to już miała normalne łóżko i śpi sama chętnie.
Simon super będzie pokój dla synka
My wczoraj pojechaliśmy do moich rodziców po te ciiszki najmniejsze...wyszlo ich tyle że ja nie wiem gdzie to pomieszcze :o Jeszcze się okazało że szwagierka po swojej córce zostawiła ubrania to tez wzięłam posegreguje i będę miała na potem dla Werki a w bardzo dobrym stanie to nie ma co żeby się niszczył i leżały jak może Werka skorzystać A potem Wika a ja nie będę musiała dużo kupować
Zostawiliśmy też dzieci na trochę z rodzicami i pojechaliśmy do RTV AGD i chyba weźmiemy też tą pralko-suszarke Aristona 10kgOglądaliśmy też sprzęty do kuchni i już mniej więcej mamy wybraną lodówkę, piekarnik i kuchenkę
Dzisiaj też cały dzień pada więc M wraca o 15 ale chyba nigdzie nie pójdziemy bo z tym Wiktorem lepiej nie chodzić no i Werka dalej ma katar więc też kiepsko. A ja muszę ogarnąć te ciuchy :p No i obiad jakiś zrobić chyba mielone bo mięso mam
-
Judyta przykro mi.
Simon super ze macie pokój dla małego
współczuję wymiotów oby jak najszybciej wam przeszlo
Justii przestań tak myśleć bedz8e dobrze lewy jajnika tez fajny. bierz męża i do roboty a nie jakieś wywody masz
co do spania dzieci z rodzicami ahhh tez musze zrobić by młodsza spala u siebie a nie przy mnie. wogole z niej taki cyc mój się zrobić ze wysikac nie mogę się sama tylko z nią . zostawić na 5mim nie mog3 jej bo ryczy jakby jak obdzierali ze skory zaczynam zastanawiać się co będzie jak mały się urodzi.
-
nick nieaktualnyJudytka86 wrote:Hej dziewczyny dostałam okres dwa dni przed terminem:((jestem załamana znowu nic z tego.kolejny termin mam na 10 październik.idę płakać
Przykro miwyplacz sie i stan do kolejnej walki bo innego wyjscia nie ma.
Justi ciesze sie ze wizyta udanaa z ta owulacja to sie nie wyglupiaj. Kazda moja ostatnia owulka byla z lewego jajnika. I te stracone i ta ciaza rowniez i co? Udalo sie
pomysl sobie tak ze niech dziala obojetnie jaki jajnik byle sie udalo. Wygrywa ten najmocniejszy po prostu a strasz zostaw z tylu glowy
mooooooooooooooooooooooocno zaciskam kochana kciuki za ten cykl ♥
Z tym spaniem corci to faktycznie problem. Musisz ja czym zachecic po prostu. Lozko, ladna posciel, jakis np. na sciane projektor w gwiazdki itp. jak bedzie usypiac. Poczytanie ksiazki. Na poczatku mozesz lezec z nia az usnie w nowym lozku i powoli sie przyzwyczai.
Simon moje dzieci oboje lubia sowy i tez ostatnio sobie firnake z sowami w sklepie wybrali i takie naklejki na saciene pod polke, wiec pokoj Frania bedzie slicznyi ciesze sie ze moze juz nie dlugo ten ciezki okres objawow sie skonczy
ostatnia ciaza daje popalic na maxa ha ha chcialas babo to cierp ;P
Pysia i super ze chumorek dzisiaj lepszya kiedy urlop zaczynacie? A w pracy juz lepiej sie pracuje teraz?
Hilary fajnie ze juz macie wszystko obczajonepewnie bierz ta pralko-suszarke. Jak nie wezmiesz to sie nie przekonasz czy jest ok czy nie
I zdrowka dla syna, ech okres chorob nas nastal.
Szczesliwamama jak synek? Usnal w koncu? A moze to zeby jakies mu ida?
Nic jesc nie moge bo co zjem to mdlosci i pomyslalam ze ja nigdy nie jem zup a moze to teraz najlepszy moment na nie. Takie zupy krem, lekkie i cieple na zoladek to moze chociaz je pojem? nie dlugo zupa bedzie to zobaczymy bo musze cos brac bo cukry leca w dol.
A pospac poslalam 2 godzinyi lepiej. Nie wiele ale lepiej
Szczęśliwa_Mama, Justi77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodwojna, o tak zupki kremy są bardzo fajne, łagodzące brzuszek, pojedz Kochana , w sumie to wręcz musisz coś pojeść.
Wiem,że moje gadanie z tymi jajcami jest od rzeczy,ale już taka jestem....Mądrze gadasz Podwojna, postaram się już nic sobie nie wkręcać.
Judyta, głowa do góry, szkoda łez tylko mocno stań na ziemi i do przodu. -
nick nieaktualnyPodwojnaMama
Oj ciężką noc miałam... Myślę, że to przez ząbki.
Ja miałam dni, co wszystko zwracałam i mi np wafle ryżowe uratowały życie
Justi77
Nasza córeczka bardzo ładnie zasypiała w swoim łóżeczku...aż w końcu zaczęłam popełniać błąd i pozwalałam jej np obejrzeć bajkę w naszym łóżku, zasnęła u nas raz, drugi, trzeci i już nie było zmiłuj... później płacz jak mówiłam jej żeby położyła się w swoim
Kilka miesięcy przed 2 urodzinami (bo na 2 urodziny córci miał się pojawić braciszek) kupiliśmy śliczne białe łóżeczko, kolorową pościel w zwierzątka i zaczęła chętnie w nim spaćale na początku kładłam się z nią i czytałam bajkę, a później leżałam z nią, aż zasnęła. Po kilku miesiącach powiedziała "Mamo idź ja będę sama spać"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 13:46
-
Justi Wy macie problem ze spaniem, a F śpi w swoim łóżeczku, sam po kąpieli i bajeczkach idzie do łóżeczka, sam zasypia, ale za to w nocy budzi mi się na mleko
już tyle razy próbowałam go oduczyć i nic...... będę chyba robić mu to mleko aż do 18stki
Pysia ja pracuję w biurze, 8 h przed komputerem, niby nic strasznego, ale jak wracam do domu to zawsze mnie głowa boli i kręgosłup od tego siedzenia....
No Podwójna sowy to ulubione zwierzątka Frania, jak mu się zapytasz jakie chciałby mieć zwierzątko w domu to powie, że sowę -
nick nieaktualny