X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Basik,zapomnialam,mialam napisac wczesniej,slicznie wygladasz brzusio ładny,wyobrazalam sobie ,ze jest Cię wiecej a tu fajna ,ciazowa figurka.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Basik wyglądasz super!!!! a wiesz już kto tam u Ciebie siedzi?
    MamaTuśka ważne żeby był rozciągliwy!!!

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon,chlopak siedzi u Basik. ☺☺

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to super!!! gdzieś mi umknęło :-) coraz bardziej ciekawa jestem mojego Ktośka :-) mam teraz usg 25.09 może już coś gin powie :-) zastanawiam się jakie jest zdrobnienie od Ludwika?! głupio tak do bobasa mówić "Ludwiku"....

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Ludwiś ,Ludwiczku,Ludwiniu,Ludwisiuniu☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 09:49

simon86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik,rozumiem Twoje strachy....trochę też przeszlaś....i nie napiszę Ci nie martw się, poukladaj to sobie w glowie bo to wcale by Ci nie pomoglo ale napiszę Ci tak...Masz nas a my mloteczkiem wybijamy zle mysli! Masz kobieto zdrowa ciążę, Ty tez masz się dobrze ze zdrowkiem a zle mysli odpedzaj szybciej niz zadomowia sie i beda odbieraly Ci radość.Mi pomaga wtedy szukanie jakiegos nieodleglego celu (cokolwiek ale to gdzie musze troche sily wlozyc czy to intelektualnej czy fizycznej)lepiej intelektualnej co by łeb pracowal nad czyms innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoTuśka to teraz my testujące☺. Zastanawiam sie tylko czy dac sobie na luz czy za jakies 10 dni robic bete i ewentualnie sprawdzac przyrost hmm
    Hihi i przypomnialo mi sie jak Podwojna robilas tysiac testow potwierdzajacych ciążę ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 10:10

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna no nieźle :o Współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia dla córci!

Justi to teraz tylko działać! Kciuki zaciśnięte!

Simon super prezent i najlepszego dla męża :)

Basik to zrozumiałe że teraz Tak się boisz ale wszystko jest dobrze i będzie i na prawdę się nie obejrzysz a już będziesz miała dzidzie na świecie :) ja nie wiem gdzie to u m ie zleciało jeszcze tylko miesiąc i już :o

A u nas na forum jak na razie same chłopaki tylko moja jedna kruszynka więc czekamy na wieści o jakiś kolezankach bo kawalerów już mamy dostatek :D

Dziewczyny u nas wczoraj kolejny super dzień był :) Pierwsze co to miałam zrobione śniadanko przez męża jak wstałam, mleko i kanapki z dżemem ale doceniam bardzo bo jeszcze specjalnie po bułki poleciał do Lidla :) Potem pojechaliśmy do kościoła a potem do moich rodziców. Zostawiliśmy u nich Węrkę i wzięliśmy Wiktora na gokarty i kebaba :) Zaszliśmy do New yorkera i kupiłam sobie nową sukienkę w której pójdę na wesele te co 30 września bo z tą długą jest problem bo wcześniej nosiłam ją z obcasami a teraz nie wyrobie i muszę założyć płaskie i wtedy sukienka będzie się ciągnąć po ziemi . Kupiłam z wyprzedaży za 30 zł taka krótka obcisła niestety tylko czarna była ale już mam do niej złote baletki i torebkę, złoto fioletowe kolczyki, taki duży wisiorek i bransoletkę i myślę że będzie ok i jeszcze fioletowe bolerko.
    Potem poszliśmy do AGD RTV o wzięliśmy w końcu pralkę ale samą ż Samsung w 9 kg z Eco bubble ale bez add washa więc trochę starszy i tańszy model. No i mąż postanowił żeby wziąć resztę agd. W ogóle ja się na tym mało znam i nie umiałam się zdecydować a on wszystko wcześniej na stronie upatrzył i powybierał :) Więc mamy lodówkę Samsung czarna, piekarnik też Samsung ż dual cook, płytę taka raczej zwykłą ż elektroluksa i zmywarkę amice też nie jakaś wypasiona ale i tak z doświadczenia wiem że się używa 1 góra 2 programy. Ale jestem pod wrażeniem że facet nie dość że nie marudził kupując AGD które w sumie praktycznie tyko ja będę używać to jeszcze sam powybierał i taki byl zaangażowany. No ake tez Wiktor nam dal popalic moze nie popalic ale musielimy mu cos wyylunaczyc. Bo w sklepie zobaczyl drona za 5 tysi i strasznie chciał go miec i nawet się poplakal. To nie była histeria tylko taki smutny chodził i płakał. Tlumaczylismy mu żeby napisał list do Mikołaja i że niedługo święta i może.dostanie jak będzie grzeczny ale on dalej że chce to teraz. Potem w samo chodzi musieliśmy mu tlumaczuć wszystko o pieniądzach że mamy tyle opłat i nie mamy pieniędzy na zabawki a i tak on co raz jakieś dostaje. Potem mówiliśmy mu o dzieciach które w ogóle nie mają zabawek on zeby on się z nimi podzielił i o dziwo powiedział że z chęcią odda kilka ale ciekawe jak będzie dzisiaj bo mam zamiar mi rac worek i żeby podrzuca co chce oddać i zawieść do mopsu albo domu dziecka. Potem na wieczór pojechaliśmy do teściów na chrusty i do domu. Mąż jeszcze położył dzieci spać i włączyliśmy kabarety I wypiliśmy po piwku oczywiście ja Warkę 0% no i na koniec go zaspokoilam haha bez seksu oczywiście bo i mi się nie chce i jeszcze nie wyleczylam tej infekcji ale w koncu coś mu sie należało jak tyle czasu nic nie było :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 11:10

