Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi ale myślisz że przy oskrzelach nie byłoby gorączki? Robię jej na razie inhalacje
Parii fajnie że będziesz miała te usg
A z niania to nie pomogę który model u mnie szwagierka mają i sobie chwalą bo mieszkają w dużych domach więc bez niani nie słychać w innych pokojach czy maluszek się obudził ale nie wiem jakie mają modele. U nas w domu to się nie przyda bo sypialnia w której będzie spała mała jest tuż za ścianą salonu a o ż Werką pamiętam że często spała sobie na sofie obok mnie w salonie.
Problem się pojawia gdy jesteśmy u teściów albo u rodziców i dziecko śpi a ja chce wyjść przed dom albo do kuchni ale wymyśliłam że kupię szumisia bo widziałam że jest teraz z opcją że łączy się z telefonem i jest właśnie funkcja niani więc się przyda jak będę tam u nich a w domu posłuży jako miś i może ten szum pomoże przy kolkach
-
właśnie się zabieram .. mam tylko nadzieję, że lekarz się przejmie a nie zwali na ciążę.. na razie rodzinna... w przyszłym tygodniu gin i neurolog... chyba, że sobie prywatnie zrobię to usg tych przepływów w nogach .. jak patrzyłam cena nie taka straszna
zęby to i mój temat.. echh .. na razie leczenie wstrzymane .. coś tam zabezpieczone .. inny ząb opiłowany bo bolał/boli ale, że to taki co był leczony kanałowo to tylko takie ratowanie na razie .. bo zdjęcia nie zrobi, antybiotyku nie da echh ... nie wiadomo czy coś się w nim źle dzieje faktycznie czy to taka nadwrażliwość ciążowa.
wymęczy mnie ta ciąża, że szok .. poprzednie do tej pory wspominałam mile .. teraz marzę aby już nadszedł termin porodu hehe6 c.s
-
Hilary ja z tym szumem znalazłam aplikację na tel .. i w sumie różne rodzaje tego szumu tam są ... mimo,że gdybałam nad tym szumisiem to na razie wypróbuje czy się sprawdzi a potem najwyżej go kupię.
u nas spanie na piętrze ..ale życie dzienne na dole i obawiam się, że może nie być słychać... no a przenosić śpiącego malucha z ryzykiem obudzenia to na dłuższą metę raczej zły pomysł ...
no ale na razie to sobie robię w głowie listę przydasiów ..bo na razie nie mam odwagi kupować (jakiś taki dziwny lęk) ..może po tym usg zacznę ..bo w sumie w końcu pasuje zacząć coby potem wszystkiego na raz nie kupować6 c.s
-
nick nieaktualny
-
Parii jak wy macie dwa piętra to bym właśnie kupiła niania. Szwagierka.maja jedno piętro ale odległość od pokoju np do kuchni jest wielka i przez korytarz i nic by nie było słychać więc w takich warunkach bym się nie zastanawiała. Tak samo jak ich dzieci śpią to biorą nianię i wychodzą przed dom rozwiesić pranie czy sobie posiedzieć i niczym się nie przejmują. Jedna ma już 2 latka a dalej niania w użyciu.
U mnie w 53 metrach to wszystko jest obok siebie więc by się nie przydało hehe :p
Ja wczoraj odebrałam z poczty gąbki do wanienki a dzisiaj ma przyjść zamówienie z Gemini więc już będę miała wszystko do wyprawki. Dzisiaj jest ładna pogoda świeci słoneczko więc już druga pralka ciuszkow się pierze Jutro wstawię jeszcze dwie i w weekend pewnie będę już praswsować i układać i można już pakować torby do szpitala A szumisia może dostanę na prezent na babyshower bo do szwagierki zagadałam że by mi się przydał bo resztę wszystko mamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 12:13
-
Justi no właśnie inna koleżanka też mi mówiła że jej córka miala zapalenie oskrzeli i tez bez gorączki więc wyśle dzisiaj ich na pogotowie niech ją osłuchają nie będę czekać na tą lekarka do poniedziałku z resztą jak ona wróci to pewnie tłumy będę do niej i ciekawe czy byśmy się dostały
-
nick nieaktualny
-
Justi- raju współczuję bólu po zębie:*
Nie znoszę chodzić do gina i dentysty ale jak już miałabym wybierać to do dentysty bardziej nie lubię...no bo w sumie zawsze boli.
Po południu ból brzucha uspokoił się,ale kolejnym razem wezmę nospe.Tylko jaka dawka jest wskazana?
Hilary- ooo widzisz o inhalacji też zaraz pomyślałam że na pewno nie zaszkodzi a jak oskrzela czy płuca to wskazane.Moj syn po urodzeniu miał zapalenie płuc...co my przeszliśmy wtedy.