MamaTuśka, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w nocy nie spałam za dobrze. Tzn ostatnio ciężko mi się ułożyć i zasnąć a jak zasnę to mam głupie sny. I do tego jestem taki Kubuś fatalista...wczoraj był taki fajny dzień, te nowe AGD, do tego z mężem ostatnio same dobre dni i jakoś się nie kłócimy i w ogóle on jest taki kochany i tak szybko udało mi się go znaleźć i taka jestem z nim szczęśliwa i zawsze w takich chwilach zapala mi się lampka że nie może być tak dobrze i zaraz stanie się coś złego :/ przez to wszystko chyba dwie godziny czasu nie mogłam zasnąć a jak zasnęłam to śniła mi się moja zmarła babcia... sen nie był zły i w tym śnie moja babcia żyła. Byłam u niej w domu (teraz w tym domu mieszkają moi rodzice) i było lato i miałyśmy plan że jedziemy na wakacje na jakieś domki chyba nad jeziorem. Szłysly lasem na pociąg (tam na prawdę obok domu jest las i w głębi biegną tory). Było ładnie słonecznie. Ledwo zdarzylysmy na ten pociąg w sumie wskoczylysny jak już ruszał. Było tam sporo młodych ludzi którzy chyba zarazem ż nami wybierali się na te domki. Babcia mi gdzieś zniknęła jak szukałam miejsc do siedzenia i w końcu wróciła i na jednej nodze miała swój but a na drugiej taki różowy trampek ż conwersa spytałam ja czemu tak a ona że ja noga boli i w tym jej wygodniej. Potem mi było gorąco i szukałam jakieś krótkiej bluzki ale miałam straszny bałagan w torbie i w kartonie z ubraniami i się obudziłam...
    Weźcie teraz mam schizy co ten sen mógł oznaczać i się boję że coś złego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 11:05

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny to nasza podświadomość. ...nie boj się, sen tez przywolal Twoja radosc z dzieciństwa i tesknote troche za wlasnie nie martwieniem sie. Dodatkowo pokazal Twoje obawy czy masz poprostu wszystko poukladane w zyciu nawet w tych najdrobniejszych aspektach typu ubrania wlasnie w szafie. Nie doszukuj sie ,sen pozytywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 11:26

• Hilary Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii mam nadzieję że jest tak jak piszesz. Sen był właśnie fajny taki słoneczny ale przerazila mnienta babcia bo jeszcze nigdy mi sie nie śniła...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny ze zmarlymi zawdze budzą jakis strach z racji,ze nie sa juz z nami i dlatego to potęguje takie odczucia. Nie martw się proszę ☺. Myślę, ze snila Ci sie babcia ale snow wszystkich sie nie pamieta.Glowa do gory Hilary,buziaki.

Hilary lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia w Conversach, to musi być dobry znak, Hilary. Nawet w jednym ;)
    A tak serio - sen mara, Bóg wiara mówią. Sny co prawda nas wbijają w nastroje. Ja się w ogóle łatwo daję zaprogramować, ale myślę, że skoro Opatrzność nad nami czuwa, to nie ma co snów analizować, bo to tak, jakby się im bardziej wierzyło i sobie. No i potem się człowiek doszukuje, że to na pewno ma z czymś związek. A zmarli we śnie... hmmm... mnie też się śnią ale to jakby taka opieka też trochę, czasem wystarczy się pomodlić.
    Gratuluję zakupów ;)!
    A Ludwik to super imię ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Ale kobietki naprodukowalyscie ;) musze wszystko ogarnac a wyobrazacie sobie ze ja lezaca nie mam na nic czasu ha ha ale tak to jest jak z mezem sie jest ;)

Maz tym razem sklada nowe lozko do sypialni i tak fajnie nam sie rozmawia i smieje ze czasu na wszystko inne brak ;)

Nowe lozko do sypialni i specjalistyczny materac kupilismy zeby mnie plecy nie bolaly bo nalezec sie musze.

Simon luknelam tal na szybko ze ps4 mezowi kupilas :) bedzie zachwycony ;) ja tez mojemu w zeszlym roku na urodziny kupilam i zachwyca sie ta grafika a mi to oojetne ha ha ale wolalam ps3 bo przynajmniej byla zainstalowana ipla i zawsze jakis program po polsku sobie wlaczylam jak np. Jadlam a w 4 jej nie ma i ubolewan nad tym :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamTuska mnie wkurza to ze uchodzcy dostaja naprawde porzadne zasilki a matki na kawce siedza, ojcowie sobie pod kioskiem browara sacza i migaja sie od pracy bo wiadomo jezyk, maja wymowke, ale czy tak ciezko posprzatac w tym mieszkaniu czy pokoju zeby czysto bylo, czy ciezki dzieci umyc codziennie, nawet jakby w misce mieli to robic, chodzi po prostu o higiene. Nie wszyscy tacy sa bo sa rodziny ktore naprawde sa tak wdzieczne ze moga tutaj zyc i stac ich w koncu na to by nie glodowac tak jak to bylo w ich kraju, ale malo jest takich rodzin. Wiekszosc uwaza ze im sie nalezy i koniec, ale przyjezdzajac tutaj powinni sie dostosowac do zycia tutaj i tyle. bo wspolczucie wspolczuciem ale choroby sie roznosza bardzo szybko.

Wiecie co? Z ta modlitwa to naprawde ja wierze ze ona ma moc :) zobaczcie pierwszy raz zaczelysmy sie modlic i u mnie wkoncu ciaza sie utrzymala ♥

Justi kochana, wiesz co? ja wiem ze beta pewniejsza, ale ja uwielbiam robic testy, patrzec jak ten pasek sie zalewa i wpatrywac sie czy cos wyjdzie czy nie ;) i w ogole w tym udanym cyklu od poczatku mocno wierzylam ze bedzie z tego ciaza, ze malenstwo sie dobrze zagniezdzi i bedzie ok i stad te testy tak natarczywie robilam ;)

Simon juz sobie wyobrazam jak kuchnia wygladala po Twoim malym artyscie ;)

A tygodnie bardzo szybko leca. Ba ledwo oczy otworze a juz wieczor ;) ja sie bardzo ciesze bo chce miec juz za soba koniec 1 trymestru, ale juz mdlosci mniej mecza, wiec mysle ze bedzie tylko lepiej :)

Basik wiesz co? Kiedys sie tak nie denerwowalas bo nie czytalo sie na forum o porodach martwych dzieci, o poronieniach w wysokiej ciazy itp. a teraz mamy za duza wiedze, ale trzeba myslec tylko poyzytwnie. Ja sie w ogole nie martwie, ciesze sie ta ciaza bo pewnie to moja ostatnia to chce ja dobrze wspominac :)

Hilary no piekny mialas dzionek :) to jak juz tyle sprzetow kupionych to nic tylko kuchnie remontowac ;)

Dobrze ze synkowi udalo sie troszke przetlumaczyc z tym dronem, dzieci to mysla ze to nic nie kosztuje ;)

A sen mysle ze jest jak najbardziej pozytywny i nie masz czym sie martwic :)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna Twój M też lubi pograć więc wiesz jak to jest :-) powiedziałam dziewczynom w pracy że kupiłam taki prezent to się po głowie pukały, że niby zgłupiałam... że będzie teraz tylko grał, wszystko inne zaniedba itd... Tak jakbym własnego M nie znała :-) przecież on gra na konsoli odkąd się znamy i zawsze na wszystko znajdzie czas! i pracę ogarnie i w domu posprząta, zakupy zrobi, z F się pobawi, a gra tylko wieczorami i to tylko wtedy gdy ja chcę coś poczytać, bo jak nie to spędzamy zawsze wieczory razem! wkurzyłam się na nie po prostu.....

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary a sen bardzo fajny, nic złego w nim nie widzę, nie denerwuj się :-)

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Simon- weź wcale nie przejmuj się głupim gadaniem, przecież znasz swojego męża lepiej:*

Tak orientacyjne mogę spytać ile dałaś?

Myślałam już o świętach żeby mojemu właśnie sprawić :)

Simon dobrze myślę że masz termin też na kwiecień?:)))

Basik Kochanie masz właśnie nas więc jak coś Cię trapi pisz i smec:)) ważne żeby się wygadać.

Justi- a temp mierzysz codziennie?

Podwójna mama- fajny taki czas z mężem masz widzę:)

Hilary sen jak dzieciństwo... pewnie tęsknisz za babcia?

A my po woli pakujemy się na urlop....całe 15 dni w Pl :)
    Ale stwierdziłam że szykuje ciuchów wszystkim na 7 dni i będę na bieżąco prać.Inaczej samych ciuchów byłby bagażnik...:)

Buziaki Słoneczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna,modlitwa ma moc☺. Bardzo chcę wierzyć, ze teraz zajdę w zdrową ciążę!

Pysiaczku,nie mierze temperatury.
    Milego wypoczynku Ci życze☺!

Wogole mam taka mega nadzieję na ten cykl....nie wiem dlaczego tak ryzykuje swoja psychika i ewentualnym rozczarowaniem.

Ps.my mamy ps3 i tak sie zastanawiam czy jest duza roznica miedzy ps4. Dodam,ze jak gram z M w piłkę to czesto obrywa ode mnie hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 15:41

PodwojnaMama, Zuz_anna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon jak mnie wkurza takie gadanie, ale jezeli ktos tak gada to widocznie bierze wszystkich swoja miara. To zw kogos maz czy chlopak non stop gra na playu tnz. Ze Twoj maz tez. Moj maz tez uwielbia grac. Odkad go poznalam to byl wielbicieliem gier ale w tedy kiedy mozna i sie ma na to czas a nie za wszelka cene. A play nie tylko do gier. Ja na youtubie lubie sobie jakis dokument puscic. Rano corci bajke i mamy tez gry z dziecmi interaktywne gdzie nameczyc sie trzeba i smiechu duzo jest i na deszczowe weekendy super sprawa :)

Pysia u nas juz w Realu jak sa promocje to za 219€ kupisz z gra :) wiec taniutko bo ja jak kupowalam to jeszczce za 499€

Justi i wierz kochana mocno w ten cykl jak i ja wierzylam. Trzeba wierzyc ze sie uda i ze juz wiecej cierpienia nie bedzie tylko sama radosc.

A co do playa to jest roznica i to bardzo. Syn jak mezowi wyslal filmik jan strzelil gola w Fifa 2018 to maz zanim sie przyjzal to myslal ze to prawdziwy mecz ;) a grafika jest mega. Np. W grach kazdy szczegol widac na twarzy. Brode. Zmarszczki. Krople potu. Wagry. No wypas jest, wiec naprawde warto.

My mamy tv 48 cali ale za tydzien bedziemy miec juz nowy 55 vali smart tv bo mezowi tak sie zamarzyl ;) i dobrze bo stary damy do sypialni. Kiedys nie chcialam tv w sypialni bo nie lubie ale teraz jak duzo leze to jestem za :)

Justi77 lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