Daj znać co u córki:*
Pari a Ty miałaś wcześniej te problemy??? Też Cię nieźle wymęczy.Wspolczuje.
Myślicie że taki jakby pryszcz przy zębie który robi mi się notorycznie jest niebezpieczny dla dziecka?
Tak bardzo chciałabym już nie iść do dentysty...
Podwójna mama- jak tam u Ciebie???
Pozdrawiam serdecznie. -
nick nieaktualnyPysia, jak jest to ropne to niestety lepiej pójść do dentysty...
Dawkowanie, maks 3x2 dziennie.
Kurde, Dziewczyny, nie wiem co robić, wyrwał mi chirurg wczoraj wieczorem zęba i czy to normalne ,że dopiero teraz twarz mi puchnie? Coś mi się wydaje,że dzieje się źle, sama nie wiem co robić.
Podwojna, nie odzywasz się.... co u Ciebie?
ps.pogadałam z lekarzem to do 3 dni mogę puchnąć, kibel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 14:28
-
nick nieaktualny
-
Justi kicha.. Ja pamiętam ze po wyrwaniu 8 to miałam zalecone jedzeniem lodow hehe tylko bez żadnych bakalii
Pysia a do tej pory co to bylo przy tym zębie? Ale pewne lepiej aby dentysta obejrzał
Wróciłam od lekarki i na razie kicha...mam spróbować z ciepltm prysznicem na krzyże i maści posmarować bo jej sie widzi bajbardziej ze to od kręgosłupa bardziej..ze dziecko uciska jakiś nerw... Mocno nyske nad prywatnym usg tych żył6 c.s
-
nick nieaktualnyPari Ty idz koniecznie na to USG. Lepiej sprawdzic bo moze nawet robic sie zakrzepica i nie musisz wcale miec zylakow by tak bylo.
A co do zebow to ja we Wrzesniu wyrwalam na raz 4 osemki. Szwy na kazdym i lekki bol tylko i spuchniecia i przez pol roku wszystkie zeby poleczylam i teraz mam spokoj. -
Przyszło zamówienie z Gemini. Powiem wam że trochę się rozczarowałam. Wcześniej jak robiłam zamówienia na 50/100 zł to dostawalam próbki a jak przed Werka na 140 to dostałam próbki i paczkę pampersow a teraz zamówienie na 307 zł i ni3 dali nic nawet żadnej próbki :o Niby nie ma że coś się dostanie przy dużym zamówieniu ale wiecie miło jest jak coś dodają szczególnie że się zostawili u nich tyle kasy.
Parii też bym na twoim miejscu poszła na te usg sprawdzisz co się dzieje
Podwójna to te meble do kuchni ? Pochwal się potem jakimś zdjęciem
Justi ja się nie znam nigdy nie miałam żadnego zęba wyrywanegi jak na razie
.. A ósemka to dopiero jedna mi wychodzi:p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brrr ah te zęby...
To coś co zbiera się jest jakby w kieszonce dziąsła obok dolnej ósemki.
Wiecie co...muszę się wygadać bo martwi mnie coś.
Mój mąż jest jednym z najlepszych pracowników,wszystkim zawsze pomaga,tłumaczy z niem na polski innym i w gole jego praca jest wykonywana rzetelnie.
Niestety ktoś go nie lubi i donosi szefowi.A szef ogromny burak nie dość że wierzy w te brednie to w brzydki sposób mści się na moim.
Dziś kiedy został znowu poproszony o pomoc odszedł od swojego stanowiska i pomagał na co nadszedł szef.Wezwal go na dywanik i dostał uwaga Naganne!!
No w głowie mi się to nie mieści.Szef nawet nie chciał go słuchać.Kieronik zmiany widział zajście,mąż wziął go na świadka,ale to nic nie dało.
Mąż mocno zdołował się tym i oczywiście chce zmienić pracę...
Martwi mnie to okropnie. -
nick nieaktualnyPysia wlasnie co do tej guli na dziasle. Ja tez to mialam i okazalo sie ze zab mial dla mnie nie widoczna dziurke i jak jadlam to tam slina sie dostawala i jak ta gulke sie nacisnelo to strzelala a po zjedzeniu czegos znowu rosla. Po zrobieniu zeba wszystko znikelo. Sprawdz to bo moze ropa podchodzic tez.
A z mezem. Ja jestem taka ze rowniez zmienilabym prace a na koniec pomyslala co mysle o tym calym zachowaniu szefa itp. Najgorzej chodzic do pracy gdzie sa kapusie tacy co chca Cie z niej wykurzyc i mordowac sie z takimi. Moze maz walczyc ale jezeli szef ma takie podejscie i wierzy tamtemu to watpie ze cos sie w tym kierunku zmieni. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny